Berdych a Rosol bojují v Šanghaji, Djokovič jedničkou

8. 10. 2016, 16:48
Previews 6
Nejlepší tenisté budou příští týden v Šanghaji bojovat o titul série Masters. Jeden z největších podniků celé sezóny si nenechá ujít ani česká jednička Tomáš Berdych. Do hlavního losu by se rád dostal i Lukáš Rosol, který momentálně hraje kvalifikaci.

Příští týden uvidí diváci v Šanghaji to nejlepší, co dokáže mužský tenis nabídnout. Do Šanghaje přijela mužská tenisová elita v čele s obhájcem titulu Novakem Djokovičem.

Právě trojnásobný vítěz turnaje Djokovič by mohl být čtvrtfinálovým soupeřem jediného českého tenisty v hlavním losu Tomáše Berdycha. Berdych ale nedokázal světovou jedničku v posledních osmi utkáních porazit a celkově s ním má velmi negativní bilanci (h2h 3-25).

Česká jednička má stejně jako dalších sedm nejvýše nasazených v prvním kole volný los. V tom druhém vyzve Marcela Granollerse, nebo kvalifikanta. Poté čeká Berdycha souboj zřejmě s turnajovou dvanáctkou Nickem Kyrgiosem (h2h 2-3).

Český tenis však nemusí mít v hlavní soutěži jen jedno zastoupení. V kvalifikaci momentálně bojuje Lukáš Rosol, který zvládl v prvním kole třísetovou bitvu s Nikolozem Basilašvilim. O hlavní soutěž si zahraje s Thomazem Belluccim (h2h 0-2).

Zajímavý duel čeká diváky hned na úvod. Francouze Richarda Gasqueta vyzve pošesté Bulhar Grigor Dimitrov, který včera ve čtvrtfinále v Pekingu jasně přehrál Rafaela Nadala. Vítěze čeká ve druhém kole s největší pravděpodobností Ivo Karlovič a poté si může zahrát se světovou jedničkou.

V horní polovině pavouka je právě i Rafael Nadal, který ale letos zatím určitě nepředvádí svůj nejlepší tenis. Pokud chce uhrát alespoň semifinále, bude to mít ve čtvrtfinále, nejspíše proti loňskému finalistovi Jo-Wilfriedovi Tsongovi (h2h 9-4), nebo Marinovi Čiličovi (h2h 3-1), velmi těžké.

Dvojnásobného vítěze Andyho Murrayho čeká ve druhém kole vítěz duelu Steve Johnson - Martin Kližan, v osmifinále vyzve pravděpodobně ve skvělé formě hrajícího Lucase Pouilleho (h2h 1-0), na čtvrtfinálového soupeře je adeptů více: Gaël Monfils (h2h 4-3), Juan Martín Del Potro (h2h 6-3) a David Goffin (h2h 4-0).

Ze třetí čtvrtiny jsou největšími favority na semifinále Miloš Raonič a Stan Wawrinka. Do průběhu by mohl promluvit i David Ferrer, kterému se tento týden dařilo na turnaji v Pekingu a loni si v Šanghaji zahrál semifinále.

Los českých tenistů a možné osmifinálové dvojice
Bellucci (7-Braz.) - Rosol (12-ČR) / závěrečné kolo kvalifikace
Berdych (7-ČR) - volný los
Možné osmifinálové dvojice:
Djokovič (1-Srb.) - Gasquet (14-Fr.)
Kyrgios (12-Austr.) - Berdych (7-ČR)
Nadal (4-Šp.) - Bautista (15-Šp.)
Tsonga (9-Fr.) - Čilič (8-Chorv.)
Raonič (5-Kan.) - Ferrer (10-Šp.)
Cuevas (16-Urug.) - Wawrinka (3-Švýc.)
Monfils (6-Fr.) - Goffin (11-Belg.)
Pouille (13-Fr.) - Murray (2-Brit.)
Kompletní los najdete zde
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

6
Přidat komentář
janek_da
vůbec bych se nedivil, kdyby Berďa padl už s Grankem
Reagovat
smazaný uživatel
Tak určitě jsou i schůdnější hráči než kyrgios to každopádně a to že je porazí no nevím...
Reagovat
Krisboy
Kyrgyros bude unavenej z Tokia a Djokovič je zlomený muž. Nevidím problém.
Reagovat
smazaný uživatel
Chudák berda kyrgios djoko ten to zase sliznul asi tak jedno kolo on fakt smůlu chlap
Reagovat
Krisboy
Proč chudák? Porazí je oba!
Reagovat
Mayo
A koho by mal dostať aby to nesliznul? Veď v tej fáze nemá na tých najlepších.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist