Benešová prošla v Římě do druhého kola, Záhlavová-Strýcová ne

9. 5. 2011, 14:13
Aktuality 11
Iveta Benešová vyhrála v Římě svůj úvodní zápas a po hladkém vítězství 6-2 6-1 nad Argentinkou Dulkovou postoupila do druhého kola. Postup dnes měla na dosah i další Češka v soutěži Barbora Záhlavová-Strýcová, ta ale závěr svého zápasu nezvládla a s turnajem se rozloučila.
Iveta Benešová

Ivetě Benešové se začátek antukové sezony sice nevydařil, dnes ale nastoupila proti soupeřce, která si na pomalém povrchu v Evropě nevede o moc lépe. Vítězka únorového turnaje v Acapulku Gisela Dulková už dva měsíce nepřešla přes druhé kolo na žádném z turnajů a ani v Římě si svou bilanci nevylepší.

Už v prvním setu jí dnes Benešová sebrala třikrát podání, aby úvodní sadu získala hladce 6-2. I potom česká hráčka trestala především druhý servis své soupeřky, kterou za 77 minut porazila hladce 6-2 6-1. Iveta Benešová tak Dulkové oplatila porážku z březnového turnaje v Monterrey a porazila ji pošesté z osmi vzájemných duelů. Její příští protivnicí bude turnajová šestka Samantha Stosurová z Austrálie.

Krátce po Benešové mohla do druhého kola v Římě postoupit i její krajanka Barbora Záhlavová-Strýcová. Ta sice v souboji s Lourdes Domínguezovou-Linovou ztratila úvodní set jasně 1-6, druhý ale získala sama ještě přesvědčivěji 6-0 a ve třetí sadě vedla už 5-2 a při Španělčině podání měla mečbol.

Závěr utkání však česká tenistka nezvládla. Prohrála čtyři hry v řadě a nechala Domínguezovou otočit na 5-6; své soupeřce pak sice ještě sebrala servis a vynutila si tie-break, ten ale ztratila v poměru 4-7 a podruhé v kariéře prohrála se stejnou soupeřkou ve třech setech.

V ženské části pavouka v Římě figuruje ještě Lucie Šafářová, jež se v prvním kole utká s japonskou veteránkou Kimiko Dateovou-Krummovou.

Martínezová-Sánchezová titul neobhájí
Už v úvodním kole klopýtla v Římě loňská vítězka turnaje Maria Jose Martínezová-Sánchezová, která tak svůj titul neobhájí. Španělka, jež před rokem zvítězila jako nenasazená hráčka, se musela sklonit před Jekatěrinou Makarovovou z Ruska.

Makarovová svou soupeřku v prvním setu naprosto zaskočila, nadělila jí 'kanára' a jasně vykročila za postupem. Martínezová-Sánchezová se odmítala vzdát a ve vyrovnané druhé sadě si vynutila třetí set. V něm už ale znovu byla lepší ruská hráčka, která odvrátila sedm z osmi brejkbolů a po dvou a čtvrt hodinách zvítězila 6-0 5-7 a 6-4.

V prvním kole se rozloučila s turnajem i 11. nasazená Světlana Kuzněcovová. Ruska byla v duelu s Maďarkou Gretou Arnovou velmi blízko vítězství, ale po vyhrané první sadě nezvládla tie-break té druhé. Muselo se tak rozhodnout ve třetím setu, v jehož závěru měly obě tenistky možnost utkání ukončit ve svůj prospěch. I druhou zkrácenou hru ale pro sebe získala Arnová, která v téměř tříapůlhodinovém maratónu zvítězila 3-6 7-6 7-6.

Na desátém letošním turnaji startovala Naďa Petrovová, ale ani v italské metropoli se dál než do 3. kola nedostane. Ruská tenistka na úvod antukového podniku v Římě za stavu 0-6 a 0-3 vzdala kvůli zranění kyčle loňské semifinalistce Aně Ivanovičové ze Srbska.

Výsledky - Řím - ženy (antuka, dotace 2,05 milionu dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Benešová (ČR) - Dulková (Arg.) 6:2, 6:1, Domínguezová (Šp.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 6:1, 0:6, 7:6 (7:4), Bartoliová (9-Fr.) - Parraová (Šp.) 6:2, 6:3, Arnová (Maď.) - Kuzněcovová (11-Rus.) 3:6, 7:6 (7:4), 7:6 (11:9), Ivanovičová (13-Srb.) - Petrovová (Rus.) 6:0, 3:0 skreč, Medinaová (Šp.) - Schnyderová (Švýc.) 6:3, 6:2, McHaleová (USA) - Pcheng Šuaj (Čína) 6:3, 2:6, 7:6 (9:7), Klejbanovová (Rus.) - Lepchenková (USA) 6:2, 6:2, Vesninová (Rus.) - Paszeková (Rak.) 6:4, 6:4, Makarovová (Rus.) - Martinezová (Šp.) 6:0, 5:7, 6:4, Hercogová (Slovin.) - Dulgheruová (Rum.) 6:1, 7:5, Duševinová (Rus.) - Moritaová (Jap.) 6:3, 6:1, Gajdošová (Austr.) - Dentoniová (It.) 6:1, 6:2, Wickmayerová (Belg.) - Kerberová (Něm.) 4:6, 6:3, 6:3, Hantuchová (SR) - Pironkovová (Bul.) 6:4, 6:2.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Monfils se odhlásil. Tak se Berdychovi uvolnila cesta až do čtvrtfinale.
Reagovat
smazaný uživatel
María Chosé po odečtení loňského Říma spadla z 33. místa na 84. Taky dobrý.
Reagovat
smazaný uživatel
Co se to s Kuznou vlastně děje? Před dvěma roky společně s Dinárou vládly antuce a teď je všem k smíchu.
Reagovat
smazaný uživatel
Pozoruhodné je, že vyloženě špatně začala hrát od své prohry s Wozniackou ve finále v Dubaji. Třeba je v tom nějaká souvislost. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Omyl. Ten současný výpadek určitě není první, počínaje Wimbledonem 2009 měla Kuzna několik zoufalých období, kdy jen výjimečně postoupila do závěrečných kol nějakého turnaje.
Reagovat
smazaný uživatel
Koukal jsem na pavouka a jsem naprosto znechucenej z toho, že v prvním kole na sebe narazí dvě dosti zoufalé hráčky, které obdržely divokou kartu a které by jinak proti ostatním hráčkám v poli měly dost velký problém vůbec vyhrát nějaký ten game. V prvním kole se totiž střetnout Gesa Focke a Martina Přádná (obě dostaly minulý týden v Praze dvojnásobného kanára). Člověku se skoro nechce zdát, že je to jen nahodilý výsledek losu.

Každopádně jedna z nich získá naprosto nepodloženě a nezaslouženě poměrně velké množství bodů (na jejich poměry).
Reagovat
smazaný uživatel
mš zase štve že hradecká a kvitová se potkají už v semifinale
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba Hradecká z tunaje odstoupí. :-) Navíc kdyby byla v druhé půlce pavouka, tak by zase narazila na Kláru Zakopalovou, takže si moc nevybereš. Plus samozřejmě kterákoliv z nich může vypadnout už dřív.
Reagovat
smazaný uživatel
zakopalová mě tak nebere... ona je schopná prohrát s kýmkoliv. To že je na nějakým 34. místě je pro ni životní umístění. Ani si to nezaslouží.
Reagovat
smazaný uživatel
když má Ivetka den tak soupeřku spráská jako prašivýho psa. Jen je škoda že těch dnů má třeba jen 30 v roce.
Reagovat
VlS
T6ak takovej rok ještě nebyl, kdybys řekl 3 :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist