Berdych je v semifinále, čeká ho Djokovič

24. 2. 2011, 13:38
Aktuality 35
Tomáš Berdych si v Dubaji zahraje o své první letošní finále. Nejlepší český tenista dnes porazil 7-5 6-4 Němce Philippa Petzschnera a postoupil mezi nejlepší čtyři. Jeho dalším soupeřem bude Novak Djokovič, kterému má po Australian Open co oplácet.
Tomáš Berdych

Pětadvacetiletý Tomáš Berdych sice roli favorita potvrdil, ale potřeboval na to téměř dvě hodiny. Philipp Petzschner už ve svém předchozím souboji s favorizovaným krajanem Kohlschreiberem ukázal, že umí být nebezpečný, a tentokrát potrápil i sedmého hráče světa.

O rok starší Petzschner, jehož předtím v dvakrát v kariéře porazil až ve třech setech, dělal Berdychovi potíže především v první sadě. V ní třetí nasazený Berdych dvakrát ztratil podání, na druhou stranu ale vytvářel tlak na Petzschnera při jeho servisu.

Za stavu 5-4 ještě český daviscupový reprezentant nedokázal proměnit čtyři setboly, ale o dva gamy později dostal další tři šance a tu poslední sedmou už tvrdým returnem využil. Ve druhém setu pak Berdych odvrátil dva brejkboly a naopak sám hned při svém prvním, jenž byl zároveň mečbolem, zápas ukončil.

"Takové zápasy jsou těžší mentálně než fyzicky," citoval oficiální web ATP Berdycha, jenž ještě v Dubaji neztratil set. "Dnes to nebylo moc hezké utkání, žádné skvělé údery, dobrý rytmus nebo příjemný pocit na kurtu. Ale když dokážete vyhrát zápas, jako byl tenhle, kdy musíte bojovat od prvního do posledního míče, pak je to vítězství ještě cennější," dodal tenista, na nějž bude český tým spoléhat příští týden v utkání Davis Cupu proti Kazachstánu.

V druhém letošním semifinále od zahajovacího turnaje sezony v Čennaí se česká jednička utká s letos dosud neporaženým Novakem Djokovičem. Na vítěze letošního Australian Open nevyzrál ani Němec Florian Mayer, který s třetím hráčem světa prohrál 5-7 1-6.

Mayer byl však Djokovičovi dlouho vyrovnaným soupeřem. Hned první podání srbskému tenistovi sebral a i při jeho dalším servisu ho trápil. Dvojitý brejk však Djokovič nepřipustil, ještě v prvním setu dokázal srovnat a ve dvanácté hře si pak vypracoval tři setboly a udeřil znovu. Druhý set už favorit utkání ovládl, při svém podání ztrati jen pět míčů a za hodinu a čtvrt se radoval z vítězství 7-5 6-1.

"Začátek jsem měl hodně pomalý," připustil po zápase Djokovič. "Od včerejší noci se podmínky hodně změnily. Míče dnes létaly rychleji a (Mayer) se do mě pustil hned od začátku. Už v první hře byl dvakrát nebo třikrát na síti. Já jsem se nehýbal nejlépe, ale když jsem potřeboval zabrat a udržet míč ve hře, podařilo se mi to. Zápas se zlomil od brejku za stavu 4-5," dodal.

Berdycha a Djokoviče čeká sedmý vzájemný duel, přičemž v dosavadních zápasech se výrazně lépe vedlo Srbovi. Ten s českou jedničkou prohrál jen loni ve Wimbledonu, dalších pět zápasů získal pro sebe. Djokovičovým posledním vítězstvím nad Berdychem bylo to ve čtvrtfinále Australian Open, kde třetí hráč žebříčku ATP později rovněž bez ztráty porazil i Andyho Murrayho a Rogera Federera a získal svou druhou grandslamovou trofej.

Výsledky - Dubaj (tvrdý povrch, dotace 1,619.500 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Berdych (3-ČR)
- Petzschner (Něm.) 7:5, 6:4, Djokovič (2-Srb.) - Mayer (Něm.) 7:5, 6:1.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

35
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tomáš dnes opravdu nehrál na hranicích možností, jak on sám určitě ví. Ostatně to tady už bylo řečeno. Důležité je, že vyhrává zápasy, ve kterých až tak nedominuje a nehraje tu svoji pověstnou agresivní hru.Tomáš proti Djokerovi určitě šanci má. Proti Djokovičovi nebude pod tlakem a z toho soudím, že Tomášova hra se může zlepšit!!!! Tome!!!!! Pod!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
COME ON! Richard postoupil a zítra se tak dočkáme semifinále snů Federer - Gasquet a souboje dvou nejkrásnějších jednoručných backhandů na okruhu. Na to se opravdu moc, ale moc těším. Fandit budu pochopitelně Rogerovi, ale kdyby to šlo do tří setů, vůbec bych se nezlobil. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zapas Gasquet - Simon jsem jako jediny dnes netrefil, tipoval jsem vitezstvi 2:1 pro Simona, ale trisetovy zapas se dal ocekavat urcite. Co se tyce zitrka, tak budu taky fandit Rogerovi, ale byl bych radsi, kdyby Roger vyhral ve dvou setech. Preci jen, at se moc nenervujeme. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Hehe, to mě by naopak nevadilo, kdyby Gasquet Rogera porazil. Potřebuje si trošku zvýšit sebevědomí. :-)

Na druhou stranu finále Djoko vs. federer má taky něco do sebe, obzvlášť pokud by znovu vyhrál Djoko. Ani finále Berdych vs. Federer by nebylo špatné, akorát že Tomášovy šance na vítězství nad Djokerem vidím tak na 5%.
Reagovat
smazaný uživatel
Finale Roger - Djoker bude opet velkym tahakem a bude to velmi kvalitni tecka za turnajem. Ale ani v pripadnem finale Roger - Tomas by urcite o koukatelny tenis nebyla nouze. Faktem vsak zustava, ze Tomasovy sance proti Novakovi jsou opravdu mizive. Ac preju sice Tomovi, tak velkym favoritem je Nole. Uvidime zitra.
Reagovat
duhove_hovinko
Nesouhlasím, zapomínáš na Wawrinku!!!. U něj je ten backhand daleko ladnější a účinější. Ten umí využít potencionálu jednoručního backhandu daleko víc.
Reagovat
duhove_hovinko
Zítra neuhraje Berdych ani set...škoda, ale je to tak. Na Nola neumí, i když do něj bude Berdych střílet ty jeho forhendy s plochou dráhou letu, od Nola se to bude jen odráže zpět...Berdych neumí na tenisty obranáře.
Reagovat
smazaný uživatel
nevíte prosim někdo v kolik zítra(našeho času) začíná berdych s djokovičem ??
Reagovat
smazaný uživatel
A krerá televize či kanál to vysílá?
Reagovat
smazaný uživatel
Hrála fantasticky!
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím že to stručně shrnu.
Je výborné že se dostal do semifinále ale stím jak hraje spokojený nejsem, hraje mírně tragicky. Zatím to stačilo ale nechci vidět co sním zítra provede Djoker.
Reagovat
smazaný uživatel
A rád bych ještě dodal že je škoda, že není ve Federerově části pavouka. Vidím to jasně - na Nadala s Djokovicem neumí, na Federera s Murraym či Soderlingem ano.
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím jeho hra neodpovídá možnostem ani postavení na rankingu, ale je něco jiného hrát s Petzschnerem, kterej hraje vyložene hnusnej únavnej tenis ( ten jeho slice ), a s djokovičem. myslím, že tomáš půjde nahoru, ale stačit to nejspíš nebude
Reagovat
smazaný uživatel
Hra hodně špatná. Byl to podprůměrný výkon. Naštěstí stačil k výhře. Semifinale turnaje 500 je skvělý výsledek. proti Djokovičovi nemá šanci uhrát ani set, ale spokojeni mlžeme být už ted.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj Petzschner je přece vinikajíci hráč, kterého skoro není možné porazit a Berdychův postup je tudíž obrovským překvapením. Je to tak ty idiote?
Reagovat
smazaný uživatel
Pojďme si dát kolektivní závazek, že na Lopatovy příspěvky nebudeme reagovat, třeba ho to časem přestane bavit a nebude se házet ty svý nehorázný žvásty.
Reagovat
smazaný uživatel
vyhrál díky mě! to já sem to zakřikl. Jiank by byl bez šancí.
Reagovat
smazaný uživatel
Přes veškeré pokušení říci cosi peprného se držím svého výše zmíněného závazku.
Reagovat
smazaný uživatel
Lopato kdyby jsi raději popřál Matějovi k dnešnímu svátku, nebo aspoň napsal něco normálního, tak by jsi udělal líp, ale ty si to neodpustíš a pořád musíš psát takové iracionální pitomosti, kterými jen neustále spamuješ a zároveň otravuješ zdejší diskutéry ;-)
Jinak samozřejmě Tomáši hodně štěstí proti Novakovi! Budu moc rád, když nás všechny příjemně překvapíš! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
kdyby jsi ... tak by jsi !!!
Reagovat
smazaný uživatel
čau kluci,neporadili by ste mi kde bych mohla na netu koukat na zápasy jako byl třebas ten dnešní s Tomem?
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.livescorehunter.com/
Reagovat
smazaný uživatel
zlatej..děkuju..a to je o nějakem paušálu?nebo jak to funguje?
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, ne. Prostě si vybereš tenis, pak si vybereš zápas a nakonec si vybereš odkaz ze který se chceš dívat. Vše je většinou zdarma, kromě odkazů na přenosy ze sázkových kanceláří (tam musíš mít účet a zůstatek na účtě)
Reagovat
smazaný uživatel
Na jednu stranu mi přijde že Tomáš hraje hůř než loni, na druhou stranu dělá výsledky který dělat má. Letos má zatím dobrou sezonu, čtvrtfinále AO, semifinále v Dubaji a v Čenaí, tak hlavně aby to udržel do Ameriky na betony. Tam by měl na obou masters udělat minimálně čtvrtfinále!
Reagovat
smazaný uživatel
Asi tak, mam podobny nazor. Ten dnesni zapas byl strasne uplacany, ale mam dobry pocit z toho, ze dokaze vyhrat i zapasy, ve kterych taha za kratsi konec. Tohle minuly rok nedokazal a vidim v tom velke zlepseni. Mozne je, ze je i trochu unaveny, prece jen uz toho dost odehral od zacatku roku. Kazdopadne s Novakem to bude nejspis konecna, leda by se mu povedl uvod a to by mohlo Novaka psychicky rozhodit, protoze jeste neprohral a v hloubi duse tusi, ze jednou to musi prijit :)
Reagovat
smazaný uživatel
Když se na to tak divám, tak letos vlastně Tomáš vyhrál každej zápas kterej vyhrát "měl" (možná kromě toho s Čiličem). To je ohromnej posun oproti lonsku, kdy jednou porazil Federera a pak prohrál s hráčem jako je třeba Petzschner. Zase na druhou stranu, mu ta elita začíná utíkat, ale pokud vyloženě nepodělá French Open a Wimbledon, tak se v tý TOP 10 bude držet ještě dlouho...
Reagovat
smazaný uživatel
Je fakt, že má mnohem lepší výsledky než loni, ale s tímto stylem, se kterým se prezentuje v Dubaji, zase začne brzo prohrávat. Navíc letos neměl prohrát ani s Wawrinkou v Chennai. Je to sice pěkné, když se kouknu na Tomášův profil na www.atpworldtour.com a vidím tam prohry až za hranicé čtvrtfinále, ale jeho tenis se mi letos líbil snad jen v Austrálii, kde hrál dost dobře. Uvidíme, minulý rok se třeba rozjel až po DC s Belgií a v Miami řádil.
Reagovat
smazaný uživatel
chválím přínosný komentář a plně souhlasím. ale jak říkáš, chtělo by to, aby častěji porážel hráče z top five
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě v Rotterdamu vypadal Tomáš velmi dobře, výborně servíroval, od základní čáry byl agresivní, dobře returnoval (mám na mysli zápas s Tursonovem). Pak prodělal to nachlazení a od té doby nehraje nic moc.

Jako semifinále v Dubaji je pěkné, ale obávám se, že Djoker si z něj udělá trhací kalendář. Rád bych se mýlil.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak určitě hrál lépe než včera s Davyděnkem.Akorát ten servis není moc dobrý ale jinak se mi to zdálo dobré.Ale jestli bude hrát s Djokovičem tak to bude teda nářez
Reagovat
Jose
obecně bych souhlasil, že tomášovi svědčí agresivnější hra, ale třeba proti davyděnkovi hrál to, co potřeboval. mohl útočit, ale rusák se zkrátka vyhazoval, tak nebyl důvod. otázka je (uvidíme), jestli je schopnej změnit to podle potřeby, protože samozřejmě s djokovičem pinkat nemůže.
Reagovat
smazaný uživatel
No hrál přece jen agresivnějš než s Davydenkem, ale často pikal relativně krátké míče na střed. Ale třeba to byla opět taktika, páč Petzschner měl tendenci tyto míče zabíjet do autu či do sítě.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale na to, že ten výsledek vypadá jednoznačně, Tomáš nehraje moc dobře. Dnes musel jít skoro při každé hře na svém servisu přes shodu, Petzschner měl čistý gamy a v závěrech setů měl Tomáš jenom štěstí, že use mu povedl brejk. Sám jich odvracel docela dost. Spíš se brání, a to není jeho styl. Myslím, že se musí ještě zlepšit aby tu získal titul.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist