Benešová znovu porazila Mirzaovou a je ve čtvrtfinále

31. 7. 2008, 14:20
Aktuality 5
Ani indická tenistka Sania Mirzaová nezastavila ve Stockholmu českou reprezentantku Ivetu Benešovou. Mirzaová sice vyhrála první set 6-4, další dva se ale staly kořistí Benešové, která tak postoupila do čtvrtfinále. O něj dnes bojovala i Barbora Zahlavová-Strýcová, která ovšem proti favorizované Medinaové uhrála jediný game.
Iveta Benešová

Iveta Benešová dnes ve dvouhodinovém zápase dokázala, že se jí proti o čtyři roky mladší soupeřce daří. Porazila ji už potřetí za sebou - a znovu ve třech setech.

Na rozdíl od předešlých duelů ovšem pětadvacetiletá rodačka z Mostu nezvládla první set. Sanie Mirzaové sice hned na začátek sebrala podání, výhodu ale ztratila, když za stavu 3-2 ztratila vlastní servis. Vzápětí pak i další a Indka se ujala vedení 5-3. Benešová se nevzdala, Mirzaové znovu prolomila servis, ovšem po ztrátě dalšího podání úvodní sadu prohrála.

Ve druhém setu už podobné drama nepřipustila. Jednou sice přišla o podání, sama ale prolomila Mirzaové servis třikrát a vynutila si třetí sadu, v níž potvrdila svou převahu nad turnajovou šestkou.

V dalším kole si Benešová zahraje s Ruskou Věrou Duševinovou. Ta v prvním kole porazila Lucii Šafářovou a poté si poradila i s druhou nasazenou Agnes Szavayovou.

Mnohem hůř se dnes vedlo další české tenistce Barboře Zahlavové-Strýcové. Dvaadvacetiletá hráčka bez problémů postoupila z kvalifikace do hlavního turnaje, v němž v tříhodinové bitvě vyřadila Petru Cetkovskou. Dnes ovšem na pátou nasazenou Anabel Medinaovou nenašla recept. Proti Španělce uhrála jediný game a po setech 1-6 0-6 se se soutěží dvouher rozloučila.

Dánka Carolina Wozniacká si připsala další ze svých suverénních výher. Ve druhém kole povolila uhrát jediný game Emmě Laineové z Finska.

Výsledky - Stockholm:
Dvouhra - 2. kolo:
Benešová (ČR) - Mirzaová (6-Indie) 4:6, 6:3, 6:3, Medinaová (5-Šp.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 6:1, 6:0, Ruanová (Šp.) - Camerinová (It.) 6:3, 6:2, Wozniacká (4-Dán.) - Laineová (Fin.) 6:1, 6:0, Pinová (Fr.) - Larssonová (Švéd.) 6:3, 6:2.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Cetkovská, Šafářová (ČR) - Erakovicová, Görgesová (N. Zél./Něm.) 6:4, 6:2.

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jo, Benešce to přeju. Konečně tenistka se silnou psychikou a ktera podava pomerne vyrovnane vykony. Myslim a doufam ze se dostane slusne vysoko. A bude treba českou dvojkou:D
Reagovat
smazaný uživatel
jasný, kdo by jí nefandil holce. Kdyby šla do první dvacítky, bylo by to super!!!
Reagovat
smazaný uživatel
jojo taky ji to preju libi se mi jeji hra...nic proti ale uz je ceska dvojka:D...ale mohla by jeste vys:)...to urcite
Reagovat
smazaný uživatel
Jednička bude brzy.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě je lepší jak Vaidišová,mám dojem,že ji naposled porazila.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist