Benešovou vyřadila mladá Britka, Hlaváčkové pomohla skreč

12. 6. 2012, 17:17
Aktuality 6
Poloviční úspěšnost měly dnes na turnaji v Birminghamu české tenistky. První travnatý podnik sezony na okruhu WTA vůbec nevyšel Ivetě Benešové, která vypadla v úvodním kole po prohře se soupeřkou ze čtvrté stovky světového žebříčku. Lépe si dnes ve Velké Británii vedla vedla Andrea Hlaváčková, které skreč Michaelly Krajicekové pomohla k postupu.
Iveta Benešová gratuluje Mooreové

Iveta Benešová ještě ani jednou v kariéře neprošla na žádném turnaji hraném na trávě přes druhé kolo. Že se jí na letošním olympijském povrchu nedaří, potvrdila i dnes, kdy ji devatenáctiletá domácí tenistka Tara Mooreová vyřadila hladce ve dvou setech.

Mostecká rodačka, které patří 53. příčka ve světovém pořadí, byla před utkáním jasnou favoritkou, proti mladé Britce si ale za celý zápas nevypracovala jedinou příležitost k prolomení servisu. Sama proti 320. tenistce světa neodvrátila ani jeden ze čtyř brejkbolů a za pouhých 42 minut kapitulovala 1-6 2-6.

Hrbolatý kurt, na kterém dnes Iveta Benešová utrpěla debaklDevětadvacetiletá Benešová si během utkání stěžovala na velmi špatný stav kurtu, který je už na začátku turnaje vinou deštivého počasí hodně hrbolatý. Radost z výhry to však Mooreové ani trochu nekazilo. 

"To nemění nic na tom, jak jsem hrála. Snažila jsem se na to nemyslet a soustředit se jen na svou hru," řekl Mooreová o frustraci Benešové. "Ona (Benešová) je excelentní hráčka. Nedostala by se na 53. místo žebříčku, pokud by (excelentní) nebyla. Já se dnes jen snažila hrát každý míček co nejlépe a teď jsem moc šťastná," dodala Britka, kterou nyní čeká Australanka Dellacquaová.

Na další zápas na birminghamské trávě se naopak může těšit Andrea Hlaváčková. Deblová vítězka loňského Roland Garros postoupila přes Michaelu Krajicekovou. Nizozemská tenistka si sice v dramatickém zápase vynutila třetí set, v něm ale za stavu 4-0 pro českou hráčku z utkání odstoupila.

Hlaváčkovou v dalším zápase čeká šestá nasazená Němka Mona Barthelová, kterou loni na turnajích ITF dvakrát porazila a která v posledních třech zápasech neuhrála ani set.

Výsledky - Birmingham (tráva, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Hlaváčková (ČR) - Krajiceková (Niz.) 6:2, 6:7 (6:8), 4:0 skreč, Mooreová (Brit.) - Benešová (11-ČR) 6:1, 6:2, Erakovicová (9-N. Zél.) - Moritaová (Jap.) 5:0 skreč, Oudinová (USA) - Cirsteaová (10-Rum.) 3:6, 6:3, 6:2, Keothavongová (Brit.) - Paszeková (12-Rak.) 6:2, 7:5, Dellacquaová (Austr.) - Muguruzaová (Šp.) 6:2, 3:6, 6:2, Larcherová-De Britová (Portug.) - Jovanovská (Srb.) 3:6, 7:5, 6:4, Foretzová (Fr.) - Daniiliduová (16-Řec.) 6:4, 6:2, Vesninová (Rus.) - Rogowská (Austr.) 6:3, 6:2, Čeng Ťie (Čína) - Kudrjavcevová (Rus.) 6:4, 4:6, 6:3, U. Radwaňská (Pol.) - Murrayová (Brit.) 6:4, 6:4, Southová (Brit.) - Lučičová (Chorv.) 6:1, 4:6, 6:3, Doiová (Jap.) - Lertcheewakarnová (Thaj.) 6:4, 3:6, 6:3, Karatančevová (Kaz.) - Tanasugarnová (Thaj.) 6:4, 6:2, Czinková (Maď.) - Tatašviliová (Gruz.) 7:6 (7:5), 3:6, 6:3, Robsonová (Brit.) - Minová (USA) 6:4, 6:1, Watsonová (Brit.) - Ormaecheaová (Arg.) 6:4, 3:6, 6:3, Razzanová (Fr.) - Briantiová (It.) 6:4, 7:5, Rodionovová (Austr.) - Spearsová (USA) 7:6 (7:3), 1:6, 6:1, Falconiová (USA) - Cadantuová (Rum.) 6:2, 6:0.
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

6
Přidat komentář
Fandina
V článku se píše, že "Iveta Benešová ještě ani jednou v kariéře neprošla na žádném turnaji hraném na trávě přes druhé kolo", ale loni ve Wimbledonu byla ve druhém kole a ještě předtím v roce 2007 a 2009 taky viz statistiky v odkaze

http://www.wtatennis.com/page/Player/Stats/0,,12781~952,00.html
Reagovat
Fandina
sorry, článek je dobře ... přečetla jsem si to znovu, no nic, moje chyba ... sorry
Reagovat
VlS
Proboha, už domotej tu panenku pro Julču. Vždyť ona prohrává už i s kvalifikantkami na druhořadém lázeňském turnájku.
Reagovat
Bob
Neskutečný. japonská hráčka Iijima Kumiko, která je na 503. místě dokázala porazit slečnu Moore 6:4 6:0. I Kristýna Plíšková ji letos hravě porazila. Ale Ivetka s ní za necelou hodinu uhraje jenom 3 gemy? Co se to děje?
Reagovat
freeteepek
Julie Gorgesová zase vypadla v prvním kole v Bad G. Psycho. To jsou asi ty hormonální tsunami:-)
Reagovat
freeteepek
A to jsem se právě teď dočet, že na FO Julie podávala rychlostí 203km/hod., což je 3. nejrychlejší servis všech dob v ženským tenise. Ani takle rychlej express servis jí nezachránil!!! (kdyby tak rychle podávala na trávě, tak se tak soupeřka za tím míčkem jen ohlídne)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist