Benešová v Lucemburku odstartovala zostra, Hradecká končí

19. 10. 2010, 14:09
Aktuality 0
Jednou z nejhladších výher v sezoně zahájila Iveta Benešová své účinkování na turnaji v Lucemburku. Němku Wörleovou vyprovodila česká hráčka za hodinu a pět minut 6-1 6-2 a postoupila do 2. kola. Do něj se nedostane další Češka Lucie Hradecká, která v podobně rychlém zápase podlehla Belgičance Flipkensové.
Iveta Benešová

Už na předešlých turnajích ukázala Iveta Benešová, že se jí krátce před koncem sezony vrací forma. Potvrdila to i dnes v Lucemburku, kde bez problémů postoupila přes kvalifikantku Kathrin Wörleovou z Německa. Za celý zápas nemusela Benešová odvracet ani jeden brejkbol, sama využila čtyři ze svých možností k prolomení servisu a zvítězila hladce 6-1 a 6-2. Připsala si tak na konto letošní pětadvacátou vítěznou dvouhru, ale zároveň má i stejný počet proher.

Ve druhém kole čeká českou hráčku sedmá nasazená slovenská rodačka Jarmila Grothová reprezentující Austrálii. Na okruhu WTA spolu hrály jednou a loni na antuce v Estorilu vyhrála Grothová.

Turnaj v Lucemburku, který vlastní bývalá druhá hráčka světa a zároveň vítězka úvodních dvou ročníků Jana Novotná, hraje Benešová pošesté za sebou. Nejdál se dostala předloni do čtvrtfinále; loni vypadla v 1. kole.

O druhé kolo dnes v Lucembursku bojovala také Lucie Hradecká, která na výhru v hlavní soutěži turnaje WTA čeká už téměř tři měsíce. O tom, že se nedočká ani dnes, se rozhodlo rovněž za 65 minut, během kterých aktuálně 122. hráčka světa nenašla recept na Kirsten Flipkensovou.

I když byla Hradecká rozehraná z kvalifikace, kde suverénně vítězila, dnes ji v úvodním setu vůbec neposlouchal servis, čehož Belgičanka dvakrát využila a sadu získala v poměru 6-2. V dalším průběhu se česká tenistka zlepšila a vypracovala si sedm brejkbolů; nedokázala ale využít žádný z nich, zatímco Flipkensové stačila jedna proměněná příležitost, aby zvítězila 6-2 6-3.

Výsledky - Lucemburk (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Benešová (ČR)
- Wörleová (Něm.) 6:1, 6:2, Flipkensová (Belg.) - Hradecká (ČR) 6:2, 6:3, Rezaiová (2-Fr.) - Barthelová (Něm.) 6:4, 6:4, Grothová (7-Austr.) - Garbinová (It.) 6:2, 6:2.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist