Berdych pokračuje bez ztráty podání, čeká ho Džumhur

15. 1. 2014, 03:15
Aktuality 111
AUSTRALIAN OPEN - Vyrovnané výkony s minimem chyb dovedly Tomáše Berdycha do 3. kola Australian Open. Český tenista v Melbourne ještě nepřišel o podání, dnes si bez jakýchkoliv problémů poradil s Francouzem Kennym De Schepperem.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych zatím na Australian Open neřešil žádné potíže. Základem hladkých postupů je hlavně servis, o který ještě ani jednou nepřišel. Třináct fiftýnů po něm ztratil v prvním kole, jen o jeden víc proti němu dnes na returnu uhrál dvoumetrový Francouz Kenny De Schepper.

Zatímco šestadvacetiletý De Schepper se dnes nedokázal opírat o svou největší zbraň servis, český tenista hrál téměř bez chyb. Postupně se dostal do tempa a bylo jen otázkou času, jaký dnes v rozpálené Hisense Areně stráví.

A zbytečně dlouho se na něm nezdržel. Berdych nastřílel 29 winnerů, spáchal jen 13 nevynucených chyb, pro 21 fiftýnů si došel na síť a po hodině a 42 minutách zvítězil hladce 6-4 6-1 6-3.



"Byl to dobrý test v horkém počasí, které tady je, Jsem rád, že jsem to zvládl takhle rychle. V této fázi turnaje potřebuju hrát solidně, vyrovnaně. Povedlo se mi ušetřit energii, teď si půjdu odpočinout někam, kde je příjemnější teplota," řekl Berdych v pozápasovém rozhovoru.

Zápas ve větším horku prý ještě nehrál, do diskuze o zasáhnutí pořadatelů do programu se ale zapojovat nechce. "Jsem člověk, který dodržuje pravidla.  Řídím se jimi. Je pravda, že už nevím, kdy jindy by chtěli do programu zasáhnout. Jak velké vedro by muselo být. Ale já se snažím hlavně co nejlépe připravit a přežít. Rozhodování nechám lidem, kteří turnaj řídí," řekl Berdych v rozhovoru pro iDnes.cz.

Ve 3. kole se čtvrtfinalista posledních tří ročníků utká se 188. hráčem světa Damirem Džumhurem. Jednadvacetiletý Bosňan, který si v prvním kole proti Hájkovi připsal první výhru na okruhu ATP, dnes postoupil přes Ivana Dodiga, Nasazený Chorvat dnes za stavu 6-4 6-4 3-6 a 1-4 vzdal a stal se už devátým tenistou ve dvouhře mužů, který na letošním Australian Open nedohrál zápas.

- AUSTRALIAN OPEN 2014 -
(Austrálie - Melbourne, tv. povrch, 33.000.000 austr. dolarů)
středeční výsledky českých tenistů (15. 01. 2014)
Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (7-ČR) - De Schepper (Fr.) 6-4 6-1 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

111
Přidat komentář
smazaný uživatel
mám ve fantasy asi jako jediný jako vítěze, takže Tome pod!
A trošku z jiného soudku - Lucka Hradecká chytla formu, ale také zraje jako víno:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10202752103754855&set=a.10201081157102233.1073741825.1567652135&type=1&theater
Reagovat
Fandina
Já mám také jako vítěze Toma. Berdo ... pojď pojď pojď!

Na Lucku pěkný odkaz. Je to kočka. Nedávno jsem jí potkala v Praze a moc dobře vypadala. A má prý nového kluka!
Reagovat
smazaný uživatel
Pane Ježíši Kriste, Synu Otce,
sešli nyní svého Ducha na zem.
Dej, ať Duch svatý přebývá v tenisové raketě Tomáše Berdycha,
aby byl ochráněn před zkázou, neštěstím ,válkou a nemravnými podvečerními návrhy Ester Sátorové.
Kéž Paní všech rozpálených kurtů,
která byla kdysi Marií,
je naší přímluvkyní.
Amen.
Ve jménu Lendla i Borga i Johna vzteklého, tajbrejk.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
Fandina
Palec nahoru UP!
Reagovat
Jan
Tak tak, tak by to malo byť :)
Reagovat
Fandina
Vašku pojď pojď pojď!!!
Reagovat
Fandina
Vašek super. Mám radost, fandila jsem jako o život. V dalším kole Wawroš. To bude těžké, ale držím palce. Vašku pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Držím palce Stanovi. Jeho hra je moc líbivá a za poslední rok i mentálně vyzrál.
Reagovat
Fandina
Já Vaškovi, i když vím, že Stan je někde jinde.
Reagovat
babolat.cz
já myslím,že oba momentálně vyzráli.
Reagovat
smazaný uživatel
Pekne Vasek!
Reagovat
tommr
a má i potřebný štěstí když v těch vražednejch pařácích nedostává těžký soupeře. To platí i pro třetí kolo kdy místo s Karlovicem nebo Dodigem bude hrát s Dzumhurem ... :)
Trochu mě jen mrzí, že ve čtvrtým kole mu zase hrozí Anderson. Tomáš sice proti němu umí, ale sledovat zápasy s pořád stejným soupeřem je strašná otrava. Škoda, že Jirka Veselý nedotáh proti Andersonovi to dvousetový vedení ... :(
Reagovat
Fandina
Doufám, že se Dzuhmur nevypne k nějakému překvapení na turnaji, ale jinak Berda hraje v pohodě a moc dobře a co se týká Andersona, tak s tebou sdílím obavy, protože po těch prohrách s Tomem jednou výhra určitě přijde, tak hlavně ne teď. Berdo pojď!
Reagovat
PetaM
To "hlavně ne teď" je říkáno před každým zápasem Toma s Kevinem :D Nikdy není pravý čas na to, aby ho porazil :D Ale ono to bohužel jednou přijde. A opravdu doufám, že ne zrovna teď na AO, kde byl vylosován celkem přijatelný los až do Semi :) To by naštvalo ... Ale Tom je dříč, zvládne to :) A navíc, ani jeden tam ještě není :D
Reagovat
Fandina
Tak já si také myslím, že Tomáš na Kevina už zahrát umí, ale nikdy nevíš.
Reagovat
Jan
Anderson Toma kolikrát potrápil, jeden rok na FO hráli 5ti seťák a bylo to na hraně, loni, jestli to byl USO nebo Wimbledon se taky držel, akorát to pro něj vždycky dopadne špatně. Navíc, když spolu hrají tak často, loni snad na každém GS, jednou se to opravdu může překlopit na druhou stranu. Ale nevyvolávejme čerty, i když jsem jednoho vyvolal. )
Reagovat
smazaný uživatel
Při jejich posledním zápase jsem trpěla a myslím, že oni dva taky, to bylo hrozný, jim dvěma bych společné zápasy snad už zakázala :D
Reagovat
Jan
Jestli si to pamatuji, tak loni snad na USO hráli poosmé :) Anderson z něho musí mít kopřivku :) I dnes, jak hrál Tom proti De Schepperovi, řekl jsem si, další dlouhán, to budou zase pecky při podání. A když jsem viděl část prvního setu, že to bylo jen o jeden brejk pro Toma, tak jsem si říkal, snad to uhraje, že to bude podobné jak s Andersonem. Zrovna ten závěr prvního setu si De Schepper držel podání a Tom si ani neškrtl. Tom má na ty dlouhány celkem štěstí :)
Reagovat
Jan
Měl jsem na mysli poosmé za sezónu.
Reagovat
tommr
Tomáš zatím hrál s Andersonem devětkrát: 4 zápasy v roce 2012 a 5 zápasů v roce 2013. Doufám, že k jubilejnímu desátýmu zápasu na AO nedojde a že si Tomáš místo toho zahraje s Roger-Vasselinem ... :)
Reagovat
Jan
Měl jsem dojem že snad komentátor říkal poosmé v sezóně, ale jak vidím tak ne. I tak je to vysoké číslo. Mně se to nechce hledat, naštěstí je tady přesný tommr, který všechny opraví :) Díky za to že jsi tommře :)
Reagovat
darek.vrana
Taky myslím, že to bude spíš Vasselin, Andersonovi nevěřím.
Reagovat
smazaný uživatel
zatím jede, mrzí mě, že skrečnul Ivan, mohl to být zajímavý zápas... takže padání much koukám pokračuje....
Reagovat
ReadyTeddy
Bože ten Sezemský na tom Eurosportu, to je koktal. Ani si neumí zjistit aktuální výsledky, amatér
Reagovat
petrulinka
Sezemský je naprostá katastrofa Eurosportu. Než jeho poslouchat, to mít raději vypnutý zvuk. Už jsem jim to několikrát psala, ale bez odezvy. Mele nesmysly, mluví jako by bez zájmu a ještě neskutečně funí. Hrůza
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem ho taky kritizovala, měl zůstat v rádiu u Zelené vlny, v tom byl dobrej. :) Žádné emoce, nic, hlas ve stejné tónině, takhle komentovat bych teda mohla taky :D
Reagovat
petrulinka
Přesně tak, jenže oni asi lidi u toho rádia usínali, tak šel na Eurosport. Beztak může za to, že Petra prohrála, protože jak to začal v tom třetím setu komentovat, tak Petřin výkon šel zase dolů :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo ten je "špicovní", to je přeslečený Titelbach. :D Včera například komentoval Monfils:Harrison a byl úplně mimo. Borec měl celou dobu za to, že Harry Monfilse brejknul, když to bylo přesně naopak, komentoval prostě opačně, bylo to strašně tragikomické. Harrison vyhrál první gem čistou hrou, ale on měl pořád za to, že vyhrál Monfils čistou hrou. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já ho znám osobně, on je opravdu jinak dobrej, ale v tomhle prostě je to s ním velký přehmat. Moderuje, jako když tenkrát byly první lechtivé videokazety namluvené jedním "velmi zaujatým hlasem" typu "ach ach", to je něco podobného :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Jak se jmenuje komentator, co ted komentuje Ebden: Pospisil? Ten je naopak hodne dobry.
Reagovat
Fandina
Řekla bych, že Šíma, ale pletu si jeho hlas s ještě jedním. A Šíma je snad šéfredaktor EU a jestli se nepletu, tenis hraje prý hodně dobře. Tak není divu, že je jeho komentář hodně zajímavý. Ale také dovede s některými názory dost překvapit.
Reagovat
Fandina
Šéfredaktor ES Eurosportu ne EU, ta snad šéfredakatory nemá ... úsměv
Reagovat
petrulinka
Jo, jo. Ty tzv. "dabované" první videokazety, tak to bylo něco. Dodnes se tomu smějeme. Myslím, že hodně ty videokazety komentoval Hejma. Byla to fakt docela hrůza, ale lidi to hltali, protože ty filmy byly na tehdejší dobu bomba :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj ja prave taky myslim, ze bud Sima nebo Moravec ale nevim, ktery z nich. Skoda, ze neni i sefem EU, vypada rozumne. :D :D
Reagovat
Fandina
Šéfem EU, tak já myslím, že podle toho, co jsem od něj občas slyšela, že rozhoupal tam ty stojaté vody, protože o prezidentovi evropské komise jsem slyšela jen když byla volba. Ale nevím, možná že je to dobře, že nic neslyšíme o politicích ... úsměv
Reagovat
VlS
Fandino, evropská komise prezidenta nema :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Sezemský a Kárník (sjezdové lyžování) jsou naprosto nejhorší sportovní komentátoři a nejen na Eurosportu. Konkurovat jim snad můžou jenom další "experti" typu Slepička (Sport TV) nebo Rejman a Bažant (ČT)...

Jinak ten zápas Pospíšil - Ebden komentuje Michal Šíma (šéfredaktor české verze Eurosportu, jak správně podotkla Fandina). Ten kromě tenisu komentuje třeba i fotbal (a mám dojem, že taky biatlon)... Musím se trochu pochlubit, že před Vánoci jsem si s ním psal přes vzkazy na eurofotbal.cz a opravdu mě mile překvapil. Byl rád za veškeré moje postřehy k jeho komentování (včetně těch kritických) a myslím, že jsme si vzájemně předali zajímavé informace.

A co se týče komentování tenisu, tak pro mě byla (a pořád zůstává) nejlepší Sandra Kleinová na Eurosportu. Škoda, že už tam nedělá. Její komentář neměl absolutně žádnou chybu (snad jenom byla trochu potichu, ale to jí člověk rád odpustil). Nikoho lepšího jsem při tenisovém zápase ještě nikdy neslyšel (aspoň ne v ČR).

petrulinka: Jo, Hejma dřív opravdu daboval (slyšel jsem, že i pornofilmy). :D
Reagovat
Fandina
Je vidět, že se vyznáš, tak EU, jak jsem psala na začátku. Evropská komise je v Bruselu a není volená, že, je jmenovaná Evropským parlamentem, který je volený a snad zase letos budou volby. Možná to prezident EU také je jen volný překlad, nevím jak to pojmenování je vlastně oficiální. Zase takový překlep to snad ode mě nebyl. Prostě myšleno nejvyššího evropského insticiovaného představitele. Zběžně je to každému jasné o co jde ... úsměv
Reagovat
Fandina
Oprava ... instituciovaného ... sory
Reagovat
Fandina
Já jsem si také před časem se Šímou dopisovala, jednalo se tenkrát o postavení tenistek na žebříčku a byla to příjemná korespondence.
Reagovat
ReadyTeddy
:-D
Reagovat
Jan
Tak ach ach komentář tenisu tady ještě také nebyl :) Je otázka, jestli by to bylo lepší u ženského nebo mužského tenisu :)
Reagovat
Fandina
Sandra Kleinová byla výborná. Komentování prokládala vlastní zkušeností nejen tenistky, byla myslím do stovky, ale i místem, kde hrála. To bylo moc zajímavé. Myslím, že jsem jí naposledy slyšela právě na Australian Open a nevím, jestli to bylo před dvěma nebo třemi lety. Ale spíš myslím že 2011. Navíc si člověk vybavil její hezký vzhled a celkově se moc dobře poslouchala.
Reagovat
dadaft
monty25
já třeba nechápu, proč ČT Sport tak málo využívá Kalembu - ten kluk má příjemný hlas, umí se ponořit do zápasu a není tak otravně školometský jako třeba zmiňovaný Rejman...

Fandina
naposledy myslím Sandra komentovala USO2011 - vzpomínám si, že jsme si tehdy dopisovali o raketě Marie Šarapovové (tehdy myslím přešla od Prince k Head).
Reagovat
Fandina
monty tak to tak asi bude, myslela jsem si, že na AO 2012 jsem jí už neslyšela. Asi skončila po USO 2011.
Reagovat
smazaný uživatel
Ono jde hlavně o to, že Rejman má nejenom strašně monotónní a nudný hlas, ale taky je to úplný mimoň. Celý svět ví, že biatlonovou štafetu vyhráli Norové a jenom podle Rejmana ji vyhráli Slovinci. :D
http://i.superspy.cz/sport/12083-ct-kuvi-sport-mela-jineho-viteze-nez-cely-svet

Jo, Kalembu znám hlavně z Basketmanie a ze zpravodajství... No, mně se na ČT Sport nejvíc líbí Monča Čuhelová, asi nemusím říkat proč. :) Ovšem ona je nejen hezká, ale taky velmi dobrá reportérka (na rozdíl od Kalouse a podobných "mistrů"). No a co se týče komentátorů v ČT, tak u mě o parník vede Robert Záruba. Jsem strašně rád, že si Nova nenechala hokej v Soči jenom pro sebe. Bez Záruby by to prostě nebylo ono... :)
Reagovat
Jan
Hokejoví komentátoři v ČT jsou velmi dobří všichni a rád je poslouchám, když sleduji hokejový zápas. To když si přepnu na hokej na slovenské TV, to je tak uboze mrtvé ...
Reagovat
Fandina
tak to si byl ty, s tou raketou na USO a komentováním Sandry tam. Díky za info, nebyla jsem si jistá do kdy komentovala a omylem jsem to směrovala montymu, kterému se taky omlouvám-
Reagovat
smazaný uživatel
To taky není divu, když na Slovensku komentuje hokej ten tragéd Niňaj. :D Ze slovenských komentátorů mám rád Marcela Merčiaka, co komentuje fotbal. Když hráli Slováci kvalifikaci na MS 2010, tak jsem se na jejich zápasy docela často díval a jeho komentář byl naprosto famózní. :D
Reagovat
Fandina
Co se týká komentování fotbalu, tak nevím, který to byl slovenský kmentátor, jak před několika lety komentoval česko slovenské derby v české televizi a radoval se ze slovenských výkonů na úkor českých. Ten moc mrtvý komentář neměl, ale zato potom jeho komentování mohli fanoušci umrtvit ... úsměv
Reagovat
Jan
Ano, pamatuji si to. Působilo to velmi "neotřele". :) Fotbal moc nemusím, tak jsem sledoval jen kousek.
Reagovat
smazaný uživatel
To byl Slávo Jurko na Nově, když jim tam komentoval jeden český a jeden slovenský komentátor... Co se týče toho federálního derby, tak to udělali víckrát. Dokud Češi vyhrávali, tak to všichni brali v pohodě. Ale jakmile vyhráli Slováci (Jurko z toho měl pochopitelně radost), tak se hned ozývaly hlasy: "Co je to za bordel, že ňákej čobol na českým kanále řve gól..." :D
Reagovat
Fandina
Díky za info. Určitě jsem to tenkrát viděla. Pamatuji se, že jsem něco dělala a byla puštěná televize a já najednou slyšela jak se ten slovenský komentátor raduje, když se dařilo slovenským fotbalistům. Zaujalo mě to. Podle mě to přeháněl.
Reagovat
Jan
Nepřeháněl. Při vší úctě, Slováci jsou větší nacionalisti než my. Tak se radoval. Aspoň to bylo úsměvné a nebyla to nuda :) Kdoví jak by to vypadalo, kdyby Záruba nebo Dusík komentoval na slovenské TV hokejové derby ČR - SR :) I když Dusík nadšeně řve gól i při zápasech jiných států než Česko - někdo a když komentuje atletiku, tak je také velmi výmluvný :)
Reagovat
Fandina
Já jsem si také všimla na SlovakSportu, že když hrají slovenští tenisté, tenistky, tak slovenští komentátoři jsou nadšení, když se jim daří. To naši čeští komentátoři tak nadšeně nekomentují, když se daří českým hráčům, hráčkám. Ale samozřejmě také, ale není to takové, jako u slovenských komentátorů.
Reagovat
dadaft
Dusík je klasa.
Reagovat
J.M.
Vím, že Stan ten turnaj nevyhraje, ale přeju si, aby ho vyhrál. To je opravdu borec. Je i psychicky silnější než dřív, je vidět, že si víc věří, zlepšil forhend, razanci i přesnost. Nejlepší zápas turnaje, hodně zdaleka, a nejatraktivnější, nejkvalitnější a nejoriginálnější tenis, takové osvěžení od té haldy nudných zápasů, kde všichni pinkají úplně stejně, nerozlišitelně jeden od druhého. V Stanových zápasech tam má skoro každý úder kvalitu, výplně a vaty je tam minimum. Pálil to tam občas neuvěřitelně, agresivně, přitom v té rychlosti a razanci stíhá i bránit a všechno. A ten bekhend, to je skvost, člověk často žasne. Stanovi AO sluší nejvíc ze všech turnajů. Jiní hráči zase vyniknou v jiných podmínkách na jiných turnajích, ale Stanova hra na kurtech na AO, to je kaviár se šampaňským.
Reagovat
smazaný uživatel
AMEN!
Reagovat
nitrotaj
Mám pocit, že i trochu zdietil, dobře se hejbe. Jinak pravda, ty jeho rakety z backhandu to je radost pohledět. Zatim AO nenabídlo vyloženě nějakej tahák, ale tohle bylo zatim nejlepší a ta ATMOSFÉRA!
Reagovat
smazaný uživatel
Jak jsi tady nabízel nějaké záznamy zápasů AO: Neměl bys včerejší zápas mezi Vikou a Johannou Larsson? Možná by mi stačil jenom 1. set... Díky. :)
Reagovat
nitrotaj
Jakmile se rozjede tak ti dám link.
Reagovat
smazaný uživatel
Ach ne, Stane co to vyvadis???
Reagovat
petrulinka
Na tom Eurosportu to jsou neskuteční kreténi. Co to mám puštěné od pěti, tak dávají pořád jen chlapy. Kdo se má dívat na ty nudné dlouhé zápasy. Podle mě by měl být jeden program pro ženy a jeden pro muže. Je to trapné
Reagovat
babolat.cz
tak si běž do sauny!
Reagovat
smazaný uživatel
Zrovna jsem chtěl napsat něco v podobném duchu. :D Já se dívám od půl sedmé a můžu ti říct přesně, že od 6:30 do 10:30 běželo na obou kanálech Eurosportu sedm mužských zápasů a pouze jeden ženský (Dellacqua - Flipkens)! Až teď dávají Julii Goerges proti Lauren Davis... Chtěl jsem se dívat na zápas Aničky a nic, přitom ji měli ve vysílacím plánu. Tak jsem zkusil ještě německý Eurosport (když Ana dneska měla německou soupeřku), jenže tam taky dávali Wawrinku. Takže mi nezbylo nic jiného, než si pustit stream... Tady je aspoň vidět, že bez streamů na netu by byl člověk úplně v háji. Viď, Broži?

Sice nevím, jestli je úplně vhodné psát tuhle kritiku zrovna pod mužský článek, ale snad každý uzná, že ten poměr zápasů byl dneska ráno naprosto nevyvážený. Stejně tak by nebylo správné, kdyby to bylo obráceně (to by zase nadávali fanoušci mužského tenisu)... Výběr dnešních zápasů prostě dělali totální ignoranti.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja nevim proc by zensky tenis mel dosravat stejny prostor jak muzsky, to je jak by clovek pil radsi krabicak nez kvalitni rosecko...Navic na Eurosportu je to bohuzel casto naopak.
Reagovat
smazaný uživatel
A proč by jako neměl? Eurosport vysílá grandslam a tam snad hrajou muži i ženy, takže mají dávat prostor obojímu. Upřímně řečeno, kromě grandslamů (AO, RG, USO) teď už tenis na Eurosportu moc prostoru nedostává... Jinak se ti teda povedl hodně vtipný překlep (už jsem dostával hrůzu, když jsem měl to souvětí rozečtené). :D
Reagovat
smazaný uživatel
:D :D mam novy telefon a ta klavesnice mi dava zabrat. :D no zrovna vcera si kamarad stezoval, ze davali rano same zeny. A proc spis muzsky? Rychlejsi, kvalitnejsi hra, lidi to vic sleduji...
Reagovat
smazaný uživatel
Ze je rychlejsi, to je jasny ale ze je muzsky tenis automaticky kvalitnejsi, tak to je vec nazoru a take dannych zapasu a predvedene hry akteru.
Reagovat
smazaný uživatel
Jiste, kazdemu se libi neco jineho, ale mainstreamu se vice libi muzsky tenis, coz se da dokazat sledovanosti muzskych a zenskych turnaju apod. Mne prijde, ze v 80 procentech pripadu to zenske rezou bez rozmyslu dej se vule Bozi, skoro nikdo nema jednorucny backhand a vetsinou vyhraje ta, co toho mene zkazi. O kvalite svedci i fakt, ze se v desitce drzi Kvitova, to je snad vtip, v muzskem tenisu by nic takoveho mozne nebylo.
Reagovat
smazaný uživatel
Včera ráno jsem se nedíval, takže to nemůžu posoudit... Já zase dneska viděl závěr zápasu Chardy - Dolgopolov (díval jsem se, protože mám Chardyho ve Fantasy lize) a taky by mě nebavilo koukat na to delší dobu. Výměny většinou o dvou úderech (servis, return) a jinak nic... Jak říkáš, každému se líbí něco jiného. Mužský sport (nejen tenis) je asi obecně sledovanější, ale nemyslím si, že by Eurosport měl být nějaký mainstreamový kanál. Stačí se podívat na strukturu jejich vysílání, kde často dostávají prostor menšinové sporty.
Reagovat
Fandina
Já jsem se také dívala chvilku na Chardy Dolgopolov, protože mám Dolga také ve fantasy. A musím říct, že to zase nebyl tak nezajímavý zápas. Chardy byl tedy lepší a já se zase přesvědčila o tom, že jsem měla zvolit do fantasy jeho, protože takhle celkem solidně s dobrým servisem a důrazně jsem ho viděla hrát už víckrát a váhala jsem mezi ním a Dolgem. Ten zase často míjel kurt. Ale obecně to zase tak špatný zápas nebyl.
Reagovat
petrulinka
Nechápu, proč se tady bezdůvodně navážíš do Petry. Petra je velmi kvalitní hráčka, a i když se potýká s občasnými výkyvy, tak hraje pořád velmi dobře. A snad nemůžeš porovnávat ženský a mužský tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
ty děláš, jako kdyby všichni chlapi měli jednoručák, těch už je taky pár, už se to prostě tak neučí. No a chlapi do toho neřežou hlava nehlava? Tobě se ženský tenis nelíbí, dobře, ale paradoxně více chlapů začíná sledovat ženský tenis, nejen kvůli dotyčným aktérkám, ale protože dokážou sehrát leckdy mnohem zajímavější zápasy než mužské plemeno, tak buď spravedlivý :)
Reagovat
VlS
No tak na Anu nebo Genie se rozhodně kouká daleko líp než na Sama nebo Kevina :-). A sledovanost? Chlapi čučí na bednu a ženský se starají o děcka.
Reagovat
smazaný uživatel
Moje řeč. :) Anička vypadá v těch modrých šatech opravdu bezvadně. Někteří chlapi mají třeba jiný vkus než já (někomu se Ana líbila spíš dřív), ale její postava je podle mě naprosto dokonalá. :) Na Genie se taky dívá skvěle, ale viděl jsem dneska v prostřihu její outfit, který se podle mě moc nepovedl. Nechápu, proč má tak dlouhou sukni, stejně jako měla Vika na US Open. Vždyť zrovna Vika nebo Genie mají fakt krásné nohy, takže by měly mít spíš co nejkratší. :) Skoro by mě napadlo, že jim to navrhoval nějaký bu... :D
Reagovat
Fandina
VlS ... nevím nevím, jestli ještě nežiješ v prvobytně pospolné, ale holky už dávno na ty bedny také čumí ... úsměv
Reagovat
Fandina
Nejhezčí nohy má Petra.
Reagovat
smazaný uživatel
To je věc názoru. Já bych momentálně volil Kiki Mladenovic, ale mohl bych vyjmenovat i spoustu dalších jmen (třeba i včetně Petry)... :)
Reagovat
smazaný uživatel
ano správně, holky čumí na bednu a chlapi se starají o děti, tak to má být :D Konečně už není prvobytně pospolná společnost :D
Reagovat
spaniel
To nemyslíte vážně, že ženský tenis je kvalitnější než mužský :D Promiňte, ale to je největší blbost na světě. Tenis je sport, kde prostě fyzička rozhoduje, ať se klidně feministky a podivíni postaví na hlavu. Je rychlejší, přesnější, pestřejší, atletičtější a hraný více hlavou. Každý ženský sport je x úrovní pod mužkou obdobou, třeba ženský hokej je vysloveně směšný. Čím více fyzický sport, tím zjevnější ten rozdíl je. Klidně mějte radší ženský, souhlasit nebudu, ale nemám problém to tolerovat, ale nepiště věci typu, že není méně kvalitní než mužský. A to klidně uznám, že z ženských sportů je tenis na jedné z nejvyšších úrovní.
Reagovat
Fandina
Oba tenisy mají něco do sebe. Holky jsou herně nestálé a proto je zajímavé očekávat co bude a v tenisu jsou moc hezky oblékané, tak je radost se na ně dívat. Nedávno se tuším volejbalový nebo nevím jaký svaz zabýval tím, že by stejně jako v tenise měli mít holky víc líbivější oblečení, jenže já si myslím, že právě v tenise, kde stojí na kurtu dvě je to hodně důležité vidět také, jestli je ta dotyčná lahodící oku. V těch rychlých sportech basket, volejbal atd jich je tam hodně a přece jen jde o rychlost výkonu víc než o lahodný pohled. Souhlasím s tebou, že mužský tenis je víc o fyzičce než u holek, ale každý z nich má něco do sobe. Nedá se říct, který je lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
buldozerista? budějovičák? bulhar?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak z tohoto výběru připadá v úvahu jenom buldozerista, protože to ostatní bych přece napsal s velkým B... :)

Napovím teda trošku víc: buzer... :D
Reagovat
Jan
Každý ten tenis je úplně jiný. Pochopitelně v mužském tenise je to mnohem tvrdší a hráč s podobnými výsledky jako Petra Kvitová by byl v propadlišti dějin a ne v top 10 (Fandino promiň, ale musím to tak napsat). Zase na ten ženský se líp kouká kvůli aktérkám samotným i když ženské fandiny to zase mají určitě naopak, takže je to srovnané :)
Reagovat
Fandina
Všimla jsem si, že ti Petra Kvitová nedá spát a přitom není na okruhu jediná a je šestá na žebříčku, proč nepíšeš o všech těch tenistkách za ní. Jseš jí koukám posedlý ... úsměv
Reagovat
Fandina
Co se týče který tenis je lepší, tak jsem psala něco obdobného co ty výše. Každý má něco a ten ženský je variabilnější, málokterá hraje vyrovnaně jako samy holky, dovedou se měnit, přizpůsobovat. Mužský tenis je silovější a vyrovnanější u kluků ve výkonech. Každý má něco do sebe.
Reagovat
Jan
Sleduji výsledky českých tenistek. Nějaká hej tam jiná odjinud mě nezajímá, takže ji ani nehodnotím. Ale vzhledem k velice "variabilním" výsledkům Petry je jasné, že její konkurentky musí hrát podobně, jinak by nebyla tam kde je. "Variabilita" je ženskému tenisu asi vrozená :)
Reagovat
Jan
Chládková to označovala jako "hormonální" tenis. A o tom to asi je :)
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, že je variabilita ženskému tenisu vrozená. Vždyť je známo, že ženy jsou přizpůsobivé a měňavé i v činnosti normálně. Muž koná jednu práci a soustředí se na ní. Žena je schopná odobně dobře dělat víc věcí najednou. Je to tak prostě přírodou dané. Já se vám mužům hodně divím, že nedovedete pochopit, že jednou holka hraje tak a příště úplně jinak. Já to znám od sebe. Hraju golf i soutěžně. Jednou super a příště na nic. A nic s tím neudělám. A to samé, když si jdu jen tak pinknout tenis. Někdy rodinu rozmetu a jindy se netrefím do kurtu. A je to vzrůšo, sledovat ty holky. Jdou na kurt a nikdy nevíš, jak to dopadne. U kluků to prostě předvídáš, jsou více měně stabilní ve výkonech. Příroda to tak zajistila.
Reagovat
Fandina
A to jsem tedy nechtěla ani zmiňovat, že obecně holky žijeme v cyklech. A to se také výkony mohou měnit. Viz citace Chládková.
Reagovat
Jan
I muži mají své dny :) Ale je to o čemsi úplně jiném :) Měňavé ... to jsi řekla moc hezky :)))
Reagovat
dadaft
ženské furt nebečí nad rychlostmi kurtu a taky nehrajou na otravné tři vítězné.
Reagovat
Jan
To jsi řekl moc hezky :) Podívej se výše na článek, jak Nadal zrovna bečí nad rychlostí kurtu na AO :)))) Nebo když se Djokovič nebo Rafa, už si přesně nevzpomínám, vztekali nad modrou antukou :)
Reagovat
VlS
nevím, jestli ty nežiješ na feministickým blogu. Podívej se, jak to vypadá v 90%domácností. Pak je nějakejch 10 % domácností ( podle mě nenormálních), ve kterejch bych ani za boha nechtěl bejt dítětem. Mámu, která čučí na bednu a mrně nechá na pospas chlapovi bych teba fakt nechtěl.
Reagovat
VlS
Je průměrnej, dobrej a špatnej tenis mužskej a je průměrnej, dobrej a špatnej tenis ženskej. Dávat rovnítko chlapskej = dobrej a ženskej = špatnej je nesmysl a ignorantství. Ano, ženskej je trochu jinej, než chlapskej, není důvod to srovnávat.
Reagovat
smazaný uživatel
To nechápu, proč by si muž nemohl hrát nebo se věnovat svému dítěti, když se jeho máma na něco kouká? Mně to naopak přijde normální a naštěstí znám hodně chlapů, kteří si užívají dítě už od narození. Nebo jsem tě nějak špatně pochopila?
Reagovat
Fandina
Nepřeháněj. Přece je normální, že se ženy dívají na televizi, sledují sport, i když máš pravdu, že je to spíš doména mužů. A opravdu sis nevšiml, že jsou úspěšné ženy i v zaměstnání úspěšnější než muži a i díky pokroku myčky nádobí a tady už nejsou jenom uvázané u plotny jako v prvobytně pospolné společnosti. Máš asi pravdu v tom, že opravdu malé děti zaberou dost práce, aby bylo času i na něco jiného. Ale opravdu malé děti zase nemá každá rodina, žena. Připadáš mi trochu mimo v pohledu na současnou domácnost i s dětmi. A na feministickém bloku nepíši, ale začnu o tom uvažovat, až se mi přestane líbit tenis. Díky za nápad ... úsměv
Reagovat
Fandina
A ještě dodatek. Když je žena doma na mateřské dovolené a zorganizuje si to dobře, tak také může dobře vychovávat děti a ještě se při tom dívat na bednu, ale jak jsem psala, na sport se víc dívají muži. Ale i ženy na mateřské mají koníčky.
Reagovat
Jan
Můj názor je, že muž nemá na péči o dítě "buňky", že to je doména ženy. Sice to třeba také nějak zvládne, ale je to kostrbaté a "dře to". Žena je žena a tu v péči o dítě nic nenahradí. Což samozřejmě nevylučuje, aby koukala na bednu, ale to je zase "doména" mužů. Ne že by nemohla koukat, ale v podstatě je to taková "hloupá" chlapská zábava a žena je něco víc, než aby sledovala stupidní sportovní přenosy či cokoliv jiného. TV je žrout času, který by se dal využít určitě lépe. Pasivní konzumace TV zábavy není to nejlepší i když to všichni děláme.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle tvého komentu by snad teda chlapi ani raději neměli mít dítě, když na to nemají buňky. :) Nicméně nesouhlasím, hlavně dnešní mladí kluci jsou mnohem lépe vedeni k životu, umí se o sebe postarat mnohem líp než v dřívějších dobách, kdy se určovaly mužské a ženské práce, což já osobně jako kategorizování nesnáším. Tvůj koment k tomu trochu směřuje.. já osobně nekoukám jen na stupidní sportovní zápasy, čas mi TV žere jak já sama určím a naštěstí jsou i tací mužského rodu, kteří nejsou, co se týká dítěte, vůbec kostrbatí :)
Reagovat
Jan
Zase když se TV chytne žena, je to jiné než u muže, že. Moje matka sleduje seriály. Takže když tam přijedu, nejde tam nic jiného než Ulice, Dallas, Panelák aj. A nikdo jiný včetně mě si ani moc neškrtne v dobu, kdy to sleduje :)
Reagovat
Jan
Jak jsou, či nejsou jiní muži kostrbatí v péči o dítě nedokážu posoudit, ale já sám o sobě si myslím, že bych to nezvládl nebo velmi těžce a pro to dítě by to rozhodně nebyl žádný med. Muž může mít dítě, vlastně ho má žena s ním a tak se o něho také postará :) Vlastně o oba - i o toho muže :) A to je přece ideál nás mužů :)
Reagovat
Jan
No tak určité buňky muži pro dítě mají. Jinak by nemohlo ani vzniknout :)
Reagovat
smazaný uživatel
doufal jsem, že zrovna tohle slovo to nebude. Ale nebudu to brát osobně .-)
Reagovat
Aresko123
ten ma ale stastie, hraci az neviem akej urovne a je vo 4 kole GS !!!!!!!!!!! To je ako sen.
Reagovat
smazaný uživatel
Že by slovenská závist?
Reagovat
babolat.cz
Super Tome, už se těším na semi s Novakem!
Reagovat
gigin
můžu jít v klidu chvilku pospat....
Reagovat
Fandina
Berda. V pohodě, s přehledem, mám radost a moc držím palce dál. Berdo pojď!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist