Benešová: Trému nemám

3. 2. 2012, 16:21
Aktuality 3
Bez bázně nastoupí Iveta Benešová po tříleté pauze do fedcupové dvouhry. Singl v soutěži družstev jí příliš nešel, vyhrála tři zápasy z dvanácti a po nezdarech se s reprezentací už loučila, ale minulostí se netrápí. Z Austrálie si přivezla formu a ve Stuttgartu se v sobotu pokusí zastavit tvrdě servírující německou jedničku Sabine Lisickou.
Profily hráčů
Iveta Benešová

"Mám z nominace radost. Statistiky nesleduju, budu se snažit hrát co nejlépe," řekla Benešová po dnešním losování, které určilo, že v sobotu v poledne půjde na kurt proti čtrnácté hráčce světa jako první. "Speciální trému kvůli Fed Cupu nemám. Před každým zápasem je člověk nervózní, to k tomu patří, ale já se na to těším."

Výhodou Benešové může být, že nebude favoritkou. Pod tlakem se ocitne Lisická, od níž se očekává úvodní bod. "Možná bude trošku nervózní, ale je otázkou, jestli to je pro mě lepší pozice. To se uvidí při utkání na kurtu," řekla Benešová. Věří, že si udržela formu z Austrálie. "Balon cítím pořád stejně, snad se to projeví."

S dvaadvacetiletou Lisickou hrála v minulosti dvakrát a bilance je nerozhodná 1:1. Oba zápasy se odehrály na rychlém povrchu, který je připraven i v Porsche Areně ve Stuttgartu. "Nemá slabiny," řekla mostecká rodačka o německé jedničce. Ví, že největší nebezpečí znamená servis Lisické. "Ránu rozhodně má, dává i dvoustovky. Budu se muset snažit servis trochu číst a být o krok napřed."

Ve Fed Cupu se devětadvacetiletá Benešová poprvé objevila již před deseti lety. Při své premiéře porazila Chorvatku Ivu Majoliovou, vítězku French Open 1997. Ještě v roce 2002 vyhrála ve Fed Cupu další dvouhru, ale pak se trápila. Od roku 2002, kdy nestačila na sestry Williamsovy, vyhrála jednu dvouhru z devíti.

Nejvíce bolela prohra v roce 2006 s Thajkou Suchanun Viratprasertovou, která tehdy byla v žebříčku o 147 míst níže. Podruhé se loučila s Fed Cupem v roce 2009 v Brně po prohrách s Alexou Glatchovou a ve čtyřhře, v níž měly české tenistky mečbol. Loni se ale do týmu vrátila a v deblu v semifinále proti Belgii pomohla k vítězném bodu. Do finálové sestavy se nedostala, i tak ale měla podíl na českém triumfu po 23 letech.

Minulý rok zvládla vítězně návrat do fedcupové nominace jako takové, v sobotu se znovu postaví na kurt i ve dvouhře. "Neberu to jako nový začátek. Určitě ne. Je to zápas jako každý jiný," řekla Benešová, která má prý v hlavě především pozitivní myšlenky na výhry nad Majoliovou a Shahar Peerovou v Izraeli.

pva, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že ji Sabine porazí :) Pak ale čekám bod od Petry a na druhý den další dva, které nás dostanou dál.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je tutovka, že ji Sabine porazí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist