Berdych po čtvrt roce vyhrál dvakrát po sobě, čeká ho odveta s Darcisem

23. 8. 2012, 07:54
Aktuality 6
ATP WINSTON-SALEM - Tomáš Berdych postoupil ve Winston-Salemu poprvé po třech měsících porazil dva soupeře po sobě. Po Bogomolovovi nepřišel o servis ani s Finem Nieminenem a může se těšit na odvetu za vyřazení z olympiády proti Belgičanu Darcisovi.
Tomáš Berdych

Tomáši Berdychovi se od vyřazení z osmifinále French Open nedařilo. Ze šesti turnajů si odvezl pouhé tři výhry a nyní je rád, že pořadatelům turnaje ve Winston-Salemu kývl na nabídku hrát na divokou kartu.

Soutěže pouhý týden před US Open se šestadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí až dosud nikdy nezúčastnil, letos však potřebuje získat úderovou jistotu. Poté, co se na několik dní odmlčel a pouze trénoval, nabírá zápasový rytmus a zatím jde vše podle plánu. Po Bogomolovovi si ve dvou setech poradil i s Jarkkem Nieminenem a může se těšit minimálně na ještě jeden zápas.

Berdych v prvním setu ztratil během pěti gamů na servisu pouze dva míčky a vyhrál 6-3. Od bleskové výhry ho přibrzdil pouze déšť, který utkání přerušil ve druhé sadě za stavu 4-2, kdy měl český tenista brejkbol. Po pauze ale šestadvacetiletý Berdych nic nenatahoval a po pár minutách souboj ukončil. V sedmém vzájemném utkání s jednatřicetiletým Finem tak již pošesté zvítězil.

O postup do semifinále si česká jednička, jež vyhrála dva zápasy poprvé od French Open, zahraje se Stevem Darcisem, který sedmého hráče světa vyřadil na olympiádě v Londýně. Na wimbledonské trávě Berdycha trápila koordinace pohybu na kluzkém povrchu, s Belgičanem však prohrál i před třemi lety na antukovém challengeru v Prostějově a má mu tak co vracet.

Osmadvacetiletý Darcis se ve Winston-Salemu prezentuje dobrými výkony, když po deklasování Malisse a Istomina porazil v duelu bez jediného brejku 7-6 7-6 domácího Andyho Roddicka.

Další podrobnosti připravujeme.

- ATP 250 WINSTON-SALEM -
(USA, tv. povrch, 553.125 dolarů)
středeční výsledky (22. 08. 2012)

Dvouhra - 3. kolo:
Berdych (2-ČR) - Nieminen (16-Fin.) 6-3 6-2
Tsonga (1-Fr.) - Stachovskij (Ukr.) 7-6(1) 6-4
Isner (3-USA) - Melzer (13-Rak.) 6-4 6-3
Dolgopolov (4-Ukr.) - Nalbandian (14-Arg.) 6-3 6-4
Darcis (Belg.) - Roddick (5-USA) 7-6(6) 7-6(3)
Granollers (6-Šp.) - Gulbis (Lot.) 4-6 6-3 6-2
Querrey (7-USA) - López (9-Šp.) 6-3 6-4
Goffin (Belg.) - Kubot (Pol.) 6-3 1-6 7-6(5)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Sonja
Tome, držím palce. Zaber hergot!:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas jsem neviděl, mužu se zeptat jak Tomáš hrál?
Reagovat
smazaný uživatel
s Nieminenem jsem necekala zadnou brnkacku a ze zacatku zapasu jsem si i vzpomnela na poznamku Fandiny o tom, ze Berda po prechodu z antuky uvizl v dlouhych vymenach, ktere mu nesvedci. Ty pocatecni byly dlouhe, ale moc se mi libily, kdyz si Berda ty udery prochazi, vypada z BH i FH pekne. Vysoko umistena kamera stirala vysku balonu, ale z me oblibene ptaci perspektivy :-) se zdaly ostre, super dojem. Berdovi drzel servis, nekolik her si uhral v pohode s nulou. Dostal sice, myslim, vic es nez sam dal, ale vubec nebyl spatny na returnu, bral si pomerne jiste body predevsim z druheho servu Nieminena. Par prechodu na sit po slusnem FH, jeden Fedex v horsim provedeni tam byl = po jedovatem uhlu z FH stop volej... Slusny zapas se slusnym souperem..
Reagovat
smazaný uživatel
díky :-)
Reagovat
Heather_Fedex
lichotivy nadpis ;D
Reagovat
Fandina
Druhé kolo v kapse a Darcis bude výzva, tak držím palce a dej to !
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist