Berdych může poslat české tenisty do finále Davisova poháru

16. 9. 2012, 08:19
Aktuality 38
Čeští tenisté si dnes mohou zajistit postup do finále Davisova poháru a rozhodující třetí bod může přidat hned v úvodní dvouhře v Buenos Aires Tomáš Berdych.
Tomáš Berdych

"Ještě jsme nepostoupili, je to daleko a bude jedno, kdo přinese třetí bod. Proti Del Potrovi to budu mít určitě těžké, ale cítím se dobře. On bude pod tlakem," řekl Berdych po vítězství ve čtyřhře.

Soupeřem české jedničky v neděli nakonec nebude osmý hráč světa Juan Martín Del Potro, ale Carlos Berlocq. Argentinská jednička v sobotu odstoupila kvůli zraněnému zápěstí. 

"Rozhodující bude, kdo nakonec nastoupí. Nezabýváme se tím, rozhodující je získat třetí bod, jedno proti komu," řekl český kapitán Jaroslav Navrátil. Jeho protějšek Jaite může nominaci změnit nejpozději hodinu před zápasem, který v neděli začne v 15:45 SELČ. 

S Berlocqem je Tomáš Berdych zatím stoprocentní. V prvním vzájemném duelu se dnešní soupeři utkali v roce 2011 na tvrdém povrchu v Miami a Berdych zvítězil 7-6 7-5. V letošním roce na antuce v Düssledorfu zvítězila taktéž česká jednička ve třech setech 6-1 6-7 6-3. Pokud Berdych vyhraje, posune české tenisty do finále, které se uskuteční v polovině listopadu.

V závěrečné dvouhře by měl Radek Štěpánek nastoupit proti Juanu Mónakovi.

Češi vedou po dvou dnech 2:1. Štěpánek nejprve v pátek prohrál s Del Potrem, poté však Berdych otočil zápas s Mónakem a vyrovnal. V sobotu přidala česká dvojice druhý bod ve čtyřhře po výhře nad Berlocqem a Eduardem Schwankem.

Výsledky - Davis Cup:

Argentina - ČR 1-2 po sobotní čtyřhře:

Del Potro - Štěpánek 6-4 6-4 6-2
Mónaco - Berdych 1-6 6-4 6-1 4-6 4-6
Berlocq/Schwank - Berdych/Štěpánek 3-6 4-6 3-6

Komentáře

38
Přidat komentář
Jan
To je opravdu věc, v jednom roce finále DC i FC u nás. To se asi hned tak nevidí. Berlocq kladl tuhý odpor, pořád se bylo oč strachovat při podání Tomáše, ale zvládl to.
Reagovat
tommr
a zahrajeme si finále proti Španělsku. Naši tenisoví fanoušci se mají v závěru roku na co těšit - budou si moct zajít na finále DC i FC ... :)
Tomáš dneska podal solidní výkon a statečně bojujícího soupeře poměrně jasně přehrál. Byly tam sice i nějaký chybky, ale to není podstatný - důležitej je konečnej výsledek a ten je jednoznačnej ... :)
Reagovat
rubens
Hrůza, hrůza. To se jako dělá, vyhrávat věechno 3:0? Může za to Štěpánek,
ty jeho kreace na síti. A Berdych, ten vůbec má problémy s respektem,
k soupeři, divákům, francouzům... Kde je nějaké napětí, jsem znechucen.
A ten Navrátil!

No dobře, no, tak teda gratulace, no.
Velká gratulace. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak doufám že se tady Rafa ukáže, byl by zážitek ho tady vidět :-)
Reagovat
smazaný uživatel
kde mohu koupit lístky na finále???
Reagovat
vendulkabendulka
Tomas mi prijde v poslednich dvou gemech unaveny, snad to jeste nejak doklepe.
Reagovat
Alois_Mlok
deset breakballů z deseti... kloubouk dolů
Reagovat
tommr
já na tom nic obdivuhodnýho neshledávám, právě naopak - Tomáš si tak dlouho zbytečně koledoval až ten brejk soupeř přece jen udělal ...
Reagovat
Alois_Mlok
Tak těžko se dalo předpokládat, že si na antuce ani jednou neprohraje servis. Zvlášť po pátku, kdy si ho prohrál desetkrát...
Reagovat
tommr
v pátek Tomášovi moc nešel servis, ale včera a dneska podával o hodně líp a ty brejkboly byly v drtivý většině Berlocqovi doslova darovaný po zcela zbytečnejch chybách ze hry - často z jasně vyhranejch pozic ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
ale ten Berlocq hraje totální shit, Tom se může porazit jedině sám, ale tomu nevěřím.
Reagovat
tommr
Berlocq totální shit určitě nehraje - hraje přesně to co se od 45.hráče v žebříčku dá očekávat. Pokud Tomáš odvede svůj standard tak by měl vyhrát, ale sebemenší zaváhání by ho mohlo přijít hodně draho ...
Reagovat
Sonja
ale prosímtě:-D...i kdyby těch zaváhání měl v zápase nevím kolik, s Berlocqem si musí hravě poradit...
Je mi chudáka Argentince líto, z toho mála, co jsem viděla, nemá šanci...na druhou stranu se mi hodně líbí, jak se Berdych rozjel (čímž nemyslím jen DC, ale celkově poslední zápasy- jen ten zápas s Murraym se mu nepovedl)...:-)
Reagovat
tommr
no tak první zaváhání je tady a uvidíme jak si s tím Tomáš poradí ...
Reagovat
Sonja
to zvládl:-)
Ten zápas byl rozhodnut už včera, když se ohlásilo, že nenastoupí Delpo no...
Reagovat
tommr
mělas naštěstí preavdu a Tomáš to nakonec zvlád i přes to jedno zaváhání ve třech setech ... :)
Reagovat
Bob
jak si Argentici stěžují na české fanošky, přitom to samé dělají oni sami :) Pojď Berďo a zavři jim hubu. A možná naser*š i jiné fanoušky zde na portálu, čímž mi uděláš ještě větší radost :)
Reagovat
dadaft
no tak na druhou stranu ty pokličky od hrnců a falešné trumpety jsou dost otřesné.......
Reagovat
tommr
Zdravej a nadrženej Berlocq může bejt pro Tomáše těžší soupeř než zraněnej Del Potro. Navíc se Tomáš nečekaně dostal do situace kdy je považovanej za jasnýho favorita a čeká se od něj rozhodující bod a cokoli jinýho by se považovalo za selhání. To na něj spolu s nepřátelským publikem vytvoří velkej tlak, kterej může bejt dost svazující. Snad se s tím ale Tomáš vypořádá se ctí ... :)
Reagovat
Jan
Je to tak, ale tlak je při DC vždycky, zvlášť na hřišti soupeře. Při vší úctě, snad nebude foukat, klouzat, Berlocq nebude hrát moc dobře, bohužel diváci budou při něm. Dělám si legraci, jinak přeji Berdychovi vítězství a postup.
Reagovat
tommr
no nic mimořádnýho co by Toma mohlo vykolejit by se snad stát nemělo, ale už jsme pár nemilejch překvapení na jeho účet letos zažili, takže se to úplně vyloučit nedá. Nezbejvá než doufat, že si na to tentokrát dá obzvlášt velkej pozor - jde opravdu o hodně ... :)
Reagovat
Gulbis
Argentinci třeba jen blufují, aby nám zamotali hlavu. Nominaci mohou změnit hodinu před "výkopem".
Reagovat
smazaný uživatel
tak to by od nich byla hodně nečistá hra
Reagovat
Gulbis
Nečistá bych neřekl...taktická určitě, nic zakázaného to není.Naši by pro postup taky udělali cokoli. Kdybych byl Navrátilem, tak bych třeba za stavu 2:2 neposlal do boje Štěpánka ale Rosola. Jenže pan Navrátil mě trochu připomíná trenéra čutálistů de Bílka, když x let stavěl Baroše, který už na to neměl.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak kapitán na poslední chvíli změní nominaci, tak na tom není nic špatného. Něco úplně jiného je ale den před zápasem oznámit, že jednička týmu je zraněná a určitě nenastoupí a pak, světe div se, nastoupí
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, tak, radši tam dáme Pekharta nebo Lafatu, oni sice v repre nedají tolik gólů co Baroš ani za sto let, ale hlavně, že můžu dělat chyrtýho. Rosola bys tam dal proč? Že je o šedesát míst v žebříčku pod Štěpánkem, že nemá s Monacem bilanci 5:0 nebo protože nemá v Davis cupu skoro žádné zkušenosti? Ajo, vždyť on vlastně porazil toho Nadala. Že byl zraněnej a od té doby už nehrál žádný zápas? To neva, Rosol nám ten DC uhraje. Někdy z některých českých fanoušků fakt nemůžu!
Reagovat
smazaný uživatel
:-) taky nechápu to neustálé: dejte tam Rosola. Ještě mi chybí Rosol na hrad!
Reagovat
Gulbis
Štěpec by s Monakem dostal na prdel chlapci a už je starej vy staromilci
Reagovat
smazaný uživatel
máte tam napsané že zvízely berlocq-schwank 3:0 ale bylo to obráceně
Reagovat
smazaný uživatel
Díky
Reagovat
Padme
Je mi líto, že je to s Del Potrem tak vážné.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím , že Del Potro si na Tomáše moc nevěří, tak raději odstoupí, aby před domácím publikem neprohrál.Je to velká škoda, na zápas jsem se moc těšila. Snad Tomáš této výhody využije, protože Radek by těžko nad Monacom vyhrál.
Reagovat
hatatytla
Na French open ho porazil s prstem v nose a ted se ho bojí? Delpo se nebojí nikoho, natož Berdycha.
Reagovat
Padme
Berdycha se bojí jen Roger... :(
Reagovat
Pe3k
Berdycha se nebojí ani Ester, natož Roger...
Reagovat
smazaný uživatel
No určite pred ním má Roger rešpekt, veď ho porazil viackrát na viacerých dôležitých turnajoch - Atény ´04, Miami ´10, Wimbledon ´10, US Open ´12.

A vyhral niekoľko len velmi tesných zápasov - AUS Open ´09 /z 0:2 na 3:2/, Toronto ´10, Madrid ´12.

No ja radšej vidím v pavúku proti Federerovi Del Potra, než Berdycha :)
Reagovat
Pe3k
Souhlas. Roger s ním párkrát prohrál a Tomáš to na něj určitě umí, ale to neznamená, že by měl Roger strach, jen z toho není zrovna nadšený...
Reagovat
vendulkabendulka
Mno, tim se nase sance na finale hodne zvysuji. Ale je to skoda, zapas proti Del Potrovi pred domacim publikem by byl asi hodne kvalitni a napinavy. Tak snad to Tomas neprojede.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist