Berdych neprohrál set ani s Troickým a je poosmé ve čtvrtém kole Australian Open

23. 1. 2015, 04:29
Aktuality 49
AUSTRALIAN OPEN - Tomáš Berdych už poosmé za posledních devět let nechybí v osmifinále Australian Open. Letos se do něj český tenista dostal bez prohraného setu, když si dnes po skvělém výkonu a bez ztráty servisu poradil se Srbem Troickým. O páté melbournské čtvrtfinále v řadě se utká s domácím Bernardem Tomicem.
Tomáš Berdych (© ausopen.com)

Po dvou levorukých soupeřích Fallovi a Melzerovi si Tomáš Berdych poradil ve třech setech i s pravákem. Srba Viktora Troického v nově zrekonstruované Margaret Court Areně přehrál po velmi dobrém výkonu 6-4 6-3 6-4 a vyhrál už šestý ze sedmi vzájemných duelů.

Devětadvacetiletý český tenista, který kvůli horku nastoupil stejně jako v předchozím utkání v kšiltovce, předvedl velmi dobrý výkon. Za celý zápas nečelil brejkbolu, nastřílel 20 es a neudělal jedinou dvojchybu. O tři roky mladšího soupeře zničil celkem 55 winnery, přičemž spáchal jen 19 nevynucených chyb.

V každém setu měl Berdych jeden brejkbol a svou příležitost vždy využil. Až v závěru utkání se mu srbský tenista, který v sobotu vyhrál turnaj ATP v Sydney a v Melbourne vyřadil Jiřího Veselého, snažil vzdorovat. Troicki odvrátil devět brejkbolů, z toho sedm mečbolů, ale na zvrat neměl. Při svém podání už český hráč problémy nepřipustil a zápas po hodině a 50 minutách ukončil dvěma esy.



"Cítím se dobře a doufám, že mě tady ještě několikrát uvidíte," usmíval se po utkání spokojený Berdych, kterého sedm neproměněných mečbolů za stavu 5-3 netrápilo. "Na papíře to nevypadá dobře, ale bylo to při jeho servisu a zahrál vždy dobře," komentoval český hráč koncovku.

V duelu o čtvrtfinále čeká Berdycha dvaadvacetiletý Australan Bernard Tomic, s nímž se na okruhu ATP utkal dvakrát. Pokaždé to bylo na trávě ve Wimbledonu a v obou případech rodáka ze Stuttgartu porazil 3-1. "Je jedno s kým budu hrát, zase se budu snažit předvést svůj nejlepší tenis," řekl Berdych.

Sedmý hráč světa udělal před sezonou průvan ve svém týmu a ke změně došlo i na pozici trenéra. S tohou po grandslamovém úspěchu vyměnil Tomáše Krupu za Venezuelana Daniela Vallverdua a Berdychovi se s novým týmem daří. Od začátku sezony vyhrál 10 z 11 zápasů, když set prohrál pouze s Davidem Ferrerem - jeden na exhibici v Hua Hin a dva ve finále v Dauhá.

V psychické pohodě hraje rodák z Valašského Meziříčí i v Melbourne, kde nebude už poosmé za posledních devět let chybět v osmifinále. Pokud Berdych postoupí do čtvrtfinále, může v něm narazit na svého zřejmě nejméně oblíbeného soupeře Rafaela Nadala, nebo naopak nejoblíbenějšího soka Kevina Andersona.

Španěl však po loňských zdravotních problémech není v ideální formě a v Melbourne navíc bojuje se žaludečními potížemi. Dnes ho čeká teprve zápas 3. kola proti Izraelci Dudimu Selovi.

- AUSTRALIAN OPEN 2015 -
(Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 40.000.000 austr. dolarů)
páteční výsledky českých tenistů (23. 01. 2015)
• Dvouhra - 3. kolo •
Berdych (7-ČR) - Troicki (Srb.) 6-4 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

49
Přidat komentář
smazaný uživatel
A pak najednou jakoby si tam stoupnul úplně někdo jiný a totálně to zazdí.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Rebel ;)
Reagovat
tommr
k tomu obvykle dojde když narazí na soupeře, kterej mu nesedí. S Tomicem by to ještě mělo bejt dobrý, ale jestli ve čtvrtfinále narazí na Nadala tak se téměř jistě i tentokrát objeví ten "jinej" Tomáš ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky bych to tak viděla.
Reagovat
Kozoroh
http://novakdjokovic.com/en/album/photo-of-the-week/f/photooftheweek81-2/
Reagovat
smazaný uživatel
jo, viděl jsem ho tam :)
Reagovat
VlS
http://www.tennis-arena.cz/ocima-vladislava-savrdy-5567cz/
Reagovat
smazaný uživatel
Musim rici, ze Berda hral fakt dobre. Uz dlouho jsem nevidel takovy jeho vykon. Pokud mu to pujde takto, tak dojde daleko. Tomice da s prehledem. A rafu by dal taky. Zmenu mu fakt prospela. Neboji se jit do rizika a ty balony po lajne..em ..parada... Sepi hral taky paradne. Chvilkama mi prisel jak berda. Zaslouzene vyhral. Roger to bude mit cim dal tezsi..to je jasny..ja rika starsi generace..uz nejsme nejmladsi :D
Reagovat
Jan
Měl jsem z Troického strach. Ale povedlo se a snad Tomáš porazí i Tomice.
Reagovat
smazaný uživatel
Takže kluci super, Tomáš, Nick a Ríša :)
Reagovat
tommr
ted už je téměř jistý, že Tomášův soupeř v případným čtvrtfinále vzejde z dvojice Anderson-Nadal. S jedním Tomáš nedokáže prohrát a s druhým přesně naopak ... :)
Reagovat
Jan
Aby to nedopadlo naopak :) Jednou ho ten Anderson porazit může :) A Nadal zase není fit.
Reagovat
tommr
Nadal dneska nevypadal, že by ho něco limitovalo ...
Reagovat
janek_da
Oba předvedli parádní výkony na Jestřábovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně Bernie. 4. kolo je super. Ale obávám se, že od Bedřicha dostane těže nařezáno. :/
Reagovat
smazaný uživatel
*težce
Reagovat
smazaný uživatel
lol, tak napotřetí: těžce
Reagovat
gigin
ťažko
Reagovat
tommr
Tomáš sice bude favoritem, ale s Tomicem zatím vyhrál jen dvakrát ve Wimbledonu na trávě. Uvidíme jak si proti němu povede na hardu a ještě k tomu v Austrálii kde bude mít Tomic výhodu domácího prostředí ...
Reagovat
Roger_Federer
Berdych vypada, ze nam vytre zrak hned na prvnim poradnem turnaji.Snad da aspon finale.
Reagovat
spaniel
Koukám, ze Berdych objevil bekhend po lajne a dokonce chodi k siti. Super, to by mohlo fungovat.
Reagovat
Marduch
Přesně, bh po lajně byla jedna z věcí, na kterou jsem od něj v posledních cca dvou letech marně čekal. Doufám, že bude v ústupu od alibistického tenisu (nic nezkazím, když se o nic nepokusím, hlavně vracet až k baseline, sem tam přitlačit z FH a uvidí se) pokračovat i nadále..
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt to byl ze strany Toma tak skvělý výkon?
Reagovat
tommr
jj zápas byl vyrovnanej jen v prvním setu a pak už Tomáš na dvorci jasně dominoval. Moc nechyboval a silnej byl hlavně na servisu ... :)
Reagovat
Kozoroh
Teda Tom mě s jasnou výhrou překvapil, čekal jsem zápas na čtyři sety. Dobře Tome! :)
Reagovat
smazaný uživatel
skvěle, gratuluju. :)
Reagovat
mahycek
Tentokrát jsem vstal až ve 3hod. Také nyní trpim. Udělám vyjímku jdu si do sklepa do své vinotéky pro lahev.Tam 20 minut posedím. Vše nahrávám na hard disc. Třeba mu tím pomohu a nebo,až se vrátím bude Roger v šatně.
Reagovat
smazaný uživatel
Doporucuji navstevu lekare...
Reagovat
SubOptikT
+1
Reagovat
mahycek
Nevím,nevím co si mám myslet,ale asi je po Rogerovi.Navíc tam Seppimu občas padají lajny,ale a tím by se měl Fedex vyrovnat.Po desáté, by musel otáčet z 0-2 na sety a to se stane asi osudným i jako že Seppi, po jedenácté už neprohraje a upraví jejich vzájemný stav na 1-10 pro Rogera.
Reagovat
SwissMaestro
To je teda probuzení. C MOOOOOOOOOOOOOOOON
Reagovat
smazaný uživatel
Taky to byl usmev od ucha k uchu? :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Koukam ze egoistovi tece do bot, no to je prijemne probuzeni, dobre rano vsem elegos fanatikum ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Příjemné by bylo, kdyby to bylo 0:3 na sety. Takhle ještě může vyhrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak samozrejme ze si nedelam moc iluzi, ze by to labilek Seppi dotahnul, ale i tak zni ted v nejhorsim pripade petisetak docela prijemne a arogant se aspon poradne protahne ;-)
Reagovat
steve79
Seppi hraje dobre.
Reagovat
smazaný uživatel
jj zivotni forma :-DD
Reagovat
steve79
Dneska to nevidim dobre. Fedex bez stavy.
Reagovat
Davor1
Andy hrá perfektne, fakt super tenis, s týmto musí ísť do finále...
Fedex dva sety dole so Seppim, no to som zvedavý, či to otočí, herne nevyzerá vôbec dobre na tomto turnaji...
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu bych mírnil nadšení. Ve Wimbledonu hrál taky až do 4. kola skvěle a pak s Dimitrovem předvedl totální madness show. Dnes je to ale zatím velká paráda, to je fakt.
Reagovat
smazaný uživatel
Předběhl to no, zase zatragédil :D
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš to, nepředbíhej příště. Proto Andy nevyhraje, neudrží koncentraci a takovou formu tak dlouho. Polevil, od stavu 4:2 a 40:15, udělal DF, UE a najednou vrátil Sousu do zápasu, ten začal pálit a Andy byl pdoělaný až za ušima, pasivnější, nalitý míč na mečbol do sítě. Naštěstí to zvládl, ale po tom, co dva a půl set dominoval a hrát parádně, tak mě pak dost nasral, tohle si nemůže dovolit s lepšími hráči.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Set a půl jsem byl přesvědčenej, že Andy s takovým výkonem nedá Dimitrovovi šanci, ale po tom výpadku mám celkem obavy.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já pořád věřím, že ho prostě porazí, je to lepší hráč, koncentrace se bude ztrácet hůř, ale i tak mě ten závěr naštval, přitom do té doby to bylo parádní, BH po lajně šlapal jak hodinky, FH cross taky.
Reagovat
smazaný uživatel
* dva sety a půl
Jo, když to nepodělá, tak jako ve Wimbledonu, tak by snad měl vyhrát.
Reagovat
Denis92
Uplna katastrofa, hrozny vykon. Vyse 30UE za dva sety hovori za vsetko..absolutne nezvladnuty zaver TB. Nechapem co sa dnes s nim deje. Servis moc nejde, FH takisto neni ziadna istota.
Reagovat
mahycek
Bravo Tome. Skvělý výkon. Roger zatím hraje hrozně,nedá se moc na to dívat.Střídavě odcházím od velké TV, k počítači do jiného pokoje,aby mě nebolely oči a jemu tím pomohl.Jako kdyby mu ty denní zápasy vadily. Nevím, co si myslet.
Reagovat
smazaný uživatel
Nádhera :) K promarnenym matchballum, snad ani jeden nebyl hratelny.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist