Berdych je v semifinále, čeká ho Nadalův přemožitel Kližan

3. 10. 2014, 12:28
Aktuality 190
Tomáš Berdych udělal další důležitý krok k tomu, aby si zahrál na letošním Turnaji mistrů. Český tenista dnes v Pekingu porazil Američana Isnera 6-1 6-4 a postoupil do semifinále. V něm nečekaně narazí na Slováka Martina Kližana, který senzačně vyřadil Rafaela Nadala.
Tomáš Berdych

Třetí nasazený Tomáš Berdych začal dnešní zápas s Johnem Isnerem, s nímž si v Pekingu vyzkoušel i čtyřhru, suverénně a ujal se vedení 3-0. Náskok pak potvrdil dalším brejkem a první sadu získal nečekaně snadno za pouhých 27 minut.

Český tenista sebral soupeři podání i v úvodu následujícího setu a výhodu udržel až do konce. V deváté hře při Isnerově servisu sice ještě mečbol nevyužil, při svém servisu pak ale postup mezi nejlepší čtveřici potvrdil čistou hrou.

Berdych, který podnik v Pekingu v roce 2011 vyhrál, měl podle očekávání narazit v semifinále na světovou dvojku Rafaela Nadala. Španělského tenistu ale na závěr dnešního programu vyřadil Slovák Martin Kližan, který se tak postaral o největší překvapení turnaje.

Kližan už v předešlých zápasech s Nadalem ukázal, že se světovou dvojkou dokáže hrát vyrovnaně: vloni na French Open i letos ve Wimbledonu nad ním vyhrál první set, obě utkání ale nakonec dokázal favorit otočit. I dnes začal slovenský tenista dobře a Nadala dostával při jeho podání pod tlak. Za stavu 4-4 se Kližan dočkal prvního brejku a mohl úvodní sadu dopodávat. V dramatické koncovce však Nadal nejprve srovnal, ve zkrácené hře ho pak nerozhodily ani tři neproměněné setboly a tie-break vyhrál 9-7.

Bratislavský rodák neztratil jen úvodní dějství, v tom druhém přišel rychle o servis a za stavu 1-3 se zdálo, že Nadal kráčí za postupem do semifinále. Tentokrát to ale byl Kližan, kdo souboj těchto tenistů otočil ve svůj prospěch.

Slovenský tenista získal od stavu 2-4 další čtyři hry a vynutil si tak rozhodující set. I v něm šel jako první do vedení Nadal, ale ani tentokrát mu dlouho nevydrželo. Kližan znovu dokázal dvakrát po sobě sebrat favoritovi podání, při svém servisu pak udržel pevné nervy a po více než dvou a půl hodinách zvítězil i díky 37 nevynuceným chybám nasazené dvojky 6-7 6-4 a 6-3.

"Je to přirozené, když jeden hraje špatně, bez rytmu, nevěří si při úderech, dělá více chyb než obvykle a vlastně ani pořádně neví, jak si chodit pro vítězné míčky," shrnul Nadal, v čem všem byl dnes v Pekingu horší. 

"Věděl jsem, že bude těžké se vrátit během asijské tour, kde jsou kurty rychlé a turnaje našlapané. Nezbývá než se vrátit k tvrdé práci a hrát líp než dneska. Budu rád, když dokončím tuhle sezonu," dodal trpce Nadal po první porážce s hráčem z kvalifikace po deseti letech.

Kližan přitom v Pekingu málem ztroskotal už v kvalifikaci. Před šesti dny hned v jejím úvodu ho dělil od vyřazení jediným game, ale zápas s domácím outsiderem Sin Kao (ze stavu 4-6 1-5) na poslední chvíli otočil.

S Martinem Kližanem se Berdych utká počtvrté v kariéře, všechny dosavadní souboje vyhrál český tenista.

Ve druhém semifinále se přesně po měsíci znovu utkají turnajová jednička Novak Djokovič a Andy Murray.

Djokovič si dnes poradil s Grigorem Dimitrovem a vylepšil si svoji bilanci v Pekingu už na 22-0. Srbský tenista sice musel už ve třetí hře odvracet šest brejkbolů, podání si ale udržel a vzápětí sám sebral soupeři servis. Víc v prvním setu nepotřeboval: za stavu 5-2 prolomil Bulharovo podání ještě jednou a sadu vyhrál 6-2.

Ve druhém setu si Djokovič zkomplikoval postup do semifinále, když nejdřív ztratil náskok brejku, poté za stavu 5-2 nevyužil dva mečboly a vzápětí nedokázal zápas dopodávat. Své zaváhání ale rychle napravil celkově pátým brejkem, který znamenal jeho vítězství 6-2 6-4.

"Kvůli počasí to tu dneska bylo pěkně pomalé. Je docela zima, což myslím vyhovuje víc mé hře," řekl po zápase čtyřnásobný vítěz turnaje. "Snažil jsem se střídat rychlost, hrál jsem mu vysoké míče do bekhendu, dobře jsem podával. Druhý set byl jako na houpačce, ale celkově to ode mě byl dobrý výkon.

O finále si Djokovič zahraje s Andym Murraym, který dnes uspěl v souboji dvou dlouho neporažených tenistů. Vítěz ze Shenzhenu v prvním setu Marina Čiliče jasně přehrál, od stavu 1-1 získal pět her v řadě a vykročil tak za svou sedmou výhrou v řadě. V další sadě hrál šampion US Open Čilič s Murraym vyrovnanější partii, jenže ani ve třetí, ani v sedmé hře neproměnil své brejkboly a Brit ho za to potrestal. Za stavu 5-4 si Murray vypracoval tři mečboly, druhý z nich proměnil a zvítězil 6-1 6-4.

Djokovič se s Murraym potká letos potřetí. V obou předcházejících duelech uspěl první hráč světového žebříčku, naposledy před měsícem na US Open.

Výsledky - Peking - muži (tvrdý povrch, dotace 3.755.065 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Berdych (3-ČR) - Isner (8-USA) 6:1, 6:4
Djokovič (1-Srb.) - Dimitrov (5-Bulh.) 6:2, 6:4
Kližan (Slov.) - Nadal (2-Šp.) 6:7 (7:9), 6:4, 6:3
Murray (6-Brit.) - Čilič (4-Chorv.) 6:1, 6:4
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

190
Přidat komentář
smazaný uživatel
hrac jednoho povrchu..
Reagovat
smazaný uživatel
Skor rozmýšlanie v jednotkovej sústave :)
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.atpworldtour.com/posting/2014/5014/mds.pdf

Případný QF zápas znovu utkání Murray-Novak, ten se zase může v OF utkat s Robredem. Nejlehčí los má překvapivě Roger, zato Tomáš může být rád, 2. kolo Gasquet, 3. kolo Cilic, v QF Wawřinec.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa celkom good draw tentoraz..
Reagovat
smazaný uživatel
Wow, wow, wow. Djokovič je šampion, neskutečná výměna teď. Andy otočí z 1:3 na 4:3, ale ho to nerozhodí, v pohodě srovná na 4:4 a pak si krásně počká na Murrayho chyby, které prostě přijdou, protože Nole vrátí snad všechno. A je zpátky brejk nahoře a podává na výhru. Klasicky ale i Andyho chybné využití momenta.
Reagovat
smazaný uživatel
A hotovo, naprosto zaslouženě. Andy hrál dobře snad jen 4 gamy od stavu 1:2 ve 2. setu. A z dříve vyrovnaného souboje v H2H je nyní jasná záležitost Novaka. Pro Andyho promarněná šance nahnat nějaké body, dneska byl ale fakt od toho stavu 4:3 v prvním setu nechutně trapný. Navíc prostě nemůže po vlastním brejku a potvrzení pak odejít a nechat soupeře zase dostat na koně, to prostě nejde. Co už, Nole je Nole a v Pekingu neprohrává, tak snad ve finále porazí Kližana.
Reagovat
dadaft
no jo no, útok se nevyplácí, protože není jak zakončit.
Reagovat
dadaft
teď se Murray zlepšil, ale asi už to nedožene.
začátek 2. setu byl špatenka.
Reagovat
smazaný uživatel
OMG, na brejkbole jeden super BH, ten Nole vrátí a on zpanikaří a další úplně nesmyslně vyhodí. Jako by nečekal, že ho vrátí až takhle dobře. Proboha je to jednička, co čeká.
Reagovat
smazaný uživatel
A zas, zahraje útočný BH, Nole ho vrátí a on další zahraje na kříž, ze kterého by mu to zabila i patnáctiletá juniorka.
Reagovat
smazaný uživatel
Mohl Djokera potrapit, ale je to Murray-rnyy, je to Murray-rnyy, je to Murray-rnyy.
Reagovat
dadaft
no, letos potřetí jsem vyhledal zápas Andyho a opět groteska. ((((
Reagovat
smazaný uživatel
OMG, zaspal jsem se prvních 7 gamů, nekoukal někdo?
Reagovat
smazaný uživatel
Ok no, první game a hned brejk :D
Reagovat
smazaný uživatel
tak ale zas.... drzel 9 min.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
To jo, ale teď je tam prostě moc chyb, Djokovič se udrží lépe ve výměně, na to, že Andy nikterak neútočí jak na USO, tak těch chyb hlavně z BH v těch dvou gamech bylo dost.
Reagovat
smazaný uživatel
priznavam, ze jsem se mrkla jen kvuli tomu tvemu vykriku - jestli neuvidim neco pozitivniho, abych te utesila. Pasivita byla, bohuzel, to prvni, co me napadlo...
Reagovat
smazaný uživatel
A místo zvednutí druhý set hodlá mít asi rychle za sebou, čtyři chyby na servis gamu, na returnu si taky ani neťukl. To jsem mohl do prdele spát. Sedět u streamu a ještě sledovat tohle. Posraná Nova.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, tak mu Nole kolegiálně pomohl aspoň k 1 gamu.
Reagovat
Pe3k
Nakonec ta Nova vysílá kvalitnější tenis, teda Fanda. BB a Niši hrajou pěkně :)
Reagovat
dadaft
takže Novasport celý týden vysílá Peking a v sobotu ráno NEDÁ zápas Murray - Djokovič ??????????????????????????????????
????????????????????????????
jde to s náma od desíti k pěti...

vždyť ta přiblblá kvalifikace F1, kdy tlemíme jak jezdí čtyřkolky dokolečka dokola a komentátor půl hodiny řeší třeba tlačítko na volantu, mohla být na Nově,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
steve79
Mas pravdu. At jde cela nova do prd... . Takovej zasas a oni ho nevysilaj. zajimalo by me, jaky chytrak dava dohromady plan programu? od pristiho roku uz formule na nove nebudou.
Reagovat
smazaný uživatel
FH (a proc ne vlastne kazdy uder) je lakave, zajimave a nesmirne osidne tema, nikdo nikdy nebudeme hodnotit totez, ve vysledku vzdycky budeme omezeni svou vlastni osobnosti a promitneme do neho i sve priority, city, vycteninky a nekteri jiste i osobni technickou zkusenost s vlastnim uderem. A vzhledem k fyzickym parametrum je prece osidne porovnavat delostreleckou prehlidku Gonzy, DelPa a Monfilse treba, ten rozdil snad "nejen vidite, ale i citite" .. :-) Pokud jste esteti, urcite si vic smlsnete na Nandovi nez na Djokovicovi, ale co je vam to platne, ze? Zamerite se na techniku, jiste udelate dobre, ale najednou mate ke srovnani Andyho a Rafu.. :-))) Nebo mam mrkat? :-) Atd... nepolezu prece do zeli J.M. :-) Mne k obdivnemu heknuti klidne poslouzi i FH Berdi, ale ciste technicky je pro me proste nedostizny spin Rafy a absolutnim kralem FH je v mych ocich i dusi jednoznacne Federer, protoze jeho FH ma na neuveritelne urovni vsechno. A na oponentni pripominky, ze je stary pan jiz davno za zenitem bych si pujcila Jiriho Sucheho, ktereho kdysi soudruzi uklidili do stinu, protoze nove (budovatelske) dobe "jiz nic neprinasi a zije jen z podstaty." Divadlo sice nemel, odpoved vsak ano: "Ale ze sve!" ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně někdo Rafovi šlápl na kuří oko. Jeho zdržování je evidentní a záměrné a to nejen při servisu, ale i na returnu a při výměně stran. Servírující hráč pak dlouho stepuje, než si urovná flašky a donese dva ručníky. Ty ručníky bych sběračům zakázal podávat, nemají to v popisu práce!
Reagovat
smazaný uživatel
Najlepši forehand mal Fernando Gonzalez.Takýto forehand sa tak skoro nenarodí
Reagovat
spaniel
Neměl. Chyběla mu vyrovnanost. Je to mezi Federerem a Nadalem.
Reagovat
tito
Vyrovnanost, to bezpochyby. Ale větší pumelice jsem fakt neviděl.Jakmile Kiske dal svůj příspěvek, hned jsem si na něj vzpomněl.
Reagovat
smazaný uživatel
DelPo pred operaci...;)
Reagovat
spaniel
Razance neni vse. Monfils dokaze dat pres 170kmh, cimz muze klidne konkurovat Potrovi, Gonzalesovi i dalsim. Jde i o variabilitu, zmeny z plocheho uderu na topspin a hlavne presnost.
Reagovat
smazaný uživatel
Variabilita byla... a je ta tam...;)
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlepší forehand:

1. Nadal
2. Federer
3. Del Potro
4. Djokovic
5. Tsonga

Souhlasíte?

http://tennis.about.com/od/playersmale/a/five-best-forehands-in-mens-tennis.htm
Reagovat
Pe3k
Federer
Del Potro
Nadal
Gonzales
Kližan :)
Reagovat
smazaný uživatel
Klizan jednoznacne po dnesnom zapase, ked doslova rozstrielal el matadora :)
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasim...Berdych, kdyz trefi stredem rakety a zamazne ho, pak snad jenom Delpo obcas zahraje lepsi forehand
Reagovat
smazaný uživatel
A o Berdychove forehandu mluvi samotni protihraci, ze je luxusni
Reagovat
tito
Nadal, Federer, Djokovic, Murray, Tsonga. V případě Andyho hodnotím ne ránu, ale hlavně myšlenku, úhly.
Reagovat
Pe3k
Prý Murray :D :D :D

Věřím, že tu myšlenku má dobrou to zas jo, ale ten jeho forehand je teda velká bída...Ještě jsme zapomněli na Verdaska, ten má podle mého krásný a efektivní forehand.

Co se krásy týče tak Federer, Verdasko, Kližan
Reagovat
tito
Opravdu nechápu, co ti na tom připadá legrační. A už vůbec nechápu, v čem by měl být velká bída. Ostrý úhel lehkým spinem je úder, který je např TB vzdálen na sto honů.
Reagovat
smazaný uživatel
Premyslel jsem nad tim TB, a pak mne to trklo, ze to bude Rebel...;)
Souhlasim s tim, neni rana jako rana;)
Reagovat
tito
Kamaráde respekt :-)
Reagovat
dadaft
mně se taky Andyho forhend líbí.
Reagovat
Mayo
Nadal/Federer (tam si neviem vybrať) , Del Potro, Djokovič...
Reagovat
spaniel
Jelikoz jde o soucasny stav, tak se da souhlasit. Bohuzel Fed uz neni co byval.
Reagovat
Denis92
To vsak potom ani Del Po nemoze byt na 3.pozicii.. ja s tym nesuhlasim.
Reagovat
gigin
http://imgup.cz/images/2014/10/04/gg.jpg
Reagovat
jackiec
jóooo fantazie, el řiťuál je venku, holt asi špatné tenisáky, ale super zpráva že uspávač od základní lajny je venku, jen tak dál
Reagovat
smazaný uživatel
Komu z vás nedošlo, že Nadal poprvé po 10 letech prohrál s kvalifikantem? Ano, zapomněla jsem, že Kližan musel hrát kvalifikaci. Zítra by už toho mohl mít dost, Nadal-curse se mu třeba nevyhne :P
Reagovat
smazaný uživatel
Mně :)
Reagovat
smazaný uživatel
No, to tu bylo nedávno a rozhodně se nedá říct, že by měl Berďa mač pod kontrolou. Ale tak snad to dopadne opět dobře :)
Reagovat
tommr
ten pětiseták na USO vyhrál Tomáš jen s odřenejma ušima. Pokud bude hrát Klizan proti Tomášovi tak jako hrál dneska proti Nadalovi tak se má Tomáš na co těšit ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu jak Nadalovi mohl dát rozhodčí bez předchozího varování 2. servis při setbolu Klizana ....to nebylo fér
Reagovat
Patri.k
A co udělal?
Reagovat
smazaný uživatel
Jak píši na brejkballu a setballu Klizana mu ohlasil, že má jen 2. servis za překročení timingu 25 s, ale před tím hop nevaroval, navíc ho zdržovali podavači míčku
Reagovat
Patri.k
aháá, no, to je přísné, ale myslím, že rozhočí v tomhle ohledu má volnou ruku.
Reagovat
lars
a o kolik sec ho prekrocil ?
Reagovat
dadaft
myslím, že varování v průběhu zápasu dostal.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře, ale na setball, ..asi ho nemá rád
Reagovat
smazaný uživatel
co sa naparujes, ak by sa pravidlo plnilo do bodky, tak nadal nedohra ziadny zapas...
Reagovat
smazaný uživatel
presne tak, kazdy druhy bod na servisu by mel dostat varovani
Reagovat
lars
udivuje me , ze Nadal dal Gasquetovi kanara a padnul s Klizkem
Reagovat
Mayo
Gaské nie je trepač ako Kližan
Reagovat
lars
co to je trepac ?
Reagovat
Fandina
Berďa Martin byl na USO pětiseťák a už to samo o sobě svědčí o tom, že to bylo vyrovnané. Doufám, že Berďovi se podaří Martina přehrát a přiblíží se mu tak TM. Berďo ... pojď pojď pojď!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Snad bude mít Kližan v hlavě stále ten zápas z New Yorku + zápas s Nadalem.
Reagovat
Kozoroh
Djoker - Fedex jn.: Jako fanda Noleho cítím uspokojení, že to šampion zvládl a postoupil do SF. Holt juniorovi se Londýn vzdaluje, což je škoda, chtěl bych vidět střetnutí se seniorem :-) V dalším zápase Djoka prověří Andy, pravda očekával jsem Marina, ale ten svou superformu z New Yorku si nepřenesl do Pekingu... Jednoznačným favoritem bude Nole, v Pekingu ho ještě nikdo neporazil a s Andym má H2H 13-8 (letos 2-0).
Nadal - Kližan: Velké překvapení, ale Rafa se sice vrátil po dlouhé pauze, ale neočekával jsem, že ho Kližan klepne. Pro Berdycha dobrá i špatná zpráva zároveň - Kližan je sice hratelný, ale Birdmanovi unikla šance po dlouhé době sundat Rafu...
Berdych - Isner: Jednoznačné skóre pro Toma mě nepřekvapilo, i v posledním zápase (na RG) si Isner proti němu neškrtl. Doufám, že po vyřazení Rafy Berdych postoupí do finále, aby získal další body pro Londýn.
Můra - Čilič: viz výše Djoker - junior.
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba teď u Toma začíná fungovat Kvitová-efekt a Nadal se raděj pakoval předem.

K zápasu s Kližanem, věřím, že Berďa je na vlně a s Kližanem si poradí, ten by zase mohl potvrdit pravidlo stopera a všichni (já) by byli spokojení :)
Reagovat
smazaný uživatel
je to příjemná změna vidět Tomáše i Petru na vlně :) finále Djoky s Birdmanem by mohl být pěkný zápas a to samé Kvitová s Maruš by mohla být přestřelka, kdoví jestli to nakonec nevyhrajou oba :D dneska jsem čekala, že Grigor se svým aktuálním pojetím hry nebude mít proti Nolemu šanci, ale přece jen to ve druhým setu natáhnul, to Nole nevypadal moc přesvědčivě, Andy ho zítra prověří, a Kližan si myslím, že tuhle úroveň neudrží a Berdych ho zpacifikuje :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych to s tím Nolem tak jednoznačně neviděl. Peking je sice "jeho" turnaj, ale zatím ty výkony nejsou úplně top (ono vůbec už od Wimbledonu mi - z pochopitelných důvodů - přijde, že tenisu nedává úplně všechno). Andy jde herně nahoru (pomalu zase tam, kam dlouhodobě patří). Navíc se obávám, že může fungovat i trochu motivační efekt - Rafa vypadl, tak není životně důležité honit body, prohra v SF nebude tragédie. V součtu toho všeho ten zápas klidně může prohrát.
Reagovat
pockerface
Rafu mám celkem rád,ale tyhle výmluvy,když jeho hra není jak si představuje,nebo prohraje mi vadí.Buď je to zranění nebo špatný povrch,míčky.Málokdy jsem slyšel,když prohrál,aby uznal soupeře.To sice možná uznal,že hrál lépe,ale vždycky tam bylo to ALE (náběh na nemoc,zranění,míčky,povrch,diváci).V tomto by se měl ještě od Noleho a Rogera učit.
Reagovat
smazaný uživatel
Nene, Rafu uz jsem kolikrat slysel rikat na tiskovce, ze byl souper ten den proste lepsi...vzpomen na nektera finale turnaji s Nolem atd...
Reagovat
Amputace
Je to úplně naopak - málokdy to, že byl soupeř lepší, neuznal. Koneckonců si takový okamžik ani nevybavuji. Možná ta prohra s Rosolem, kterou opravdu silně neunesl. Tehdy řekl něco v tom smyslu, že v pátém setu hrál Rosol geniálně a porazil by s takovým tenisem skoro každého, ale to, že byl lepší, vyloženě neřekl. Nic podobného mě nenapadá. Možná ještě Soderling na RG, jinak opravdu nevím, co máš na mysli.
Reagovat
smazaný uživatel
WOW tak on ho vyřadil? No to jsem už po 1. setu nečekal. No tak v tom případě mnohem větší šance pro Berďu. :)
Reagovat
pockerface
tak jsem se podíval na highlights a musel to být dobrý tenis.No jestli Kližan bude zítra hrát stejně,tak se Tomáš asi dost zapotí.Ale snad bude jeho hra na Kližana platit a Tom postoupí do finále.
Reagovat
Patri.k
On ten turnaj v Pekingu není Masters a je to jen 500, vždyť má dotaci na úrovní Masters turnaje.
Reagovat
PetaM
Peking: $ 2,500,470

Shanghai: $ 4,195,895

Opravdu?
Reagovat
Patri.k
Jo, už to vidím, na teletextu ČT mají napsanou špatnou dotaci 3 755 065 USD. Myslel jsem si, že to mají dobře. Tak to pak jó, ale i tak, to není košér zrovna srovnání, jsou i Mastersy kde je dotace 2 800 000 USD :D
Reagovat
PetaM
Jo, takové jsem našel jenom na antuce :D Jinak se všechny pohybují nad 3 miliony :D
Reagovat
lars
tady na TP pisou dotaci pres 3M ??
Reagovat
Patri.k
Ajo, tak jde mi hlava kolem, všichni si píšou jinou dotaci, pokud vidím dobře, všude píšou dolary, ale asi nejvěrohodnější bude tohle http://www.atpworldtour.com/Tennis/Tournaments/Beijing.aspx
Reagovat
PetaM
Jop, z toho jsem to bral :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zajtra, predčasné finále :)
Reagovat
elda
Berdych-Kližan?
Reagovat
lars
ne Marfusa - Ivanovic :))
Reagovat
Roger_Federer
;).
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))
Reagovat
Alois_Mlok
Tak Rafa už se nechal slyšet, že jestli ty míče nevymění, tak příště už nepřijede...
Reagovat
pockerface
vždyť to bylo a je pro všechny stejné.Každý se musí vyrovnat s podmínkami jaké jsou.Někomu nemusí vyhovovat antuka na RG a taky nevyhrožuje,že už příště nepřijede.Je to jako s tou modrou antukou.Rafovi a Nolemu se nelíbila,tak už je oranžová.
Reagovat
smazaný uživatel
Kližan dnes lepším hráčom, určite zaslúžená výhra..Napriek tomu to mohol Rafa vyhrať, nebyť zahodenej koncovky druhého setu..

Kližan opat ukázal svoj potenciál..Na to aký to je rebríčkovo priemerný hráč má až prekvapivo dosť skalpov TOP hráčov..Tsonga, Nishikori a teraz aj Nadal..Zápas s Berdychom je pre mňa otvorený..

Rafa problém s timingom, údermi, servisom a všetkým tým, s čím má hráč po návrate problém..Treba mu len hrať a snáď sa do toho dostane ešte do TM..
Reagovat
pockerface
no já tedy doslova "čumím" pár hodin jsem byl mimo.Kouknu na TP a nestačím se divit,že Rafa prohrál.To jsem nečekal,myslel jsem si,že by ho Kližan mohl potrápit,kdyby měl svůj den,ale opravdu jsem si myslel,že Tomáš půjde na Rafu.O to víc by měl Tomáš využít šanci a probít se do finále.
Reagovat
steve79
Nadal venku. Husty. Mam radost.
Reagovat
Pe3k
Reagovat
Mayo
to akože fakt zajtra bude hrať škót so srbom o 6:30 ? to je čo za nekresťanský čas
Reagovat
smazaný uživatel
Co už, Kližan končil v noci, tak nemůže hrát jako první. Mohli dát první ženské ale, protože nehráli tak pozdě. Takhle je mužský šlágr, pak 2 ženské zápasy a pak zas muži.
Reagovat
Davor1
Klizan dnes super, pripomenul mi ineho Martina spred roka (Delpa), ktory Nadala podobne vystrielal v Cine...uz nech je spät!
Snad Klizo udrzi tento standard aj zajtra proti Berdychovi, na USO ukazal, ze s nim moze hrat vyrovnanu partiu. Prajem si finale Murray-Klizan, ale asi to bude naopak...
Reagovat
Mayo
Mary Berdyš
Reagovat
Kozoroh
Kdepak, finále Nole - Ptačí muž bude důstojným vyvrcholením mužského turnaje. Proti sobě by se postavili dva poslední šampioni China Open. Na závěr - Nole postupem do finále pomůže Tomovi do Londýna!
Reagovat
Mayo
Ja neviem jak to dopadne, to je len môj bezvýznamný tip.
Reagovat
smazaný uživatel
proč tomu Nadalovi dali ty blbý míče ?!!!
Reagovat
smazaný uživatel
MARTIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIN :D

Paráda, snad mu Tomáš koupí čokoládu ;-)
Reagovat
panzer.dragon
fajné ten nadal, jakoby RF vyhrál 200bodíků, dobré..
Reagovat
Denis92
Pekne Kližko. Kiezby si takyto standard drzal pocas celej sezony. Urcite by sa to odzrkadlilo aj na ovela lepsom postaveni v rebricku. Zajtra proti Berdychovi rozhodne neni bez sance. AK zopakuje vykon ako na US Open tak by mohol zvitazit.
Reagovat
Kozoroh
Ale prosímtě, Nole mu nedovolí vyhrát :-)
Reagovat
Denis92
Ja som myslel zajtra proti Tomovi.
Reagovat
gigin
Nole zítra vyhučí s Můrou. Věř tomu.
Reagovat
elda
Kéž by :)
Reagovat
gigin
No já tlačím Noldu. Ale vyhraje Můra.
Reagovat
Kozoroh
Tak tomu za nic na světě nevěřím :-D
Reagovat
Mayo
ani prehru s Robredom si určite neveril alebo sa mýlim ?
Reagovat
Kozoroh
Mícháš jabka a hrušky. S Robredem prohrál v Cincinnati, kde ještě ani jednou nezvítězil, na jeho vkus je tam příliš rychlý povrch a vzpamatovával se z kocoviny :-D (triumf ve Wimbledonu + svatba s Jelenou).
V Pekingu je to však ten pravý, vítězící Nole. V zítřejším utkání bude favoritem a věřím tomu, že tuto pozici potvrdí.
Reagovat
Mayo
:D
Reagovat
tito
Já mám rád oba a na vyrovnaný zápas se těším. Rozhodně bych Andyho nepodceňoval.
Reagovat
Pe3k
Pěkný zápas, ale Martin ho mohl lehce vyprovodit s kurtu 2:0 a bez nervů, ale tak mu dal alespoň čuchnout...

Prohra se dá lehce svést na míče, takže Nadalovci jsou v klidu :D jen Rafael asi nebude mít sebevědomí zrovna na výši...Nadal se ještě rozehraje, každopádně v současné době na hráče typu Kližan prostě nemá. Pěkná výhra pro Kližana, jen škoda, že ho nenechal Berdychovi :)
Reagovat
Hypertac
Jako for dobre. Tito hraci jak uvadis jsou schopni Rafu porazit jednou z deseti zapasu a dnes to vyslo Klizanovi. Tak se hod do klidu.
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda..Dnes hral Nadal tak slabo, že by prehral dokonca aj s Rogerom..
Reagovat
Kozoroh
Kterým Rogerem? Rogerem-Vasselinem? :-D ))))
Reagovat
Jan
Aj s Rosolem :)
Reagovat
Hypertac
Podani dnes katastrofa. Pokud neudrzi v kazdem setu break, tak tam nema co delat. Zitra Klizan vyleti s Bedou dvakrat 6-2.
Reagovat
smazaný uživatel
nadal prehrava jedine kvoli zraneniu alebo pre zle lopticky...teraz je to ta druha varianta, ale i tak gratulacia pre martina :)
Reagovat
Mayo
kks nechápem prečo takéto sprosté reči...prehral pretože bol horším hráčom bodka
Reagovat
rib
Jejda, jinde jsem právě psala, že má Tomáš na Rafu blok. No a vida vida, co se nám to stalo, Kližan zjevně blok neměl :-) A jen takový dotaz - je jisté, že Kližan tloukl do stejných míčů jako Rafa?
Reagovat
Hypertac
Kdo to videl, tak si jiste vsiml, ze i Klizan si vybiral mice a nekdy to litalo vselijaj. Ale je jednodusi napsat par radek blbych kecu, ze.
Reagovat
rib
nechápu, co to tady hypertáčíš?
Reagovat
Hypertac
Klasicke kecy zaslepeneho uplakanka rf17gs. Jeste, ze to tak zustane.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidím, že Rafa vypadne na 500ke a hateri majú plné
ústa hlúpych poznámok..:)..Holt, máte sviatok užite si to..Čo iné vám už len zostáva ako sledovať Rafu, keď ten váš vám radosť už neprináša..
Reagovat
spaniel
Njn, proste hrac dekády :D Po divoké kartě ted kvalifikant. Kvalita se pozná.
Reagovat
smazaný uživatel
Aj kvalita uvažovania :)

Niekto vidí výhru Kližana po dlhšej pauze a výhru super talentu Kyrgiosa a niekto divokú kartu a kvalifikanta..
Reagovat
tito
To je psina,co? Já se na některé přispěvatele pod články o Rafovi vyloženě těším :-))) Ale jinak dobré, ne? Po takové pauze myslím slušný začátek.
Reagovat
smazaný uživatel
Slušný, hoci papierovo to mal pred QF našliapnuté do finále..Kližan bol dnes však ozaj herne silný..

Tito, tie komenty, to je ozaj komédia..Tá prirodzená radost, škodoradosť po jednej prehre na turnaji, kde šlo vlastne o hovn*o..:)
Reagovat
tito
Viděl jsem jen highlights ale je znát, že zápasová praxe chybí. Na druhou stranu jsem čekal, že to bude podstatně horší. Myslím celý turnaj. O tom, že v kontextu Rafovo úspěchů a návratu je tohle bezvýznamná epizodka, netřeba dále mluvit. Jinak Kližan zahrál fakt dobře. Škoda, že mu hlava nefunguje dlouhodobě. Herně by se minimálně ve třetí desítce mohl stabilně pohybovat.
Reagovat
Roger_Federer
toz jako jo, dalo se cekat ze nerozehranost si vybere svou dan..Ale stejne v poslednich 2 jeho zapasech si divoka karta a kvalifikant vybrali zivotni vykon+ mick..vim.
Reagovat
Alois_Mlok
Ty míče musely být šíleny.
Reagovat
kada.tom
Achjo :-/
Tak dobře to měl Rafa rozehraný, ale teda takto to po*rat. Ten 3. set byl z jeho strany šílenej. Kližan mu to tam pálil hlava nehlava a vycházelo mu to, měl den.

Každopádně doufám, že namyšlenej Kližan bude pyšně užívat Rafova skalpu a zítra už den mít nebude. Tomáš ne že by měl, ale Tomáš musí využít téhle šance. Kližan mu odklidil Rafu z cesty a teď je na Tomášovi, aby potvrdil, že na TM do Londýna patří. Když nepostoupí do finále taky se může stát, že právě to bdou chybějící body k postupu do Londýna.

Takže jse smutnej a naštvanej na Rafu, že to dneska nedotáhl, ač ve 2. i 3. setu byl o brejk výše, ale zítra Tomáš MUSÍ vyhrát. Jestli chce do Londýna, tak MUSÍ!!!
Reagovat
Mayo
zajtra Berdych vyhrá v 2 setoch
Reagovat
Fandina
Já bych si to samozřejmě moc přála, ale místo jednoho leváka bude hrát s jiným, i když Rafa je jen jeden. Doufám, že si Berďa s Martinem poradí. I když ten hrál dneska super!!!
Reagovat
Mayo
tak obaja sú mi nesympatickí ale Berdych v pohode do finále
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je tu česko-slovenský dostaveníčko, děkujeme :) Mimochodem, nevím zda se to tady už řešilo, jakej máte názor na rychlost povrchu? Mě se zdá, že to zrychlujou, což by byla pozitivní zpráva :)
Reagovat
George_Renel
Ty míčky jsou špatné. Taky mu pozdě podali ručník. Pak má vyhrát.....
Reagovat
zpilat
a navíc omylem šlápl na čáru a po 40 vteřinách mu ohlásili time violation!!!!!!!
Reagovat
PetaM
Zdá se mi to, nebo Martin napsal "parrents"? :D :D
Reagovat
spaniel
Paráda... Doufám, že pojede v podobném stylu i nadále.
Reagovat
Roger_Federer
Kdo? pan antuka, nebo Klizan?
Reagovat
Mayo
prehrať v druhom sete zo 4-2 a teraz z 3-2 všetky hry za sebou, krása...on má neskutočné problémy proti trepačom kobercov ... úplne zaslúžená výhra Kližana kks...no cemment
Reagovat
Fandina
Martinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn úžasnééééééééééééééééééééé!!!
Reagovat
zpilat
tolik jsem snad ještě nepil, vidím všechno desetkrát!!!!
Reagovat
Fandina
pil nepil, je to tam napsáno ... úsměv
Reagovat
spaniel
2 fiftýny a je to tam. Martin je hodně nebezpečný, když má den.
Reagovat
smazaný uživatel
Ou, kamóon, to zas bude remcání na tiskovce :P
Reagovat
mrafe
Alespoň už si nebude ničit zdraví těmi špatnými míčky
Reagovat
smazaný uživatel
no excuses ;)
Reagovat
PetaM
A hardem :)
Reagovat
rib
možná by tu betonovou sezónu měl už rovnou celou vypustit, aspoň se nebude muset rozčilovat, ničit atd...
Reagovat
kada.tom
to - snad - ne ... :-/
Reagovat
Mayo
ten Nadal nevie potvrdiť brejk ... ten servis je žalostný
Reagovat
spaniel
Servis je u těchto dvou výhodou asi jako ve WTA.
Reagovat
smazaný uživatel
alespoň je nějaký vzrůšo, je dobře, že se z toho Kližan nesesypal a ještě to zkusí urvat
Reagovat
spaniel
Kližan se nikdy nesype, on jen neumí hrát na jistotu a často si to projede nesmyslnou agresí.
Reagovat
PetaM
Tvl co ten Martin hraje, čumím :O
Reagovat
vojmut
Tak to jsme dva :D
Reagovat
smazaný uživatel
A tak že by si nakonec zahrálo Československo? No, zatím tomu nevěřím, Rafova drtička v decideru je jak ohraná deska, ale nebylo by to špatný :)
Reagovat
Mayo
Kks hrá úplne jak pokakaný, Kližan sa toho nebojí...1-1 ... čistý tupec
Reagovat
kada.tom
Rafooo ... :-/
Reagovat
PetaM
To se mi zdá, nebo dostal Nadal time violation? :D :D
Reagovat
PetaM
A k tomu druhý servis.
Reagovat
spaniel
Pěkně teď Martin, když do toho začne řezat, Nadal vypadá jak junior. Ale to většina hráčů.
Reagovat
smazaný uživatel
to je přesně ono, jak na Nadala, už jsme to viděli od podobných hráčů, tak ať se ten zbytek, co na to má arzenál, inspiruje :)
Reagovat
smazaný uživatel
presne tak, je radost sledovat nadala roztrielaneho na reseto :)
Reagovat
blixa
To bude míčema, blbě skáčou ... ;-)
Reagovat
PetaM
:D :D :D Proto tě mám v oblíbených :D :D
Reagovat
Fandina
tak to jsme dva ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Rafovi to nejde, tak si musí postěžovat, já snad budu zítra fandit Berdychovi, není možný, teprv teď se jdu podívat, jak za celý týden hrál a to mě v tom nejspíš utvrdí, když to tady tak čtu :)
Reagovat
spaniel
Nadal hraje jak připosraný a Kližan se vyhazuje. Ach, ta hlava.
Reagovat
kada.tom
jojo, Kližan už tříská s raketou .. :-D
a Rafa má brejk, tak snad to dotáhne :-)
Reagovat
kada.tom
VAMOOOOOOOOS!
Tak nekonec to v tom TB vyšlo. Snad se Kližan složí a Rafa už to bude mít jednodušší :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu mi Tomáš připadal zezadu jako Rafa, kvůli té kšiltovce, na první pohled se mi totiž zdálo, že má čelenku a už jsem si říkal co mi tam cpou Nadala když je tam napsaný Berdych-Isner :D
Reagovat
kada.tom
vamoss! rebreak! :-)
Reagovat
kada.tom
Rafa se začíná rozjíždět, zdá se mi :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevím komu fandit, radši bych viděl hrát Toma s Nadalem, ale zatím se u mě projevuje potřeba fandit outsiderovi-Kližanovi.
Reagovat
kada.tom
u mě je to jednoznačně Rafa :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pustil jsem si highlights Tomova zápasu a to je vážně nádhera, zítra se konečně budu moct dívat, tak věřím, že taková hra vydrží :) Teď ještě Kližan nebo Nadal, no... Tomovi to může být jedno :) :)
Reagovat
Mayo
kks Kližan bije Nadala ako psa ... to je katastrofa toto
Reagovat
smazaný uživatel
Klizan tradicne v prvnim setu proti Rafovi skvely, neboji sebmu na rozdil od vetsiny hracu mirit do FH. Otazkou je, zda mu to vydrzi.
Reagovat
smazaný uživatel
Protože je levák, jinak by byl taky marný
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda, hodně důležitá výhra, která pomůže v boji o TM, protože Niši a Miloš mají v Tokiu cestu do finále až moc jednoduchou (zajímavé, jak mají ty dva turnaje nerovnoměrné obsazení). Navíc porazit vítěze US Open a top 10 hráče se vždycky počítá. Zítra teda šance oplatit porážku u USO Nolemu, už se hodně těším. Tentokrát asi vzhledem k Rafovi předčasné finále ne :D

Dneska dobrý výkon, první set byl jednoznačný, při každém podání Čiliče BP. Marin byl mizerný, nešel mu servis, což bylo v zápase klíčové. Andy toho brilantně využíval a po dlouhé podobě returnoval jako pánes. Navíc k tomu Marin dělal hafo chyb, Andy stačilo v prvním setu hrát výborně z BH a vyvádět Čiliče z rytmu slajzy.

Druhý set byl vyrovnanější, v úvodu měl víc šancí na returnu Marin, ale od stavu 3:3 byl Andy lepší, za stavu 4:3 ještě vedení 30:0 na returnu nevyužil, ale za stavu 4:5 už jo. Může být hodně spokojený dneska, i když v tom druhém setu musel přidat, protože Marin šel nahoru. Přišlo víc chyb, i tak ale docela pohodlná výhra. Snad tedy Noleho klepne.

A hot shot musí být Andyho prohoz, kdy byl mimo záběr kamery úplně mimo na BH straně a ještě prohodil Čiliče po smeči po lajně.
Reagovat
Mayo
Nečakal som, že to bude tak jednoznačný výsledok. Zajtra to bude veľmi zaujímavý zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky ne, druhý set byl vyrovnaný, ale první byl jasný. Na zítřek se těším, snad to bude paráda.
Reagovat
Stan_Borowitz
kdy, když ne teď a s těma míčkama prolomit ten blok?
Reagovat
smazaný uživatel
Presne to jsem chtel napsat. berdovi micky skacou presne jak potrebuje, Nadalovi nesedi, tak kdy jindy nez ted ho porazit
Reagovat
pockerface
dobrý zápas.Jen tak dál.Tomáš by potřeboval finále nebo vyhrát,aby se mu nevzdaloval TM.Protože v Tokiu Nishikori a Miloš zatím jdou turnajem jako po másle.Bude to mít Tomáš "asi" s Rafou těžký,ale mohl by ho porazit.Kdy jindy než teď,když Rafa ještě není ve své top formě i když samozřejmě turnajem zatím taky lehce prochází.Ale zatím nenarazil na hráče z top10.Moc bych Tomovi přál,aby už toho Rafu porazil.
Reagovat
Fandina
k výkonu a výhře a moc držím palce dál. Super hra!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist