Benneteau odvrátil mečboly a s Isnerem si zahraje o první titul

27. 8. 2011, 14:30
Aktuality 2
ATP WINSTON-SALEM - Americký tenista John Isner a Francoz Julien Benneteau si zahrají v generálce na US Open o titul na turnaji ve Winston-Salemu, jenž má letos na okruhu ATP premiéru.
Julien Benneteau

Více než dvoumetrový John Isner porazil v semifinále 7-6 6-4 svého krajana zkušenějšího Andyho Roddicka, jež v předchozích třech zápasech nečelil jedinému brejkbolu.

Čtvrtý nasazený Isner se tradičně opíral o dělové podání, jež ho podrželo v klíčových momentech. Nechytatelným servisem zakončil na 9-7 tie-break prvního setu a v posledním gamu zápasu dokonce nastřílel esa tři.

Nejvýše nasazený Roddick, jenž po sérii špatných výsledků vypadl z elitní dvacítky žebříčku, sice vedl v druhé sadě 3-1, Isner si ale vzal okamžitě podání zpět a vývoj duelu otočil.

Šestadvacetiletý Isner má ve Winston-Salemu opravdové domácí prostředí, protože vyrůstal v nedalekém Greensboro.

Robin Haase měl dva mečboly na to, aby vyhrál devátý zápas v řadě a po triumfu na antuce v Kitzbühelu hrál o titul i na rychlém povrchu ve Winston Salemu. Čtyřiadvacetiletý Holanďan však v semifinále s Julienem Benneteauem nezvládl důležité okamžiky a v pohledném utkání prohrál 6-3 6-7 6-7.

Devětadvacetiletý Francouz, který se do hlavní soutěže dostal z kvalifikace, si tak v pátém finále, v němž bude čelit domácímu Isnerovi, zahraje o premiérový titul. Američan bude usilovat o svůj třetí titul na okruhu ATP. Letos už vyhrál na trávě v Newportu. 

Finále začne v neděli už od 18:30 hodin SELČ (12:30 místního času), neboť se na východní pobřeží USA žene hurikán Irene a Winston-Salem by měl zasáhnout už ve večrních hodinách.

- ATP 250 WINSTON-SALEM -
(USA / Severní Karolína, tv. povrch, 553.125 dolarů)
páteční výsledky (26. 08. 2011)

Dvouhra - semifinále:
Isner (4-USA) - Roddick (1-USA) 7-6(7) 6-4
Benneteau (Fr.) - Haase (10-Niz.) 3-6 7-6(7) 7-6(6)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Paráda, Isner získal další titul. Super zpráva při všech těch nepříznivých meteorologických.
Reagovat
smazaný uživatel
uz tesim jak vypadne na US v prvom kole s Almagrom spinavec jeden
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist