Berdych a Djokovič postupy vydřeli. Nadal vyhrál ve dvou setech

14. 3. 2010, 10:49
Aktuality 6
ATP INDIAN WELLS - Tomáš Berdych v Indian Wells dosáhne lepšího výsledku než před rokem. V Kalifornii udolal ve třech setech Serru a chystá se zaskočit Verdaska. Vlažný vstup do turnaje má za sebou také Djokovič, který postoupil i navzdory obdrženému 'kanárovi'. Snadnější postup si zajistili Nadal či Davyděnko.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych postoupil do třetího kola po vítězství nad Francouzem Florentem Serrou 7-5 4-6 6-4. Čtyřiadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí nasázel 13 es, ovšem třikrát své podání prohrál a o vítězství musel bojovat dvě a čtvrt hodiny. Už nyní ale překonal loňský výsledek.

Dalším soupeřem českého hráče bude desátý nasazený Španěl Fernando Verdasco, s kterým má mírně příznivou bilanci čtyři vítězství a tři porážky. Naposledy s ním však Berdych prohrál loni v prosinci ve finále Davisova poháru. Verdasco sice v úvodu svého prvního utkání dvakrát ztratil servis, Ramona Delgada z Paraguaye však nakonec porazil hladce 6-4 6-1.

Šestadvacetiletý Verdasco, který minulý měsíc vyhrál turnaj v San Jose, si v sobotu připsal 250. výhru na okruhu.

Poprvé od odstoupení z Australian Open se na kurtech objevil Rafael Nadal. Před turnajem však tři týdny naplno trénoval a stav kolena si pochvaloval. V duelu s Rainerem Schüttlerem jen jednou zaváhal na podání a po hodině a půl se radoval z výhry dvakrát 6-4. 

"Když jsem hrál po větru, tak se stačilo dotknout míčku a už jsem věděl, že poletí do autu. Ale za daných podmínek to byl dobrý výkon," komentoval obhájce titulu.

"Indian Wells je jedním z mých oblíbených turnaj. Vždy se sem rád vracím, cítím se tu jako doma," uvedl Nadal. "Mám na tohle místo hezké vzpomínky," dodal šampion z let 2007 a 2009.

Třiadvadvacetiletou světovou trojku v boji o osmifinále čeká Chorvat Mario Ančič, který zdolal Francouze Benneteaua

Ančič se v loňské sezoně léčil z mononukleózy. V Indian Wells si připsal první výhru na okruhu po více než roce, když v prvním kole zdolal Reynoldse.

Nadal vyhlíží první titul od loňského května, kdy triumfoval na Masters v Římě. "Každý rok je úplně jiný. Nikdy neporovnávám jednotlivé sezoně, protože situace je pokaždé rozdílná," nepřemýšlí levoruký Španěl o dlouéo době od svého posledního triumfu.

Djokovič dostal 'kanára', ale postoupil
Další utrápený výkon předvedl Novak Djokovič. Druhý hráč světa zdolal Mardyho Fishe po divokém výsledku 6-1 0-6 6-2 a jen potvrdil, že v posledních týdnech není v optimální formě. 

Na otázku, co se stalo ve druhém setu odpověděl: "Měl jsem příšerný začátek. Mardy zahrál několik dobrých úderů a já hodně chyboval. Ještě jsem se nestihl pořádně aklimatizovat a zvyknout si na centrální kurt," vysvětloval vítěz z roku 2008.

"Musím přiznat, že jsem měl štěstí," řekl Djokovič po utkání, v němž během necelých sta minut udělal 32 nevynucených chyb a devět dvojchyb. 

Djokovič Fishe porazil i v pátém vzájemném střetnutí, jen loni na trávě ve Wimbledonu však dokázal vyhrát bez ztráty sady. 

Podobně vypadá i bilance posledních zápasů. Už osm utkání v řadě neprohrál, ovšem v posledních sedmi duelech vždy prohrál alespoň jeden set.

Teď ho čeká Philipp Kohlschreiber. Němce předloni na cestě za triumfem porazil, před rokem na French Open se ovšem z hladké výhry 3-0 radoval soupeř.

Nikolaj Davyděnko přišel kvůli zraněnému zápěstí o Davis Cup proti Indii, hrozivé prognózy o několikatýdenní pauze se ale naštěstí nevyplnily. Ruský tenista se vrátil už na podnik v Kalifornii a nedávným vítězem turnaje v Memphisu Ernestsem Gulbisem si poradil dvakrát 6-4.

V dalším utkání ho čeká Srb Troicki, kterému hned v úvodu druhého kola vzdal kvůli bolestem zad Pablo Cuevas.

Prvním větším překvapením v mužské části soutěže je vyřazení osmého nasazeného Marina Čiliče. Chorvatský tenista, který letos získal už dva tituly a na Australian Open si zahrál poprvé v grandslamovém semifinále, prohrál se Španělem Guillermem Garciou-Lopezem 6-7 0-6.

Jednadvacetiletý Čilič si druhou porážku v sezoně připsal nečekaně před 14 dny v Dubaji, kde podlehl Melzerovi. Třetí mu nečekaně připravil španělský tenista Garcia-Lopez. Chorvat v Indian Wells startoval potřetí, vyhrát dokázal ale jen dva zápasy.

Po zranění kolena se ne a ne chytit Gilles Simon. Francouzský tenista v této sezoně ještě nevyhrál jediný set a nic na tom nezměnil ani na betonu ve Spojených státech, když podlehl 5-7 4-6 Brianu Dabulovi. Šestadvacetiletý Argentinec startuje poprvé v hlavní soutěži podniku Masters 1000, když uspěl v kvalifikaci. O osmifinále se utká s Ljubičičem.

- ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS -
(USA - Kalifornie, tv. povrch, 3.645.000 dolarů)
sobotní výsledky (13. 03. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (19-ČR) - Serra (Fr.) 7-5 4-6 6-4
Djokovič (2-Srb.) - Fish (USA) 6-1 0-6 6-2
Nadal (3-Šp.) - Schüttler (Něm.) 6-4 6-4
Davyděnko (5-Rus.) - Gulbis (Lot.) 6-4 6-4
Garcia-Lopez (Šp.) - Čilič (8-Chor.) 7-6(1) 6-0
Verdasco (10-Šp.) - Delgado (Par.) 6-4 6-1
Ferrero (11-Šp.) - Köllerer (Rak.) 6-3 6-0
Isner (15-USA) - Anderson (JAR) 6-3 7-5
Dabul (Arg.) - Simon (16-Fr.) 7-5 6-4
Querrey (17-USA) - Chardy (Fr.) 6-3 6-4
Ljubičič (20-Chor.) - Harrison (USA) 6-2 7-6(2)
Monaco (21-Arg.) - Fognini (It.) 6-4 7-5
Kohlschreiber (25-Něm.) - Petzschner (Něm.) 6-3 6-2
Moya (Šp.) - Bellucci (26-Braz.) bez boje
Troicki (29-Srb.) - Cuevas (Urug.) 1-0 skreč C.
Ančič (Chor.) - Benneteau (31-Fr.) 4-6 7-6(5) 6-3

Čtyřhra - 1. kolo:
Čermák/Mertiňák (5-ČR/SR) - Becker/Huss (Něm./Austr.) 7-5 6-7(5) 10-8
Llodra/A. Ram (Fr./Izr.) - Damm/Štěpánek (ČR) 5-7 6-3 10-7

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Totalne sklamal. Neviem ako moze tatko vypadnut. Neviem sice ci Garcia-Lopez hral zivotny zapas alebo co ale takychto hracov musi Cilic proste porazat hocikedy. No dufam ze v Miami to bude lepsie. Inac je mi luto Gulbisa ze dostal skoro silneho supera lebo vcera zas ukazal ze ked sa mu chce hrat je fakt dobry ma talent vsetko len nedokaze podavat stabilne vysoky vykon cely zapas.
Reagovat
smazaný uživatel
Co to sakra bylo, Marine? 0-6 s Garciou-Lopezem?!... Viděl to někdo? Tohle je pro mě teda velké zklamání, co se stalo?
Reagovat
a.magerova
No jo viděla jsem jen několik úvodních míčů, kdy komentátor říkal, že tenhle rok bude rokem Marina Čiliče, kdy se dostane do TOP 5 ..... takže uvidíme.

No a ještě "Módní okénko" jak se mi minule vůůůbec nelíbila ta růžová Rafova čelenka, tak dnes ji musím velebit, její sladěnost s tričkem i botami super, s čím ale ladí ty otřesné kraťasy jsem fakt nezjistila.... zatím :-)) Jinak Rafovi gratulace.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak s těmi kraťasy máš pravdu. To je hrůza.. :-D
Reagovat
smazaný uživatel
tak u vás na lontě v Horních Kotěhulkách to bude IN až za pár let, po tom, co si je předseda JZD koupí v sekáči k Jadranu :D
Reagovat
Mercury
Tobe se ty kratasy libi Barney? Nebo jen začínáš rozjíždět svůj pověstný kolotoč nesmyslných a hloupých příspěvků? :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist