Berdych i Štěpánek si zahrají o osmifinále. Veselý v Paříži skončil

28. 5. 2014, 13:46
Aktuality 39
Český tenis bude mít ve třetím kole French Open dvojnásobné zastoupení. Tomáš Berdych ani Radek Štěpánek ve svých dnešních zápasech nezaváhali a v Paříži si zahrají o osmifinále. Na to si bude muset minimálně do příštího roku počkat Jiří Veselý, který vypadl s favorizovaným Kanaďanem Raonicem.
Radek Štěpánek

Šestý nasazený Tomáš Berdych narazil ve svém druhém zápase na Alexandra Nědověsova z Kazachstánu, který favorita hodně potrápil. Kazach riskoval, hodně zkracoval hru, a když odvrátil jediný brejkbol a zároveň setbol a lépe pak zvládl zkrácenou hru, dostal se do nečekaného vedení.

Berdych si dál hlídal servis a v dalších setech už se mu dařilo také proměňovat své ojedinělé šance. Slabší moment si vybral až v úvodu čtvrté sady, kdy poprvé přišel o servis a prohrával 0-3, ale Nědověsov se z vedení v setu dlouho neradoval. Český tenista získal šest her v řadě a po výhře 6-7 6-4 7-5 a 6-3 si zahraje o osmifinále.

"Tady snadného soupeře nedostanete," řekl Berdych českým médiím v Paříži. "Hrál opravdu dobře. Trápil mě hlavně jeho servis, podával dobře, s vysokou úspěšností. Ale když jsem si na něj zvyknul, bylo to dobré. To bylo klíčové."

V dalším zápase se česká jednička utká se Španělem Robertem Bautistou-Agutem. S 29. hráčem světa letos Berdych prohrál v Indian Wells a má s ním bilanci 1:2 na zápasy. "Jde mu to skvěle od základní čáry, má hodně dobrý forhend i bekhend. Jde pořád nahoru, není to snadný soupeř," řekl Berdych.

Štěpánek: Můj tenis soupeřům nevoní
Do třetího kola se probojoval i Radek Štěpánek, který měl proti dalšímu třicátníkovi Michajlu Južnému vynikající vstup do zápasu. Ruský tenista hrál netrpělivě, často kazil a za pouhých 26 minut svítilo na ukazateli skóre 6-0 pro Štěpánka, který si pohodu přenesl i do následující sady. V ní znovu soupeře rychle brejknul; Južnyj dokázal srovnat, hned ale znovu ztratil podání a zisk setu potvrdil Štěpánek dalším brejkem v jeho závěru.

Oba tenisté, kteří absolvovali v úvodním kole pětisetové bitvy, si v následujících minutách dokázali držet svá podání, za stavu 3-3 však Radek Štěpánek podruhé v zápase kapituloval a po dalším získaném servisu poslal Južnyj zápas do čtvrté sady. Celý zápas ale 16. hráč světa obrátit nedokázal. Za klíčového stavu 3-3 se podařil brejk Štěpánkovi, jenž sice následně opět o podání přišel, ovšem hned poté si Južného servis vzal znovu, i díky dvěma soupeřovým dvojchybám za sebou. Při vlastním podání pak proměnil první mečbol a za dvě a půl hodiny postoupil.

"Hrál jsem tenis, který jsem chtěl hrát. Na rozdíl od prvního kola jsem ho hrál hned od začátku. Tenis si zase užívám. Hraju tenis, který soupeřům nevoní," řekl českým médiím v Paříži Štěpánek, který srovnal vzájemnou bilanci s Južným na 4:4. V boji o osmifinále ho čeká o deset let mladší Ernests Gulbis, proti kterému se českému tenistovi zatím dařilo výrazně méně: ve třech utkáních proti němu neuhrál ještě ani set. Sedmnáctý tenista žebříčku přijel do Paříže z turnaje v Nice, kde získal svůj první titul na antuce.

Zatímco jeho dva daviscupoví kolegové dnes v Paříži postoupili, Jiří Veselý na Roland Garros dohrál. Český mladík nenavázal na své premiérové grandslamové vítězství z úvodního kola a prohrál s osmým nasazeným Milosem Raonicem.

Veselý dokázal favorita pořádně potrápit, především v první sadě, kdy vyhlášenému kanadskému servismanovi prolomil podání a za stavu 5-3 podával na zisk setu. V důležitém gamu ale neproměnil dva setboly a následný tie-break prohrál poměrem 4-7. Veselého to nezlomilo a ještě na začátku druhé sady se znovu dostal do vedení, ale Raonic dokázal na brejk znovu zareagovat a od té chvíle už kráčel za postupem. Po dalším brejku za stavu 3-3 už bez problémů dotáhl set do vítězného konce, ve třetím dějství pak nechal českého tenistu uhrát jediný game a mohl slavit postup do třetího kola.

"Zápas mě mrzí. Strašná škoda, že v důležitých stavech nenaservíruju nebo udělám zbytečnou chybu. To mě stálo první a pak i druhý set. Tyhle stavy musím zvládat líp, jestli chci tyhle hráče porážet," litoval Veselý, který v prvním kole porazil krajana Lukáše Rosola.

Výsledky - French Open - muži:
Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (6-ČR) - Nědovjesov (Kaz.) 6:7 (4:7), 6:4, 7:5, 6:3
Štěpánek (ČR) - Južnyj (15-Rus.) 6:0, 6:3, 3:6, 6:4
Raonic (8-Kan.) - Veselý (ČR) 7:6 (7:4), 6:4, 6:1
Čtyřhra - 1. kolo:
Peya/Soares (2-Rak./Braz.) - Istomin/Rosol (Uzb./ČR) 7:5, 6:4
Bolelli/Fognini (It.) - Bednarek/Dlouhý (Pol./ČR) 6:4, 6:4
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

39
Přidat komentář
smazaný uživatel
Thiem za 22. že by?
Reagovat
rod_laver
na betfair byl před chvílí za 24, já jsem ho dával ještě za 21.
Reagovat
smazaný uživatel
Na bf maj 5% srážku v případě výhry. Čili místo 24 je to reálně 21,85.
Reagovat
rod_laver
řekl bych 22,8.
Reagovat
nitrotaj
6:2 6:4 6:2
Reagovat
smazaný uživatel
takhle. (24-1)*0.95 + 1 = 22.85
Tys zapomněl jedničku odečíst a já jedničku přičíst :D
Reagovat
gigin
https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t1.0-9/10341425_642671345817247_4066620015469676960_n.jpg
Reagovat
gigin
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/t1.0-9/1003390_850402541641418_8080417853125585528_n.jpg
Reagovat
gigin
Schedule for tomorrow is here! Second match on Philippe Chatrier. Today I was just practising with Gabashvili and chilling with Ernests Gulbis and our physio Michal Novotny. I'm on pins and needles already. So much looking forward! Bamos!! :))
Reagovat
r.Fever
Normálne Nadalove zápasy veľmi nesledujem, ale toto je výnimka samozrejme, TeamThiem zajtra v plnej permanencii !!! Netvrdím, že Rafu porazí, ale pri týchto poveternostných podmienkach mu môže set-dva zatopiť.
Reagovat
J.M.
Michal Novotný? To je ten fyzioterapeut, který má u rafologů tak dobrý zvuk. :-)

Ale trochu se mi honilo hlavou, to, cos poslal včera, o tom, že Dominic zavrhuje myšlenky o tom, že by měl šanci, a bere ten zápas jako lekci, aby se něco naučil. Určitě to je fajn lekce, ale je chyba to brát jenom tak. Pokud Nadala někdo překvapivě porazil, tak šel na kurt s tím, že ho porazí. To je jediný způsob, jak mít proti němu šanci. Například u Rosola ve Wimbledonu jsem měl ten pocit, a i on pak před zápasem něco takového řekl. Prostě se jde vyhrát, ne zúčastnit se. Tak doufám, že Dominic jenom tak ze skromnosti mlžil, a nebo že si to ještě rozmyslí.
Reagovat
spaniel
Věř tomu ze tam jde aby vyhral. Urcite ho cely tym včetně Gulbise poradně hecuje. Psal ze da do každé vymeny maximum.
Reagovat
Fandina
gratulka a moc držím palce proti Agutovi. Berďo ... pojď pojď pojď
Reagovat
a.magerova
Koukals na Berdycha?
Asi se nechal inspirovat naší nedávnou diskuzí a vyměnil neladící barvu potítek a čapky za námi navrhovanou bílou ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi na Izzym? Snad nebude pokracovat v te tragedii favoritu. Taky by to nemusel vsechno ale nechavat na TB...
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak ma prakticky pnej dum...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale je fakt dement, takhle to zesrat omg.
Reagovat
smazaný uživatel
Alex
Reagovat
Fandina
Reagovat
smazaný uživatel
To mi povidej :-( Naladovej jak Grisa. V prvnim setu da 6-1 a ve ctvrtym dostane kanara. Aspon kdyby to nebylo proti Granolersovi, kterej vyhrava hlavne neschopnosti souperu...
Reagovat
r.Fever
zranený.
Reagovat
gigin
https://pbs.twimg.com/media/Boua-YpCAAALa_H.jpg:large
Reagovat
rod_laver
Ernie se šel zeptat Matse, jak to vypadá s tím koksem na večer a jestli zajdou někam na privátek, že se mu stýská po Stockholmu nebo co.
Reagovat
gigin
:DDD jak to víš??
Reagovat
rod_laver
ptal se mě, jak to vypadá ve Stockholmu, jestli už je to tam se štětkama volnější. No tak jsem mu napsal, že už tam, bohužel, nelítám (však víš), ale že Mats určitě bude mít přehled i ve Francii. :))
Reagovat
smazaný uživatel
Garbine byla fantastická! Vůbec se jí v závěru neroztřásly kolena, to jsem vážně nečekal A Serena to vzala s grácií, to se musí nechat.
Reagovat
Fandina
gratulka k postupu do třetího kola. Byl to hezký zápas, celodvorcový tenis a moc držím palce proti Gulbovi. Ráďo ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Radku ale Serena je na odstřel zatím prohrává že by vypadla další favoritka no ještě Raonič, Radwanská a Šarapka a vyhrát French Open může úplně kdokoliv
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě u žen po vypadnutí Radwanské, Šarapky a Sereny může vyhrát French Open kdokoliv
Reagovat
slacker
Tak kdokoliv urcite ne. Ja ne , Navratilova take ne, Evertova take ne. Ani hradecka Hlvackova nebo Cetkovska
Reagovat
Fandina
slacker ... úsměv. Jeden z příspěvků, kdys mě skutečně pobavil. Chválím ... :-))))))))
Reagovat
gigin
Tož pojď ty kanče. Su na tebe zvědavý s Gulbisem. Jenomže ty si tak vychcaný, že si ho schopný aj porazit. No uvidíme...
Reagovat
smazaný uživatel
Co Jule dneska, hm?
Reagovat
gigin
:DDDDDDDDDDDD
Grats no.. Jako po prvním setu jsem fakt žil v určité naději. A doufám, že můj šťouch bereš jako prckování ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Murphyho zákony pracují gigine, nezapomínej na to ;-)
Reagovat
gigin
Co se má po*rat, to se po*ere... :( Proto raději mlčím, co se týče mače Gulba x Radek...
Reagovat
smazaný uživatel
No to bude zajímavé... Bilance mluví pro Ernieho, ale Grandslam je Grandslam.
Reagovat
nitrotaj
Gulba je v ráži, doufám v 4 kolo s Federerem. To by mohl bejt konečně solidní zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja nepochybuji vubec... Gulbis kance da...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist