Berdych nevyzrál na Pospisila ani na druhý pokus a skončil už v osmifinále

1. 8. 2014, 05:17
Aktuality 148
ATP WASHINGTON - Korunu nepovedenému týdnu českých tenistů nasadil Tomáš Berdych. Ve Washingtonu vyhrál jako nasazená jednička jen jeden zápas a z turnaje se poroučel už v osmifinále po porážce s Kanaďanem Vaskem Pospisilem , s nímž se trápil na podání a prohrál i druhé vzájemné střetnutí.
Tomáš Berdych

Českým tenistům se tento týden vůbec nepovedl. Nasazená jednička Lucie Šafářová, Kristýna Plíšková i Radek Štěpánek ve Washingtonu nezvládli své úvodní zápasy, Lukáš Rosol a Jiří Veselý na antuce v Kitzbühelu vyhráli po jednom utkání, na challengeru v Liberci se žádný domácí hráč nedostal za druhé kolo a nakonec mužská jednička Tomáš Berdych propadl v pozici nejvýše nasazeného hráče na podniku ATP 500 ve Washingtonu.

Berdych odstartoval první přípravný turnaj před US Open výhrou nad Gineprim, den na to ale nezvládl zápas 3. kola proti Vaskovi Pospisilovi. Se čtyřiadvacetiletým Kanaďanem prohrál i druhý vzájemný zápas poté, co mu loni podlehl na Masters 1000 v Montrealu.

Do duelu v metropoli Spojených států vstoupil Berdych brejkbolem, ale nevyužil, vzápětí přišel o svůj servis a prohrával 0-3. Na podání se pak trápil celý zápas. Pouze ve třech z devíti gamů nemusel odvracet brejkboly, čtyřikrát si servis neudržel, ani jednou se nedostal do vedení a nakonec po hodině a 21 minutách prohrál 2-6 4-6.



"Začátek byl klíčem celého zápasu," hodnotil Berdych, pro kterého letošní vystoupení na turnaji ve Washingtonu skončilo dosud nejhorším výsledkem. V roce 2005 při svém debutu došel až do semifinále, v letech 2009 a 2010 se dostal do čtvrtfinále.

Pátý hráč světa Berdych prožívá slabší období, neboť od dubnového finále v Oeiras (v Portugalsku prohrál s Berlocqem) se už na šestém turnaji v řadě nepodívá dál než do čtvrtfinále. V úvodu sezony byl přitom v semifinále Australian Open, vyhrál turnaj v Rotterdamu, v Dubaji byl ve finále a na Masters v Miami kvůli zranění nenastoupil k semifinále proti Nadalovi.

Pospisil tak teprve podruhé od Australian Open, ze kterého odstoupil kvůli zranění zad a po několikatýdenní pauze pak prohrál osm utkání v řadě, vyhrál dva zápasy po sobě. Sebevědomí si však zvedl už před měsícem ve Wimbledonu, když s Američanem Jackem Sockem získali grandslamový titul ve čtyřhře.

Na centrálním kurtu tenisového centra Williama H.G. Fitzgeralda si Pospisil připsal sruhou výhru nad hráčem Top 10. Ta první přišla rovněž proti české jedničce.

"Na centrálním kurtu hraju raději. Preferuju zápasy před diváky, na větších kurtech...motivuje mě to," prohlásil Pospisil.

O druhé letošního semifinále se syn českých rodičů utká s Kolumbijcem Santiagem Giraldem, který v osmifinále smetl 6-2 6-0 Victora Estrellu z Dominikánské republiky.

Vyrovnanou bitvu svedl s druhým nasazeným Milosem Raonicem šampion z roku 2004 Lleyton Hewitt, ale i když ani jednou nepřišel o podání, neproměnil ani jeden ze tří brejkbolů a prohrál 6-7 6-7. Sedmý hráč světa Raonic si k výhře pomohl 29 esy.

"Jsem spokojený, jak jsem to dnes zvládl, především to, jak jsem bojoval v důležitých gamech," pochvaloval si Raonic. "Na konci každého setu jsem dokázal najít rytmus. I když to bylo těžké, dělal jsem v klíčových okamžicích správná rozhodnutí," dodal třiadvacetiletý Kanaďan.

Ve čtvrtfinále se Raonic utká s domácím Stevem Johnsonem, který už vyřadil dva soupeře s dělovým servisem. Po krajanu Isnerovi udolal v tie-breaku třetího setu také Iva Karloviče, proti kterému odvrátil dva mečboly. Pětatřicetiletý Chorvat přitom v celém třísetovém zápase ztratil po svém podání pouhých deset fiftýnů.

"Druhý den po sobě jsem porazil soupeře s dělovým servisem," řekl čtyřiadvacetiletý Johnson, který ve Washingtonu vyhrál čtyři z pěti tie-breaků. "V něm se může stát cokoliv," uznal 68. hráč světa. Teď ho čeká Raonic, který je v tabulce v počtu nastřílených es hned za Karlovičem a Isnerem.

Třetí nečekaný skalp si ve Washingtonu nepřipsal Tunisen Malek Jazírí. Po výhrách nad Stachovským a Štěpánkem prohrál až s Kevinem Andersonem, který zvítězil bez ztráty podání 6-3 6-4 a obhájil loňské čtvrtfinále. V něm se utká s domácím Donaldem Youngem.

Poslední čtvrtfinálovou dvojici vytvořili podle očekávání Japonec Kei Nišikori a Francouz Richard Gasquet.

- ATP 500 WASHINGTON D.C. -
(USA, tv. povrch, 1.654.295 dolarů)
čtvrteční výsledky (31. 07. 2014)
• Dvouhra - osmifinále •
Pospisil (14-Kan.) - Berdych (1-ČR) 6-2 6-4
Raonic (2-Kan.) - Hewitt (14-Austr.a) 7-6(1) 7-6(3)
Nišikori (4-Jap.) - Lacko (SR) 6-2 2-6 6-3
Gasquet (6-Fr.) - Smyczek (USA) 6-3 6-2
Anderson (7-JAR) - Džazírí (Tun.) 6-3 6-4
Johnson (USA) - Karlovič (9-Chorv.) 3-6 7-6(4) 7-6(7)
Giraldo (10-Kol.) - Estrella (Dominik. Rep.) 6-2 6-0
Young (USA) - Istomin (15-Uzb.) 6-3 3-6 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

148
Přidat komentář
smazaný uživatel
neni nad dobreho mentora! ;-) Nishiho je mi ale fakt lito, ovsem sluzba je sluzba.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:) Tak ja se po vcerejsku asi vzdavam veskereho mentorstvi a trenovani;) Stravil jsem vcera 6 hodin na kurtu a byla to celkem slusna hruza;) Zamiloval jsem si metrove auty, chytal jsem mice do site a na BH to byly - na baseball - celkem slusne odpaly...nastesti plot kolem je dostatecne vysoky. Vsude jsem byl pozde, pokud ne jeste pozdeji;) Dokonce jsem i lehce triskl raketou a to neni muj zvyk...Prechody na sako vypadaly asi jako celkem slusna groteska Chaplina a poznamka kolegu, ze jsou lepsi zpusoby se zabit celkem zabila;) Ikdyz tohle u mne novinka tolik neni... Behem treningu na saku jsem se chytl tak po 30-40 uderech...ale nadsenim jsem nejak neskakal... takze to spis vypada na to, ze budu dobrej tak na noseni orisku, nebo Ti jeste muzu nosit behem Tveho treningu vodu a micky;D)
Pozitivni aspekt je, ze se citim lepe, a je vubec mozne jeste nejak pinkat. Dokonce mne ani nic moc neboli...mam jen trochu problemy se zapestim...vic nez s dychanim, coz je asi pozitivni...
Je treba hledat dobry proud nadeje...rano jsem pozoroval kachny na potoku (to vis ranni hlad a tradicni vlci loveni) a bylo to zajimave,,,ono moc vody v tom potoku neni, chtely se nechat nest proudem, ale zadrhavalo jim to, a tak museli tema nozkama tak nejak pracovat, aby mohly plout dal, coz vypadalo komicky...ale po nejake dobe se zadrhly o sutry a kaslaly na to;) Vcera se mne to take tak nejak podobne zadrhlo...takze jsem pred dnesnim dnem prijal cil...je treba vic vody...tedy zlepsit postaveni k mici...jinak se zase zadrhnu...
P.S. Ty dve kachny jsem nechal byt...ikdyz jsem dost myslel o nejakem dobrem spolecnem obede nebo veceri pod vetvi, ale nechavam jen orechy;) Hezky den a dobrym volejum zvlast...
Reagovat
smazaný uživatel
Vlcku, vzdyt tys malem sezral vlastni inspiraci! :-))) Jsem rada, ze vlcis a je ti lip, orechy nam bohate postaci... manana.. ;-)
Reagovat
kada.tom
krásně otočil s Andersonem :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak může uvažovat o GS titulu, když mu dělá problém i 500?!
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Má pořád pnou pusu kecu a neprojde ani do čtvrtfinále 500 . Hrůza a děs
Reagovat
smazaný uživatel
a ostuda.. :-)
Reagovat
Frick
by si s bejvalkou měl o čem povídat :-(
Reagovat
a.magerova
Jo a nesmím zapomenout pochválit Lleytona, hrál moc dobře, škoda těch TB :-/
Reagovat
dadaft
Berdych - Pospíšil je druhý zápas, co letos z D.C. vidím (první byl parádní Querrey - Nishikori), a moc se to tedy neodráží --- kurt rychlý jako čert.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten kurt vysloveně připomíná klouzačku - viz několikametrové skluzy Vaška Pospíšila. Podobně se kloužou i míčky.
Reagovat
a.magerova
Zápas jsem viděla a teda nebyl to Tomův den :-/
Vašek hrál výborně.
Moje postřehy:
- pro montyho25: Ester seděla v hledišti a teda.... no už byla i hezčí, asi to dělaly ty vlasy do culíku
- pro ty, kteří by chtěli Tomův květovaný outfit - prý je v obchodech beznadějně vyprodán
- pro "daňaře" - komentátor řekl, že Rafa platí daně doma a že tak by to mělo být....
Reagovat
Michaelus
Nedávno jsem byl HM v Ostravě a vyprodán rozhodně nebyl.
Reagovat
a.magerova
Tak doma není nikdo prorokem, ale prý ve světě je o to jeho oblečení velký zájem.
Mně osobně se víc líbí ty Radkovy "úchylárny" :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlepší bylo loňské Radkovo růžové tričko se žlutou kombinací, to prostě nemělo chybu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ty by jsisi koupil jeho outfit? Já tedy ne
Reagovat
dadaft
teď se na to dívám --- je třeba dodat, že Pospíšil hrál skvěle.
Reagovat
tommr
a říkal taky, že Tomáš platí daně v Monaku a Pospisil na Bahamách? :)
Reagovat
Michaelus
Pokud to byl Bidrman tak se nedivím že mystifikuje.
Reagovat
a.magerova
Né, o ostatních nemluvil, jen o Rafovi a to v souvislosti s tím, že loni Rafa (i Serena) bral rekordní peníze za US serii a z toho doma zaplatil 54 nebo 56 procent na daních, ale prý Rafa říkal, že i tak mu z toho ještě dost zůstalo :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já si včera koupila triko, který by docela zapadlo do kolekce Tomáše.. :D
Reagovat
Frick
Gratulace k tomu, že se tvoje hodnocení Pitavala dostalo až na stránky magazínu MF Dnes. :o)
Reagovat
Roger_Federer
:)..ODKAZ?
Reagovat
dadaft
no, tak ten servis, na který si po zápase s Gineprim upozorňoval, Tomáše asi zradil.
Reagovat
Cico93
už maš novu klavesnicu?:)
Reagovat
dadaft
áno.
Reagovat
Cico93
budeme ráno pozerať Anu o 5:00?
Reagovat
dadaft
nevím, jestli to zvládnu, těším se hlavně na Petko s Venus.
Reagovat
Cico93
Ale to je na tých amerických betonoch nalepšie... to ponocovanie na US Open ani spať nebudem:)
Reagovat
EllNino
přesně, taky se na to hrozně teším :D ...už od pondělka ponocuju :DD
Reagovat
Cico93
noo všetko dokonale, len škoda, že bez Nadala.
Reagovat
steve79
Videli jste nekdo na face new racket rogera? Jaky je rozdil mezi touto a co mel ve wimbledonu? Ta nova ma mensi hlavu.
Reagovat
Denis92
Myslim, ze to je ta ista raketa. Len ju konecne definitivne dokoncili, dali jej nejaky farebny dizajn a nazov.
Reagovat
petrulinka
Nespali jste dnes všichni v knihovně? Neboť jste tady někteří chytří jak radio =D
Reagovat
smazaný uživatel
Já tam teda spala celou noc, doufám, že je to na mém komentu patřičně znát :D:D Ale myslím, že ty určitě víš, jak to doopravdy myslím :D
Reagovat
smazaný uživatel
Moc prosím o like na fanclub naši naděje Denisy Allertové :-) https://www.facebook.com/pages/Denisa-Allertová-Fanclub/719458394775483?ref_type=bookmark
Reagovat
slacker
Kopnout do prdele by jsi nechtel?
Reagovat
Cico93
:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ty máš zase hlad? :D
Reagovat
Cico93
mu chýba Fandina, chce si písať a nemá s kým:)
Reagovat
slacker
Nemam, zahnal jsme ho ciabattou s mozzarelou a syrovatku k tomu
Reagovat
smazaný uživatel
Prosímtě, nepřivolávej to, já si užívám klidu a žádné hromady spamů :)
Reagovat
Cico93
noo ja mám rad show a to bola dobra show asi vyhľadam v historii dačo:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli tomu říkáš dobrá show, tak jsem ráda, že mám jiný vkus :D Ale klidně si hledej, máš tady toho mraky.
Reagovat
slacker
To nebyla show ale exorcismus
Reagovat
blixa
Reagovat
slacker
Tupy antikomous se opet projevil. Se soudruhama vstava, se soudruhama snida, se soudruhama diskutuje, se soudruhama si zpiva a se soudruhama opet uleha
Reagovat
blixa
Já věděl že nakonec zabereš !!! :D :D :D A přitom duch té písničky je někde úplně jinde ... tebe to jednou sežere ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi trapný a jen chceš lidi ztrapňovat, měl by ses zamyslet.
Reagovat
slacker
Trapak jako ty co nepochopi ze postovat stejny prispevek do vsech diskuzi proste nutne musi narazit na nevoli
Reagovat
smazaný uživatel
No trapák seš ty.. Myslím, že to můžeš napsat normálně, a né "stírat"
Reagovat
slacker
Tim ze masivne tapetujes si se automaticky vyradil z naroku na mirnou reakci.
Reagovat
smazaný uživatel
Znáš slovo "prosím" a "děkuju"? Myslím, že Marian99 tady sice spamuje, ale na TP snad nejsme všichni zvěř, sice možná dělám dojem někdy bučícího ženského rodu, ale ty máš evidentně nedostačující přísun ciabat a syrovátek. :D Našla jsem dneska krásnou čerstvou babku, tak ji pěkně pro tebe usuším a schovám. :D
Reagovat
J.M.
To, že spammer svůj spam uvede slovem "prosím", z něj a jeho příspěvku nedělá slušný příspěvek slušného spammera. Je to pořád sprostý spam sprostého spammera, slovo "prosím" tam jen navíc přidá ještě faleš.

Všichni zvěř nejsme. Však proto si můžeš všimnout, že všichni takovéto reakce nesklízíme. Jen ti, kterých se to týká. Logické.
Reagovat
smazaný uživatel
Já ale vůbec nepíšu o tom, aby spammer uváděl slovo prosím. Píšu o slackerovi, kdyby napsal "hele prosímtě, už to přeháníš, nedávej to sem, díky" tak je to určitě únosnější reakce než posílat dotyčného do prdele. Ale každý jsme jiný, ty to schvaluješ, já ne. Mírnější cestou se dosáhne někdy větších úspěchů, to je můj názor.
Reagovat
dadaft
ty jsi prostě zlatíčko Lunej. ))))))
Reagovat
smazaný uživatel
????? :D:D:D ???
Reagovat
smazaný uživatel
no takhle, musím souhlasit s Lunej nademnou. Ten spam je taky přeci jenom o tenise. Marian99 nepůsobí navíc jako nějaký zákeřný dement, který to tady chce nějak rozvášnit. Prostě fanda Denisy :-)
Nedávno sem viděl odkazy na porno na oficiálním facebooku WTA. To je jiný kafe, přeci jenom chodí tam i děcka..
Reagovat
blixa
No jo, to by nebylo aby nás J.M. neosvěžil svými "moudry" :D To snad radši toho spamera ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D:D
Reagovat
J.M.
Ale to je nepochopení. Spammer nikdy nechce nic rozvášnit - samozřejmě, že ne. To vůbec není v oblasti jeho zájmu. Spammer se stará jen o svůj prospěch, tedy o propagaci. To, že kvůli svému prospěchu otravuje (rozvášňuje) ostatní, ho vůbec nezajímá. Spammera zajímá jen on sám.

To i k tomu "fanda Denisy" - tohle fanda nedělá. Je rozdíl mezi fandou a spammerem. Spammer hromadně rozesílá propagační materiály. Což je přesně to, co Marian99 dělá. Hromadně tady tento text kopíruje pod dnešní i včerejší články. To není fanouškovství, to je prachobyčejný spam.

Spam je jeden z největších problémů internetu. Přináší obrovské problémy, náklady a práci navíc administrátorům, provozovatelům serverů, sítí, infrastruktury, ale i uživatelům, které obtěžuje. Jsou to činy, které mají následky. Navíc v mentalitě spammera není nějaké domlouvání. Tuhle menalitu spammera člověk, který se spammery má léta zkušeností, dobře zná. Spammer se vyznačuje především bezohledností a nezájmem o starosti ostatních (jinak by nebyl spammer - bezohlednost a sobectví jsou přímo zakotveny v podstatě spamu). Se spammery se prostě nejedná, a už vůbec ne v rukavičkách. Se spammery se jen bojuje.

Slackerova reakce byla druhá nejlepší možná (jediná lepší je prostě to nahlásit administrátorovi).
Reagovat
smazaný uživatel
s tím rozvášněním máš víceméně pravdu, někdy nechce, někdy chce.. pak je to spammer-troll? :-))

Ale stejně.. slackerova reakce byla nějaká.. možná dobrá, možná přehnaná. Možná úplně úžasně skvělá :-)) Je to o úhlu pohledu. A není spam jako spam. Myslím, že pokud řeknu Marianovi99 slušně, že jako klídek, nepřeháněj to s tím, tak to může pochopit. Pokud by s tím tady "otravoval" i potom, tak přitvrdit.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, ty máš vždy tak jasné a kategorické názory, nepracoval jsi v soudnictví. Raději si tu občas přečtu spam od Mariana99, který chce like pro tenistku, než nekončící spamy mezi slackerem a Fandinou, plný urážek nebo to je snad jiný příklad?
Reagovat
J.M.
Výměny mezi slackerem a Fandinou za prvé nemají propagační charakter, za druhé se, alespoň minimálně, obměňují, za třetí, jsou to konverzace, dialogy (obsah nechme stranou). Zatímco spam, byť jen "nevinná propagace tenisového fanouška", je hromadné rozesílání téže reklamy. Prostě se vezme text, a ten se prdne pod všechny dnešní články. Aniž by o tom s kýmkoli diskutoval. Tohle je to, o co tady jde.

Jsou to dvě naprosto rozdílné věci.

A potom, to, že někdo spamuje, byť "jen s Facebookem", prostě znamená, že se hlásí k spammingu a všemu, co tenhle neřád představuje a způosobuje (viz příspěvek výše). Principiálně je to úplně totéž, jako když se někdo hláší k fašismu. Potom prostě musí počítat s adekvátní odezvou, nemá žádné právo si jakkoli stěžovat, že se k němu nebylo chováno hezky. To je chování, které je prostě neobhajitelné, a velmi negativní reakce je nejen pochopitelná, ale přímo žádoucí, protože nejde jen o akt samotný, ale právě o to přihlášení se k tomu, co to všechno obnáší. Pokud není reakce tvrdá, nebo pokud je dokonce snad obhajován, a co hůř, kritizován je ten, kdo se ozve, pak to vydává jasný signál, že tohle je OK. A bude se to o to víc šířit. Což není teorie, ale tvrdá realita dneška. To se netýká zdaleka jen spamu, ale spousty dalších neřádů. Jsou prostě typy lidí a činností, ke kterým je, z podstaty jejich činnosti a povahy, nutné být tvrdý. Spammeři jsou typickým příkladem.
Reagovat
J.M.
No jak jsem říkal, slackerovu reakci nepovažuji za nejlepší, ale druhou nejlepší. Správné řešení podle mě je upozornit admina, a ten ať ho buď zablokuje, nebo aspoň smaže všechny kopie jeho reklamy (při dobré vůli kromě jediného exempláře), a přitom mu napíše soukromou zprávu, že tohle tady není přípustné. To je ale přesně ta tvrdost, kterou mám na mysli - nekompromisní akt, buď rovnou blok, nebo upozornění, že tohle ne, jinak to příště blok bude. Prostě oznámení, bez diskuse. I bez sladkých slovíček.

Jenomže slacker není admin. Ten mu nic takového (jako aby to už nedělal) psát nemůže. Ten reaguje jen z pozice čtenáře, diskutéra. A reaguje adekvátně.
Reagovat
slacker
Ve vedlejsi diskuzi, mirna reakce bez odezvy. Tak nevim nevim, ale taky mam dojem za lajky budou asi nejaka komodita protoze o ne zebra i kdejaky FB kavarny.
Reagovat
EllNino
pouze propagace, žádná komodita ..
Reagovat
J.M.
Spammer si nejen že plně zaslouží stěr, ale pokud ho administrátor rovnou nezablokuje, může jen tiše děkovat za tu shovívavost. Stěžovat si rozhodně nemá nárok.
Reagovat
a.magerova
No.... a já protože FB nepoužívám, tak zase nějak nechápu tu prosbu "Moc prosím o like na fanclub naši naděje..."
Co z toho dotyčný má, že mu tam 46 lidí napsalo, že se jim to líbí?
A kdyby mu tam napsal milión lidí, že se jim to líbí, tak jaké by měl pak výhody?
Reagovat
J.M.
Facebook taky nepoužívám, ale hádám, že to je něco jako nějaký druh virtuální měny současnosti. Třeba se s ní taky bude obchodovat (nebo se tak už děje?).
Reagovat
EllNino
ne, pouze ti s lajky roste popularita a tvoje příspěvky vidí více lidí :D ...ten, kdo dá Lajk, se automaticky stává jakýmsi odběratelem :)
Reagovat
a.magerova
Ahaaa, takže já jakože ze slušnosti dám like a pak mě TO bude už furt otravovat nějakýma příspěvkama či něčím podobným :-/
Dík za osvětu.
Reagovat
EllNino
jojo přesně tohle je ten problém :D
Reagovat
slacker
Tak to asi bude ten problem. Delat veci jen ze slusnosti. Kdyz je nedelas od srdce :-))
Reagovat
a.magerova
No tak sem tam je TO potřeba, ale stejně tak je potřeba umět někoho poslat do řiti a nemít z toho blbý pocit, fandím Ti ;-)
Reagovat
slacker
Dej mi Like :-))
Reagovat
a.magerova
http://gaspull.geeksaresexytech.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2011/09/like-bra-2.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
ono to jde filtrovat, můžeš dát "like ze slušnosti", ale zároveň ty příspěvky stránky ignorovat, takže už tě to pak neobtěžuje.
Stejně jako můžeš ignorovat tvé "přátele"

Kdysi sem facebook měl a tam ta funkce ignoru měla smysl. Určitě třeba větší než tady na TP.
Reagovat
a.magerova
Dík, tak jsem zase o něco chytřejší, prostě není dne, kdy bych se něco nového nenaučila či nepochytila :-))

Už se těším až si, někdy za dlouho, budu FB zakládat a budu to tam studovat, tak si pak můžu bez uzardění říct: "Ten blbec měl pravdu, jde TO!!" :-))
Reagovat
smazaný uživatel
facebook je náhodou výborná věc.. k něčemu. Hlavně teda v tý oblasti propagace a informací z první ruky.

Moc nemusím takové ty jeho opovrhovače.. jakoby to byla taková nějaká forma "vzdoru" vůči ostatním nebo co. Možná to chce prostě vyzkoušet. Ale to neznamená, že ho doporučuju. Všecko dobré má i své stinnější stránky :-)
Reagovat
slacker
Propagace je zlo, dobro je osveta
Reagovat
smazaný uživatel
Díky blbče. Věděl jsem, že tam něco takového je. S jednou paninkou jsme si zanotovali u Luciných stránek. A já teď mám 90% oznámení s fotkami jejich pejsků.
Není aanáhodou i tady na TP?
Reagovat
a.magerova
No tak asi tak, já jakýs takýs FB založený mám, ale jen proto, abych mohla čučet na volně dostupné fotky svých spolužáků, kamarádů a rodinných příslušníků, takže jakože taková čumenda (ptoto FB nezavrhuju), ale sama si do soukromí načumovat nenechám ;-)
Reagovat
J.M.
Tak k propagaci, informacím z první ruky (což jsou tedy věci, které bych vůbnec nespojoval) předtím naprosto uspokojivě sloužily tradiční kanály jako obyčejné webové stránky. To, že někdo něco, co dřív "z první ruky" napsal na svoji stránku, dnes "z první ruky" zduplikuje ještě na svůj Facebook (a Twitter, a Google...), je dobré hlavně pro to, aby vypadal cool a in (a hlavně co se týče propagace, aby si marketingová sekce mohla odškrtnout další "povinnou" položku). Moc jiný přínos bych v tom neviděl.
Reagovat
J.M.
Pardon, to byla reakce na blbce (ono stojí za úvahu, jestli není praktické se i u přezdívek držet konvencí velkých počátečních písmen, aby nebyly mýlky), ne na a.magerovou.
Reagovat
a.magerova
No.... já FB "velebím" jedině proto, že díky němu jsem si našla fotky některých lidí, které jsem roky neviděla a našla jsem je třeba přes přátele přátel mých dávných spolužáků, takže to je z mého pohledu fajn, nemám potřebu se s tím člověkem zkontaktovat, ale jsem zvědavá jak po těch letech vypadá :-)

No..... ale zase když vidím, co všechno tam najdu já, která ten FB jinak nepoužívá, tak se děsím toho co tam najdou ti co to maj dokonale zmáklé..... prostě nevěřím či mám obavy o zneužívání informací, takže tam nic nepíšu ani nevyvíjím žádnou aktivitu, prostě kdo chce si mě najde v analogu a kdo nechce, tak není důvod aby mě našel v digitálu omylem, jak se to mnohokrát stalo mně.... jestli chápeš jak to myslím.
Reagovat
a.magerova
Tak zas je to takové pěkné a univerzální... navíc když se zamyslím, tak jsi mohl reagovat na toho jednoho blbce (blíže nejmenovaného a navíc tak lze označit i ženu, protože mi osobně se líbí víc říct i o ženě: "To je blbec." než "To je blbka.") nebo jsi mohl reagovat na ty blbce, kterých tu taky je.... nebo jsi mohl reagovat na nick blbec... osobně mám zažité, že píšu tak, jak si kdo určil.... takže když chci něco napsat např. giginovi, tak větu nikdy nezačnu jeho oslovením bo na začátku věty chci mít velké písmeno, takže to řeším šalamounsky: "Hele gigine...." ;-)
Reagovat
a.magerova
No toto :-((((
Tak já tu vedu přednášku o neprznění nicku jinou velikostí písmene než jakou si ten dotyčný zvolil a sama napíšu do oslovení takový hnus hnusovatý, se moc omlouvám!!!
Reagovat
J.M.
Moje J. to ponížení snese. Nejde o to, kdo ho má větší... Šlo mi spíš o ty praktické aspekty.
Reagovat
a.magerova
No prostě se shodneme na tom, že byla zákeřnost, dát si takový nick, co my ostatní s tím, že?! :-)

Ale zase je lépe být v digitálu nick blbec než v analogu Hňup... a představ si, že loni bylo v ČR evidováno 22 mužů s tímto příjmením.
Reagovat
J.M.
Hňup? Tak to si někdo musí pěstovat cíleně. Lidi si mění příjmení i kvůli větším blbostem než že se jmenují Hňup. Asi jsou Hňupové recesisti.

Ale je to dobrá obrana. Někdo by mohl říct až alibismus. Ty jsi ale Hňup. Ano, jsem! Na něj nikdo nemůže.
Reagovat
slacker
Muze nejenze jsi Hnup ale ty jsi taky i blbec
Reagovat
J.M.
No co ty víš, jak se nick blbec jmenuje občanským jménem... Třeba je neprůstřelný v obou případech.
Reagovat
a.magerova
No.... loni bylo evidováno 22 jmen Hňup a 25 jmen Hňupová, asi všechno to recesisti nebudou, prostě dědictví po předcích.
Teď například koukám, že:
Hloupý 83 x
Lempl 1 x v Chomutově
Mizera 641 x
Vražda 6 x
Mrtvý 106 x z toho 50 v Přerově
Reagovat
J.M.
Tak s tím dědictvím po předcích to bude asi jako s těmi lajky - je jedno, jestli je o co stát, hlavně, že nějaké je.

Ale asi to zlehčuju. Asi jsou opravdu, jako většina lidí, na svoje předky hrdí a nehodlají se jich zříkat jen kvůli takové banalitě jako jméno. Celkem tu vnitřní sílu obdivuju, ale pokud mají děti, asi to nemají lehké.
Reagovat
a.magerova
Mám kamaráda a ten se jmenuje Rajda, což je samo o sobě dost nelichotivé a když před to jméno někteří vtipálci přidaj S, tak je to přímo děsný, ale tak naučil se s tím žít, ale je to někdy život nelehký a pro dítě obzvlášť :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Dost blbé je, když normální jméno dostane nový význam. Svěrák vyprávěl jak mu přišel dopis "Zničil jste mi život. Hujer"
Reagovat
a.magerova
Jj to jsem taky slyšela, takže vlastně zničil život 246 loni evidovaným Hujerům plus 243 ženám jménem Hujerová.

Tak jsme to doma rozebrali a došli jsme k závěru, že i jméno Vražda (6), Mrtvý (106), Smrt (80) či Smrtka (43) jsou lepší než Hňup (22).
Reagovat
J.M.
Tak Mrtvý, to není zas tak hrozné jméno. Z toho si aspoň lidi nebudou tolik utahovat. Možná se ho budou i bát. A Smrtka, Smrt, Vražda, to jsou vyloženě ideální jména pro introverta. Tomu se lidi budou vyhýbat.
Reagovat
a.magerova
To jo, ale dovedeš si představit, že sotva se narodíš už jsi Mrtvý?!

Ptala jsem se známého, jestli zná nějakého Mrtvého a on mi odpověděl: "Mrtvých jsem znal hodně, ale žádný se tak nejmenoval." Tak jsme se i zasmáli :-)
Reagovat
J.M.
Mrtvý už od narození, to je opravdu smutný osud. Něco jako to Cimrmanovo přenošené dítě.

Ale aspoň už je na to člověk odmalička zvyklý. Horší to možná má ta, která se vdá a po svatbě je Mrtvá...
Reagovat
J.M.
(Na rozdíl od toho děcka si to vybere, dobrovolně svatbou rozdělí život vedví, tam se vyloženě svým "ano" při obřadu zavazuje k životu po životě. To oceňuji.)
Reagovat
smazaný uživatel
Ze slečny Čiperové se stane paní Mrtvá.
Reagovat
slacker
Moderni trend je pani Mrtvy.

Legendou je http://cs.wikipedia.org/wiki/Ziva_K?unda
(umaz ?)
Reagovat
a.magerova
Život po životě... a pak že neexistuje :-))

Čiperová dobrý nebo třeba - Jana Mrtvá rozená Veselá
Reagovat
Roger_Federer
Dona jste to rozebrali? Tx uz taky?
Reagovat
a.magerova
No jestli sis všiml, tak téma "lidských" jmen nikoli virtuálních nicků jsem nadhodila já, takže toto téma rozebírám jak ve virtuálu, tak v reálu :-P

Ale přísahám, že o žádném nicku z TP jsem se před svými milými ani slůůůvkem nezmínila ;-)
Reagovat
J.M.
Naštěstí má čestina tolik možností... Bohužel když člověk vyplňuje kolonku Předmět, tak už mu tam server automaticky vnutí počáteční "Re:", pak už se kouzlí těžko.
Reagovat
smazaný uživatel
ja jsem ty zabrany uchopila po svem a v reakci pouzila "jak napsal tady pan blbec"... Mimochodem, pane J.M., :-) na Dominica jsem nahledla opet az v zaveru, velmi slusne, ale stale zbytecne "beha za Montrealem".. :-)
Reagovat
J.M.
Hraje se přece na antuce... Takhle tam hraje kdekdo. V Montrealu má taková kritika význam, to ano. :-) Uvidíme, kde bude Dominic běhat v příštích týdnech na gumě.
Reagovat
smazaný uživatel
mrkneme se.. :-)
Reagovat
J.M.
No asi ano, podle uživatelů FB je to tak, že si tě najdou aniž bys o to sama usilovala. Například tě někdo vyfotí ve skupince lidí na nějaké akci, dá tu fotku na svůj FB (bezs tvého vědomí), označí tě (označení osob na fotce tam funguje), a pak podle toho označení už si tě najdou, aniž bys o tom věděla. A vysvětluj pak někomu, kdo si to dohledá, co to bylo za akci, cos tam dělala a s kým...

Ale naprosto souhlasím s tím, že kdo chce, dohledá si osobu a její "tvorbu", k tomu nepotřebuje Facebook. Ono jde taky o to rozlišit opravdový zájem od balastu. Tyhlety propagace v rámci sociálních sítí hlavně hledí na kvantitu zájmu místo kvality. Je jedno, jaký prázdný balast to je, hlavně, že to má hodně lajků... Ale to se netýká jen Facebooku. Dnes je doba přesycena balastem všude možně.
Reagovat
smazaný uživatel
já ty dvě věci nespojuju..

Dejme tomu, že někdo vyrábí šperky. Založí si fan stránku, někdo dá like tý stránky a to se ukáže přátelům člověka, co ten like dal. Několik z těch přátel se na tu stránku podívá, zalíbí se jim to, dají taky like.. a furt dokola. Řetězová reakce.
Facebook je fenomén, má ho skoro každý. Pro ty co se něco snaží tvořit je to výborná věc.
Reagovat
J.M.
Jak říkám, jde o to, k čemu takový zájem je. Resperktive jak opravdový je. Z mého pohledu pokud se někdo zajímá o šperky, tak si prostě najde co hledá. To, že někdo nějakému šperkaři dá like, je z mého pohledu takový virtuální prd do větru.
Reagovat
smazaný uživatel
s tím se s tebou úplně neshodnu..

já třeba miluju muziku. Ježiši, třeba pro hudební kapely je to něco, co je absoultně k nezaplacení. Dřív byl pro tento účel myspace, ale byla to relativně okrajová záležitost. Oproti facebooku určitě.
Pokud je kapela šikovná, je to pro ni obrovská příležitost, jak se dostat do středu zájmu širšího okruhu lidí. Je to o šíření, sdílení. Lidi mají příležitost se o nich něco dozvědět úplnou náhodou. Stačí, když někdo z přátel dá "like" a už to jede.
Třeba kapela My Chemical Romance by mohla vyprávět.. je to sice z mého pohledu sračka, ale trefili se do vkusu mladé generace. Každý nový fanoušek je super. Sice si lidi třeba nekoupí cédéčko, ale za koncert zaplatí (lidi všeobecně v dnešní době platí za hudbu touto formou)
Reagovat
smazaný uživatel
samozřejmě ta kvantita najednou převažuje nad kvalitou, protože v době facebooku "může být hvězdou úplně každý".

No, nemůže, ale je to ta nejjednodušší a nejefektivnější věc, jak se "ukázat světu".
Reagovat
slacker
Tak to vidite, kam to se "slusnosti" dotahlo vlakno ve vedlejsi diskuzy :-))
Reagovat
J.M.
Uf, o muzice bych se snad ani nebavil... To je pro mě snad nejsmutnější kapitola, druh umění, který 21. století pohřbilo právě pod nánosem megatun balastu. Devalvace skutečného zájmu jak ze strany tvůrců. tak konzumentů. Pro mě i tyto povrchní formy "šíření" tomu přispívají.
Reagovat
smazaný uživatel
seš stará škola. Já tomu, musím říct, i celkem rozumím.
Reagovat
smazaný uživatel
ale ještě mi to nedá a na něco se zeptám :-))

Říkáš megatuny balastu, ok. V tom případě máš jistě názor na to, co je skutečně kvalitní. Jmenuj několi, třeba 5 nebo kolik chceš, umělců, které za kvalitní považuješ. Jenom tak, zajímá mě to. Třeba se i nechám inspirovat :-)
Reagovat
slacker
Knizak, Eva a Vasek, Yolanda, Rudy Kovanda
Reagovat
J.M.
Tak pro mě to je privátnější otázka než kdybys po mně chtěl detailní fotku z mého záchoda... Já tedy nikdy v takových debatách své oblíbence neventiluji, to je pro mě téma jen k soukromým hovorům v úzké skupině podobně naladěných blízkých.

Ale mohl bych odpovědět i jinak, obecněji - řada z těch kvalitních prostě dnes není. Buď byli, ale skončili (i mezi mými oblíbenci je pár takových, které považuji za absolutní domácí i světovou špičku, a dnes jsou z tohoto důvodu v uměleckém důchodu), nebo, pokud už se narodili do téhle doby, tak ani nezačali. Nemůžou dnes existovat. Právě kvůli té záplavě balastu. Kdy je tak snadné publikovat cokoli. Ať má člověk co říct nebo ne. V tom je dnes téměř nemožné pro ty, co skutečně mají co říct, aby mohli fungovat. Bohužel, ti, co nemají co říct, to takhle neberou, respektive si neuvědomují, že by měli mít taky nějakou "společenskou zodpovědnost". Dnes se málokdo zamýšlí nad tím, jestli tvoří proto, že něco opravdu umí a že má opravdu něco zásadního, co musí ven, a nebo prostě jen proto, že "ho to baví", že "chce být slavný" a podobně.
Reagovat
slacker
Takova dlouha odpoved a ja v tom spise citim ze se stydis ventilovat svuj vkus. Pritom to byva spise seznamovaci tema nez otazka intimni duvery po letech.
Reagovat
J.M.
Pro mě to není seznamovací téma. Pro mě je tohle hodně vážná, až životní věc, ne něco na nějaké nezávazné plkání.

A taky nechci být arogantní a debatovat stylem jako tady byla nedávno absurdní debata o Picassovi... Jako že já jsem znalec a vy ne... Protože to je o něčem jiném. Zkrátka se chci vyhnout tomu, že o velmi specifických věcech, na které musí být člověk naladěn na té velmi specifické vlně, se baví někdo s "náhodnými pocestnými" jako o počasí, aby řeč nestála. Většina lidí to takhle možná bere, ale pro mě tohle vždycky znamenalo daleko víc. To jsou všechno věci, které si lidi odjakživa vyhledávali sami, protože to bylo něco, co prostě hledali, z nějaké vnitřní potřeby. Ne, že klikli na něčí odkaz na YouTube na nějaké video, které pro ně nic neznamená (protože jich tam mají miliony), nic jim to neřeklo (protože neví, o čem to je, a hlavně takhle, skrze nějaké ušmudlané video, se to "nekonzumuje", pokud z toho má člověk něco mít), a pak k tomu do komentářů YouTube napsali nějakou ignorantskou kravinu, jak se taky někdy děje.

Pro mě to prostě nejsou věci do diskuse o tenise. Čímž diskusi o tenise nijak nesnižuji (a sám si trochu protiřečím, když se kus výš klidně bavím o Mrtvých a tak).
Reagovat
blixa
To je ale totální blábol, jako nakonec o tebe vždy. Kvalitní muziky je spousta, stejně jako megatuny sraček. Kdo má co říci tak to říká. Spíš bývá problém, že lidi stárnou a často ustrnou, pak už to nové nevnímají a neumí rozlišit kvalitu a sračky.
Reagovat
J.M.
Ne, to opravdu není to, o čem mluvím.
Reagovat
smazaný uživatel
napsal sem ti k tomu dlouhý příspěvek, ale nakonec sem to radši smazal, ať tady nešířím OT diskuzi už :-))

Prostě díky za reakci.
Reagovat
J.M.
Jestli to bylo něco zajímavého (klidně i nesouhlasného nebo kritického, co by mi třeba upravilo uvažování), tak pokud to máš někde uschované, tak bych si to i někdy večer docela i přečetl třeba ve vzkazníku... Protože na rozdíl od znalců Picassa a jiných existencí jsi blbec jenom jménem. :-)
Reagovat
blixa
Zajímavé, Picassa jsem zmínil 1x. jen ryze okrajově a spíše v žertu, a pán tady kváká jako by se snad o něm vedla nějaká diskuze :D Bože co ty seš za vola, to se hned tak nevidí (v tomto případě nečte).
Reagovat
smazaný uživatel
Je fakt, že Berdych by se sebou měl něco dělat, jestli nechce brzo přijít o přízvisko "pana hráče s vyrovnanými výkony", taky by mohl vyletět z TOP10, ale taky jste zde nějak zapomněli podotknout, že ten kdo chytil formu, je Vašek, takže se to dalo čekat a je klidně možný, že zaválí minimálně na rodný půdě v Kanadě jako loni, pokud není zraněnej, tak na to má a je škoda, že nehraje za naše barvy, takovej sympatickej klučina :)
Reagovat
smazaný uživatel
On se zase vzchopí, ale někdy takové výpadky má.. Jako asi každý.. Ale 4 servisy ztratit, to je zkrátka moc..
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím právě, že je zcela normální, že roste nová konkurence a starousedlíci budou pomalu vytlačováni. Samozřejmě já Toma neodepisuju kvůli prohraným zápasům, to není můj styl, ale Vašek hrál prostě dobře, takže určovat kdo s kým smí nebo nesmí prohrát je dost zavádějící :) A Vašek v 1. setu hrál prostě výborně, zbytek jsem neviděla.
Reagovat
kada.tom
No, 4x přijít o servis, to neznačí nic dobrýho a když k tomu přidám, že Vašek je delší dobu z formy ... no, Tomáš měl tenhle zápas vyhrát - ale tak třeba to bude na dalších turnajích lepší :-)
Reagovat
babolat.cz
Tome, nějak mě v poslední době s...Ester tě tahá do modelingu, nosíš trapná havajská trika a tenis jde na vedlejší kolej. ach jo, co s vámi ty ženské dělají :-(
Reagovat
Cico93
Ti dá len počkaj.
Reagovat
EllNino
myslím, že to bude ostuda a že by se měl Tomáš soustředit na tenis a ne na modu a focení ...:D ...ale to je už ohraná písnička
Reagovat
smazaný uživatel
Můžete být všichni rádi, že nejsem v kůži Tomáše. Já bych se totiž soustředil jenom na Esterku... :D
Reagovat
EllNino
já to myslel ale ironicky vuči tommrovi :) ...tenis není jediná věc na světě, jak si tu někteří myslí :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, že to bylo vůči tommrovi. Jenom jsem se toho chytnul... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Viděla jsem 1. set a šla raději spát, Venca byl rozjetej, honil Toma jak kočka myš, Tomovi nešlo 1. podání, Venca si chodil pro winnery k síti, Tom opět jen na BL. No nic, stejně jsme to všichni vlastně čekali, je to ostuda a Tomáš by se měl vážně zamýšlet nad svojí další účastí v tomto sportu.
Reagovat
Cico93
Tebe sa ta Ester páči? Mne teda vôbec .
Reagovat
smazaný uživatel
Mně jo. :)
http://www.spy.cz/sport/16001-glamour-foto-sexy-pritelkyne-tomase-berdycha
Reagovat
Cico93
;))) pekné fotky, ale nwm mňa nebere.
Reagovat
darek.vrana
Na druhou stranu on to věděl:-). Jen to podtrhlo totální zmar a absolutní fiasko našeho tenisu, který spěje pomalu ale jistě do záhuby. Jestli to tak půjde dál, tak v příštích letech můžeme na vrcholové hráče zapomenout. Protože Berdych, Štěpánek i Rosol už jdou výkonnostně dolů , Veselý je absolutně z formy a za nimi je bohužel obrovská díra:-(.
Reagovat
EllNino
pravdu díš :D :D
Reagovat
tommr
nejspíš si to myslel ironicky, ale moc se ti to nepovedlo, protože takovej scénář je až příliš pravděpodobnej. Z Tomáše se stal manekýn, kterej se víc předvádí mimo kurt než na kurtě, Štěpánek stárne a za tou naší první čtyřkou nezeje díra, ale propast velikosti Macochy ...
Reagovat
EllNino
škoda, že ty se neměníš ...
Reagovat
darek.vrana
A víš, že ještě před nedávnem se mluvilo o tom, že za Berdychem a Štěpánkem je obrovská díra a nikdo v nedohlednu? Několik let jsme na okruhu měli jen dva hráče. Teď máme čtyři. Tak se zase mluví o čtyřce. Až jich bude pět, budeš mluvit, že za tou pětkou je díra. To nemá řešení. Jinak Berdych je teď na svém maximu, kdybys to nevěděl. Já vím, že to myslíš dobře, ale zkus se na to někdy dívat trochu pozitivněji.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist