Benešová v Latině zničila všechny soupeřky

30. 3. 2008, 19:33
Aktuality 1
Ve své suverénní představení proměnila česká tenistka Iveta Benešová turnaj kategorie ITF v italské Latině, kde se hrálo o celkové dotace ve výši 50.000 dolarů. Pětadvacetiletá Benešová totiž v průběhu celého týdne ztratila dohromady pouhých 12 gamů a získala svůj čtvrtý titul kategorie ITF.
Iveta Benešová vyhrála turnaj ITF v italské Latině

Iveta Benešová si letos zahrála čtvrtfinále turnaje WTA v Acapulku. Před 14 dny však v Indian Wells po úspěšné kvalifikaci prohrála už v 1. kole s Tchaj-wankou Yung-Jan Chan. Na další prestižní podnik v Miami nečekala a odcestovalala zpět do Evropy. Tento týden se představila na antukovém turnaji ITF v italské Latině, kde plnila roli nasazené trojky.

A Benešová svého rozhodnutí neúčastnit se miamského turnaje dnes určitě nelituje. V Latině totiž doslova excelovala. Od prvního kola své soupeřky drtila; za celý turnaj včetně finále odehrála pět uktání, v nichž neztratila ani set, prohrála celkem pouze 12 gamů ve všech odehraných 10 setech a čtyřem sokyním nadělila i kanára.

Suverénním způsobem vyhrála i dnešní finále. V něm narazila na o šest let mladší Bulharku Sesil Karatančevovou, která poslední dva roky pykala za doping. Benešová v boji o titul ztratila pouhý jeden game a zaslouženě se tak dočkala svého 4. titulu na turnajích kategorie ITF. Z Latiny si odveze část z celkové dotace 50.000 dolarů.

Cesta Ivety Benešové za titulem v italské Latině:

1. kolo ... Kustová (Běl) 6-2 6-2
2. kolo ... Zecová-Peskiřicová (Slo) 6-1 6-0
čtvrtfinále ... Ivanovová (Rus) 6-2 6-0
semifinále ... Johanssonová (Švé) 6-1 6-0
finále ... Karatančevová (Bul) 6-0 6-2

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist