Berdych je znovu v semifinále, čeká ho Federer

28. 2. 2013, 15:49
Aktuality 66
Tomáš Berdych postoupil podruhé za sebou do semifinále turnaje ATP. Český tenista dnes v Dubaji zdolal Rusa Tursunova 6-3 6-2 a s Rogerem Federeremsi zahraje o účast ve finále.
Dmitrij Tursunov

První semifinále v sezoně si Tomáš Berdych zahrál před týdnem v Marseille, kde mimo jiné porazil i Dmitrije Tursunova. Na stejného soupeře narazil i v Dubaji, tentokrát o kolo dřív, a znovu ho porazil bez ztráty setu.

Stejně jako o víkendu držel Tursunov s favoritem krok jen v úvodních gamech. V šesté hře se Berdych dočkal prvního brejku, a i když při dalším podání ruského tenisty nevyužil dva setboly, dlouho ho to mrzet nemuselo. V dalším gamu si čistou hrou pohlídal podání a první set vyhrál 6-3.

I ve druhé sadě se český hráč opíral dobré podání a soupeři znovu nepovolil ani jeden brejkbol. O osudu setu tak bylo rozhodnuto rychle: Tursunov přišel o další dva servisy a brzy prohrával 0-4. Berdych už měl poté zbytek zápasu pod kontrolou a za 65 minut zvítězil 6-3 6-2.

Berdych v utkání dal devět es a využil i faktu, že Tursunov měl problém s levým stehenním svalem. "Každý zkouší hrát a bojovat, protože stát se může všechno, ale když nejste stoprocentní, tak je to proti elitním hráčům těžké," řekl Berdych. "Já jsem se hlavně snažil, abych se dostal do lepšího rytmu na kurtu," dodal.

V Dubaji je Berdych v semifinále podruhé v kariéře. Předloni souboj o postup do finále se Srbem Novakem Djokovičem ve třetím setu kvůli zranění vzdal. Tentokrát ho čeká další silný soupeř, Roger Federer.

Roger FedererObhájce titulu měl letos v Dubaji problém jen ve svém úvodním utkání, které musel otáčet. Španěl Granollers-Pujol mu v dalším zápase už set nevzal a podobně dopadl i dnes Nikolaj Davyděnko. Ruský tenista prohrál s Federerem posledních šest zápasů a sedmou porážku v řadě mu favorit přichystal za pouhých 54 minut.

Prvního brejku se Federer dočkal už ve třetí hře, o několik minut později přidal další, a přestože proměnil až pátý setbol, získal ho hladce poměrem 6-2. Druhý set odehráli oba tenisté jako přes kopírák: brejky ve třetím a pátém gamu daly Švýcarovi znovu vedení 5-1 a Federer pak při svém podání zápas bez potíží ukončil.

Djokovič poslal Seppiho domů s 'kanárem'
Podobně suverénně jako druhý nasazený hráč dnes postoupil také papírově největší favorit v Dubaji Novak Djokovič. Vítěz turnaje z let 2009-2011 sice musel hned v prvním gamu proti Andreasi Seppimu odvracet brejkbol, ale to byl od Itala na dlouho jediný náznak odporu, v úvodním setu neuhrál proti světové jedničce ani jednu hru.

V další sadě už byl Seppi Djokovičovi vyrovnanějším soupeřem, Srb si ale dál hlídal servis a díky brejku ve čtvrtém gamu zvítězil 6-0 6-3.

Na Djokoviče, který si připsal už 16. vítězství na okruhu ATP v řadě, čeká v boji o finále Juan-Martín del Potro. "Del Potro je fantastický hráč, ohromně silný a má skvělý servis. Tenhle kurt miluje, hraje hodně agresivně, takže budu muset předvést to nejlepší," řekl na adresu svého příštího soupeře.

O Argentincových kvalitách se dnes mohl na vlastní kůži přesvědčit nečekaný čtvrtfinalista Daniel Brands. Německý kvalifikant zatím procházel turnajem bez zaváhání, na Del Potra už ale nevyzrál. Ve vyrovnaném prvním setu zvládl sedmý hráč světa lépe jeho závěr, ve kterém se dočkal prvního brejku. Další přidal hned v úvodu další sady, náskok už si bez problémů hlídal a třetí brejk v utkání zpečetil jeho přesvědčivou výhru 6-4 6-2.

"Když jsem připravený a jde mi forhend a podání, budu mít velkou šanci," odpověděl krátce po zápase na otázku, jak si věří před případným duelem s Djokovičem, proti kterému zatím vyhrál jen dva z devíti zápasů.

Výsledky - Dubaj (tvrdý povrch, dotace 2.000.000 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Berdych (3-ČR) - Tursunov (Rus.) 6:3, 6:2, Djokovič (1-Srb.) - Seppi (7-It.) 6:0, 6:3, Federer (2-Švýc.) - Davyděnko (Rus.) 6:2, 6:2, Del Potro (4-Arg.) - Brands (Něm.) 6:4, 6:2.

Semifinálové dvojice: Berdych - Federer, Djokovič - Del Potro

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Bopana/Ram (Ind./USA) - Hanescu/Rosol (Rum./ČR) 4:6, 7:5, 10:4.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

66
Přidat komentář
smazaný uživatel
Takze Roger ako za starych cias..

Ja som vzdy tvrdil, ze Rogerova hra je stále plus mínus rovnaká..Dokazujú to výhry nad súpermi, ktorých stále poráža..Pokial by siel dole, prichádzali by prehry aj s inými hracmi..Akurát pri prehrách s Andym, Nolem, ci Rafov je v kurze alibi s vekom..
Reagovat
smazaný uživatel
mozna to bude tim, ze vzhledem k jejich kvalitam hraje vek nejvetsi roli.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si myslim, ze najvacsiu rolu hrá ich kvalita :)
Reagovat
smazaný uživatel
Forehande, prosim te, kdy uz te konecne budu moct zabit???!!! Cas a misto a hned! :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
To by si mi urobila?

Budem si na teba dávať pozor veru :)
Reagovat
smazaný uživatel
;-)
Reagovat
taffer
Já myslel, že to bylo vždycky koleno ... Né, zpět, to jsem se splet.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Proč je fotka s Tomášem pojmenovaná Dmitrij Tursunov:-(
Reagovat
darek.vrana
Zdravím všechny fanoušky zejména českého tenisu. Pokud by vás zajímaly historické statistiky našich hráčů nebo historie našeho tenisu, spouštím web na www.tenis95.webnode.cz/
Reagovat
Fandina
Zajímavý počin. Tak jen tak dál!!!
Reagovat
dappe
Zítra dobrý sportovní odpoledne, nejdřív štafeta na MS v lyžování( snad vyhrajou Norové) a potom dva dobrý tenisy, dobře to vyšlo. Ještě bych se chtěl koukat na tenis v sobotu, snad o tom ví i Federer.
Reagovat
a.magerova
Jj taky v sobotu chci koukat na Rogera... :-))
Už jsem mu poslala vzkaz, doufám že mu ho vyřídí!!!
Reagovat
smazaný uživatel
jojo i mne.vlastně každá jeho porážka.nemám proti němu nic,ale nějak nemůžu zapomenout na bělehrad:-)
Reagovat
gigin
Go Ernie go!!! Streamy jsou :)
Reagovat
gigin
6-4 :)))
Reagovat
Fandina
šikula ...
Reagovat
smazaný uživatel
Z 0:4 na 6:5,tak to je frajer....:)
Reagovat
gigin
Joooooooooooooooooo!! A v TB win!! Mrháááááááč :DD Otočka z 0-4 fakt paráda!!
Reagovat
Fandina
Gulba to myslí s TOP 20 vážně ... super talent, tak jen tak dál !!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
pač díval sem se na tv program na seznamu a našel sem to jen jako záznam večer.obě semi.víte někdo víc?pleas.mám zítra odpo tak ať vím..je mi jasné že na netu to najdu živě ale co v bedňe?
Reagovat
spaniel
Myslim ze se hraje v 7 rano...
Reagovat
rod_laver
Not Before 5:00 PM
[1] N Djokovic (SRB) or [7] A Seppi (ITA) vs [4] J Del Potro (ARG)

Not Before 7:00 PM
[3] T Berdych (CZE) vs N Davydenko (RUS) or [2] R Federer (SUI

tzn. u nás od 2, resp. od 4 odpo, vysílá Sport 2
Reagovat
smazaný uživatel
Fandím jak Delpovi tak Tomášovi. Je to výzva. Berdych má šanci asi větší ovšem ne ve finále.
Reagovat
smazaný uživatel
já to neviděl.jen čet že maturák útočil na kovy..nakonec že 5..skočil málo v 1. kole když byl až 12..posun o 7 míst je pěkná prácea.škoda té placky
Reagovat
smazaný uživatel
by del potrovi mohlo dopomoci a dat jakš takš nějakú šanci..jenže zítra nole k tomu přistoupí jinak.inu nechme se překvapit..takoveé finále potro a berďa by bylo taky jakš takš
Reagovat
Fandina
Taky bych raději viděla ve finále DelPa.
Reagovat
Fandina
Nole je pěkný kluk ale DelPo je vyšší ... úsměv
Reagovat
Fandina
:-)))))))) DelPo fakt vypadá dost staře na svůj věk, ale proti Nolemu má výhodu, že je vyšší, Nole má zase pěkný kukuč výraz, ale mám jiné krasavce ve své hlavě než tito dva, ale přeji finále DelPovi ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska Roger ako za starých čias, úplne Davydenka zmietol z kurtu. Takmer bezchybný výkon.
Reagovat
Pe3k
Nebud dement. Napsal dneska...a ty mu k tomu napíšeš co ta prohra s Bennetoauem? Hrál s nám snad dneska? Ty už začínáš být větší pacient než forehand.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dnes od Rogera špičkový výkon, výborný servis, minimum chyb...zato Nole hrál docela lajdácky, 1.podání okolo 50% tuším, několik dvojchyb, Seppi tomu výsledku hodně dopomohl svým špatným výkonem.
Každopádně se rýsuje finále Novak-Roger, to bude maso:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak 54%...hodně slabé:-/
Reagovat
gigin
Jj, 6-0, 6-3 s dvacátým hráčem světa je o ničem...
Reagovat
SubOptikT
Tak tak, Seppi měl získat maximálně 4 fiftýny ...
Reagovat
smazaný uživatel
Seppi hrál zle, co na tom, že je 20. v žebři...ale tak ok, Nole hrál, co potřeboval, a proti Seppimu fakt nemusel předvést nic extra. Zítra proti Delpovi to bude daleko těžší mač, ale věřím ve výhru, proti těžšímu soupeři bude hrát Nole jistě mnohem líp:-) (a snad půjde i servis)
Reagovat
SubOptikT
Zítra to bude supertenisový den. A pak finále Tomáš - Novak si nenechám ujít.
Reagovat
smazaný uživatel
před turnajové prognózy naplňeny.žádné překvapení se nekonalo.nej nasazená 4 si to rozdá mezi sebou.dá se říci že zítra "začíná" turnaj.gratulu postupujicim.tip na finále = novak-roger(tomáš)tady je to těžké,ale asi roger
Reagovat
Fandina
Škoda, že příště není finále. Tak zítra uvidíme, kdo se tam dostane. Přeji oboum a go go go Rogere, pojď pojď pojď Tome!
Reagovat
tommr
Federer hrál dneska velice dobře a po dlouhý době se mi zdálo, že hraje i s velkou chutí. Pokud bude Tomáš proti němu dělat takový triviální chyby jako dělal včera a dneska proti Kamkemu a Tursunovovi tak nejspíš bude bit podobně jako Davyděnko ...
Reagovat
SubOptikT
Dělal chyby, ale podle mě měl zápas těžce ve svých rukou. Mírná ztráta koncentrace, nic víc bych v tom nehledal. Mě se jeho výkon líbil.
Reagovat
historik
už se těším na zítřejší match tomáš-roger
Reagovat
dappe
Tak dneska hrál Federer ještě lépe než včera, snad mu to vydrží.
Reagovat
Jiri
Dnesni CF dost nuda. Favoriti vyhrali v "suchym triku". Doufam, ze SF boje budou mnohem zajimavejsi.
Reagovat
Stan_Borowitz
To bylo brilantní. Snad to tak půjde i dál.
Reagovat
Stan_Borowitz
To bylo brilantní. Snad to tak půjde i dál.
Reagovat
Stan_Borowitz
To bylo brilantní. Snad to tak půjde i dál.
Reagovat
Stan_Borowitz
To bylo brilantní. Snad to tak půjde i dál.
Reagovat
Fandina
To bylo brilantní. Snad to tak půjde i dál.
Reagovat
tommr
no dva z nich budou mít zítra konečnou i kdyby hráli sebebrilantnější tenis - tipuju, že to budou Del Potro a Tomáš ... :)
Reagovat
gigin
:DDDDDDDDDDDDDDDDDD
Reagovat
Stan_Borowitz
Vyváženost, politická korektnost, multikulturalita. Jdu s dobou!
Reagovat
Stan_Borowitz
To mne nenapadlo. To bude ale smutné. Nemohli by do finále postoupit všichni čtyři? Kontumačně?
Reagovat
Fandina
nejvíc miluji praštěné lidi a dneska to bylo od tebe supeeeeeeeeeeeeer!!!!!!!!
mám tě v hledáčku ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
:)))))))
Reagovat
Denis92
Asi najlepsi vykon Rogera v tejto sezone.Konecne predviedol paradny agresivny a utocny tenis.Dnes mu skvele isiel servis,bol dostatocne agresivny na returne,paradne triafal FH a dokonca aj BH.Celkovo to bol pekny zapas,na ktory by som sa vedel pozerat ovela dlhsie..skoda,ze bol taky kratky.
Reagovat
smazaný uživatel
tak tomáš rogerem by byl pěkný zápas.přeji si ho..roger dnes zřejme potvrdí dobrej výkon ze včera a nikolaje přehraje.tip 2:0
Reagovat
tommr
Tursunov Tomáše skoro vůbec neohrozil a v závěru úplně rezignoval. Tomáš oproti včerejšku líp podával, ale i dneska dělal spoustu zbytečnejch chyb ...
V semifinále ho bude čekat mnohem těžší soupeř. Jak Davydenko tak Federer mají navíc proti Tomášovi vysoce aktivní bilanci. Skoro bych řek, že Federer by moh bejt pro Tomáše schůdnější soupeř ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
neviem,ale mam taky pocit,ze federer dnes vypadne s davydenkom.A inak suhlas berdych na federera ma federer z nejakeho dôvodu berdycha rád nemá.
Reagovat
smazaný uživatel
pomalu nebude mít rád nikoho z první 10 :-) o TOP4 ani nemluvě.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně doufám, že bude hrát později, jinak nic neuvidím :( Ale Federer vypadá, že to má pevně v rukách, takže to semifinále bude s Rogerem bych řekla.
Reagovat
pepin
Myslím si že ne.
Reagovat
Stan_Borowitz
Víš, co je to ženská intuice? To, co ženě neomylně říká, že má pravdu, i když ji nemá.

Tvoje tušení je něco podobného.
Reagovat
smazaný uživatel
tip mi nevysiel som rad dnes hral dobre,ale to neznemená ze ho berdych zajtra neda uvidime dufam,ze bude hrat dobre aj zajtra ale berdych sancu urcite má...
Reagovat
Roger_Federer
Tak Berdych je u vetšiny tenisu neoblibeny ..
Reagovat
smazaný uživatel
Jak to víš? Psali to novináři?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist