Benešová v Praze postoupila do 2. kola

30. 4. 2008, 13:32
Aktuality 1
WTA PRAHA - Česká tenistka Iveta Benešová dnes potvrdila dobrou aktuální formu a postoupila do druhého kola turnaje ECM Prague Open. Tři dny po úspěšné fedcupové baráži v Izraeli porazila ve třech setech Švédku Sofii Arvidssonovou a v dalším zápase se na Štvanici utká s Akgul Amanmuradovovou z Uzbekistánu, která je na 65. místě světového žebříčku.
Iveta Benešová

V prvním setu hrály obě tenistky na returnu lépe než při vlastním podání. Nakonec si servis častěji podržela mostecká rodačka a zvítězila 6:3. Úvod druhé sady patřil Seveřance, která vedla už 5-2, ale Benešová vyrovnala. V koncovce však domácí hráčka znovu ztratila podání a prohrála 5-7.

Rozhodující sadu už čeká tenistka ovládla vítěznými údery včetně přesných pokusů o zkrácení hry. Rychle vedla 5-0, ale pak ve dvou hrách za sebou promarnila po dvou mečbolech a dovolila soupeřce snížit. V pořadí šestý mečbol nakonec proměnila a zvítězila 6-2.

prvé se dnes v Praze představila také velká poražená z víkendové baráže, Izraelka Šahar Peerová. V obou setech zápasu s Ruskou Annou Lapuščenkovovou, která je v žebříčku až na 136. místě, prohrávala už 3-5, ale v koncovkách měla navrch její zkušenost a favoritka vyhrála dvakrát 7-5.

Dnes se ještě představí Petra Kvitová proti Bělorusce Azarenkové a Karolína Plíšková v duelu druhého kola proti Estonce Kanepiové.

WTA Praha - středeční výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Benešová (ČR) - Arvidssonová (Švé) 6-3 5-7 6-2
Peerová (2-Izr) - Lapuščenkovová (Rus) 7-5 7-5
Duševinová (Rus) - Müllerová (Něm) 6-0 6-2

Dvouhra - 2. kolo:
Vinciová (Itá) - Craybasová (USA) 6-4 6-4

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil. ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist