Berdych Djokoviče nezaskočil. Na hardu s ním prohrál i podvacáté

31. 3. 2016, 06:57
Aktuality 361
ATP MIAMI - Tomáš Berdych prohrál s Novakem Djokovičem i 20. vzájemný duel na tvrdém povrchu. V Miami český tenista podlehl světové jedničce podesáté v řadě a neobhájil tak semifinále z posledních dvou let.
Tomáš Berdych a Novak Djokovič

Úvod zápasu nabídl sérii brejkbolů a oba tenisté měli stejnou úspěšnost při jejich proměňování. Ale zatímco Tomáš Berdych využil jen jeden ze tří, Novak Djokovič proměnil dva ze šesti a odskočil do vedení 4-1. Tím rozhodl o osudu prvního dějství.

Ve druhém setu se už Berdych nedostal k žádnému brejkbolu, v posledních třech gamech na returnu dokonce neuhrál ani jeden míček. Djokovič si sice nechal promasírovat záda, ale vážné potíže neměl. Po svém servisu vyhrál 14 výměn po sobě, v první a deváté hře se mu povedli dva brejky a po 99 minutách zvítězil dvakrát 6-3.

Statistiky zápasu
Djokovič - Berdych
2 esa 0
1 dvojchyby 5
64 % 1. podání 'in' 68 %
69 % úsp. 1. podání 64 %
624 % úsp. 2. podání 24 %
10 winnery 15
9 nevyn. chyby 45
10/14 hra na síti 9/14
4/10 brejkboly 1/3
čas: 1:39

Třicetiletý rodák z Valašského Meziříčí byl bez šance. Sice vyhrál na vítězné údery 15-10, jenže udělal 45 nevynucených chyb, zatímco o dva roky mladší Srb pouhých 9. Český tenista dokonce netrefil ani jedno eso, naopak se dopustil pěti dvojchyb.

Berdych prohrál s Djokovičem podesáté v řadě a v celkové bilanci prohrává už 2-23. Porazit ho dokázal jen v roce 2013 na antuce v Římě a v sezoně 2010 na trávě ve Wimbledonu. Na tvrdém povrchu, ať už v hale či venku, prohrál i dvacátý souboj.

Finalista z roku 2010 Berdych v Miami nezopakoval semifinále z předchozích dvou ročníků, ve světovém žebříčku však zůstane sedmý.



Osmadvacetiletý Djokovič letos v Miami, kde může šestým triumfem vyrovnat rekord Andrého Agassiho, neztratil ještě ani set. Hráče Top 10 porazil podesáté v řadě a svou letošní zápasovou bilanci vylepšil na 26-1. Jedinou porážku utrpěl poté, co v únoru v Dubaji kvůli zánětu v oku skrečoval zápas s Felicianem Lópezem.

 


Nejlepší tenista současnosti Djokovič, který v Miami útočí na rekordní 28. titul z turnajů Masters 1000, se o postup do finále utká s Davidem Goffinem. S o tři roky mladším Belgičanem vyhrál všechny tři vzájemné souboje

Goffin ve čtvrtfinále otočil nepříznivý vývoj utkání s Francouzem Gillesem Simonem a postoupil do svého druhého semifinále na turnajích Masters 1000. Druhého během dvou týdnů. V Miami je mezi kvartetem nejlepších jako první Belgičan v historii.

"První set byl hodně těžký, protože se hrál tenis na velmi vysoké úrovni. Gilles hrál dobře od základní čáry a mě nefungoval servis, po kterém jsme si nepřipsal žádné snadné body. Měl jsem šance, jak se do hry o  set dostat, ale nevyužil jsem je," komentoval Goffin.

 

"Ale věděl jsem, že nehraju špatně a že pokud tak budu pokračovat, tak mám šanci to otočit. Jen jsem se musel soustředit na každý bod. Cítil jsem se opravdu dobře," dodal belgický tenista, který si v případě postupu do finále může zajistit premiérový posun do Top 10.


O další dvě místa v semifinále se bude hrát ve čtvrtek. Utkají se Milos Raonic s Nickem Kyrgiosem a Kei Nišikori s Gaëlem Monfilsem.

• ATP MASTERS 1000 MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 7.037.595 dolarů
středeční výsledky (30. 03. 2016)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Djokovič (1-Srb.) - Berdych (7-ČR) 6-3 6-3
Goffin (15-Belg.) - Simon (18-Fr.) 3-6 6-2 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

361
Přidat komentář
Fandina
Berďulka je robot
http://sport.aktualne.cz/americka-expertka-se-pustila-do-berdycha-je-jako-robot-predv/r~9d0a46f2f73611e5b167002590604f2e/
Reagovat
a.magerova
Celkem překvapivý konec tabulky pro mě.... ale tak, na jakž takž hodinky to stačí... :-)))
http://isport.blesk.cz/clanek/blesk-sport/264719/na-djokovice-to-zkouseli-i-z-tribuny-sexy-provokace-berdychovy-ester.html

http://isport.blesk.cz/clanek/blesk-sport/264056/kral-luxusu-tenista-tomas-berdych-nafasoval-milionove-hodinky.html
Reagovat
spaniel
Tuším už ti nezbylo nic než ta tvoje konkurence. Už nic jiné nepíšeš, pořád dokola. Přitom já vůbec nemluvil o tom jakou byl Nadal Federerovi konkurencí na hardu. Stačila antuka na narušení dominance na okruhu. Lidi chtěli vědět zda ho Roger konečně dá a když ne, zda uhájí trávu. Teď není žádný povrch, kde by měl Nole konkurenta. O tom jsem psal. Že je Nadal už mimo vidí každý (asi kromě tebe).

A to s Murraym, Kozorohu, to bude jistě vtip. To už Roger za zenitem je větší hrozbou. Murray mu byl konkurentem krátké období, kdy hrál Nole mizerně.
Reagovat
Kozoroh
" Murray je dvojnásobný víťaz GS, v oboch finále vyhral práve proti Novakovi, k tomu odohral s Novakom ďalšie 5-setové zápasy na GS, vyhral xy Masters a má na konte viac turnajových výhier ako Gonzales, Davydenko, Safin a Nalbandian dohromady :)"

Forehendův koment z 22:42, který souhlasí s mým názorem. Murray je velkým Djokerovým protivníkem, proti sobě odehráli 6 GS finalových duelů, toto číslo indikuje velkou rivalitu (pro představu Djokovič-Nadal mají 7 GS finále, Djokovič-Federer 4 a Federer-Nadal 8). Nelze toto soupeření degradovat na úroveň rivalit Djokovič-Wawrinka nebo Nadal-Ferrer, kteří proti sobě ve finále GS stanuli jen jednou.
Reagovat
spaniel
Jako aprilovy zert dobré. Myslim tim tvuj prispevek. Forehand jen vypsal fakta, ale to ty si z nich nespravne vyvedl zaver, ze je jeho velkym konkurentem. Neni. Jejich rivalita je o nicem, je velka jen poctem, Murray ho nijak neohrozuje. Nehlede na to, ze pojem Djokomurarna dokonale vystihuje nejnudnejsi matchup v soucasnem tenise. Vypada to jak trenink baseline vymen. Chaou, ze se snazis, aby vypadala Noleho dominance obtizneji, ale pres Murrayho cesta nevede.
Reagovat
Kozoroh
Že ho Murray nijak neohrožuje? To si děláš srandu :-P Loni s Murraym Djokovič svedl dva GS zápasy, finále AO & semifinále RG a v obou zápasech se musel No1e na výhru nadřít. Finále letošního AO sice Djoker vyhrál relativně snadno, ale to neznamená, že třeba ve Wimbledonu si to mezi sebou nerozdají na pět setů.
Občas i Djokomurárna přinese zajímavou podívanou, jakou semfinále RG 15 bezesporu bylo.
A že jsem si dle tebe nesprávně vyložil Forehendův koment vyvrací tato Forehendova slova z 21:46 - " .Takže Noleho konkurencia na harde je solídna s Federerom a Nadalom za zenitom a Andym v top forme."& & 22:53 - " Ale podla mňa je to stále ten istý Andy, ktorý Djokovica porazil, resp. porážal...Djokovic vsak zdvihol svoj level a preto vyhráva pravidelne, neznamená to vsak podla mna, ze je Murray zrazu zlý.."
Reagovat
Denis92
To, ze nieco vravi Forehand neznamena, ze to je pravda. Murrayho vykony su od r.2014 slabsie a za vsetko hovori bilancia s Novakom 1-12 a Fedexom 0-5.
Reagovat
spaniel
Ted nevim jestli to myslis vazne, protoze co je moc, je moc. Murray je mimo, neohrozuje Novaka, dokonce uz ani Rogera. Ze se nadrel? Jo, protoze ma podobny styl, takze nekonecne vymeny. Ale Murray se vyhre posledni roky ani nepriblizil. Neda se srovnat s Nadalem a Federerem v top forme. Proste Nole ma ted umetene.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som ale reagoval na slová Petríka, ktorý písal, ze Roger mal na harde vacsiu konkurenciu, nez dnes Nole. S tým nesúhlasím...

S tou antukou máš pravdu..
Reagovat
Pe3k
Davydenko, Nalbandian, Safin, Rodick. Kdo ze současné špičky hraje na hardu srovnatelně s nimi? Jedinou konkurencí Novaka je brzy 35 letý Federer, který navíc už 2 měsíce nehrál, to je realita, ale ty jsi jako obvykle mimo trolhende :)
Reagovat
Kozoroh
Federer, Murray, Raonič, Nišikori... Jako obvykle jsi vedle ty, hejtře Petříku.
Reagovat
Pe3k
Federer nehraje, Můra je už 2 sezonu marný, Miloš OK jde nahoru, Niši bude rád jak za celou kariéru uhraje masters. Odpovídáš za trolhenda, protože jsi taky trol, že? Vrána k vráně...
Reagovat
spaniel
Vazne jdes srovnavat Raonice a Nishiho se Safinem a Roddickem? To snad ne :D To uz je zoufalost.
Reagovat
Pe3k
Dal jsem si ho raději do ignoru. Trolhand alespoň sem tam pobaví, ale kk_troh a ty jeho komenty jsou dokola ta samá hrůza.
Reagovat
smazaný uživatel
Davydenko, Nalbandian, Safin, Rodick?...

Takže ktorý z nich dosahuje aspoň kvalít Murrayho?...A ktorý z nich má na konte dve výhry nad Rogerom na GS, tak ako Andy nad Nolem?...Som samé ucho, ty teliatko :)
Reagovat
Pe3k
Jen dokola dokazuješ, že jsi demment. Safin i Andy Rod byli světové jedničky, na rozdíl od Můry... Nechci tady shazovat Andyho, ale poslední 2 roky je k smíchu. Federer ho smetl 6:0 6:1, Novakovi slouží jako fackovací panák. Novaka porazil na gs před 3 lety, když a bavíme se o současnosti! Ale ztráta času s tebou, jsi jen internetový trol co se snaží shazovat Federera.
Reagovat
panzer.dragon
finále gyros s djokerem, už se těšim
Reagovat
Krisboy
Už to tak vypadá...ale Nishiho bych úplně neodepisoval, třeba překvapí...
Reagovat
panzer.dragon
finále s nishim by bylo taky ok, i zápas nishi gyros je ok, největší klikař je goffin, zametýno až do semi
Reagovat
Krisboy
(Staro)Nová světová jednička???
http://live-tennis.eu/
Reagovat
a.magerova
http://magnetickafidorka.cz/
Reagovat
Krisboy
Taky dobrý!
Reagovat
a.magerova
Jj oni maj dobré hlody, třeba 1.4.2014 oznámili, že dobyli pozici jedničky na čínském trhu... :-))
http://zpravy.aktualne.cz/domaci/fidorka/r~174a4198b4e911e387f2002590604f2e/

A toto je z 1.4.2013
http://www.novinky.cz/komercni-clanky/297327-fidorka-vsadila-na-originalitu-uvadi-novou-prichut-kysela-okurka-s-cokoladou.html
Reagovat
Krisboy
Tak tu bych si asi nedal :-)
Reagovat
a.magerova
Všechno se má vyzkoušet... ;-)
Reagovat
sprchon
Jsem čekal, že si na tom na konci vyláme zuby. :D Jak do toho kousla.
Reagovat
vrabejka
Nick překvapil :) Jsem zvědavý jak dlouho bude mu trvat než se dostane do špičky.
Reagovat
Marduch
Dpč takle brutálně vyrovnaný statistiky človek jen tak nevidí.
Pro Miloše velká škoda těch několika UE překvapivě z FH v druhé polovině druhého setu a tie-breaku. To dost možná rozhodlo o výsledku.
Reagovat
Marduch
A Kyrg stále hladá súpera...nech to tam vyhrá celé!;)
Reagovat
PH94
Každopádně jsem rád, že jsem nešel spát. Kvalitní tenis od obou
Reagovat
Marduch
Místo smeče dropshot. Prostě Kyrg:))
Reagovat
Marduch
tvl Miloš tam lítá jak srnka, v rychlosti a pohybu udělal za poslední dobu opravdu huuuge progres..
Reagovat
Davor1
To je pravda, napriek tomu pôsobí v porovnaní s Gyrosom ako drevák...
Reagovat
PH94
Možná působí nemotorně, ale doběhne toho opravdu dost a ještě dokáže i kvalitně vrátit
Reagovat
Marduch
Až tak? Třeba running FH z extrémních pozic má parádní. Jestli tě trošku neklame Raoničův výraz a chůze umělé inteligence ;)
Reagovat
janek_da
mě zas přijde, že Gyros hraje sice zajímavě ale dost netenisově a nemůže mu to dlouho vydržet :)
Reagovat
janek_da
a vidím tam spíš lítat Kyrgiose
Reagovat
Marduch
To proto, že posledních pár gamů se hraje výhradně jen při servisu Raoniče..
Reagovat
janek_da
:), to máš pravdu. Ale i předtím tam dost lítal u svého servisu.
Reagovat
PH94
To je pohádka, co si Gyros dovolí na důležité míče :D Hroznej střelec..doufám, že se kouká Veselý
Reagovat
smazaný uživatel
prasiatka a dropšotu s neskutočným falšom von z dvorca sa vidí málokedy ...
GENIÁLNE!
Reagovat
PH94
To bylo neskutečný. On má tyhle situace fakt v ruce
Reagovat
Marduch
Zatímco ostatní hrajou tenis, Kyrgios hraje badminton..
Reagovat
vaclavsubrt
snad nick ten set dá.. jedu all in :D
Reagovat
Marduch
Kyrg vypadá svěže, tudíž by mu to dneska mohlo sednout ;)
Reagovat
Marduch
A taky že jo zatim! Ten jeho euforicko-agilní projev fakt můžu :)
Reagovat
a.magerova
Dnes jsem to měla s fanděním tak 55 ku 45 pro Gaela.... ale neva.... Nishimu to přeju též... pěkný zápas... :-)))
Reagovat
ta-dah
Omlouvam se za ty tri stejne komenty niz, porad se mi to neodesilalo a pak jsem TO objevila v trojkopii dokonce uplne nekde jinde...to bude tim nadsenim ze hry:-)
Ted jenom doufam, ze Nick s Milosem take nezklamou;-)
Reagovat
a.magerova
No právě na to čučím a lámu si hlavu nad záměrem toho skutku.... protože to nejsou tři stejné komenty, každý je kapku jiný a to mě mate.... ;-)
Reagovat
ta-dah
...je to mirne odlisne jen proto, abych se u toho opakovaneho odesilani nenudila:-)
Reagovat
smazaný uživatel
http://live.robinwidget.com/livematches/free-live-video-streaming-nishikori-monfils-atp-miami-tennis-286649.html
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Raonic - Kyrgios 4. vzájemný zápas, ale poprvé na hardu a poprvé mimo GS. Snad bude Milos 100% fit fyzicky a Nick mentálně :)
Reagovat
smazaný uživatel
to byla oslava tenisu!! Jsem velkým zastáncem dívčího tenisu(pro ty mentální zvraty) ,ale tohle mě dostalo.
Reagovat
VlS
ale očekávání divácky nejatraktivnějšího zápasu je naplněno, až jéje. Škoda 4 neproměněnejch MB.
Reagovat
smazaný uživatel
5 ti
Reagovat
smazaný uživatel
Ale nejvíc musí mrzet ty 3 v řadě.
Reagovat
Davor1
Kei 18/27 na saku. Celkom dobrá frekvencia :-))
Gael nabehal o 350 metrov viac :-)
Reagovat
smazaný uživatel
350 metru sice neni velky rozdil...ale chtel bych videt nejakou stats z krokovani...kdy si Nishi udela krok a dava uder, a Gael na miste preslapne nesmyslne na trikrat;D)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jinak opravdu pekny zapas.
A na konci na saku pekny moment;)
Reagovat
sprchon
No. Někdo tu psal, že nevěří, že se Gael znova vyhecuje. V prvním setu paráda, ve druhém teda trošku pohořel, ale ve třetím bojoval až do konce. Už mlel z posledního a prohrál se ctí. Nic v tom třetím setu a vlastně ve většině zápasu nedal Keiovi zadarmo. Hekzej zápas od obou. :)
Reagovat
VlS
To jsem byl já a ve třetím jsem se těšil, že mi to nevyjde.
Reagovat
sprchon
Taky jsem si přál vidět Gaelovu reakci, kdyby vyhrál. Ale dopadlo to, jak to dopadlo. A i tak jsem jako divák i Gaelův fanoušek celkem spokojenej, nádherný představení od obou. :)
Reagovat
sprchon
A teď na chvíli do hajan, ať jsem čerstvej na Angie. :)
Reagovat
panzer.dragon
Nadhera, tohle mi chybi u zapasu djoka
Reagovat
Davor1
Dobre Kei. Dobre Gael. Pre mňa jeden z top zápasov roka. A krásna bodka na koniec pri sieti :-)) Kei do finále !!
Reagovat
Denis92
Vdaka Nishi! Pekny zapas..
Reagovat
smazaný uživatel
Dve loptičky. To dáš.
OK, tak TRI!
Reagovat
smazaný uživatel
Zasa len dve.
Reagovat
smazaný uživatel
A teraz poslednú.
Nech si tu pekne ukončím vlákno ...
Reagovat
smazaný uživatel
Sú to blázni.
Zasa zhoda.
Reagovat
smazaný uživatel
Štve ma ten Nishi.
Reagovat
smazaný uživatel
Nádherný krížny.
Reagovat
smazaný uživatel
Nishi chce tie-break.
Reagovat
smazaný uživatel
A má ho.
Reagovat
smazaný uživatel
Nádherne do rožku. 1:0 Gael
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, druhý servis by mu mohol zobrať.
Reagovat
smazaný uživatel
Ajaj. 1:2!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak toto nevyšlo, 1:3
Reagovat
smazaný uživatel
2:3 už je lepšie
Reagovat
smazaný uživatel
Neva, aj z 2:4 to ešte stále ide vyhrať. Poď!
Reagovat
smazaný uživatel
3:4 break späť. Takto si to predstavujem.
Reagovat
smazaný uživatel
Au au au, myslel to dobre ... 3:5
Reagovat
smazaný uživatel
No neviem, dá 3 po sebe?
Reagovat
smazaný uživatel
Nedal ani jednu. Kamikadze prekľukčkoval pomedzi Gaelove štyri match-pointy a zasadil smtrteľný úder jediným svojim. Rest in peace, Gael ...
Reagovat
sprchon
Jedna. A pak Niši neskutečně. :O
Reagovat
smazaný uživatel
Tak teď čekám, že Gael ztratí servis.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja spis cekam TB;) A tam asi Gael uz odpadne uplne...
Reagovat
smazaný uživatel
Asi jo, ten serve zvládl, ale v TB bych na něj teda nevsadil :) Ale přál bych mu to.
Reagovat
smazaný uživatel
Musi ted zariskovat...a zkusit...brejknou no;)
Jinak to bude fakt uz o drzku v TB...sotva taha nohy.
Reagovat
Denis92
No to bol gem :D Wow.. Nishi zahra famozne a potom vyhodi rutinny uder. Ale zije!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ten zaver je fakt dobry...;)
Reagovat
Davor1
A potom na GP vyhodí úplne triviálne zakončenie meter do outu no...
ďalší MP
Reagovat
smazaný uživatel
A opet odvraceny;D)
Jo ten vyhoz byl brutalni...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ten dalsi ovraceny MB neskutecny...neskutecny!;)
Reagovat
Denis92
Monfils teraz neskutocny tenis.
Reagovat
Davor1
Túto sezónu je na ňom konečne vidieť nejaká motivácia a snaha, hneď je to iný hráč, keď maká na 100%.
Reagovat
sprchon
Má kámoše (Stan the Man), co mu prej pomohl. :)
Reagovat
Denis92
Ale tu kondicku ma slabu. Hraju len nieco cez dve hodiny a vyzera jak keby ide umret
Reagovat
sprchon
Ty seš blbec. :D Snad ti zk*rví tiket. Takový kecy miluju, zkus si hrát dvě hodiny v takových podmínkách a vůbec, škoda písmen... :)
Reagovat
Denis92
Ale no..zkurvi mi ho ked tak Nishikori. Ja som nijak Gaela neurazil. To ze odpadava na kondicku je dlhodoby fakt..staci sa pozriet na jeho 5setovu bilanciu
Reagovat
Denis92
Samozrejme, ze v takychto podmienkach sa to prejavi este skorej. Nishikori ma rovnake podmienky a "negrca" tam po kazdej vymene..
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, ale taky se koukni, jakym stylem ten Gael hraje...neni to prilis usporny system, ten jeho dada styl;) Krom toho on dobiha, co by normalni hrac pustil.
Tezko potom soudit jak na tom je...
...uznavam, ze to neni jeho nej. stranka, ale podle me je take dost ovlivnena tim jeho zpusobem hry.
Reagovat
Denis92
Mozno hej, mozno nie. Hra narocny tenis, ale to hra aj Djokovic ci v minulosti Nadal ktory dobiehaju kazdu lopticku. Monfils sa casto snazi vymeny skracovat tym, ze napali velku ranu..
Proste kazdy ma nejaku slabinu a u Gaela je to podla mojho nazoru kondicka.
Reagovat
smazaný uživatel
Jooo, tak ty to srovnavas s Nadalem, nebo Djokovicem;)
Hele koukni na Fedexe, ...to take neni zadny sileny atlet, ale proste hraje hlavou. Sorry, ale Gael hlavou nehraje...a ani podle me nema nejaky zdravy odstup v te hre. Nadal sice s Djokem behaj, ale Gael jeste u toho skace a ja nevim co jeste, nadmerne podle me i krokuje... a to je podle me proste navic a vsechno se to sbira.... Jasne je to divacky atraktivni, az tak, ze sam Nole se vyjadril, ze to je jediny hrac, na ktereho by si koupil listek a koukal na nej na tribune...sice efektni, ale nevim na kolik efektivni a usporne...s timhle stylem mohl stacit nekde 15 let zpet, ne dnes, tak jak se ATP hraje...a kde je.
...ja si trebas fakt myslim, ze takovy Dimitrov je mnohem vetsi flakac nez Gael...
Nechci ho omlouvat, ale nevnimam ho jako hrace, ktery by proste na tu kondicku uplne kaslal...
Reagovat
brixner
Hra v podání Srba je nuda a zase nuda!!! Ne, není to jeho chyba, že dominuje tímto způsobem, prostě konkurence na něj nestačí, tečka. Ale jeho hra jako taková je fakt nudná, není v ní nic záživného, nezáživný styl, nezáživný celý Srb...A navíc - nemá absolutně takovou tu auru světové dlouhodobé jedničky, jako mívali Borg, Connors, Lendl, Sampras, Agassi, Federer i ten Rafa...Srb má prostě kulminaci své kariéry v celkem slabé konkurenci, Borg měl McEnroa, ten zase Lendla, ten Beckera, Pete měl svůj stín v Andrem, Rogerovi dával na frak Rafa...Teď? Murray? Na tyhle bitvy historie moc pamatovat nebude! Bude si pamatovat to, že Srb vítězil ve slabé konkurenci neskutečně nudnou a studenou hrou a možná jí získá i nejvíce GS, kdo ví...Ač výsledky hovoří jinak, pro mě osobně Srb nebude nikdy ten pravý šampion.
Reagovat
smazaný uživatel
Sice nevím, jestli to myslíš vážně, nebo jen provokuješ, ale souhlasím s každým slovem. 2015 a 2016 je nejslabší doba v tenisu za posledních 30 let. Jediný rok, kde se mohl Djokovič výkonnostně řadit k opravdovým velikánům, byl 2011, kde měl jako konkurenci stále ještě docela silného Nadala i když už to nebyl ten "supernadal" z roku 2010. Pokud by měl mít Djokovič nejvíc velkých titulů, tak by to bylo asi takové faux-pas jako to, že nejvíc titulů celkem má Connors jen proto, že hrál 100 let a objížděl všechny možné poutáky.
Reagovat
brixner
Teď to myslím vážně!
Prisámboha !
:-)
Reagovat
Kozoroh
Tobě ty prohry Fedexe s No1em ve finále loňského Wimbledonu a US Open evidentně vlezly do hlavy. Poslední měsíc píšeš samé hovadiny na adresu Djokera. Jsi ubožák a hejtr.
Reagovat
Kozoroh
" nemá absolutně takovou tu auru světové dlouhodobé jedničky,"

Hele nemluv za ostatní. Že pro tebe není jedničkou neznamená, že jí není i pro celý tenisový svět. Řadu hráčů, které jsi vyjmenoval jako "jedničky" Djoker předčil v počtu týdnů na 1. místě i v počtu sezón ukončených na nejvyšší příčce ATP žebříčku.
A nezamlžuj skutečnost, že Djoker během své kariéry čelil hned třem vyjímečným protivníkům. Všech svých 11 majorových vavřínů si musel tvrdě vydřít.
Reagovat
spaniel
Co maji tituly a tydny s aurou? Jsi fskt mimo. Pokud je tak popularni, proc to neni videt? Vzdyt stadion vzdy fandi protivnikovi...kde jsou ti jeho fanousci, ten cely tenisovy svet? Vzdyt i tady jste s bidou dva.
Reagovat
Kozoroh
Brixner jako jednu z "jedniček s aurou" uvedl Lendla. Přitom právě Lendl je ekvivalentem Djokera pro 80. léta. Lendl byl sice nejlepší, ale nebyl nejpopulárnější, lidi víc fandili Connorsovi a McEnroovi, později Beckerovi. Ti dělali z tenisu show, Ivan byl pro publikum nudným terminátorem. Lendlův styl hry byl podobný dnešním Djokerovému tenisu, nejlepší defenziva a tvrdá dominance především na hardu. Jak můžete Novakovi odepírat "auru jedničky" a Ivanovi ji ponechávat, když jsou si oba dva tak podobní?!?

A k tomu fanklubu - kromě mě a Noly na tomto portále No1emu fandí baggik, Marduch, James, Zdeny, caporegime, woody, sokolik158, Nole1990, random a další. Takže si nevymýšlej, že jsme tu s bídou dva!
Reagovat
Nola
co myslis, citaju tieto nezmyselne diskusie aj tenisti?
ak sa popularita tenistu meria poctom prispevkom na TP, tak Kvitova a ostatne ceske tenistky su najvacsimi tenisovymi hviezdami
ak iny fan tabor mlaska blahom pri fandeni proti Nolemu, tak to znamena iba jedno, ze ten Novak im nie je celkom lahostajny
Reagovat
spaniel
Kvitova neni dobry priklad, je domaci. Porovnavat muzeme Rogera-Nadala-Djokovice. Nevim kolik lidi mlaska nad Noleho prohrou, moc ne. Vetsina je jen znudena. Popularitu vidim na stadionech, kde ma Nole vic fandu jen pokud se hraje v Belehradu. To je realita.
Reagovat
Nola
OK, uzivaj si to
Reagovat
spaniel
lol. Protoze tvrdim, ze neni popularni, tak si mam uzivat jeho prohry?
Reagovat
Nola
Noleho nepopularitu.... tak casto tu opakovanu....
Reagovat
Kozoroh
Řek bych, že ne, svých starostí mají dost a pochybuji, že si budou chtít zatěžovat mysl kritickými nebo agresivními komentáři.
Reagovat
brixner
OK, příteli, s mým názorem souhlasit nemusíš! S Lendlem máš do jisté míry pravdu, byl asi emočně studený, asi i neoblíbený...Ale podle mého názoru měl onu "auru" osobnosti, která mi u Srba prostě chybí! OK, dostal jsi mě, nedokáži to přesně vysvětlit, asi jako to, proč se mi více líbí černá než ostatní barvy, prostě zvláštní kouzlo, které působí asi podvědomě. Každopádně se v tom nehodlám pitvat, jednoduše Srba nemám rád, ač mu nic zlého nepřeji. Vítězí, teď momentálně všude a nad každým, je tedy šampion. Ale ne pro mě, k té "dospělosti" mu prostě něco chybí!
Reagovat
Denis92
Krasne Nishi! Dokonci to prosim! Posledny zapas na tikete..
Reagovat
smazaný uživatel
No tak hra Nischiho není vůbec inspirativní , dovolím si poznamenat nejapnou poznámku,- je to zmenšený Nole!
Reagovat
Krisboy
Sakra, král se zadrhl...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ja jsem rad, ze ten prvni set "gumak" zvladl;)
Snad zvladne i zapas...
Reagovat
Davor1
Bude otočka :-))
Reagovat
smazaný uživatel
;D)))
jen co jsem to dopsal, Gael se vratil do svych koleji...mlceti zlato;)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to mrhac;D)
Reagovat
Davor1
O tom sa nehádam :D
Ale predsa len, dnešný zápas je predovšetkým o Keiovi, ktorý na takomto povrchu je proste inde ako Gael, ak obaja zahrajú svoju top úroveň, tak Kei musí vyhrať...
Reagovat
ta-dah
;-) tak to se ukaze, jestli je uuuplne nekde jinde ten Kei. Gael, you can sure make it...come ooon!:-)))
Reagovat
Davor1
Nepíšem že úplne :D ale je lepší, to je proste fakt.
Reagovat
ta-dah
:-))) je to vzrusujici zazitek, prohra se nepocita...
Reagovat
ta-dah
:-))) byl to vzrusujici zazitek, prohra se nepocita...
Reagovat
ta-dah
... byl to vzrusujici zazitek, prohra se nepocita :-)))
Reagovat
sprchon
Ještě není konec, teď se Gael probudil ledovou vodou. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nevim...no...jestli to bude stacit.
Reagovat
sprchon
Break má zpátky, tak uvidíme. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Rekl bych, ze mu Kei trochu pomohl...
...krom toho me prijde, ze Gael je celkem uz utahany a na prijmu uz jen vraci...
Na servu sice celkem pekne, ale i tak si to dostal na tom servisu jeste do shody...no a Kei mu to opet dal, a to doslovne.
Pokud to pujde do TB, tak to bude zajimave...jen nevim, kolik mu jeste zbyva sil, Gaelovi...;)
Reagovat
sprchon
Sakra, z 0:40. Už jsem fakt myslel, že je hotovo.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby nebyl tak utahany, mozna by i bylo...;)
Podle me tam musi byt strasna vlhkost...
Gael vypada, jak by se na lavicce mezi gemy koupal ve vane;)
Reagovat
sprchon
Vlhkost je jedna věc. Druhá, že na sebe lil vodu. :D
Ale jako hecuje to, snad bude TB. :)
Reagovat
sprchon
Zatím dobře. :)
Reagovat
Krisboy
King Gael!!!!!!
Reagovat
mahycek
Já fandím, také Nishimu, ať to celé vyhraje, když dvojka, marod, čtyřka, pětka se k tomu nemá. a další. Přeji to Nishimu. A trojka se taky snad zmátoří a udělá pořádnou tečku !!!!!
Reagovat
Ma3ek
Monfils je lepsi ci preco kei tak slaby na podani?
Reagovat
Davor1
Come on Nishi !
Reagovat
sprchon
A Gaelovi tu jako nikdo nefandí? Já bych mu to přál. :)
Reagovat
Davor1
Fandím mu, po Nishim patrí medzi mojich 5-6 obľúbených hráčov. Ale dnes mám jasno :-))
Reagovat
VlS
Já bych to Gaelovi přál, mě baví moc, ale nevěřím mu.
Reagovat
sprchon
No zatím brejkovaná jak u holek. :D
Taky tomu moc nevěřím, ale fandím mu a budu ho tlačit.
Reagovat
smazaný uživatel
Budem za blbú, ale stále sa tu omieľa 624 % úsp. 2. podání Djokoviča, tak neviem, či si robíte srandu alebo ten preklep beriete vážne. Na Livesport.cz je štatistika 64% (14/22)
Reagovat
Pe3k
Njn Djokovic zlepši servis o 550%.
Reagovat
smazaný uživatel
skrátka, je borec :)
Reagovat
Pe3k
To je těžké, admin (nebo někdo kdo to píše) prostě dělá chyby jako každý člověk. Nikdo ho nepochválí, každý si jen stěžuje, když udělá v něčem chybu...To už je taková doba. Novak i v téhle statistice ukázal, že je jinde než ostatní. Většina lidí bojuje ať se přiblíží 100% a on urobí rovnou 624%.
Reagovat
panzer.dragon
Admin je djokofan ?
Reagovat
a.magerova
No... asi chce Nole atakovat 1000 % .... :-)))
Reagovat
Fandina
Reagovat
smazaný uživatel
To je fake. Nole trénovat nemusí, jen mu před zápasem jeho programátor vyladí software na příštího soupeře.
Reagovat
Fandina
ta o Karkulce je hezčí
Reagovat
Pe3k
Reagovat
Mayo
Som zvedavý, kto ho porazí ako prvý. Otázne je ako sa vráti po operácií Roger, či povýši svoju hru Andy alebo sa bude chcieť Stanovi. Každopádne je mužský tenis neskutočná nuda až trapné :D
Reagovat
spaniel
Lopez přece...
Reagovat
smazaný uživatel
Lopez je legenda.
Reagovat
Kytka
Stačilo by mu schovat všechny čočky. Kdyby neviděl, to se asi tak jediná možnost.
Reagovat
Kozoroh
Když kraloval Rafa antuce, tak to nebyla nuda? Nebo Roger když ve dvou sezónách za sebou vyhrál tři majory, 2006-07?? Pro fanoušky těchto hráčů to byly požehnaná období, teď zažívá zlatou éru No1e, kterou si já i další fanoušci Noldy užíváme. Jakožto fandové Rafy a Rogera byste pro nás djokerovce mohli mít pochopení a dokola nemlít něco o nudě.
Reagovat
spaniel
Rafu bych do toho netahal, těch pár měsíců v roce se dalo přežít. Roger jo, ale na rozdíl od Noleho se je aspoň na co dívat. Plus měl aspoň toho Nadala v top formě. Novak nemá nikoho.
Reagovat
Kozoroh
Jenže těch "pár měsíců" znamenalo deset let antukové dominance Nadala. Období, kdy fanoušci jiných hráčů doufali, že RG vyhraje někdo jiný než Nadal a většinou se jejich přání nesplnila. Na to jste během loňské Nadalovy mizerné sezóny zapomněli?
" Roger jo, ale na rozdíl od Noleho se je aspoň na co dívat"
Sorry, to jsou slova zaujatého fandy. Někomu se víc líbí Rogerova hra, jinému No1eho tenis.
Novak měl taky Rafu v TOP formě, teď má za největšího protivníka Andyho. Možná namítneš, že Andy není pro No1eho soupeřem jako Rafa pro Rogera, ale chyba lávky!! No1e s Andym svedli 31 zápasů a bojovali v 6 GS finále, Rafan s Fedexem sehráli 34 zápasů a 8 GS finále. V obou parametrech mohou Djok s Můrou Rafu s Fedexem dostihnout.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer mal Nadala v top forme?..:)

Nadal na harde v rokoch 03-07 bol zhruba rovnakej výkonnosti ako ten v roku 14-16...Zvyšok je zhruba porovnatelný, Federer nemal ani takého soka ako mal Nole v podobe Murrayho v sezóne 2015...
Reagovat
Davor1
Nadal v rokoch 2005-2007 dokázal vyhrať 2 hardove Masters a v jednom prehral s Federerom 2-3 na sety. Predstav si Nadala z roku 2015, 2016 ako vyhráva hardovy Masters. To musí byť scifi aj pre teba :-)) Od roku 2005 už na harde patril k špičke, rozhodne viac ako teraz...
Reagovat
smazaný uživatel
Pointa je v tom, ze tie hardové Masters by Nadal mohol vyhrať aj v rokoch 14-16, ak by sa nestretol s Djokovicom, ktorý mu to proste neumožnil, že áno...Výkonnost rovnaká, výsledky prirodzene iné.
Reagovat
Davor1
Minulý rok prehral Nadal na hardovych Masters s piatimi rôznymi hráčmi. Ani jeden z nich nebol Djokovič. Rok 2014 by som do úvahy nebral, tam Nadal hral v prvej polovici roka ešte výrazne kvalitnejší tenis, ako od jesene s tým slepým črevom a potom od novej sezóny, kedy išiel o 2 triedy dole. Z toho vychádza, že od poklesu Nadalovej výkonnosti, teda od jesene 2014, sa s Djokovičom stretol na jednom hardovom Masters turnaji z ôsmych, ktorých sa zúčastnil, aj to ešte pred finále, a finále nedosiahol ani na jednom z tých ôsmich, aj keď na siedmych okolo Djokoviča ani neprešiel. Takže takto mu kradne Djokovič tie tituly :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Ja o voze, ty o koze :)...

Hovoris, ze Nadal bol od roku 2005 na harde spicka, lebo uz vyhral hardový Masters?..No keď tam od QF vyradil postupne Puertu, Mathieua a vo finále 100ročného Agassiho, tak je patrné, že to pri tejto konkurencii treba brat trochu s rezervou..

Nemá náhodou ovela vacsiu výpovednú hodnotu v kontexte Rafovej konkurencieschopnosti fakt, ze Nadal v tom roku nehral este ani QF hardového GS, prakticky do roku 2008 nebol nikdy ani v SF??..Tak ako mohol patriť medzi špičku na tomto povrchu?..:))..Zamysli sa

A samozrejme predmet diskusie je porovnanie hardovej konkurencie v rokoch 04-07 vs. 14-16, resp. Rafovej výkonnosti v týchto rokoch na Harde..Nielen na masters turnajoch s ktorými si začal ty, ako so smerodajnými (a pritom si zignoroval GS).
Reagovat
Davor1
Ten storočný Agassi vyhral rok predtým AO a po tom finále s Nadalom postúpil aj do finále USO. Od roku 2005 do 2008 vyhral Nadal na harde každý rok minimálne jeden turnaj, konkrétne 3x Masters, 2x prestížne päťstovky v Pekingu a Dubaji a tiež olympiádu. Okrem toho bol tiež vo viacerých finále Masters turnajov. Lepšie výsledky mal v tom období akurát Federer a ty tu ideš z neho robiť nejakého nekonkurencieschopného chudáčika :DDD Nehovorím, že bol na tom tak dobre, ako vo svojej top forme na harde (2010-2013), ale rozhodne bol na tom lepšie ako v súčasnosti, kedy od jesene 2014 odohral na harde 15 turnajov, nevyhral jediný a to okrem troch turnajov, kde vypadol s Djokovičom, prehral zvyšných 12 vždy s kurzovým outsiderom. A to sa ani raz nestretol s Murrayom či Federerom.
Reagovat
smazaný uživatel
Agassi vyhral AO 2003, cize bez 4 mesiacov to boli presne tri roky. Naopak rok po prehre s Rafom ukončil kariéru, keď mal v roku 2006 bilanciu 8/6.

Inak, mohol by si sa prosím ťa držať línie a keď sa bavíme o nejakých rokoch, tak nevyťahovať proste ďalšie?..Aký rok 2008, veď o tom vobec neni reč..Je pre teba také ťažké keď sa bavíme o Rafovi na harde 04-07, baviť sa o Rafovi na harde 04-07?..Veď reaguj v kontexte..

Áno, Nadal vyhral Peking v roku 05, vo finále Coria, v semifinále Ferrero..Opat si myslis, ze by ten Peking 15 nevyhral, ak by mal takýto žreb?..
Reagovat
Davor1
Dobre, máš pravdu, vyhral v 2003, to som sa sekol, v 2004 bol v semifinále, kde prehral v 5-setoch so šampiónom Safinom, potom ešte vyhral v Cinci. S Nadalom ale prehral finále v Montreale v 2005, nie v 2006. Fakt je proste ten, že Agassi ešte aj v 2005-tom roku patril na harde k užšej špičke, keď sa dokázal dostať do finále Masters aj GS, kde prehral až po boji s Nadalom a Federerom.

Ten 2008 som tam tiež nemal dávať, to beriem späť.
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, na dnes stačilo..Dobrú noc aj tebe..
Reagovat
Davor1
Dobrú :-))
Reagovat
Davor1
A netreba ešte zabúdať na Nadalov titul z Madridu 2005, na ktorý sa často zabúda, lenže masters v Madride sa vtedy hral na harde, nie na antuke.
Reagovat
Denis92
Asi tazko by Nadal vyhral minuly alebo tento rok nejaky hardovy masters nebyt Djokovica, ked jediny hardovy masters kde ho Djokovic porazil bol teraz v IW. Inak Nadal vzdy vyletel ovela skorej. O vyhre na hardovom masters moze tak snivat..
Reagovat
smazaný uživatel
Ja hovorím o rokoch 14-16, Davor si to svojpomocne zmenil na roky 15-16..

V rokoch 04-07 vyhral Rafa dva Masters, rovnako ako mohol vyhrat dva Masters v rokoch 14-16 nebyt Djokovica..Jednoduchá, čistá myšlienka.
Reagovat
Denis92
Ok, ked to zoberieme aj na ten rok 2014, tak tam sa stretol len jediny krat s Novakom vo finale Miami. Dajme tomu teda, ze by vyhral..
To ci by vyhral v IW proti Raonicovi si netrufam tvrdit..skor nie.

Chapem tvoj postoj, tiez mohol mat 2, ale ma 0 a taktiez v rokoch 04-07 hral este aj dalsie finale, kdezto v poslednej dobe finale sleduje len doma pri televizori.
Reagovat
smazaný uživatel
S Raonicom, ktorý vo finále totálne vybuchol skor nie?...No, ako myslis...

Inak:

Nadal na harde.

2007-25/10
2015-24/11

2006-19/7
2014-19/6

Ak už toto neni porovnatelná výkonnost, tak ja fakt neviem :))
A to mal v rokoch 05-07 lepšieho pavúka ako svetová dvojka.
Reagovat
Denis92
Vybuchol alebo ho Novak jednoducho znicil..ale na tom nezalezi.

Ok, takto to fakt vyzera podobne, ale nie rovnako :)
Prave tie 2 tituly to trochu prevazuju v prospech rokov 06-07, ale je to velmi podobne.
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, je to podobné...

A presne o tom hovorim celý čas, že tá výkonnost z rokov 14-16 je priblizne rovnaká ako z rokov 05-07..

A preto nesuhlasim s tvrdením, ze Federer čelil na harde super Rafovi a Novak Rafovi za zenitom, "obaja Rafovia" sa dostávali k Rogerovi, či Nolemu tak 1-2 za rok, uz len z toho teda vyplýva, ze konkurencieschopný moc nebol/neni..

Dobrú noc..
Reagovat
Denis92
Dobru
Reagovat
Davor1
Zase tu hádžeš demagogické čísla, čo je samozrejme tvoja špecialita. Celá tá Nadalova hardova bilancia z 2014 je založená na troch turnajoch, kedy vyhral v Katare, bol vo finále AO a Miami. To bolo ale ešte v období, kedy bol v top forme, takže to nemáš prečo porovnávať s rokom 2006, kde ako ty tvrdíš- ešte nebol Nadal konkurencieschopný :D
2007 mal Nadal skutočne slabší, ale vyhral Indian Wells, kde porazil aj Djokoviča či Roddicka. V 2015 sa ku výhre na Masters turnaji ani nepriblížil.
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm..No vzhladom k tomu, čo tu dnes v tomto vlákne predvádzaš..Kedy si vyberieš jeden Masters turnaj, zignoruješ 6 GS a vyvodíš záver, že Rafa bol v roku 2005 špičkový hráč na harde (bez QF na GS) by som o demagógii radšej taktne pomlčal..

Do bilancie 2014 sa samozrejme ráta aj Šangaj a Peking a Bazilej, dohromady sedem turnajov..Rafa absolvoval v roku 2014 bezný hardový program, chýbal mu uz len Pariz a Peking..Samozrejme, ze bilanciu v kazdom roku niektoré turnaje zlepsuju a iné zhoršujú, čo si tým chcel vlastne povedat?..
Reagovat
Davor1
Keď tu splietaš dohromady Nadala z januára 2014 a Nadala z októbra 2014, tak sa s tebou vážne nemám o čom baviť, to už si môžem písať rovno s vrabejkom :D
Reagovat
Amputace
Když kraloval Roger, měl tam alespoň Rafu. U jejich zápasů sis nemohl být nikdy ničím jistý. Djokovič teď "čelí" zatím nejslabšímu Nadalovi v historii a Federerovi na sklonku kariéry. To je poněkud nesrovnatelné, nemyslíš? Djokovič je největším favoritem prakticky jakéhokoli turnaje. V situaci, jaká teď nastala, může maximálně sem tam někdo překvapit na nějakém turnaji, ale celkově vzato je Djokovič neohrozitelný - nemá být kým. Velký tenisový fenomén to ovšem je, to nikdo nezpochybňuje. Ale krom fanoušků Novaka současný tenisový stav snad nemůže nikoho bavit a naplňovat.
Reagovat
Kozoroh
Úplně zapomínáš na Andyho. Přitom Novak s Andym svedli 31 zápasů a 6 GS finále. Rafu a Rogera mohou v obou parametrech dostihnout.
" Když kraloval Roger, měl tam alespoň Rafu. U jejich zápasů sis nemohl být nikdy ničím jistý."
Na antuce sis mohl být "jistý" kdo vyhraje. To spíš o rivalitě Djokera a Fedexe platí/platilo, že zápas neměl jednoznačného favorita, neboť oba dva porazili toho druhého na všech površích (včetně haly) a na všech majorech. Takovou vyrovnanost rivalita Rafy a Rogera neposkytovala.
Reagovat
Amputace
Murray je ale ve srovnání s Federerem a Nadalem hráčem druhého sledu, to ti řeknou i jeho fanoušci. Nejde absolutně srovnávat rivalitu Djokoviče a Murrayho s Nadalem a Federerem, potažmo Djokoviče a Nadala mezi lety 2011-2014.

Co se týče Rafovy dominance na antuce, tak máš částečně pravdu, ale pořád to byla "jenom" antuka, nikoli celý tenisový okruh. Navíc Djokovič Nadalovi začal od roku 2011 na antuce silně zatápět, porazil ho na mnoha Masters a také jejich zápasy na RG nikdy neznaly dopředu vítěze, přestože u nich bezesporu fungoval faktor "krále antuky".

Oproti tomu dnes je to tak, že Djokovič přijede na turnaj a nemá větší problém bez ztráty setu či výraznějších problémů ten turnaj vyhrát a je úplně jedno, jestli je to hard, tráva, antuka nebo hala. Maximálně se mu občas stane, že ho potrápí nějaký outsider v prvních kolech, ale v takových zápasech jde jasně vidět, že když Novak přepne do ultimátního módu, nemá obyčejně problém si to pohlídat, byť výsledkově to může vypadat na vyrovaný zápas.

Aby bylo jasno, mluvím pouze o sezónách 2015 a té letošní.
Reagovat
Kozoroh
" Nejde absolutně srovnávat rivalitu Djokoviče a Murrayho s Nadalem a Federerem, potažmo Djokoviče a Nadala mezi lety 2011-2014."
Dejme tomu, že by Djoker s Můrou odehráli ještě čtyři GS finále. Měli by jich tak 10, o 2 víc než Nadal-Federer. I za této hypotetické situace by obě rivality nemohly srovnat?
" Oproti tomu dnes je to tak, že Djokovič přijede na turnaj a nemá větší problém bez ztráty setu či výraznějších problémů ten turnaj vyhrát"
Od AO 15 vyhrál Djoker bez ztráty setu jen Peking s Šanghají. Z posledních čtyř vyhraných GS turnajů jen na USO 15 nemusel hrát pětiseťák, tudíž grandslamy nevyhrál bez větších problémů. Dokázal je však překonat. Mimochodem s tím faktorem ultrafavorita to zas tak horké není, vzpomeň na loňský Wimbledon, No1e byl sice jedničkou a obhájcem titulu, ale za větší favority byli považováni Roger s Andym.
Reagovat
Kozoroh
" Od AO 15 vyhrál Djoker bez ztráty setu jen Peking s Šanghají."

Sorry, vypadlo mi z paměti letošní Doha, kde si Nolda taky došel bez ztráty sady pro trofej. Na meritu věci to však nic nemění.
Reagovat
Amputace
Ale to kolik spolu odehráli zápasů je přece úplně irelevantní, to nevypovídá tolik o Murrayho kvalitě (třeba Nadal s Ferrerem odehráli podobné množství zápasů a přece bys jejich rivalitu nechtěl srovnávat s rivalitou Federera a Nadala, či Nadala a Djokoviče nebo Djokoviče a Federera...). Spíše se zeptej, kolikrát Murray Djokoviče porazil... Murray je takový mezičlánek mezi Nadalem, Djokovičem, Federerem a pak zbytkem desítky (Berdych, Ferrer, Del Potro atd.). Ale rozhodně není na úrovni prvních jmenovaných. To, že je lepší než ten zbytek, je současně důvodem, proč se k Djokovičovi dostává, ale většinou nemá šanci a Novak je pro něj konečná.

Co se týče toho, s jakou lehkostí vyhrává Djokovič turnaje. Tady tolik nejde o ztrátu či neztrátu setu. Jde spíše o ten ultramód. Podívej se, kolik loňských, zdánlivě vyrovnaných zápasů Djokovič naprosto opanoval v rozhodujícím setu. Pětiseťák s Wawrinkou na AO, pětiseťák s Murrayem na FO, finále IW, finále Miami... Někdy mi připadá, že se Djokovičovi nechce hrát, ale když teče do bot, obyčejně soupeře naprosto znemožní a zapne úplně jiný level. To je obrovská vlastnost obrovského hráče, ale zároveň je to nuda. Mě už to nebaví, a proto doufám, že se pro něj ještě letos stane reálnou hrozbou třeba Kyrgios (i když o tom pochybuji).
Reagovat
Pe3k
Nevím, ale u tebe mi nepřipadá, že si to užíváš, alespoň z těch tvých komentů to není poznat. Jsi spíše glory hunter, nebo nevím, ten tvůj způsob fandění se mi vůbec nelíbí a asi zde nejsem sám.
Federerova dominance, kdy mezi lety 2003 - 2009 vyhrál 15 majorů nebyla tak strašná, jako současná dominance Novaka, protože se na ten Rogerův tenis pěkně koukalo a to jen tak neomrzí, navíc ho Rafa dával na antuce a na hardu byla mnohem větší konkurence než v současnosti...Novakův strojový tenis je prostě dlouhodobě těžko stravitelný. Osobně proti němu nic nemám, ale až začne prohrávat, bude to pro všechny lepší i pro jeho fanoušky, alespoň si těch jeho výher začnou více vážit.
Reagovat
smazaný uživatel
"Federerova dominance, kdy mezi lety 2003 - 2009 vyhrál 15 majorů nebyla tak strašná, jako současná dominance Novaka, protože se na ten Rogerův tenis pěkně koukalo a to jen tak neomrzí, navíc ho Rafa dával na antuce a na hardu byla mnohem větší konkurence než v současnosti."

Já naprosto souhlasím, ale musíme si uvědomit, že někomu se Djokovičova hra může opravdu líbit o něco více - i když to bude menšina.
Reagovat
Kozoroh
Vítězství No1eho si užívám, to mi věř. Vím, že to nebyl vždy standard, na této úrovni hraje Djoker pět let a nebude to trvat věčně.
Někdy své fandění přepísknu, ale dokážu se uklidnit. Někdy mě vytočí komentáře, že je No1eho hra nudná nebo že v historickém srovnání nedosahuje na Fedexe a Rafana. Proti těmto postům se vždy ohrazuji. Ostatně ty taky bráníš Fedexe, když ho někdo shazuje, ne?
Reagovat
Pe3k
Mě připadá, že to tvé fandění je takové chladné strohé a vypočítavé, podobně jako Djokovicova hra...
No oproti Rogerovému peRFektnímu a elegantnímu stylu a Rafově intenzitě a vášni je prostě Novak nudný robot, ale tak prostě každý má svůj styl a je dobře, že se ti naši hoši takhle liší, každý si najde to svoje. Jasně, braň ho, to je tak trochu povinnost jako jeho fandy, ale problém je, že ho bráníš i tam kde nemáš, tam kde má ten druhý pravdu...
Reagovat
sprchon
Jaký pán, takový kmán. :) Mně většinou ty příspěvky Kozoroha taky připadají nudný, stejně jako Strojovič.
Reagovat
smazaný uživatel
Na té první větě něco je. Taky jsem se tak zamyslel nad otázkou: Co se může pravděpodobněji stát?
a) potkám leprechauna s hrncem zlata
b) narazím v internetové diskuzi na nearogantního Federerova fanouška, který někdy ocení soupeře, nebo si aspoň odpustí urážky na jeho adresu (i když TP je ještě slabý odvar)
Postupem času mi došlo, že zatímco u (a) je aspoň minimální pravděpodobnost, (b) je podobná utopie jako prosperující komunistická země.
Reagovat
Pe3k
Tak teď jsi urazil spoustu zdejších fanoušků Federera, kteří jsou naprosto v pohodě (nemyslím sebe :D).
Reagovat
Kozoroh
Samozřejmě, že jsi nemyslel sebe, neboť jsi hejtr :D
Reagovat
Pe3k
OMG no tak jsem hejtr no furt hejt hejt hejt. To je děs, nikdo neocení ty kupy highlights co sem postuju a všechny statistiky a zajímavosti, jednou je člověk hejtr napořád je člověk hejtr. To abych natočil film vykoupení hejtra z tenisportálu, nebo už fakt nevím co.
Reagovat
sprchon
To b) ale nemyslíš vážně, ne? :D
Reagovat
Kozoroh
" ale problém je, že ho bráníš i tam kde nemáš, tam kde má ten druhý pravdu..."

Vypiš situace, kde k tomu co píšeš došlo. Pokud se budou týkat údajné slabé konkurence nebo nudného Djokova stylu, tak s tím na mě nechoď!
Reagovat
Kozoroh
" Mě připadá, že to tvé fandění je takové chladné strohé a vypočítavé, podobně jako Djokovicova hra..."

Podobně odvětím, že tvoje haterování Rafy a No1eho je silnější než fandění Fedexovi. Já jsem tu brán aspoň za fandu, byť fanatického, zato ty za hejtra.
Reagovat
Pe3k
Noleho určitě nehejtuju! Sem tam si z něho urobím srandu, ale to není hejtování...A to, že chci ať začne prohrávat taky ne.
Jako fanda Fedexe tak nějak člověk Rafu hejtovat musí :D samozřejmě jsou i fandové, kteří to nedělají a nebo jsou dokonce fanoušci obou těchto rivalů. A nestáčej konverzaci na mě, mě tady znají všeci už nějakou dobu a snad si i zvykli :D
Btw. už toho Rafu tak nehejtuju, to už je taková setrvačnost a nebo si dělám srandu z Forehanda...
Reagovat
smazaný uživatel
Federerova dominance, kdy mezi lety 2003 - 2009 vyhrál 15 majorů nebyla tak strašná, jako současná dominance Novaka, protože se na ten Rogerův tenis pěkně koukalo a to jen tak neomrzí, navíc ho Rafa dával na antuce a na hardu byla mnohem větší konkurence než v současnosti."

Tvl, že sa na ten tenis pekne koukalo, to je argument jak sviňa :)

Federer v podstate dominoval v rokoch 04-07 a na harde samozrejme ani omylom nebola vyššia konkurencia, Rafa nebol konkurencieschopný, s Federerom sa stretol 1krat, maximálne 2krát za rok na tomto povrchu, to je prakticky to iste, jak teraz s Djokovicom, je len marec, a uz maju dva matche...Na GS v tom case vypadával s Youzhnym, ci Ferrerom, v sucasnosti s Fogninim. ,ci Verdascom, v jeho vykonnosti je jasná pararela..Pre Federera bol vacsou hrozbou, nez je teraz pre Noleho, ale to je tym, ze Nole je proste komplexnejsi tenista, nez Federer, bez slabin..

Co sa ostatnej konkurencie týka, nikto kvalít Murrayho v rokoch 04-07 nebol, taký Davydenko alebo Gonzales plnili Federerovi tu istu funkciu, ako dnes Berdych Djokovicovi..Safin sa mohol zbláznit, ale to aj dnes Wawrinka..Takže Noleho konkurencia na harde je solídna s Federerom a Nadalom za zenitom a Andym v top forme...Najlepšia konkurencia však bola isto v rokoch 08-12, kedy vsetci styria vyhrávali GS a hrali medzi sebou..
Reagovat
Denis92
Aka je Murray pre DJokovica konkurencia? Ved s nim prehral 12z13 zapasov a na GS ho naposledy porazil v roku 2013.
Reagovat
smazaný uživatel
Murray je dvojnásobný víťaz GS, v oboch finále vyhral práve proti Novakovi, k tomu odohral s Novakom ďalšie 5-setové zápasy na GS, vyhral xy Masters a má na konte viac turnajových výhier ako Gonzales, Davydenko, Safin a Nalbandian dohromady :)
Reagovat
Denis92
To su vsetko pravdive fakty, ale napr. aj Stan je 2x GS sampion ale neni to spickovy konzistetny hrac. Skor som chcel poukazat nato, ze Andyho vykony su posledne 2sezony daleko od toho aby porazal Novaka, cize je len jeden z dalsich, ktory Novaka nijak neohrozuju. Nato som narazal v tej bilancii 12-1 z poslednych 13zapasov.
Reagovat
smazaný uživatel
Chápem..Ale podla mňa je to stále ten istý Andy, ktorý Djokovica porazil, resp. porážal...Djokovic vsak zdvihol svoj level a preto vyhráva pravidelne, neznamená to vsak podla mna, ze je Murray zrazu zlý..
Reagovat
Denis92
Scasti mas pravdu, Novakova hra isla hore, ale podla mna aj Andyho hra isla dole od roku 2014 (vtedy bol po operacii chrbta?). Mozeme si pozriet aj bilanciu s Rogerom, ktoru mal Andy dlho pozitivnu resp. vyrovnanu a z poslednych 5zapasov s Rogerom uhral jediny set aj to v TB a naposledy ho porazil este v roku 2013, podobne ako aj Novaka s vynimkou masters v Montreali v auguste.
Reagovat
Mayo
Víťazné údery Djokovič 10 a 9 chýb :D ... Berďa 15 ale 45 chýb kriste na nebi...Djokovič darmo dá málo winnerov dajme tomu ale u neho je hlavne to dobré, že neskutočne málo chybuje
Reagovat
sprchon
Nic neobvyklýho, spíš nás tady zaujala ta Djokova úspěšnost 2. servisu. :D
Reagovat
Mayo
mňa to vôbec nezaujalo asi som jediný
Reagovat
sprchon
Dobře, 624 % budu brát odteď taky za běžnou záležitost. :D Běda jak to bude příště méně.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně se to taky nezdá. Sám hraju jen rekreačně, ale nad 232 % jsem se nikdy nedostal, nezdá se mi, že by byl Novak o tolik lepší než já.
Reagovat
a.magerova
http://img.blesk.cz/img/2/full/2652300_.jpg
http://img.blesk.cz/img/2/full/2652299_.jpg
http://img.blesk.cz/img/2/full/2652301_.jpg
http://img.blesk.cz/img/2/full/2652298_.jpg
Reagovat
peggy
Bravo Novaku.
Reagovat
PH94
Vidím to naprosto jasně. Finále bude Djokovic vs Kyrgios
Reagovat
Krisboy
Měl bys navštívit okulistu. Ale ne, možný to je. Ale doufám, že k tomu nedojde.
Reagovat
PH94
Komu z těch 2 bys to nepřál?
Reagovat
Kozoroh
Samozřejmě, že by postup nepřál No1emu. No1e se dle něho a dalších navyhrával až až :-P
Reagovat
Krisboy
Nedá se říct nepřál, ale Kyrgiose fakt nemám rád. Vylízanej primitiv. Ať jsem třeba za "hejtra" :-) Ale jestli bude lepší než soupeři, budiž mu to přáno, ale moje sympatie zkrátka nemá a myslím, že nikdy mít nebude.
Reagovat
Kozoroh
Já očekávám finále Djokovič-Nišikori. Z čtveřice dolní půlky pavouka mu nejvíc sedí pomalý miamský hard a v předcozích zápasech hrál velmi dobře.
Reagovat
Kytka
No tak ale, ta tabulka - úspěšnost 2. podání u Noleho 624%???? To by nedokázal ani Bůh a tím Nole přece jen není.
Reagovat
brixner
Kde jsou doby, kdy suverénního Rogera sejmul 2x Caňas...
Tohle je už opravdu nuda.
Reagovat
svetova.dvojka
To bylo tím , že Caňas měl v sobě hodně povzbuzujících látek, ten byl pěkně naspeedovaný..., ono doping dělá divy :-)
Reagovat
brixner
Ale no tak! To snad není o žádném speedu! Je to o tom, že se trošku čeřila hladina! Za éry Borga byla chvíli také nuda a najednou ho "poslal domů" Stockton a než se svět "vzpamatoval" ve smyslu-Cože?, vybičoval se Gerulaitis a pak Tanner a rázem bylo vše zajímavější! Chtělo by to nějaký další šok, třeba poslat Srba domů v 1.kole Roland Garros nebo tak něco...Netřeba hledat konspirační teorie.
Reagovat
svetova.dvojka
Caňas ale opravdu dopoval , byl potrestán ATP a částečně i kvůli tomu ukončil kariéru, není to žádná konspirační teorie..., navíc Federerovi se v Miami ne uplně dařilo, byl to jeho slabší turnaj. Sice 2 tituly , ale jakým způsobem, 2005 porazil ve finále Nadala, když už prohrával 0:2 na sety a 1:4 ve třetím..., Nadal byl 2 míčky od vítězství 3:0 na sety, ale Federer uhaluzil tiebreak třetího setu a nakonec vyhrál a o rok později 2006 ve finále hrál s Ljubičičem a vyhrál 3x 7:6, zase měl kliku jak od blázince, klidně mohl vyhrát Ivan 3 x 7:6...
Federer měl počas své kariéry hodně šťastných zápasů klidně mohl mít třeba o 25% méně titulů...
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic měl také nespočet "šťastných" zápasů. Snad ani nemusím zmiňovat US Open 2011 právě proti Federerovi.
Reagovat
Kozoroh
Štěstí přeje připraveným. Právě zápasy jako ten v SF USO 11 ukazují velkou psychickou odlonost No1eho a jeho aureolu šampiona.
Reagovat
brixner
Ale jistě, vím, že Caňas něco bral, ale pointa je jinde: Tenkrát se Rogerovy prohry s ním moc nepředpokládaly, navíc-tyhle mě napadly jen namátkou! Ač jsem Rogerovec, občasné prohry v tomhle období jsem i přivítal a mnozí asi také. Prostě asi je zapotřebí, aby i No.1 občas prohrála, stereotyp nejspíš nesvědčí nikomu a ničemu.
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť prohrál. Lopez ho úplně rozebral, povolil mu jen 3 gamy.
Reagovat
Kytka
Jenže to by se někdo musel zdravě naštvat. Každý před ním klekne. Včetně Murrayho nebo Federera. A Stan jak kdy se mu chce. Poslední dobou je líný jak veš a končí v úvodních kolech. A ne že by to nešlo. Včera jsem viděla, že zase jednou Berdych porazil Berdycha. Nevynucených chyb 5x víc než Nole. Vylepšil sice umístění prvního servisu do kurtu, ale zase slabý druhý a ty nevynucené chyby. Když zlepší jedno, zhorší něco jiného. Vylepšil sice hodně pohyb, chodí nepatrně víc na síť, zato hodně pohoršil servis a dělá mnohem víc nevynucených chyb než dřív, Takže nula od nuly pojde.
Reagovat
smazaný uživatel
U Stana to není poslední dobou. NIKDY neměl nijak stabilní výkony - bez výjimky. U něj bylo/je a bude normální vyhrát titul a pak třeba "odchodit" dva, tři trunaje.
Reagovat
svetova.dvojka
Vidíš jak ten čas letí, to byl rok 2007 a jako by to bylo včera že...
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
brixner
Skvělá výměna!
V ženském deblu k vidění naprosto běžně, to dá rozum, ni?
Reagovat
George_Renel
Petra a Lucka proti Švýcarsku nenastoupí. Dohodly se tak s Pálou.
Reagovat
svetova.dvojka
V tom případě ČR postoupí.
Reagovat
vaclavsubrt
Dneska Kei a Miloš? Trošku se Nicka bojím...
Reagovat
Marduch
Čeká nás nejspíš hodně dobrá prestřelka. Dvakrát škoda, že zrovna dneska musim chrápat.
Reagovat
svetova.dvojka
musíš jenom umřít...
Reagovat
Kytka
Jo jo, v hrobě se vyspíš dosyta.
Reagovat
Fandina
Na Nova Sport 1 právě začal záznam Berďa Nole, komentuje wotha.
Reagovat
Kytka
Děkuji, jednou jsem již viděla. nejsem masochista.
Reagovat
Fandina
Také mě to zamrzelo.
Reagovat
svetova.dvojka
Dostal se někdy Berdych za poslední řekněme 2 roky na turnaji dál než do čtvrtfinále ( když si tedy odmyslíme 250tky) ?, vždyť je to pořád naprosto stejné 4.kolo, čtvrtfinále,4.kolo, atd..., jak může takový hráč o sobě tvrdit, že bude jednou vícenásobný grandslamový vítěz nebo že se v rankingu vrátí nebo dokonce vylepší to 4.místo. To že závěrečná kola velkých turnajů jsou bez Berdycha, je již tradice...
Reagovat
smazaný uživatel
Co třeba loňské Miami, Monte Carlo či Madrid? Další nekvalitní hater.....
Reagovat
svetova.dvojka
a jo na Monte Carlo jsem zapomněl...
Reagovat
smazaný uživatel
Udělal jsem ještě průzkum a našel jsem, že do tvého "limitu" 2 let se vejde ještě SF v Paříži z konce sezóny 2014.
Reagovat
svetova.dvojka
No ale sám uznej, že tedy nic moc... na tenistu který má takové ambice, jistě co by za to dalo 98% ostatních hráčů, ti by to brali všemi deseti, ale Berdych s tímhle rozhodně nemůže být spokojen, možná finančně.
Reagovat
Kytka
A co loňské SF na AO?
Reagovat
svetova.dvojka
, ale pak už jen 3x 4.kolo... na ostatních GS. tehdy měl štěstí že do 1/4 dostal už polovičního Nadala...
Reagovat
Kytka
No tak takové štěstí mělo od té doby až dosud hodně hráčů. Jednou ho měl vyjímečně Tomáš. Většinou má smolný los, tak si to snad jednou zasloužil. Např. co Čilič v době co vyhrál US Open - dostal už v osmifinále tehdy polovičního Federera, navíc uštvaného Monfilsem po pětiseťáku. A pak už to nebylo tak těžké a ve finále uštvaný Niši.
Reagovat
smazaný uživatel
No jako... čtvrtfinále je 8 nejlepších, to není zase tak strašný propadák :/
Reagovat
smazaný uživatel
Já si třeba Berďovy ČF užívám. Až přestane hrát, budeme jásat pokaždé, když český tenista nevypadne v 1. kole.
Reagovat
svetova.dvojka
No tak pokud bude budoucnost českého tenisu pouze v rukách Jirky Veselky, tak to máš pravdu, že český tenista už nikdy nepostoupí do 2.kola na turnaji ATP...
Reagovat
Kytka
No zatím to tak vypadá. Rosolovi se občas zadaří do druhého kola, ale je stejně starý jako Tomáš. Jirka Veselý přes první kolo neprojde a Adam Pavlásek je schopen pinkat tak leda challangery, s horší úspěšností než Tomáš turnaje ATP.
Reagovat
darek.vrana
Můžeš prosím hodit odkaz, kde o sobě tvrdí, že bude vícenásobný grandslamový vítěz?
Reagovat
svetova.dvojka
Vždyť to několikrát tvrdil na všemožných pozápasových tiskovkách, tak před dvěma třemi lety... řeči jako I will by a grand slam champion apod.
Reagovat
George_Renel
Jednoduše lžeš.
Reagovat
svetova.dvojka
no jak myslíš, sluníčkář nikdy nepřijme neslučníkový názor i když je pravdivý.
Reagovat
smazaný uživatel
Hoď sem ten jeden jediný odkaz a přestaň naprázdno mlátit hubou a ohánět se "pravdou", kterou nemáš ve skutečnosti jak doložit.
Reagovat
smazaný uživatel
Já Berďu celkem sleduju a nikdy jsem ho o sobě neslyšela mluvit jako o budoucím několikanásobném GS šampionovi. Je pravda, že mnohokrát pronesl, že by rád vyhrál GS (ostatně kdo v jeho pozici ne) a že věří, že na to má (což opět vzhledem k jeho pozici nepovažuju za nějaké přehnané sebevědomí). Vždy o tom ale mluvil jako o velmi těžkém cíli a s respektem ke všem GS šampionům.
Reagovat
svetova.dvojka
No je fakt, že bych měnil US Open 2014 místo Ciliče, měl získat titul Berdych..., Cilič je podvodník a chorvatský nacista. ATP mu měla udělit doživotní zákaz v tenisu za ten jeho doping.
Jinak v poslední době už jsem neslyšel tolik prohlášení o titulech na grandslamech od Berdycha, což je pozitivní...
Reagovat
smazaný uživatel
Pozitivní? :O
Reagovat
svetova.dvojka
Je potřeba mít skromnější cíle, pak to třeba výjde... , já bych taky chtěl Porsche 911 , ale musím se spokojit s ojetým Volvem...
Reagovat
Fandina
Berďa byl ve finále GS, jeho cílem musí být GS.
Reagovat
svetova.dvojka
přes 6 lety... přes Federera který měl problémy se zády a tehdy ne tak kvalitního Djokoviče... a je zajímavé, že je to stále jeho jediné finále na grandslamu :-)
Reagovat
Kytka
Když bude mít skromnější cíle, a spadne na 20: místo. Cíle mají být vyšší. Když jsem sedmý a budu chtít zůstat jen sedmý, tak mně tutově ostatní předhoní. Ona je skromnost a rádo by skromnost (tj. připodělanost - když to napíšu slušně). Přitom je to hráč, který byl na všech GS alespoň 1x v semifinále. Tím se mlže pochlubit už jen bývalá "silná čtyřka". Tak proč nechtít víc? nevidím důvod.
Reagovat
Fandina
Nicméně je asi normální, že každý tenista chce vyhrát GS a ten kdo jednou byl ve finále tak k tomu má určitě blíž než jiní.
Reagovat
Mayo
neznižuj ten W 10 ! ... Berdych porazil kráľa trávy a Djokoviča...dve hviezdy! akurát nestačil na El Matadora ale tak to už bol nadľudský úkol
Reagovat
smazaný uživatel
ale chcel by si ho či...
Reagovat
smazaný uživatel
Skromnější cíle? Jaký cíl by měl mít někdo, kdo jako jeden z mála dokázal porazit všechny uznávané hráče velké čtyřky a stabilně se několik let drží mezi nejvyšší světovou tenisovou elitou?
Reagovat
svetova.dvojka
Prosím... kdy naposledy Berdych porazil Djokoviče,Murrayho, Fedexa nebo Nadala... s Novakem 2:23 s Federer 6:16, s Nadalem 4:19 , jen se Skotem to má srovnaný 6:7, ale poslední tři mače vyhrál Murray..
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, krásně popsáno. Je z toho vidět, že je skutečně dokázal všechny porazit, dokonce tuším, že pouze on a Tsonga je všechny dokázali porazit na GS. Ano, datuje se to více do minulosti, ale ty se tu taky oháníš s 2 roky starými prohlášeními.
Reagovat
Kozoroh
Ještě Wawrinka dokázal porazit komplet B4 - No1eho na AO 14 a RG 15, Andyho na USO 13, Rafana na AO 14 a Fedexe na RG 15.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, jak Stan vyhrál GS, tak jsem ho nějak přestala sledovat jako pronásledovatele a mám ho jako pronásledovaného :) Máš pravdu, samozřejmě :)
Reagovat
Kytka
Přesně, jen Tomáš a Tsonga je dokázali porazit všechny na GS.
Reagovat
Kytka
Aha, tak pardon.
Reagovat
smazaný uživatel
Odpověď na otázku, co poprvé dokáže v roce 2013, je z jeho pohledu jasná - chtěl by získat grandslamový titul. "Bylo by krásné, kdyby to poprvé bylo i z individuální scény a povedlo se to na jednom z těch čtyř (grandslamových turnajů)," řekl Berdych na setkání s médii v Prostějově v rámci tenisové extraligy.
Reagovat
steve79
Možná bude mít Tomáš větší šance na antuce paradoxně. Antuka míče zpomaluje a tak bude mít více času na údery.
Reagovat
Kytka
Sni dál. Nole ho bude mít taky. A takovou fazonu jako vloni začátkem sezony Tom nemá. Nebyla to ještě zásluha Krupy? Vloni slabší soupeře vystřílel z kurtu, teď se s nimi po něm jen honí a vyplýtvá spoustu energie.
Reagovat
steve79
Mezi Djokovičem a Berdychem je obrovský rozdíl. Největší při podání a při výměnách z backhandu. Djoko dokáže z backhandu hru neuvěřitelně zrychlit. Myslím, že v současném tenisu je jeho backhand nejlepší.
Reagovat
turista
Souhlasím. Novakův obouručný bekhend to je sen. Dokáže s ním přetlačit ve výměnách kohokoliv.
Reagovat
Marduch
Jestli je celkově nejlepší těžko klasifikovat, ale jisté je, že Djokův herní styl je na kvalitním BH vysloveně postavený.
Reagovat
Kytka
Největší rozdíl je v tom, že si Tomáš začal hrát na Petru a dohání ji v počtu nevynucených chyb, dřív byl přesnější. U Petry je to pochopitelné, její pohyb za moc nestojí. Ale když Tom tolik zlepšil pohyb, proč proboha zhoršil přesnost.
Reagovat
Kozoroh
Djokerova hra je postavena na takřka stejné kvalitě forhendu a bekhendu, z obou úderů dokáže zahrát vynikající míče. Proto je nemožné přehrát Novaka hraním do fh nebo bh, z obou No1e své protivníky trestá.
Reagovat
Mayo
Djokovičov BH je kvalitný ale nájdu sa hráči, ktorí s ním v pohode držia krok z BH (Murray hlavne ale aj Nišikori by som povedal) ...
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, pavouk byl krásně vyčištěný - až na Novaka.
Reagovat
VlS
No, vyčištěný až na Novaka je vlastně totálně zas ...:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Myslela jsem jako z pohledu Tomáše. Bohužel vyfásnul do ČF toho nejhoršího možnýho soupeře. Vedle Raoniče, který si s ním taky dělá co chce, by ve všech ostatních případech měl reálnou šanci na postup do SF.
Reagovat
Marduch
Těžko říkat, Kyrgios a Thiem v současné formě..kdo ví..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak netvrdím, že by to stopro vyhrál, ale že oproti Djokovičovi by tam ta šance byla rozhodně mnohem reálnější.
Reagovat
Marduch
To je jas, jenže třeba s Kyrgem už letos dostal dvakrát nařezáno...;)
Reagovat
Kytka
A jednou mu nařezal, tak by mohl jen srovnat.
Reagovat
Fandina
Co se dá dělat. Berďa podle mě hrál proti Nolemu o trochu hůř než v minulých zápasech. Hlavně druhý set byl Nole lepší. V prvním setu si vzali podání a hráli delší výměny. Ve druhém setu se moc nevyměňovalo, Nole hrál rychleji, hlavně na podání byl proti provnímu setu úspěšnější, Berďa neměl žádný brejkbol. Zajímavá byla i statistiky vynucených chyb v prvním setu, Berďa jich měl cca polovic než Nole, kdežto u nevynucených chyb to bylo opačně. Celkově měl Berďa hodně UE a to rozhodlo. A Berďových 5 dabláků a žádné eso také nepomohlo.

Jinak v tabulce je nějaký zmatek v úspěšnosti druhého podání. Takový borec zase Nole není ... úsměv
Reagovat
Lina
Tak nic. Zdálo se mně, že Tomáš vyhrál ve 3 setech, 3. set v tie breaku 8-6. Realita je bohužel realita a Novak je prostě Novak. Budu, doufat dál.

Jsu zvědavá, kdo Novaka jako první porazí? :)
Reagovat
Zdeny
Perfektně zvladnutý zapas, paradoxní je, ze SF bude pro nej lehčí než dvě předešlý kola. Ve spodním pavouku to budou všechno trisetaky, ve finále bych viděl Miloše. Uvidíme
Reagovat
Tuttovka
Jak zde psali někteří pode mnou, byla to skutečná nuda, která místy až zabíjela tenis.
Reagovat
MartinPa
Při dlouholetém sledování Novaka Djokoviče jsem si dovolil sestavit profil jeho potencionálního fanouška:
Osobou je převážně muž, věk kolem 30 let, uniformní vzhled (krátký sestřih, ostře řezaná,
hladce oholená tvář s pitralonovým odérem), zakládá si na fyzickém vzhledu a nedá dopustit na zdravou výživu.
S nadšením sleduje nekonečné seriály, do kina chodí zásadně na dvou a více hodinové filmy s nenáročnou dějovou linii (jediným požadavkem je, aby vyhrál hlavní hrdina).
Následně zážitky z těchto filmů komentuje na, také vícehodinovém, posezení s přáteli podobného ražení, kde si oznamují kolik
ocenění asi může hlavní hrdina ještě získat a mile se hašteří zda toho dosáhne ještě letos nebo až potem pak.
Samozřejmě nechybí plakát hrdiny v nadživotní velikosti nad postelí a v tajném šuplíčku je uschován bloček se zaznamenanými úspěchy včetně výstřižků z novin.
V telefonu má našedulované záznamy, kde se bude hrdina vyskytovat, se 14 denním předstihem.
Rád sleduje pořady o zvířátkách, miluje hru dáma či přeskakovaná a v kartách hraje nejraději válku.
Unylé vyjadřování rád prokládá dlouhými pauzami. Vyžívá se v dlouhém sexu s častou změnou poloh, vrcholící probuzením partnerky, že už musí vstávat do práce.
Reagovat
smazaný uživatel
:))))) konec dobry, vsechno dobry
Reagovat
smazaný uživatel
Poslední souvětí :))
Reagovat
babolat.cz
velice dobré...
Reagovat
janek_da
Mohl bys udělat osobností profil fanoušků více tenistů?

Zajímají mě:
Gulbis
1111
Barča Strýcová
Monica Niculescu
Reagovat
janek_da
jo, u Niculescu popis radši bez sexu
Reagovat
dadaft
proč u Moniky bez sexu?
kdyby tenistky odhalily svá těla od krku dolů, Monča by byla hodně vysoko...
Reagovat
janek_da
No jo, máš absolutní pravdu. Je to právě naopak! Dovedu si ji představit jako pořádnou dračici, třeba na rozdíl od Máši.
Reagovat
spaniel
Příliš malý vzorek fanoušků...
Reagovat
janek_da
tak gigina nakrájíme
Reagovat
VlS
Evidentně Rafu a Rogera netřeba :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Stačí napsat 90 % glory hunteři, ale to platí i u Djokoviče. Nebo teda u Rogera glory hunteři jen 80 %, tam bude hrát trochu roli i atraktivní herní styl.
Reagovat
Karolko2
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
"to ne ja, to ta raketa, dpc !!!"
"Sedriku, lajnovy mi tam funi za krkem, mam z toho spatny pocit, at se stahne ..."
"Sedriku proc na mne mluvis na BP, nemluv na mne na BP, proc to delas?...?

strasnej luzer Berdulka...
Reagovat
EllNino
Berďova klasika ...ale myslím, že si v budoucnu ještě rádi na Berďovy čtvrtfinále/semifinnále/finále na Masters vzpomeneme až nějaký náš omylem vyhraje challenger ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo takhle to je, budeme rádi vzpomínat na staré dobré časy ..:-)
Reagovat
Kozoroh
To je pravda...
Reagovat
smazaný uživatel
S 624% úspěšností 2. podání by neměl šanci vskutku nikdo :D
Reagovat
smazaný uživatel
Kolik měl úspěšnost 1. servis in % ???
Reagovat
smazaný uživatel
sorry, ted jsme si přečetl, že 68%, to je na Berdycha hodně velký nad průměr (nepamatuji si u něj už takto vysoké číslo blízko 70% , ale i tak neměl šanci ...asi by potřeboval kolem 90% ..:-)
Reagovat
MartinPa
Bohužel, jak ten Djokovič nehraje s nějakým aktivnějším hráčem, tak se jeho zápasy mění v bezbřehou nudu, sem tam narušenou záběry kamer na okolní přírodu či zívající diváky. Je to asi tak zábavné a napínavé jako přepínat mezi kanály o vaření...
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))
Reagovat
George_Renel
Jestli by za tu nudu neměli krátit prize money... .-)
Reagovat
spaniel
No podle tabulky tady v článku měl Nole úspěšnost 2.servisu 624%, s tím se těžko něco dělá.
Reagovat
a.magerova
No ovšem.... to už by stálo i za nějaké přezkoumání Djokovičovy lidskosti... prostě obdoba testu na doping čili něco jako test na robota....
Reagovat
VlS
No, a mimozemšťana si už testovala?
Reagovat
a.magerova
No.... leckterý chlap mi přijde jako mimozemšťan.... takže má odpověď zní: ANO.
:-))
Reagovat
VlS
Zase si nás prokoukla :-)
Reagovat
a.magerova
Hele.... nemám sestru, nemám dceru, mám VŠB a následně pracovně chlapské kolektivy..... spíše mám mezery v ženské oblasti, vy chlapi mě už moc nepřekvapíte.... :-P
Reagovat
sprchon
:D
Reagovat
Krisboy
No - že by ho Berďa porazil, to jsem si iluze nedělal ani náhodou. Ale myslel jsem, že ho trošku víc aspoň potrápí. Tak zase nic :-( Gratulace mašině Novakovi. Zastaví ho někdo? Goffin ani náhodou, leda že by se zbláznil Nishi nebo Miloš???
Reagovat
Kozoroh
Nikdo No1eho nezastaví, když ho navíc pohání motivace získat rekordní 28. titul Masters :-)
Reagovat
spaniel
Tobě už to dobře leze na mozek...
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak ale má pravdu, jediný hráč, který by měl šanci (i když v Miami spíše teoretickou), se odhlásil. Thiemovi to bude ještě tak rok trvat, ale ukázal recept, jak na to.
Reagovat
Kozoroh
Co jsem napsal je pravda. Pokud s ní máš problém, je to tvůj problém, ne můj.
Reagovat
spaniel
Jde o to, jak to napíšeš. A to co tady už delší dobu předvádíš je na blití. Jako bys to odehrál ty.
Reagovat
smazaný uživatel
A kto ho mal zastaviť, keď mu ostatní vyčistili pole? Z Top 10 zostal iba Kei a ten nie je veľmi spoľahlivý. Ľahko sa získava titul, ak sa cestou k nemu stretne s Berdychom, o ktorom sa vie, že na neho nevie zahrať a Keia môže odrovnať Monfils. Tí, ktorí ho mohli poraziť, sú fuč. Dom bol nebezpečný, ale ešte je mladý a v určitých fázach duelu zbrklý.
Reagovat
Zdeny
A to je Djokiho chyba, ze ostatní hrajou tak blbe? :))
Reagovat
smazaný uživatel
to som nenapísala :)
Reagovat
Kozoroh
Ostatní hráči nehrajou blbě, No1e je jen svým levelem převyšuje :-) Doufejme djokerovci, že bude zbytek světa převyšovat dlouho.
Reagovat
smazaný uživatel
Aj to sa proste niekedy stáva, že konkurenti odpadnú..Federerovi hral bez konkurencie prakticky 3-4 roky a aj tak nedominoval na harde tak ako Djokovic.
Reagovat
smazaný uživatel
Ani dominovať už nebude rovnako ako Rafa. Ak by aj Srb trochu povolil, tituly si budú deliť spolu s mladými. Konkurencia narastá a prekvapiví držitelia GS sú na obzore. Som realista a neverím, že by obaja ešte urobili dieru do sveta. Únavu materiálu nezastavíš. Zvlášť u Rafu, ktorý ani za pána nechce nič zmeniť a hraje si stále to svoje. Týmto štýlom iba zhumpľuje telo, lebo psychika je dávno ta-tam. :) Nádej zomiera posledná a azda sa podarí prejsť na niektorom GS po vyčistenej cestičke. :)
Reagovat
spaniel
Myslíš ty konkurenty, co na hardu zesměšňovali Nadala? :D
Reagovat
Kozoroh
Novakův výkon v dnešním zápase byl dobrý, zápas měl celou dobu pod kontrolou a Berďu k ničemu důležitějšímu než k ztrátě servisu za stavu 2:1 nepustil. Hned poté si náskok jednoho brejku obnovil.
Největší rozdíl byl v kvalitě 2. servisu - zatímco Djoker si po 2. podání připsal zisk 64% bodů, Berdych měl jen 26%. S takovou úspěšností neměl Birdman šanci No1eho byť jen ohrozit, tj. duel zdramatizovat.

Dalším soupeřem No1eho bude Goffin, který stejně jak v IW i zde v Miami došel do SF. Očekával jsem postup Simona, ale Goffin má dobrou formu + štěstí na los, tím ho nijak nedehonestuji, jen si dovoluji tvrdit, že Berdych nebo Thiem by si zahráli v SF, kdyby byli na Goffinově místě v miamském lose. Očekávám výhru No1eho ve dvou setech, skóre tak 2x 6:4.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to by bola pre No. 1 hanba, ak by cez Goffina neprešiel. H2H 3:0
Reagovat
janek_da
http://www.tennisnow.com/News/2016/March/Djokovic%E2%80%99s-Mastery-over-Berdych-Continues.aspx

Djoker měl drobný problém se zády.
Reagovat
smazaný uživatel
Čím to asi je.
Reagovat
Stan_Borowitz
jsou v šoku. Oněmělí úžasem. To nikdo nečekal.
Reagovat
SubOptikT
Šokující průběh. Djokovič Toma několikrát brejknul, ten tím pádem ztratil několikrát servis a protože Tom brejknul Djokoviče myslím jenom jednou a Djokovič tím pádem ztratil servis jenom jednou, tak dokázal Toma upinkat k smrti a zase vyhrál. Byla to klasická nuda a Djokovič navíc ještě parádně zasimuloval za stavu 6:3 3:1 myslím a nechal si namasírovat bederku ... aby bylo aspoň trochu o čem mluvit.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslis opravdu vazne, ze Nole ma potrebu simulovat proti Tomovi, ktereho si da kdykoliv ke snidani, obedu nebo veceri ????
Reagovat
SubOptikT
Ne, opravdu jsem svůj koment vůbec nemyslel vážně ;)
Reagovat
VlS
Kdyby si aspoň na chvíli odložil třeba levou nohu, ale masírovat bederku, fuj.
Reagovat
SubOptikT
Myslím, že Goffin se teď na tu Djokovičovu bederku zaměří a prožene ho skoro stejně tak dobře, jako ho prohnal ten Thiem.
Reagovat
smazaný uživatel
tak hlavne ale ten Berda vubec nema fistrona, proc jen si nenechal namasirovat bederku on, no proc? ;-)
Reagovat
SubOptikT
Je pravda, že ve svém věku a se svými zkušenostmi už by měl vědět, kudy vede cesta k úspěchu. Goffin, jestli není jouda, si bederku zichr namasírovat nechá.
Reagovat
smazaný uživatel
toho Gofaana mi snad ani nepripominej, tesila jsem se tolik na Gillese.. jak mu pujdou stavebni prace.. kdo jako ten kurt lip vyzdi.. :-))
Reagovat
janek_da
"vyzdit kurt" :-)))
Reagovat
SubOptikT
Žil zklamal. Možná mu měli rychleji podávat ručník, nebo tak něco, aby Gofaana zmátnul.
Reagovat
janek_da
A kdyby, tak by stačilo pár jednoduchých cviků.

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xla1/v/t1.0-9/12439479_1330127587001626_7667523715567657710_n.png?oh=43fc4c5cf451cf65f20805015a1afecc&oe=5789B811
Reagovat
smazaný uživatel
No hned jsem tam dal dva* zdrávas a pět* otčenáš.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist