Berdych po víc než měsíci znovu vyhrál. Teď ho čeká Ferrer

30. 9. 2010, 11:39
Aktuality 4
Tomáš Berdych ukončil v Kuala Lumpuru sérii čtyř porážek v řadě. Český tenista porazil v Malajsii ve svém úvodním utkání Denise Istomina z Uzbekistánu 6-4 6-3 a postoupil do čtvrtfinále. V něm narazí na Španěla Davida Ferrera.
Tomáš Berdych

Ačkoli souboj Tomáše Berdycha s Denisem Istominem sliboval po jejich wimbledonské bitvě vyrovnanou podívanou, velké drama diváci v Kuala Lumpuru neviděli. Zatímco v Londýně byl letos uzbecký tenista poměrně blízko vítězství nad Berdychem, nad nímž vedl 2:1 na sety, dnes český hráč porazil svého soupeře bez ztráty setu. V obou sadách sice Berdych ztratil servis, Istominovi ale prorazil podání celkem pětkrát a za 82 minut zvítězil 6-4 6-3.

"Neměl jsem lehkého soupeře, ale dnes ani na lehké nenarazíte," pochválil protivníka Berdych. "Dnes jsem hrál dobře, na kurtu jsem se dobře cítil. To je u prvního zápasu důležité, dostal jsem se rychle do rytmu."

Pětadvacetiletý Berdych čekal na vítězství od srpnového turnaje v Cincinnati, kde vypadl ve třetím kole. Poté nezvládl první kolo na US Open a ztratil i oba zápasy v semifinále Davis Cupu v Srbsku.

Čtvrtfinálovým soupeřem rodáka z Valašského bude pátý nasazený hráč David Ferrer. Španělský tenista se už stihl v Kuala Lumpuru rozehrát v prvním kole a problémy neměl ani dnes proti Indovi Yukimu Bhambrimu. Na kurtu strávil Ferrer necelou hodinu a zvítězil dvakrát 6-2.

Jedenáctému hráči světa má Berdych co oplácet. Má s ním totiž zápornou bilanci 2-4 a podlehl mu v posledních třech střetnutích.

Pokud postoupí do semifinále, může Berdycha čekat turnajová jednička Robin Söderling. Švéd dnes stejně jako český tenista odehrál v Malajsii svůj první zápas, který zvládl bez nejmenších problémů. Proti přemožiteli Františka Čermáka Edouardu Rogeru-Vasselinovi neztratil ani jednou servis a za hodinu zvítězil 6-0 6-1.

O postup mezi nejlepší čtyři se Söderling popere s Kazachstáncem Andrejem Golubjovem, který dnes bez ztráty setu porazil Kevina Andersona z Jihoafrické republiky.

Výsledky - Kuala Lumpur (dotace 850.000 dolarů, tvrdý povrch):

Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (3-ČR) - Istomin (Uzb.) 6:4, 6:3, Söderling (1-Švéd.) - Roger-Vasselin (Fr.) 6:0, 6:1, Ferrer (5-Šp.) - Bhámbrí (Ind.) 6:2, 6:2. Golubjov (8-Kaz.) - Anderson (JAR) 6:4, 7:6 (7:4).

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Čermák/Mertiňák (2-ČR/SR) - Huss/Hutchins (Austr./Brit.) 5:7, 6:1, 10:5.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
strapaty d.ebil nech skonci s tenisom
Reagovat
smazaný uživatel
ban
Reagovat
smazaný uživatel
proc by mel slibovat vyrovnanou podivanou? Ja, jako odbornik, jsem se nebal vsadit za tisice hcp - na Toma
Reagovat
smazaný uživatel
aky si ty odbornik ty klaun,
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist