Benešová prohrála posedmé v řadě, v Dallasu už dohrály všechny Češky

20. 8. 2012, 11:52
Aktuality 12
WTA DALLAS - Českým tenistkám turnaj v Dallasu vůbec nevyšel a všechny tři vypadly hned v 1. kole. Klára Zakopalová a Barbora Záhlavová-Strýcová navíc dostaly od soupeřek kanára. Nejblíže postupu byla Iveta Benešová, která vyhrála první set nad Alizé Cornetovou, nakonec ale už sedmou porážku v řadě neodvrátila.
Iveta Benešová

Podle Deníku Sport se Iveta Benešová v září vdá za rakouského kolegu Jürgena Melzera, na tenisových kurtech si ale v posledních týdnech příliš radosti neužívá. Od března, kdy byla ve 3. kole turnaje v Miami, startovala desetkrát v hlavní soutěži turnaje WTA a dokázala na nich vyhrát jediné utkání. Už sedmou porážku v řadě utrpěla včera v Dallasu. 

Devětadvacetiletá rodačka z Mostu sice proti Francouzce Alizé Cornetové vyhrála první sadu hladce 6-1 a získala tak první set po předchozích 12 prohraných, jenže pak nezvládla tie-break a ve třetím dějství už uhrála jen dvě hry.

65. hráčka světa Benešová tak nakonec prohrála 6-1 6-7 2-6 a týden před US Open se dál topí v bídné formě.

V Dallasu se nedařilo ani dalším dvěma Češkám, které dokonce utrpěly kanára. Pátá nasazená Klára Zakopalová ho utrpěla v první sadě duelu s Kanaďankou Aleksandrou Wozniakovou. Ve druhé se sice česká hráčka vzchopila, jenže ani jeden ze tří brejků nedokázala potvrdit a v tie-breaku pak na soupeřku nestačila. Třicetiletá Zakopalová tak neprodloužila sérii sedmi turnajů v řadě vyjma toho olympijského, kde prošla alespoň do 2. kola.

Kanára dostala i Barbora Záhlavová Strýcová, která proti sedmé nasazené Jihoafričance Chanelle Scheepersové uhrála pouze dva gamy. Z posledních sedmi turnajů WTA tak vytěžila pouze finále z Palerma, na dalších kláních vypadla vždy hned v 1. kole.

- WTA INTERNATIONAL DALLAS -
(USA / Texas, tv. povrch, 220.000 dolarů)
nedělní výsledky (19. 08. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Wozniaková (Kan.) - Zakopalová (5-ČR) 6-0 7-6(2)
Scheepersová (7-JAR) - Záhlavová Strýcová (ČR) 6-0 6-2
Cornetová (Fr.) - Benešová (ČR) 1-6 7-6(3) 6-2
Wickmayerová (4-Belg.) - Watsonová (Brit.) 6-3 6-4
Cirsteaová (8-Rum.) - Gajdošova (Austr.) 7-6(2) 6-4
Hercogová (Slov.) - Bertensová (Niz.) 6-4 0-0 skreč B.
Jovanovská (Srb.) - Panovová (Rus.) 4-6 6-1 6-1
Rusová (Niz.) - Oprandiová (Švýc.) 7-5 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Frick
Reagovat
Bob
protože jinak po třetí řadě..
Reagovat
LubosZabloudil
"Od března, kdy byla ve 3. kole turnaje v Miami, startovala desetkrát v hlavní soutěži turnaje WTA a dokázala na nich vyhrát jediné utkání. Už sedmou porážku v řadě utrpěla včera v Dallasu."
Reagovat
Bob
aha :) to je tím, že to nečtu celé, omlouvám se :)
Reagovat
EllNino
bože ...až na Petru a občas Lucku je to katastrofeee....
Reagovat
Heather_Fedex
ivet se snazi napodobit donalda younga?
Reagovat
smazaný uživatel
má teď myšlenky asi někde jinde.. ;) http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/128594/tenisova-svatba-krasna-benesova-ulovila-rakusana-melzera.html
Reagovat
Fandina
tak hodně štěstí sympaťáci ... ať se daří ...
Reagovat
smazaný uživatel
Toho negra ani nepřipomínej , on má nakou protekci či co že nemusí hrát kvalifikace a hraje hned úvodní kola na těch největších turnajich .Nechápu to hráči kteří jsou stejně postavení v žebříčku jako on a hrát tenis umějí musí někdy do kvalifikace a bubak uhrál z 20 zápasu jen dva nebo kolik ale pořád hraje bez kvalifikace na OL hrách byl taky to nechápu už vůbec , přitom kdyby tam dali Harrison nebo Blake tak by udělali daleko líp než tu gumu tam strkat co neumí hrát a jen hrabe peníze za nic. Proč nehraje na challengerech at si se chytí ? proč by to dělal že když dostane stejné prachy za první kolo na větším turnaji když vypadne hned na úvod a ne challengeru by musel hrát aspon finále aby dostal ty stejné prachy .Kdyby se jmenoval Obama tak to chápu tu protekci u toho nýmanda ale jinak to nechápu . Věřím tomu že i na US open bude hrát bez kvaldy a hráči co umějí hrát a nebojí se hrát i nižší soutěže musejí do kvaldy ale bubak má protekci , at mu dají volný los rovnou do finále US open však on by si klidně počkal ty 2 týdny na soupeře kde by pak dostal dvakrát kanára .
Reagovat
dessperadoss
To označení "Bubák" mě pobavilo :-)
Chci se jen zeptat podle čeho se tedy přesně hraje kvalda a kdo získává přesně divokou kartu. Jinak ten "bubák" drží nějakej rekord v prohraných zápasech? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsi někdy slyšel o žebříčku ATP?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist