Berdych po dobrém výkonu porazil Ferrera 3-0 na sety

8. 7. 2017, 17:40
Aktuality 25
WIMBLEDON - Tomáš Berdych ve Wimbledonu po dvou čtyřsetových výhrách předvedl svůj zatím nejlepší výkon. Španěla Davida Ferrera přehrál bez ztráty podání a poprvé v sezoně postoupil na grandslamu mezi šestnáctku nejlepších. O čtvrtfinále si zahraje s Dominicem Thiemem.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych na úvod Wimbledonu zdolal Francouze Chardyho a Američana Harrisona po čtyřsetovém boji, dnešní třetí kolo proti Davidu Ferrerovi však zvládl bez potíží. Zkušeného Španěla, který letos vyhrál jen deset zápasů, porazil 6-3 6-4 6-3 a připsal si jubilejní čtyřicátý vítězný zápas na trávě v All England Clubu.

Poslední český zástupce ve dvouhrách v letošním turnaji se proti Ferrerovi mohl spolehnout na tradiční zbraně. Opíral se o servis a 'úřadoval' z forhendu. V prvním a druhém setu navíc shodně brzy získal brejk, který pak už udržel.

Na konci první sady si setbol připravil povedeným náběhem k síti po servisu. Koncovku druhého setu z terasy sledoval i sedminásobný vítěz Wimbledonu a letošní favorit Roger Federer, kterého čekal zápas na centrkurtu až večer.

Třetí sadu rozhodl Berdych povedeným křížným prohozem v páté hře, přičemž v předešlém gamu odvrátil jediný brejkbol soupeře v utkání. Zápas ukončil po hodině a tři čtvrtě při druhém mečbolu.

"Utkání bylo bez jediného propadu. Nic takového tam nebylo, což je super. Jsem rád, že se mi to takhle podařilo zvládnout, a o to víc, jaký to byl soupeř, byť to není žádný travař. Vždycky potěší být součástí druhého týdne," řekl Berdych. "Odservíroval jsem tady dobře všechny tři zápasy," pochvaloval si.

Výhrou srovnal bilanci s Ferrerem na 8-8, ale na grandslamech zdolal bývalého třetího hráče světa, který je nyní na 39. pozici, i ve třetím vzájemném duelu.

Pro Berdycha je účast v osmifinále Wimbledonu letos nejlepším výsledkem na grandslamu. V lednu na Australian Open prohrál ve 3. kole s pozdějším vítězem Federerem a na French Open skončil o kolo dříve na raketě Chačanova.

Při čtrnáctém startu ve Wimbledonu si finalista z roku 2010 a loňský semifinalista Berdych zahraje podeváté osmifinále. V pondělí se v něm jedenáctý nasazený Čech utká buď s turnajovou osmičkou Rakušanem Dominicem Thiemem, kterého v jediném vzájemném duelu na US Open 2014 porazil 3-0 a sety.

"Je to hodně dravý kluk, o kterém může být v budoucnu hodně i slyšet. Jsem tady v lehce jiné pozici, on by měl vyhrát, ale těším se," řekl Berdych.

Hrát se bude v pondělí, kdy jsou na programu všechna osmifinále dvouhry mužů i žen. "Myslím, že to je nejlepší den tenisu. Můžete si vybrat skvělý zápas na velkém i menších dvorcích. Jsem rád, že u toho budu," usmál se Berdych.

Federer a Djokovič stále neztratili set
Bez ztráty setu prošli favorité Srb Novak Djokovič a Švýcar Roger Federer do druhého týdne tenisového Wimbledonu. Trojnásobný vítěz londýnského grandslamu Djokovič porazil Lotyše Ernestse Gulbise 6:4, 6:1, 7:6 a v osmifinále je podesáté. Rekordman Federer, který ve Wimbledonu startuje již podevatenácté, v cestě za osmým titulem zdolal Němce Mischu Zvereva 7-6 6-4 6-4 a mezi nejlepší šestnáctku se dostal již popatnácté.

"Dnes to byl dobrý zápas se spoustou lobů a drop shotů. Zápas jsem si užil a myslím, že divákům se musel líbit. Se svým výkonem jsem spokojený," komentoval Federer.

Pětatřicetiletého Švýcara v osmifinále čeká Bulhar Grigor Dimitrov, kterého porazil ve všech pěti vzájemných zápasech. "On je teď v ideálním tenisovém věku. JE silný po všech tenisových stránkách, takže to bude hodně těžké," uvědomuje si Federer.

Dimitrovovi dnešní postup usnadnila skreč soupeře. Semifinalista turnaje z roku 2014 vedl nad Dudim Selou 6-1 6-1, když izraelský tenista zápas kvůli zranění vzdal. V letošním ročníku je to už devátá skreč ve dvouhře mužů.

V případě úspěchu Federer ve čtvrtfinále může narazit na druhého z bratrů Zverevů Alexandera. Desátému nasazenému Němci se však v prvním grandslamovém osmifinále do cesty postaví Kanaďan Milos Raonic, jenž obhajuje loňskou účast ve finále.

Djokovič dnes ukončil cestu Gulbise, který před Wimbledonem vyhrál zápas na ATP Tour naposledy loni na Roland Garros. V prvním setu prohrával srbský favorit 2-4, ale pak získal devět gamů za sebou. V třetí sadě bývalý desátý hráč světa Gulbis, jenž po zdravotních problémech spadl na 589. místo žebříčku, držel s Djokovičem krok a rozhodl až tie-break.

"Těší mě, jak se moje hra zvedla oproti úvodním dvěma kolům. Takhle soustředěný výkon jsem nepodal už několik týdnů," řekl Djokovič, jenž před Wimbledonem vyhrál turnaj v Eastbourne. V osmifinále ho čeká Francouz Adrian Mannarino, kterého loni vyřadil ve druhém kole.

Senzace se zrodila v mužské čtyřhře, kde už v druhém kole vypadli obhájci titulu Pierre-Hugues Herbert a Nicolas Mahut. Francouzskou dvojici vyřadili domácí tenisté Jay Clarke a Marcus Willis v pětisetové bitvě. Osmnáctiletý Clarke je přitom v deblovém žebříčku na 882. místě a jeho spoluhráči patří 708. příčka.

• WIMBLEDON 2017 •
Velká Británie / Londýn, tráva, 13.924.819 dolarů
sobotní výsledky mužů (08. 07. 2017)
• Dvouhra - 3. kolo •
Berdych (11-ČR) - Ferrer (Šp.) 6-3 6-4 6-3
Djokovič (2-Srb.) - Gulbis (Lot.) 6-4 6-1 7-6(2)
Federer (3-Švýc.) - M. Zverev (27-Něm.) 7-6(3) 6-4 6-4
Thiem (8-Rak.) - Donaldson (USA) 7-5 6-4 6-2
A. Zverev (10-Něm.) - Ofner (Rak.) 6-4 6-4 6-2
Mannarino (Fr.) - Monfils (15-Fr.) 7-6(3) 4-6 5-7 6-3 6-2
Raonic (6-Kan.) - Ramos (25-Šp.) 7-6(3) 6-4 7-5
Querrey (24-USA) - Tsonga (12-Fr.) 6-2 3-6 7-6(5) 1-6 7-5
Dimitrov (13-Bulh.) - Sela (Izr.) 6-1 6-1 skreč S.
• Smíšená čtyřhra - 2. kolo •
Jebavý/Hradecká (16-ČR) - Broady/Broadyová (Brit.) 6-4 7-5
JUNIOŘI
• Dvouhra - 1. kolo •
Vrbenský (ČR) - Vale (15-Portug.) 6-4 7-6(6)
Miladinovič (6-Srb.) - Štyler (ČR) 6-3 7-6(7)
Stewart (Brit.) - Macháč (ČR) 4-6 7-5 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

25
Přidat komentář
Bee
velká gratulace Tomáši...!!! fakt že jo! Je škoda, že Tom nevzbuzuje tolik emocí jako holky nebo ostatní tenisté. Pod články o něm jen pár reakcí... Zasloužil by víc:-) Velká poklona a respekt! A Fandina tu vážně chybí, ta mu vždycky hoodně přeje... Nevíte někdo kde je??
Reagovat
smazaný uživatel
To je banda tady! jo to kdyby lupnul titul bys viděl kolik by tady bylo pricmrdů a placalo by ho po ramenech!!hned by bylo komentu v pysk
Reagovat
FulnekUltras
z pověrčivosti napíše až po nedělním finále ;)
Reagovat
panzer.dragon
Roger - 7 UE / 61 W
Reagovat
Pe3k
A to sem celkem nespokojený, jak hrál...return a prohozy musí zlepšit.
Reagovat
smazaný uživatel
To jen Roger Novák atd cocoti
Reagovat
Kytka
Dneska Tomáš moc pěkně, profesorsky, konečně bez komplikací a bez nervů. I když David je už za zenitem. Ale povolil mu jen jeden jediný breakball. Gratulka. S Thiemem se bude lámat chleba, no ale uvidíme. Tomáš je dobře rozběhnutý, zkušenější.
Reagovat
Torn
Tak u Tomáše není problém v tom, že b nedokázal porazit TOP10 hráče svou hrou, ale svou hlavou. Jestli se opět zasekne, jak zjistí, že Thiem je před ním sesype se. Možná by pomohlo, kdyby jim dali masky, aby Tom nevěděl s kým hraje. :D
Reagovat
FulnekUltras
Nalepit jim všem na xichty Andersona a vyřízené... ;)
Reagovat
Mayo
To nemecké Fíderer je odporne :/
Reagovat
Krisboy
Roger se zdá být v zóně...
Reagovat
Krisboy
Pan Berdych skvěle, ale věřil jsem mu, nejsu překvapen.
Reagovat
letityfanousek
a semi= Berdych-Federer a Murray-Nadal
Reagovat
Kozoroh
Berdych v semi nebude.
Reagovat
Lina
A pročpak by ne? :)
Reagovat
mahycek
Tomáš, zatím výborně .
Reagovat
FulnekUltras
Berďulko poooooooooooooooooooooojď !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Torn
Zastupuješ Fandinu?:D
Reagovat
FulnekUltras
Čert ví, kde sa děvčica po nocách túlá... ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
jen tak dál, až do finále.
Reagovat
Kozoroh
To těžko, přes Serbinátora neprojde!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Serbinator letos padne s berdou!
Reagovat
Pe3k
To by bylo fajn!
Reagovat
Franky
nooo Berdych sa semi s Fedexom by bolo fajn
Reagovat
Marduch
Mohl by, kdyby udrzel hype, coz je ale jeho achilova pata. Ale treba tentokrat...:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist