Berdych neměl problémy ani s Copilem, Dimitrov se na výhru nadřel

17. 10. 2014, 22:58
Aktuality 1
ATP STOCKHOLM - Tomáš Berdych ve Stockholmu, kde předloni triumfoval, znovu zvládl roli velkého favorita. Dnes smetl Rumuna Copila a v sobotu se do třetice utká s úspěšným kvalifikantem o postup do finále. O to si zahraje také obhájce titulu Grigor Dimitrov, který se na výhru nad Američanem Sockem nadřel o poznání více.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych se tento týden po dvou letech vrátil na halový turnaj do Stockholmu, kde předloni získal svůj v pořadí osmý titul z dosavadní sbírky devíti trofejí. Kromě marketingových povinností se švédskou značkou H&M se především snaží získat další body v boji o Turnaj mistrů.

A zatím soutěží ve Skandinávii prochází snadno a bez ztráty podání, když dvakrát potvrdil roli favorita proti kvalifikantům. Po včerejší výhře nad Němcem Dustinem Brownem dnes nedal šanci až 181. hráči světa Mariusi Copilovi.

V prvním setu Berdych předvedl tři čisté hry na servisu, ve čtvrtém gamu druhé sady odvrátil všechny tři brejkboly a už po 68 minutách Rumuna porazil v den jeho 24. narozenin hladce dvakrát 6-2.



"Marius je dobrý soupeř, není snadné s ním hrát," řekl Berdych. Ale využil jsem svých šancí, které jsem si vypracoval a to byloklíčové. Celkově jsem hrál solidně."

I v sobotním semifinále se devětadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí utká se soupeřem, který se do hlavní soutěže turnaje kategorie ATP World Tour 250 musel dostat z kvalifikace. Narazí na Matthiase Bachingera, s nímž dosud nehrál. Sedmadvacetiletý Němec, aktuálně až 203. tenista světového žebříčku, dnes otočil duel s Francouzem Adrianem Mannarinem a vyrovnal svůj nejlepší výsledek na okruhu ATP.

"Zítra mě čeká soupeř, se kterým jsem ještě nehrál, takže se musím dostat do rytmu, kdy s někým hraju poprvé. Ale musím se soustředit hlavně sám na sebe a pokusit se získat další vítězství," uvedl český tenista.

Světová sedmička Berdych ve Stockholmu po triumfu v roce 2012 a loňské absenci neprohrál už šest utkání po sobě, letos si ve švédské metropoli může polepšit v boji o Turnaj mistrů. V hodnocení letošní sezony zatím drží sedmou postupovou pozici s aktuálním náskokem 220 bodů na nepostupovou příčku. Ze severu Evropy si může odvézt body nejdříve až za finále (60 bodů), za titul by získal 160 bodů.

Největším Berdychovým sokem je ve Stockholmu obhájce titulu Grigor Dimitrov. Bulharský tenista, který také může ještě promluvit do boje o Londýn, dnes měl problémy s Jackem Sockem. Američana, který s Kanaďanem Vaskem Pospisilem vyhrál letošní wimbledonskou čtyřhru, zdolal až po obratu a dvou hodinách boje 5-7 6-4 6-3.



"Myslím, že tahle část sezony ze mě dostává to nejlepší. Můj cíl je teď jasný, rád bych se kvalifikoval na Turnaj mistrů," řekl Dimitrov.

O finále si třiadvacetiletý Bulhar zahraje s Bernardem Tomicem, jenž se dnes vzpamatoval z 'kanára' a Španěla Fernanda Verdaska udolal po setech 0-6 6-4 7-6.

"Jsem se sebou moc spokojený. Tohle byl opravdu těžký zápas, který jsem musel otáčet. Vždy je velmi obtížné otočit vývoj, když první set prohrajete 0-6. Ale takový obrat je pro mou psychiku moc důležitý," řekl jedenadvacetiletý Australan, který na předchozích sedmi turnajích vyhrál jen dva zápasy.

- ATP 250 STOCKHOLM -
(Švédsko, tv. povrch / hala, 593.705 eur)
páteční výsledky (17. 10. 2014)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Berdych (1-ČR) - Copil (Rum.) 6-2 6-2
Dimitrov (2-Bulh.) - Sock (USA) 5-7 6-4 6-3
Tomic (Austr.) - Verdasco (7-Šp.) 0-6 6-4 7-6(6)
Bachinger (Něm.) - Mannarino (Fr.) 4-6 6-1 6-4
Semifinálové dvojice: Berdych - Bachinger, Tomic - Dimitrov.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Hráči typu Bachinger umí vždycky potrápit
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist