Berdych na antuce začne duelem proti Tursunovovi

13. 4. 2014, 23:52
Aktuality 3
ATP MONTE CARLO - V Monte Carlu dnes prvními zápasy odstartovala část sezony na evropských antukách. Vstup do turnaje zvládl Ukrjainec Dolgopolov, který porazil Gulbise, či Rus Tursunov. ten si poradil s Nizozemcem Haasem a ve druhém kole tak bude prvním soupeřem české jedničky Tomáše Berdycha.
Profily hráčů
Dmitrij Tursunov

Tomáš Berdych se představil naposledy minulý měsíc v Miami, kde kvůli problémům se zažíváním nenastoupil k semifinálovému duelu proti Rafaelu Nadalovi. Na dlouho ale ze hry nevypadl a příprava na antukovou část sezony tak narušena nebyla.

První letošní zápas na antuce čeká na českou jedničku v úterý v Monte Carlu. Berdych se ve druhém kole utká s Dmitrijem Tursunovem, se kterým má výbornou bilanci sedmi výher a jediné porážky. Na antuce se však utkají poprvé.

Rus Tursunov si dnes v úvodním kole poradil s Nizozemcem Robinem Haasem, kterého zdolal ve třech setech 6-1 5-7 6-3 a poprvé v kariéře vyhrál zápas na antuce v monackém knížectví.

První dva čeští zástupci do turnaje vstoupí už v pondělí. Radek Štěpánek se utká s Chorvatem Ivem Karlovičem, s nímž sice poslední vzájemný duel na Australian Open v roce 2010 prohrál po pětisetové bitvě, předchozí tři souboje včetně dvou antukových ale vyhrál Štěpánek. Na vítěze už ve druhém kole čeká Švýcar Roger Federer, jehož pětatřicetiletý český tenista potrápil před dvěma měsíci v Dubaji.

Lukáš Rosol se v prvním letošním zápase na antuce střetne poprvé s Rusem Jevgenijem Donským, který v Mónaku prošel kvalifikací.

Titul bude obhajovat Srb Novak Djokovič, který loni ukončil osmileté kralování světové jedničky Rafaela Nadala.

- ATP MASTERS 1000 MONTE CARLO -
(Monako, antuka, 3,452.415 eur)
nedělní výsledky (13. 04. 2014)
Dvouhra - 1. kolo:
Dolgopolov (17-Ukr.) - Gulbis (Lot.) 6-2 6-4
Chardy (Fr.) - Sijsling (Niz.) 1-6 6-2 7-6(5)
Tursunov (Rus.) - Haase (Niz.) 6-1 5-7 6-3
Mahut (Fr.) - Thiem (Rak.) 4-6 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
tommr
Karlovic působil chvílema vyloženě trapným dojmem. Nechápu proč má Tomáš Berdych s tímhle nemehlem pořád takový problémy ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Protože s ním ještě nikdy nehrál na antuce?
Reagovat
smazaný uživatel
Úplně souhlasím. Karlovic je na antuce marný a poslední dobou na ní neuhrál nic ( loňský a předloňský rok ) ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist