Benešová si připsala druhou výhru v sezoně, Hradecká na tu první stále čeká

2. 3. 2010, 22:04
Aktuality 3
WTA MONTERREY - Dva dny a z šesti českých tenistek na turnaji v Monterrey zůstaly jen dvě. Na Kláru Zakopalovou dnes dokázala navázat už jen Iveta Benešová, naopak dál neprošly Barbora Zahlavová-Strýcová ani Lucie Hradecká, jež letos na premiérový postup do 2. kola stále čeká.
Iveta Benešová

Iveta Benešová sice s Jill Craybasovou z USA ztratila první set 3-6, pak však soupeřku přehrávala a zbylé dvě sady získala snadno 6-2 6-1. 

Sedmadvacetiletá Benešová, jež v Mexiku obhajuje semifinále, si připsala teprve druhou výhrou v sezoně.

Barbora Zahlavová-Strýcová ani ve čtvrtém vzájemném střetnutí nestačila na Francouzku Alize Cornetovou a prohrála hladce 3-6 1-6. Česká tenistka až dosud v této sezoně v prvním kole neprohrála.

Naopak Lucie Hradecká na premiérový postup do 2. kola v tomto roce stále čeká. V duelu s Němkou Annou-Lenou Grönefedovou přišla brzy o servis a nakonec své soupeřce podlehla 2-6 4-6.

Hradecká sice v únoru výrazně pomohla českým tenistkám k postupu do semifinále Fed Cupu, na okruhu WTA se jí však nedaří. Úvodní kolo nezvládla už popáté v řadě.

Jednička Jankovičová dohrála
Už první kolo bylo nepřekonatelným pro nasazenou jedničku Jelenu Jankovičovou. Srbská tenistka nestačila na 72. hráčku světa Anastasii Sevastovovou z Lotyška, které podlehla 7-5 4-6 4-6. 

Srbská světová devítka se v zápase dopustila devíti dvojchyb a hned sedmkrát neudržela své podání. Sama si sice vypracovala 20 brejkbolu, využila jich ale jen šest.

Jankovičová letos ještě nepostoupila dál než do 3. kola. Bilanci má nyní tří výher a čtyř porážek. Nicméně v dalších týdnech si může bodově polepšit: v Miami i Indian Wells loni nezvládla svá úvodní vystoupení.

Sevastovová bude hrát o čtvrtfinále s Češkou Benešovou.

Další nasazené tenistky v Mexiku nezaváhaly. Ruska Pavljučenkovová a Slovenka Cibulková neztratily ani set, Maďarka Szavayová vybojovala postup přes Görgesovou po dvou hodinách.

- WTA INTERNATIONAL MONTERREY (Mexiko, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
úterní výsledky (02. 03. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Benešová (ČR) - Craybasová (USA) 3-6 6-2 6-1
Cornetová (Fr.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 6-3 6-1
Grönefeldová (Něm.) - Hradecká (ČR) 6-2 6-4
Sevastovová (Lot.) - Jankovičová (1-Srb.) 5-7 6-4 6-4
Pavljučenkovová (3-Rus.) - Tatišviliová (Gruz.) 6-1 6-2
Cibulková (4-SR) - Vinciová (It.) 6-4 6-3
Szavayová (5-Maď.) - Görgesová (Něm.) 6-3 3-6 6-3
Mayrová (Rak.) - Savčuková (Ukr.) 7-6(5) 6-0
Erraniová (It.) - Cirsteaová (Rum.) 6-2 6-3
Hercogová (Slovin.) - Dentoniová (It.) 6-2 6-4
Kanepiová (Est.) - Parraová (Šp.) 7-6(5) 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
skott
No, tomu rikam vitezstvi v pravou chvilku.Loni mela Ivet vybornou prvni cast sezony zavrsenou fantastickym ctvrtfinale v Miami a pokud aspon cast neobhaji, bude muset na oblibene antuce absolvovat kvaldy, coz by v soucasnem utlumu asi nebylo nic prijemneho.Tudiz nejvyssi cas nabrat sebevedomi a nejlepe hned v dalsi kolo odstranit Naste z cesty Jankovic..;-)
Od Nastenky sice uvod bida s nouzi zavrsena jedinym svetlym momentem utkani, kdy promenila mecbol paradne forehandem z otocky pri dobehnutem lobu, ale cestu ma az do semi krasne umetenou a byla by skoda toho nevyuzit.
Reagovat
smazaný uživatel
Jankovič už ovšem netřeba odstraňovat, ta se odstranila úplně sama...:-))
Reagovat
skott
nj, jsem necekal, ze i Sevastova si s ni bude vytirat pr*el:-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist