Berdych: Nový trenér je jen otázka změny

17. 12. 2014, 15:22
Aktuality 107
Touha posunout se v kariéře vedla Tomáše Berdycha k rozhodnutí vyměnit realizační tým. Sedmý hráč světa včera oznámil, že jeho novým koučem se stal Daniel Vallverdu a že se rozešel s Tomášem Krupou i s kondičním trenérem Davidem Vydrou. "Nejde o to, že by bylo něco špatně nebo dobře. Je to čistě otázka změny, kterou jsem chtěl udělat. V mém věku je potřeba něco udělat kvůli vývoji a posunu dál," uvedl Berdych pro média.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

S Tomášem Krupou spolupracoval nejlepší český tenista od konce roku 2008. Pod jeho vedením se dostal do finále Wimbledonu 2010 a zahrál si semifinále na zbylých třech grandslamech. V žebříčku vystoupal až na páté místo a přes pět let se drží v desítce dvouhry ATP.

"V první řadě bych chtěl poděkovat a vyzvednout dlouhodobou práci s Tomášem a Davidem. Možná to zní v této chvíli, kdy se s nimi rozcházím, nepochopitelně, ale bylo to super," ocenil Berdych. "Dávám jim za to vysoký kredit. Strávili jsme spolu hodně sportovního života a dokázali strašně moc," dodal devětadvacetiletý tenista.

Hráči světové desítky aktuálně angažují tzv. superkouče, bývalé grandslamové vítěze. Na podzim se Berdych zkoušel domluvit s Ivanem Lendem, který se mu kvůli časové náročnosti omluvil. Sáhl tak po Vallverduovi, bývalému rádci a tréninkovém partnerovi Andyho Murrayho, který je o půl roku mladší než on.

Za riskantní krok své rozhodnutí nepovažuje. "Je třeba se podívat na důležité věci. Za člověka mluví výsledky," poukázal Berdych na fakt, že Vallverdu se během spolupráce s Lendlem podílel na Murrayho titulech na US Open, ve Wimbledonu i na olympijském zlatu. "Vidím, co má za sebou a jaký je člověk. Znám ho z turnajů, a proto jsem po něm sáhl. Má výsledky s hráčem z top ten a to je pro mě určující," řekl.

Od Vallverdua si slibuje jiný pohled na tenis. "Jiného člověka a s tím přicházející změnu," řekl Berdych. Ocenil rychlou domluvu a komunikaci s novým koučem, kterého oslovil sám. Lendl se v domlouvání neangažoval. "Jsou přátelé, u Murrayho strávili dost společného času, ale komunikace byla mezi mnou a Danim," řekl Berdych.

Dvojnásobný vítěz Davis Cupu poháru neprozradil, na jak dlouho se s Valverduem domluvili. "Jde o co nejlepší výkon, aby to fungovalo. Chceme se koncentrovat na tenis," řekl Berdych, kterého hned v úvodu roku 2015 čeká obhajoba skoro 2.000 bodů za semifinále Australian Open či titul v Rotterdamu.

I proto přiletěl Vallverdu už v úterý večer do Česka a trénují s Berdychem v Prostějově. O kondici se nově stará bývalý chorvatský atlet Azuz Simčič.

pva, ČTK

Komentáře

107
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dobrej ve spolek.
Chci se vsim dobrym lidém tady omluvit, jmenem cele nasi rodiny.
Ona Fanka neni spatna, jen ju opustil starej, utekl za mladou.Ona zesilela, zije tady virtualne a mysli si ze je to dobre.Nebere predepsane leky,pak ma ty stavy spatne.
Reagovat
Fandina
To jsi hodný, že se omlouváš, ale je to trochu jinak, tak zase příště, pá pá pá a úsměv!!!
Reagovat
gigin
Ty kresby
Hele zalezi ? od 20min. do hodiny,

Nektere mohou vzit i vic... zalezi i na delce textu...

Nebo jaky ma den...
Reagovat
smazaný uživatel
Za dvacet minut jsme napsal jedno písmenko tak :D zkoušel sem to, ale nekamarádí to se mnou moc :D

Díky za odpověď!
Reagovat
gigin
Jj, není zač.. tak ještě jedna vánoční...

http://sketchtoy.com/63958325
Reagovat
mrafe
Zase super,to nemá chybu, ale čekala bych Ernestka spíše v kuchyni.

Ernests Gulbis v Kuala Lumpuru při kulinářské soutěži
Omlouvám, je nutno se proklikat, je to asi až čtvrté video.

http://www.atpworldtour.com/
Reagovat
MartinPa
Jo to si musíš kópit kreslící podložku, pak do de líp. Šudlání myšou je na draka. :-)
Reagovat
carolyn
já mám také od Vlka pěknou kresbu, jen bych jí musela někde vyhrabat - hádej kdo na ní byl? :-P
Reagovat
George_Renel
http://sport.idnes.cz/anketa-berdych-a-novy-kouc-096-/tenis.aspx?c=A141217_164400_tenis_tny
Reagovat
Roger_Federer
Kukal

"Berdych je zvyklý na svůj rytmus. Má rád svůj klid. A chce být v realizačním týmu šéfem."
Reagovat
Frick
www.youtube.com/watch?v=rWguwENa1BQ

Ale tak co, nic není nemožné, že jo...
Reagovat
gigin
http://www.delfi.lv/sports/news/gada-balva-sporta/jaunumi/balso-par-2014gada-popularako-sportistu-balsojuma-otra-karta.d?id=45349264
Reagovat
smazaný uživatel
http://isport.blesk.cz/clanek/ostatni/221501/hlasujte-v-ankete-sportovec-roku-kvitova-samkova-nebo-nekdo-jiny.html ... Petra je až druhá, mělo by se s tím něco udělat !! Já už napsal všem lidem, co znám :)
Reagovat
gigin
Dals Ernieho?
Reagovat
VlS
A Ferdu Mravence? Je to CZ sportovec roku, co by v něm do boha dělal Mrhač?
Reagovat
gigin
Myslel jsem v jiné anketě, v té, co tu s ní prudím. Kdyby dal, bych mu to vrátil.
Reagovat
gigin
Fedex x Monf

http://sketchtoy.com/59498642
Reagovat
smazaný uživatel
zeptal by ses ho jen, jak dlouho mu tak tvá jedno takový dílo? protože já bych to dělal tak týden no :D
Reagovat
gigin
zeptám se..
Reagovat
smazaný uživatel
díky! :)
Reagovat
gigin
Denis:

http://sketchtoy.com/59530488
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D luxus
Reagovat
gigin
Jako fakt si to zkuste. Na tom sketchtoy. Vlk maluje super. A myslím si, že měl i super glosky. Jako jo, někdy dlouhé, někdy citlivé a třeba pro někoho nepříjemné, ale náhodou mi přišel moc fajn. Pak přijde Misis Lexaurin a řekne ať odsud odejde, že tu chybět nebude a je po prdeli... nic no..
Reagovat
smazaný uživatel
:D já mám se svým kreslením maličkou trpělivost, mám novou myš, asi nechci, aby hned měla letecký den do té zimy ven :D
Reagovat
gigin
Jinak já jsem se s ním setkal ve Varšavě. Že tam žije a má rodinu asi tu není tajemství. Původem je od nás z Valašska. Dlouho jsme to setkání plánovali a měli z toho i obavy. Ale dopadlo to a musím říct, že on je fakt super kluk, chlap.. i když má své starosti, jako každý.. Ovšem mluvím za sebe.. až se vrátí, a já pevně věřím, že jo, tak tu napíše, že já su pička kompletna a bude.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
:) vyřiď mu, že má talent :D
každopádně mě překvapuje, že zvolil k živobytí zrovna Polsko no, ale asi měl důvody, tam se člověk bezdůvodně asi nestěhuje
Reagovat
Roger_Federer
me tady teda Vlk rozhodne chybi a je chyba, ze odesel kvuli takovemu pacientovi jako je pani F.
Reagovat
gigin
ale to se tak různě váže. Vlk, janekda, Oskar a různě je to provázané... Fakt je ten, že jádro zla a moru je Fandina. Jako ano, existuje ignor, nemusíš na ní reagovat a tak dále a tak dále.. ale proč?? Jsme tu všichni na jedné hromadě kvůli tenisu a ona to celé dokurvila...
Reagovat
Roger_Federer
Ano, ale my vsichni kteri tu jsme pravidelne a dlouho asi vime, ze nas "travi a vyhlazuje" postupne..A chapu proste ze lidi nemaji tolik chuti a duvodu tomu psychousovi vzdorovat furt dokola, 3x tydne.
Reagovat
Fandina
a co jim brání, aby tu psali dál. To nejsou schopni ignorovat jednoho nicka? To tim vadí, že na veřejném webu píší různí lidé? Normální to tedy není. To uznej sám. Vymlouvat se na to, že existují ostatní lidé, kteří píší o tenise. Zjevně tady pacientem není Fandina, ale ti dotyční.
Reagovat
Roger_Federer
Je tezke pochopit, ze te nekteri lidi tady te meli a maji dost natolik, ze sem prestali chodit?
Reagovat
Fandina
Ano, pro mě je to těžké pochopit. Já myslím hlavou a vím, že když mi někdo nesedí, tak si ho nevším. A dělá to tak každý v každé společnosti. Tedy každý chytrý. Ve škole jsou různí spolužáci, v zaměstníní různí lidé, všude jsou různí lidé. A každý rozumný člověk tohle ví. Pokud mi někdo nesedí, nebavím se s ním, nepíši o něm, nezajímám se o něj. Pokud budu do takového člověka šít, jako to děláš ty, tak vyvoláš opačný efekt. Dotyčný se bude cítit ohrožen a tím víc se bude bránit. Pokud neustále budeš o někom psát, že je blb. Věř tomu, že ti to vrátí. Pokud budeš chytrý a mlčet o tom, nic se nestane. Bude klid.
Reagovat
Roger_Federer
Nech si uz ty svoje obecne blaboly a klise od cesty.Kazdy rozumny uz pochopil co za hru tady hrajes. Proc se obracis a vztahujes opet hovor na me, kdyz se ted mluvilo o jinych diskutujicich, ktere si znechutila a prestali sem chodit?
Takze, nekolik lidi, nebylo jich malo, s kterymi si tady mela nekolik vymen nazoru na tebe stejne jako ja neustale utocilo, tudiz ty ses musela branit ? Ty si vlastne zdejsi?
Reagovat
Fandina
Ptal ses, odpovídám ti. A ještě ti napíši jednu věc. Neovlivníš, kdo tu co bude psát. Je to každého věc, jestli tady bude psát a co. A každé věc, jak se dovede srovnat s tím, co píší druzí. Každý rozumný člověk tohle ví.
Reagovat
slacker
Tak se srovnej ty sama s tim co piseme o tobe. Za to si muzes jen a jen ty sama.
Reagovat
Roger_Federer
:)..nasvuj udajny vek si neuveritelne tupa.
Reagovat
Fandina
zbytečně ti něco psát, nepochopíš nic
Reagovat
slacker
Jo a proto si zase musela vyprdnout dalsi iteraci tehoz zbytecneho a arogantniho cancu
Reagovat
Fandina
musela
Reagovat
slacker
TO jsou zase obr cancy jedny ulhany jezibaby. Rid se svyma radama ty sama a vyhybej se nam obloukem.
Reagovat
Fandina
Ty mi nebudeš určovat, co mám a kde psát. Ty ne.
Reagovat
slacker
Vse co tady pises a delas ti vratime a jeste pridame navrh.
Reagovat
smazaný uživatel
hele :D já to řeknu po lopatě a vím, že tím asi tady nebudu oblíben

JDĚTE S TÍM UŽ DO PRDELE
Reagovat
Mayo
neskutočné...chcel by som tiež tak vedieť kresliť, len posielaj, baví ma to pozerať
Reagovat
gigin
tak ještě jednu:
http://sketchtoy.com/59338681

Ale už musím valit. Musím převést místnímu Stanovi a místnímu Domovi kajdy zpět, tam kam patří..
Reagovat
gigin
jsem řekl. Díky všem. Předem. Jaké jsou pravidla hlasování a kdo to řídí, čert to vem. Cíl je jasný :) Jinak Vlk taky dal hlas. A když jsme u něj, tak další črtka od něj.. mám jich víc, budu vám to tu posílat, pokud vás to bude trošku zajímat... :)

http://sketchtoy.com/63896326
Reagovat
gigin
Jo, sorry. Motto je - příprava Génia na 2015.
Reagovat
smazaný uživatel
každopádně posílej :) líbí se mi to!
Reagovat
gigin
tak jedna Máša..

http://sketchtoy.com/59761617
Reagovat
gigin
já se v tom různě probírám...

http://sketchtoy.com/59315649
Reagovat
smazaný uživatel
:D to poslední byla povinnost podle mě postnout od tebe :D
Reagovat
smazaný uživatel
výborný to je :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty kresby Vlka jsou nejlepší! :DD
Doufám, že se v roce 2015 zase na TP vrátí, třeba i jen na nějaký čas.. :-))

A Génius má ode mě také hlas! :-)) :D
Reagovat
gigin
mi na tom fakt záleží, tak bych Vás poprosil o hlas. První kolo jsme dali a teď se hraje o absolutního vítěze. Chápu, že po tom "všem" vám to asi nebude po chuti, ale i tak doufám, že z vás něco dostanu :)

http://www.delfi.lv/sports/news/gada-balva-sporta/jaunumi/balso-par-2014gada-popularako-sportistu-balsojuma-otra-karta.d?id=45349264
Reagovat
blixa
Máš ho tam ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Je tam. ;-))
Reagovat
mrafe
je to ten samý odkaz, co jsem dávala odpoledne Magu nebo mám gramlavý ruce?
Reagovat
smazaný uživatel
Dal jsem ho taky :)
Reagovat
gigin
Snad ten samý, no.. musí se ti tam objevit tři sportovci. Šofér, biatlonista a on :)
Reagovat
mrafe
Dík, ta to bude to samé, tak já můžu hlasovat až zítra, dneska už mám odhlasováno, zítra Ernestkovi pošlu hlas.
Reagovat
gigin
Děkuju moc. Ještě doufám, že jak je Génius, tak že si neuložil veškeré prize money do nějaké ruské banky. On k tomu Rusku tak tíhne, viz jeho bábuška. Snad dal na starého harcovníka Ainarsa...
Reagovat
a.magerova
No předpokládám, že má prachy v zemi u Rogera :-P
Reagovat
smazaný uživatel
No jestli to má v rublech, tak bude muset po turnajích jezdit stopem. A za moře plavat.
Reagovat
Nola
hlasujeme, hlasujeme, Ernestka si pestujeme.....
Reagovat
smazaný uživatel
A hokejka nic? Přitom v All Star Game hlasování už má přes mega hlasů, o půlku víc než druhý v pořadí :) Nějak jsou ty ankety dnes všude hacknuté, i ten řidič začal nějak šlapat na plyn...
Reagovat
Roger_Federer
odeme ma ten snob uz 5 hlas.
Reagovat
tommr
dobrá zpráva: stavba druhý zatahovací střechy na C1 byla konečně schválená ...
špatná zpráva: stavba se potáhne pět let a v provozu by měla bejt až od sezóny 2019 ...
http://pulse.ng/sports/tennis/tennis-development-all-england-club-to-build-roof-on-court-one-at-wimbledon-id3350641.html
Reagovat
a.magerova
To by ještě Roger mohl stihnout slavnostní otevření nebo vlastně slavnostní zavření střechy na C1 :-)))
Reagovat
tommr
Federer to určitě stihne i když už třeba nebude aktivní. Já mám spíš obavy abych se toho dožil já sám ... :)
Reagovat
EllNino
věř ;) ...
Reagovat
a.magerova
Aaaaale..... přežil akce na TP, tak už přežiješ vše, navíc je určitě nějaký Život po Životě, vždy existuje aspoň nějaká naděje ;-)
Reagovat
EllNino
yes :) orfismus ;)
Reagovat
Kozoroh
Když už jsme u konce Federerovy kariéry, kdy myslíte, že skončí? Prý by ještě chtěl hrát v Riu 16, takže bych to viděl na roky 16/17/18. A kde skončí s tenisem? Nejideálnější by to bylo ve Wimbledonu, můj názor...
Reagovat
LukasH
Řekl bych, až se mu nakupí problémy se zdravím jako u Liny.:-) Určitě chce ještě vyhrát GS - tenis na to má, na USO měl smůlu, že tam Čilič chytl životní formu...
Reagovat
a.magerova
Už jsem ho i slyšela, že říkal, že Riem TO nejspíš neskončí, takže SUPER, hlavně aby zdraví sloužilo !!!!
No a taky říkal, že by chtěl být "papaláš" ve Wimbledonu, tož tak ;-)
Reagovat
a.magerova
Navíc vždy říkal, že by chtěl, aby ho viděly hrát jeho děti a teď má 2 kluky, určitě se před nimi bude ještě chtít soutěžně ukázat, takže ještě 5 let minimálně, kde je vlastně dějiště OH po Riu?! :-))))
Reagovat
carolyn
Magu a co když přijdou ještě jedny další dvojčata? To by bylo dalších pár let navíc :-)
Reagovat
a.magerova
Uvidíme.... zatím mu plánuji život podle známých veličin :-P
Reagovat
Kozoroh
Tokio
Reagovat
a.magerova
OH 2020 Tokio, no a v Basileji to DORAZÍ ;-)
Asi....
Reagovat
Kozoroh
Dcerky už ho hrát viděly - ve finále letošního Wimbledonu :-)
Reagovat
a.magerova
No ale má i kluky a táta se bude chtít před klukama vytáhnout, znám chlapy-ješity :-))))
Reagovat
Kozoroh
Je ale možné, že bude chtít vidět své děti vyrůstat + jak dlouho mu zdravotní stav dovolí hrát tenis. Ješita-neješita
Reagovat
a.magerova
Jezdí všichni spolu, takže své děti vidí třeba i víc než mnohý obyčejný rodič. Ano to ZDRAVÍ a věk je limitující, prostě uvidíme.... zatím tady můžeme různě prorokovat a PAK se předhánět či dohadovat, kdo byl blíž PRAVDĚ ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
OK, tak můj tip je, že skončí po OH 2028 v Addis Abeba.
Reagovat
Frick
Proč sakra tu zprávu dne nenapíšete? Je to takový divný vakuum tady...
Reagovat
smazaný uživatel
oni nemůžou, protože to ještě není oficiálně venku..
Reagovat
Kozoroh
Přesně tak, je to stále jen v rovině spekulací...
Reagovat
Frick
A nemůže se napsat to, že se o tom spekuluje? :o)
Reagovat
Cico93
A o čo ide?
Reagovat
EllNino
o ten pouťák v Praze ...
Reagovat
VlS
Na WTA o tom není ani slovo taky.
Reagovat
EllNino
nevím, zatim mi to připadá jako kachna, ale zase když to má bejt teda nějakej věrohodnej zdroj :)
Reagovat
tommr
mě to příjde docela věrohodný. Je celkem logický, že po zrušení několika jiných WTA turnajů je šance vejít se s Prahou do tenisovýho kalendáře mnohem větší ...
Reagovat
EllNino
jj .) ale radši bych tedy Štvanickej centr a krásný prostředí na ostrově než Spatru u čističky ...
Reagovat
tommr
já bych bral obě varianty i když ta Štvanice by samozřejmě byla po všech stránkách mnohem lepší. Vybírat si ale nemůžeme ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
ten člověk pravidelně zveřejňuje startovací listiny na všechny turnaje ještě před tím, než je zveřejní samotný turnaj, nebo kdokoliv jiný. V podstatě je to tutovka.
Reagovat
smazaný uživatel
ale samozřejmě je to neoficiální zdroj, čili tenisportal o tom zatím psát nebude, dokud se to někde neobjeví oficiálně.
Reagovat
VlS
A proč by měli psát o spekulacích? Psát má smysl o ověřených a potvrzených věcech.
Reagovat
paulmara
zdroj je spolehlivý
Reagovat
VlS
Tak ho napiš
Reagovat
paulmara
Emilio
Reagovat
blixa
To mi připomnělo jeden starej for, někdy z 80tých let.
Soudružka učitelka se ptá ve škole dětí, "Tak deti, čo viete o Slovenskom národnom povstání ? Prihlásí se Jožko a tajomně odpovie: "Súdružka, konkrétne neviem nič, ale volačo sa chystá".
Reagovat
mrafe
+1
Reagovat
VlS
Připoměl jsi mě taky jeden:
Víš, že se bude stavět hráz od Beskyd po Šumavu a celý se to pk včetně prahy zaplaví? A proč? Aby bylo kde natočit film o největší námořní bitvě SNP.
Reagovat
misa
měnit nemusel. Pod Vydrou byl na tom Tom dobře a hlavně nebyl vůbec zraněný. Tyhle překotné změny pár týdnů před startem sezony 2015...
Reagovat
rosm
tak to neni zasluha kondicaka, navic kdyz je s kondici na stiru, navic zpusob hry Berdycha skoro nedovoli zraneni
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist