Benešová zastavila sérii porážek, formu potvrdila Hradecká

11. 3. 2011, 08:47
Aktuality 1
WTA INDIAN WELLS - Pět ze šesti českých tenistek v Indian Wells zvládlo úvodní kolo. První výhru od Australian Open si připsala Iveta Benešová, dobrou formu po úspěšné kvalifikaci potvrdila Lucie Hradecká. Neuspěla pouze Renata Voráčová.
Iveta Benešová

Iveta Benešová si na letošním Australian Open zahrála poprvé v osmifinále grandslamového turnaje, pak ale více jak měsíc čakala na výhru. Minulý týden si zvedla sebevědomí obhájením titulu ve čtyřhře v Monterrey a sérii čtyř porážek ve dvouhře nyní ukončila v Indian Wells. 

Osmadvacetiletá rodačka z Mostu za rovnou hodinu smetla 6-1 6-2 Američanku uzbeckého původu Varvaru Lepchenkovou a v Kalifornii po čtyřech letech postoupila do druhého kola. V něm vyzve nasazenou devítku Agnieszku Radwaňskou, se kterou dosud nevyhrála. Rady, jak na Polku, by Benešová mohla hledat u krajanky Šafářové, která Radwaňskou porazila před 14 dny v Dauhá.

Potřetí v řadě postoupila Lucie Hradecká minimálně do 2. kola turnaje WTA a vyrovnala své maximum z roku 2009. Pětadvacetiletá Češka, jež na výhru čekala dlouhých sedm měsíců (sedmkrát prohrála v prvním kole), si po semifinále z Memphisu a druhém kole v Monterrey poprvé vyhrála zápas i na prestižním turnaji v Indian Wells. V Kalifornii si po setech 7-6 6-2 poradila s Belgičankou Kirsten Flipkensovou.

Svůj vzestup žebříčkem může aktuálně 86. hráčka světa vylepšit, když si v dalším utkání poradí s nasazenou Alexanderou Dulgheruovou. Rumunce může oplatit vyřazení z loňského French Open a Hradecká bude na tvrdém povrchu mírnou favoritkou. 

Jedinou z šesti ćeských tenistek, jež nezvládla úvodní kolo, je Renata Voráčová. Ta v prvním zápase letošních turnajů WTA prohrála už počtvrté ze svých sedmi startů. V Indian Wells nezaskočila Číňanku Shuai Peng, jež je v žebříčku o více než padesát míst lépe postavenou hráčkou, a prohrála 5-7 0-6.

Už ve středu na BNP Paribas Open postoupily Lucie Šafářová, Zuzana Ondrášková a Barbora Záhlavová-Strýcová. Tu dnes čeká duel s krajankou Kvitovou, jež měla jako nasazená v prvním kole volno, stejně jako Klára Zakopalová.

- WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS -
(Kalifornie, tv. povrch, 4.500.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (10. 03. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Benešová (ČR) - Lepchenková (USA) 6-1 6-2
Hradecká (ČR) - Flipkensová (Belg.) 7-6(6) 6-2
Shuai Peng (Čína) - Voráčová (ČR) 7-5 6-1
Stephensová (USA) - Hamptonová (USA) 6-2 6-4
Halepová (Rum.) - Llagosteraová (Šp.) 0-6 6-2 6-4
Baltachaová (Brit.) - Vinciová (It.) 2-6 7-5 6-2
U. Radwaňská (Pol.) - Jovanovská (Srb.) 3-6 6-4 7-6(6)
Makarovová (Rus.) - Marinová (Kan.) 6-4 4-6 6-4
Shuai Zhang (Čína) - Moritaová (Jap.) 6-2 2-6 7-6(4)
Čakvetadzeová (Rus.) - Doiová (Jap.) 7-6(0) 6-1
Arvidssonová (Švéd.) - Čeng Ťie (Čína) 6-3 6-2
Pousová (Šp.) - Kerberová (Něm.) 6-2 6-1
Medinaová (Šp.) - Paszeková (Rak.) 6-1 6-1
McHaleová (USA) - Amanmuradovová (Uzb.) 6-3 6-1
Szávayová (Maď.) - Craybasová (USA) 6-3 6-3
Safinová (Rus.) - Parraová (Šp.) 6-3 6-3

Čtyřhra - 1. kolo:
Grandinová/Uhlířová (JAR/ČR) - Bacsinszká/Szávayová (Švýc./Maď.) 6-4 6-4
Kondratěvová/Voráčová (Rus./ČR) - Ivanovičová, Petkovicová (Srb./Něm.) 1-6 6-3 10-6
Mirzaová/Vesninová (Indie/Rus.) - Hlaváčková/Hradecká (ČR) 6-4 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
je to číča
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist