Berdych nezaváhal a zahraje si s Veselým. Vítězně začal i Murray

3. 1. 2017, 20:07
Aktuality 11
ATP DAUHÁ - Tomáš Berdych ve svém prvním zápase sezony 2017 překvapení nepřipustil. V Dauhá porazil italského kvalifikanta Alessandra Giannessiho a postoupil do 2. kola, v němž se utká s Jiřím Veselým. První ostrý zápas v novém roce zvládl i nejlepší tenista světa Andy Murray, jenž si poradil s Francouzem Chardym.
Tomáš Berdych

Generálka na novou sezonu se Tomáši Berdychovi nepovedla, když na exhibici v Abú Dhabí prohrál s Nadalem i Tsongou, do nového roku ale vstoupil vítězně. V Dauhá odstartoval výhrou 7-6 6-2 nad šestadvacetiletým Italem Alessandrem Giannessim.

Berdych proti 128. hráči světa, jehož maximem je 126. místo, ztratil po svém podání pouhých deset míčků. V prvním setu se mu však proti nepříliš známému soupeři rozehranému z kvalifikace nedařilo podle představ na returnu a sadu urval až v tie-breaku. Tím Italův odpor zlomil a i díky 26 vítězným úderům při 19 nevynucených chybách zaznamenal potřetí v řadě vítězný vstup do sezony.



"O soupeři jsem toho moc nevěděl, navíc to byl první zápas po dlouhé době. Nevěděl jsem, co od něj očekávat. Bylo to pro mě těžké, hlavně na příjmu jsem měl dlouho problémy. Ale byl to pro mě dobrý začátek roku, něco takového jsem potřeboval," komentoval svěřenec Gorana Ivaniševiče Berdych, jenž loni v září laboroval se zánětem slepého střeva a přišel o US Open.

"Už je všechno v pohodě. Příprava proběhla podle plánu, jsem připravený a znovu silný," dodal desátý hráč světa Berdych, jenž obhajuje loňské semifinále. Předloni došel dokonce až do finále.

Ve druhém kole se jednatřicetiletý rodák z Valašského Meziříčí utká s o osm let mladším krajanem Jiřím Veselým, který už včera nezaváhal proti outsiderovi z Turecka. Berdych příbramského rodáka porazil ve všech třech vzájemných duelech, loni však spolu svedli vyrovnané bitvy na wimbledonské trávě i na tvrdém povrchu v Shenzhenu.

První kolo v Dauhá tak zvládli všichni tři čeští tenisté. Kromě Berdycha a Veselého včera uspěl i Radek Štěpánek, který dnes navíc přidal i úspěšný start ve čtyřhře. V té se představil s Kanaďanem Vaskem Pospisilem, s nímž má dohodnutou spolupráci na letošní sezonu.

První singlový zápas roku 2017 dnes absolvovala i světová jednička Andy Murray. Devětadvacetiletý Brit, který minulý týden na exhibici v Abú Dhabí prohrál s Davidem Goffinem, prodloužil svou neporazitelnost v soutěžních zápasech už na 25 utkání, když porazil 6-0 7-6 Francouze Jeremyho Chardyho.

Devětadvacetiletý Skot, jenž byl na Nový rok pasován na rytíře, zvládl úvodní set prvního soutěžního zápasu sezony ve velkém stylu. Chardymu povolil uhrál jen sedm fiftýnů a za 21 minut mu nadělil kanára. Pak ale 69. hráč světového žebříčku přidal a dokonce sebral Murraymu podání. Nakonec ale dvojnásobný wimbledonský a olympijský vítěz vyrovnanou druhou sadu v tie-breaku po hodině hry získal.

O postup do čtvrtfinále si šampion z let 2008 a 2009 Murray zahraje s Rakušanem Geraldem Melzerem.

• ATP 250 DAUHÁ •
Katar, tv. povrch, 1.334.000 dolarů
úterní výsledky (03. 01. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Murray (1-Brit.) - Chardy (Fr.) 6-0 7-6(0)
Berdych (3-ČR) - Giannessi (It.) 7-6 6-2
Tsonga (5-Fr.) - Kuzněcov (Rus.) 6-1 4-6 6-2
Karlovič (6-Chorv.) - Marčenko (Ukr.) 7-6(5) 7-6(0)
Kohlschreiber (7-Něm.) - Džazírí (Tun.) 6-2 7-6(3)
Chačanov (Rus.) - Zajíd (Kat.) 6-1 6-3
G. Melzer (Rak.) - Mathieu (Fr.) 6-7(2) 6-3 6-2
• Čtyřhra - 1. kolo •
Pospisil/Štěpánek (3-Kan./ČR) - Lorenzi/Mayer (It./Něm.) 6-3 6-4
Bagnis/Veselý (Arg./ČR) - Kohlschreiber/Struff (Něm.) 6-4 7-6(7)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
Frick
http://cztenis.cz/clanek/rosol-bude-hrat-halove-mistrovstvi-cr-v-plzni
Reagovat
EllNino
tak byl dlouho zraněnej, na rozehrání holt
Reagovat
Jabadu
Mno ... Jirka na Tomáše regulérně ve výměnách ještě nemá, ale všeho do času.
Podání má lepší a to může rozhodnout.
:-)
Reagovat
EllNino
každopádně to neuvidíme :/ z Doha je letos stream oproti loňsku pouze z centrkurtu a Tomáš s Jirkou hrají na jedničce a Radek s Greefem dokonce na dvojce :/
Reagovat
Krisboy
Hlavně že maj peněz, že nevěděj, co s něma, ale dát kamery na druhej největší kurtz? To je docela rarita, že tam není, ne?
Reagovat
aligo
Je to čím dál častější... Bohužel
Reagovat
EllNino
neřekl bych, vždyť z WTA vidíme každý zápas včetně deblů teď ... ATP zápasy z Brisbane a Chennai rovněz, jen z Doha je letos jen centr, nevím proč :/ ... loni z jedničky normálně byl, on to není ani druhý největší kurt, jsou to prostě asi 4 kurty vedle sebe a velkou tribunou a na jednom byla kamera
Reagovat
Kytka
V Čennaji, kde zdaleka nestartují hráči takového kalibru mají kameru na 3 kurtech a tady nic? Ať se šejkové jdou vycpat. Vědí, že ti nejlepší tam přijedou tak se nesnaží, nějaká televize je nebere. U skoreboardu jsou to akorát nervy a není to na nic, když je člověk jako slepá bába. Taky mně to rozhodilo. Myslela jsem si, že aspoň z jedničky by stream mít mohli. Nic.
Reagovat
turista
Spíš je to o zkušenostech a o psychice.
Reagovat
Kytka
Tak v obojím by měl mít navrch Timáš. Ale bude muset začít hrát už od prvního setu, což se mu letos moc nedaří.
Reagovat
Kytka
Pardon Tomáš
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist