Benešová v Lucemburku zlomila prokletí 1. kola

17. 10. 2011, 17:08
Aktuality 5
Ivetě Benešové se na třetí pokus podařilo přejít na turnaji WTA přes úvodní kolo. Po neúspěších v Pekingu a Linci dnes v úvodním zápase halového turnaje v Lucemburku porazila 3-6 6-3 a 6-2 Francouzku Pauline Parmentierovou.
Iveta Benešová

S třemi porážkami za sebou v zádech nezačala Iveta Benešová ani v Lucemburku nejlépe. Proti Pauline Parmentierové, kterou ve všech třech dosavadních duelech porazila, častěji kazila, a když neproměnila žádný ze svých brejkbolů, ztratila úvodní sadu poměrem 3-6. V následujícím setu navíc rychle ztratila servis, v klíčové hře za stavu 1-2 ale česká tenistka nenechala soupeřku zvýšit náskok a srovnala krok.

Od té doby už Benešová Parmentierovou přehrávala. Díky dalšímu brejku za stavu 4-3 srovnala na 1:1 na sety; v rozhodujícím dějství pak soupeřku nechala při svém podání uhrát pouhé čtyři výměny a za 98 minut zvítězila 3-6 6-3 a 6-2.

O postup do čtvrtfinále se rodačka z Mostu popere buď se sedmou nasazenou Marií Kirilenkovou z Ruska. S tou má negativní bilanci 1-2, v posledním utkání na letošním Australian Open ji však hladce porazila. Sedmé nasazené Kirilenkové dnes ve třetím setu za stavu 0-3 vzdala Španělka Carla Suárezová.

Na turnaji v Lucemburku se ve dvouhře představí i Barbora Záhlavová-Strýcová, kterou v prvním kole čeká nasazená jednička Viktoria Azarenková z Běloruska, a také Lucie Hradecká. Ta o účast v hlavní soutěži usilovala v kvalifikaci; v ní dnes sice coby nejvýše nasazená prohrála s Britkou Anne Keothavongovou, na turnaji si ale nakonec přeci jen zahraje jako lucky loser. Do hry v Lucemburku totiž vůbec nezasáhne třetí nasazená Sabine Lisická z Německa. Jak pořadatelé uvedli na stránkách turnaje, světová sedmnáctka se odhlásila kvůli nemoci.

 

Výsledky - Lucemburk (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Benešová (ČR) - Parmentierová (Fr.) 3:6, 6:3, 6:2, Paszeková (Rak.) - Makarovová (Rus.) 6:2, 6:2, Kirilenková (7-Rus.) - Suárezová (Šp.) 7:6 (7:5), 3:6, 3:0 skreč, Medinaová (Šp.) - Kremerová (Luc.) 6:0, 6:0.

Dvouhra - kvalifikace:
Keothavongová (7-Brit.) - Hradecká (1-ČR) 6:3, 6:3.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak jsem zvědavý, jak se předvede s Hantuchovou, pokud má něco uhrát na FC, tak by ji měla porazit!!!
Reagovat
Fandina
se předvedla a vyhrála .............
Reagovat
smazaný uživatel
na facebooku založena stranka o nasem tenise Český Tenis
Reagovat
skott
Kremer dvakrat O6 s Medinou:-))) jeste zitra druha minela muze dostat nalozeno stejne, at si to v Lucemburku vyzerou do dna za pretahovani Rusek z Moskvy:)
Reagovat
freeteepek
Je fajn, že se Iveta Benešová konečně chytla. Nevím, co se dělo v 1. setu, ale v druhém už hrála výborně. S takto kvalitní hrou by měla mít výrazně lepší výsledky, než v poslední době má.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist