Bengalúr: Obhájkyně končí, nasazené pokračují

3. 3. 2008, 21:49
Aktuality 0
Na turnaji WTA v indickém Bengalúru se dnes odehrály 4 zápasy úvodního kola. Favoritky nezaváhaly - pátá nasazená Maďarka Szavayová porazila domácí Uberoiovou 6-1 6-4 a turnajová šestka Bammerová z Rakouska si ve třech setech poradila s Japonkou Morigamiovou. Naopak neuspěla loňská vítězka - Ruska Švedovová. Ta nestačila ne Uzbekistánku Amanmuradovovouu a podlehla ji ve třech setech.
Pátá nasazená Agnes Szavayová v Bengalúru postoupila do 2. kola

Devatenáctiletá maďarská tenistka Agnes Szavayová konečně téměř po měsíci poznala radost z vítezství. Po neúspěšném finále v Paříži na následujících třech turnajích vypadla už v úvodním kole. Tuto nepříjemnou sérii přerušila až dnes v indickém Bengalúru - domácí Shikhu Uberoiovou porazila 6-1 6-4 a v druhém kole nasazená pětka narazí na Uzbekistánku Amanmuradovou.

Akgul Amanmuradovová si už letos zahrála semifinále, a to před měsícem v thajské Pattayi. Před týdnem prohrála v kvalifikaci v Dubaji, ale dnes si dokázala poradit s obhájkyní bengalúrského titulu - Jaroslavou Švedovovou z Ruska. Třiadvacetiletá uzbekistánská tenistka vyhrála 6-3 3-6 6-3 a vyrovnala loňský postup do 2. kola.

Do druhého kola už proklouzla i šestá nasazená Rakušanka Sybille Bammerová. S Japonkou Morigamiovou sice úvodní set prohrála 2-6, ale další sady získala ve svůj prospěch v poměru 6-3 7-5.

Od favoritek, mezi které patří především nejvýše nasazené Jankovičová a sestry Williamsovy, si pořadatelé slibují hodně. Ovšem za 9 dní začíná v americkém Indian Wells prestižní turnaj, který berou určitě všechny tenistky mnohem vážneji. Uvidíme, zda se překvapení dočkáme už v úvodním kole...

WTA Bengalúr - výsledky 1. dne:

Dvouhra - 1. kolo:
Szavayová (5-Maď) - Š. Uberoiová (Ind) 6-1 6-4
Bammerová (6-Rak) - Morigamiová (Jap) 2-6 6-3 7-5
Nakamurová (Jap) - Tanasugarnová (Tha) 6-7(5) 6-1 6-2
Amanmuradovová (Uzb.) - Švedovová (Rus.) 6-3 3-6 6-3

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist