Benešová si zahraje proti Šarapovové, Šafářová v Tokiu končí

30. 9. 2009, 13:05
Aktuality 11
Iveta Benešová si na lukrativním turnaji v Tokiu, kde se nedaří favoritkám, zahraje ve čtvrtfinále. Dnes porazila přemožitelku Safinové Kai-Chen Chang a může se už těšit na souboj s Marií Šarapovovou. Druhá česká zástupkyně Lucie Šafářová šanci na zisk titulu v Japonsku ztratila, prohrála s Běloruskou Azarenkovou.
Iveta Benešová

Iveta Benešová vítězstvím nad osmnáctiletou Kai-Chen Chang, která v Tokiu překvapivě vyřadila první hráčku světa Dinaru Safinovou, prolomila sérii nevýrazných výkonů z nedávné doby. Nejlepším výsledkem šestadvacetileté Češky z posledních pěti turnajů byl postup do druhého kola, v japonské metropoli ale vyhrála tři zápasy po sobě.

Její další soupeřka Maria Šarapovová měla ve třetím kole značné problémy. V prvním setu marně čelila agresivní hře své krajanky Alisy Klejbanovové, jež získala úvodní čtyři gamy zápasu. Tím rozhodla o osudu prvního setu, který vyhrála 6-2. Favorizovaná Šarapovová se ale herně zvedla a utkání nakonec otočila, přestože se dopustila sedmi dvojchyb.

Benešová se s Šarapovovou, která turnaj v Tokiu vyhrála v roce 2005, utká podruhé v kariéře. Před třemi lety na French Open s dvaadvacetiletou Ruskou neuhrála ani set.

Lucie Šafářová hrála s Victorií Azarenkovou potřetí v kariéře a ani nyní na ni nenašla recept. Deváté hráčce světového žebříčku nicméně vzdorovala sto minut. V prvním setu nabídla soupeřce dva brejkboly a dvacetiletá Azarenková oba využila. O dva roky starší Šafářová i ve druhé sadě dvakrát neudržela servis a prohrávala už 2-5. Pak sice díky dvěma dvojchybám Azarenkové v řadě odvrátila mečbol a podruhé v zápase prolomila soupeřčino podání, ale otočit zápas už nedokázala.

Jankovičová chce na Turnaj mistryň
Nejvýše nasazenou hráčkou v soutěži zůstala turnajová sedmička Jelena Jankovičová, které dnes za již rozhodnutého stavu vzdala Ruska Vesninová, jež měla problémy se stehenním svalem. "Vůbec o tom nepřemýšlím. Soustředím se jen na svou hru a na to, co mám dělat na kurtu. Nechci na sebe vytvářet zbytečný tlak," řekla srbská tenistka.

"Mým cílem je teď jednoznačně účast na Turnaji mistryň," prozradila tenistka, jež zakončila loňskou sezonu jako světová jednička.

Blízko vyřazení byly další favoritky. Ale Marion Bartoliová i Číňanka Li Na duely s Pavljučenkovovou, respektive Katerinou Bondarenkovou otočily a postoupily do čtvrtfinále.

Výsledky - Tokio (Japonsko, tv. povrch, 2.000.000 dolarů):

Dvouhra - 3. kolo:
Benešová (ČR) - Kai-Chen Chang (Tchaj-wan) 7:5, 6:2, Azarenková (8-Běl.) - Šafářová (ČR) 7:5, 6:4, Jankovičová (7-Srb.) - Vesninová (Rus.) 6:1, 3:0 skreč, A. Radwaňská (11-Pol.) - Petkovicová (Něm.) 6:4, 3:6, 6:3, Bartoliová (14-Fr.) - Pavljučenkovová (Rus.) 4:6, 6:2, 7:5, Li Na (15-Čína) - K. Bondarenková (Ukr.) 2:6, 7:5, 6:3, Šarapovová - Klejbanovová (obě Rus.) 2:6, 6:2, 6:2, Rybáriková (SR) - Wozniaková (Kan.) 1:6, 6:3, 6:3.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ivet dáš to!!! Tesco
Reagovat
Jose
Marušku dáš, semifinále bude hratelný a v žebříčku pofrčíš jak raketa :)
Reagovat
smazaný uživatel
Sarapku s toudle formou? To si se zblaznil...
Reagovat
smazaný uživatel
pesto ma bohuzel pravdu...ale skus to ivet treba budes met stesi:-/
Reagovat
smazaný uživatel
Šarpka a formu???????? ne blbni proboha ta do toho šíje ani neví proč ale Beneška na Šarpku nemá s tím souhlas no škoda že sní nehraje Šafářka bo bych věřil že by Šafářka klidně mohla dát Šarpinu .
Reagovat
smazaný uživatel
A jaké tipuješ šance Lucie proti Azarence? Podle mě může Lucie vyhrát, pokud bude hrát aktivně, v rallych nemá s Viktorií šanci.
Jinak s tím, že Iveta na Marii nemá, plně souhlasím, to by se musela Maruš sama vytřískat z kurtu svými oblíbenmými nevynucenými chybami.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Šarapka at ma nebo nema formu tak Ivetu roseka skoro stejne snadno jako rosekala samanthu... možná i má možnost to tu wyhrat protoze wetsi faworitku tady newidim...
Reagovat
smazaný uživatel
Věřím že Šafářka vyhraje bo Azarenka není tak rozehraná jak Lucka!!!
Reagovat
smazaný uživatel
no jak to tak sledují tak labilita nezná meze vid Lucka!!
Reagovat
smazaný uživatel
njn... ale Azarenka nehraje špatně... Lucka pokud by chtěla postoupit tak by teď musela pořádně zabrat...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak můžeme být nakonec rádi za čtvrtfinále Ivety, ale hodně mě překvapuje, jakým způsobem se dostala Magda Rybáriková do čtvrtfinále.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist