Berdych porazil Andersona i podesáté, v Melbourne je počtvrté v řadě ve čtvrtfinále

19. 1. 2014, 09:13
Aktuality 48
AUSTRALIAN OPEN - Deset duelů, deset vítězství. Tomáš Berdych dnes prodloužil svou neporazitelnost proti Kevinu Andersonovi a bez ztráty setu i servisu postoupil čtvrtý rok po sobě do čtvrtfinále Australian Open. O jeho premiérové překonání se utká s Ferrerem.
Tomáš Berdych (© Tennis Australia)

Postoupit do čtvrtfinále Australian Open, stejně jako vyhrát zápas nad Kevinem Andersonem, je pro Tomáše Berdycha téměř rutinní záležitostí. Český tenista dnes Jihoafričana porazil snadno 6-2 6-2 6-3, vyhrál tak i 10. vzájemný souboj a v Melbourne už čtvrtý rok po sobě nechybí mezi osmičkou nejlepších.

Osmadvacetiletý Berdych hraje proti Andersonovi pravidelně od začátku roku 2012. Na Australian Open se s ním potkal potřetí během tří let a ani letos s o rok mladším soupeřem neztratil set. Dnes dokonce nečelil ani jedinému brejkbolu.

Český tenista dnes předvedl výborný výkon a jednadvacátého hráče světa přesvědčivě přehrál. Berdych dvakrát v Margaret Court Areně při dobíhání míče spadl, ale nic se mu nestalo. Soupeři nasázel 38 vítězných úderů a udělal jen 17 nevynucených chyb.

Sedmý hráč světa letos v Melbourne Parku neztratil ve čtyřech zápasech ještě set ani podání. Do čtvrtfinále postupuje pravidelně od roku 2011, dál se ale na rozdíl od ostatních grandslamů ještě nikdy nedostal.

"Kdybych srovnal tenhle rok s těmi předešlými, tak letos to jde nejlépe. Ušetřil jsem hodně energie, kterou budu potřebovat v dalším zápase," řekl Berdych v rozhovoru na kurtu. "Je vždy skvělé přežít na grandslamu první týden, a zvláště letos, kdy to bylo kvůli vedru náročné. Jsem spokojen, sebevědomí do dalších zápasů roste."

Loni a před třemi lety v Melbourne nestačil na Djokoviče, v sezoně 2012 podlehl Nadalovi. I letos ho čeká výše nasazený soupeř, nicméně hratelnější David Ferrer. Český tenista má s o tři roky starším Španělem bilanci 4 výher a 6 porážek, Ferrer však nemá zrovna optimální formu. Letos už prohrál s Brandsem a Luem a v Melbourne proti papírově slabším soupeřům nepředvádi nikterak suverénní výkony.

"Jak už jsem řekl, je dobře, že mám dost sil, budu je potřebovat. Loni jsme na konci roku spolu hráli dvakrát, jednou vyhrál on, jednou já. Bude to zase vyrovnané," řekl Berdych.

Dnes Ferrer prohrál první set s Němcem Florianem Mayerem a ve druhé sadě přšel o vedední 4-0. Mayer vyrovnal na 5-5 a s favoritem to začínalo vypadat špatně. Od té chvíle ale třetí hráč světa vyhrá 14 ze 17 gamů a dělí ho jediná výhra od třetího melbournského semifinále v řadě.

- AUSTRALIAN OPEN 2014 -
(Austrálie - Melbourne, tv. povrch, 33.000.000 austr. dolarů)
nedělní výsledky mužů (19. 01. 2014)
Dvouhra - osmifinále:
Berdych (7-ČR) - Anderson (20-JAR) 6-2 6-2 6-3
Djokovič (2-Srb) - Fognini (15-It.) 6-3 6-0 6-2
Ferrer (3-Šp.) - Mayer (Něm.) 6-7(5) 7-5 6-2 6-1
Wawrinka (8-Švýc.) - Robredo (17-Šp.) 6-3 7-6(3) 7-6(5)
.
Čtyřhra - 3. kolo:
Paes/Štěpánek (5-Ind./ČR) - Bhambri/Venus (Indie/N. Zél.) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

48
Přidat komentář
smazaný uživatel
Bernie :-((((((
Reagovat
VlS
Trochu brzo na záda, ne? Žádná růžovka pro budoucno.
Reagovat
smazaný uživatel
No právě :-(
Reagovat
J.M.
nejsou to záda, ale kyčel. Expres zpráva mystifikuje. To zranění v rozkroku v zápase s Nadalem bylo důsledkem, podle doktora to má Bernie už nejmíň 10 let a neví o tom.

http://www.heraldsun.com.au/sport/tennis/bernard-tomic-out-of-action-for-12-weeks-due-to-have-surgery-on-hip-injury/story-fnkrowp0-1226805073628
Reagovat
smazaný uživatel
Pozdě ale přece gratulace Aně...:) Zápasu jsem viděla jenom asi čtvrt hodiny, takže hodnotit moc nemůžu, až budu mít čas, přečtu si, co psali ostatní..:) Asi hlavně co psal Monty..:) Musíš být na Anu pyšný :D Napadlo mě, trošku náhoda, že Ana porazila ve 3. kole Sam a ve 4. Serenu, stejně jako Sabi ve Wimblasu...Tak že by třeba taky došla do finále??? :D
V dalším zápase ale budu fandit soupeřce - Genie mně zatím na turnaji dělá velkou radost (navíc ji mám v týmu ve fantasy) !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Zrovna pod tímto článkem bych takový příspěvek nečekal... :)

Jo, už jsem asi všechno napsal v diskusích pod články, kde se píše o Aně a Sereně... No vidíš, to je zajímavé. A taky si všimni té poslední otázky v článku, kde je rozhovor s Aničkou. Teď má Ana modré šaty. Když byla v roce 2008 ve finále AO, tak měla taky modré šaty. :)

Jinak já mám ve Fantasy Anu i Genie, ale fandit budu samozřejmě Aně... :)
Reagovat
a.magerova
tommr: Tobě taky gratuluji k průběžnému 5. místu ve Fantasy a závistivě k Tobě vzhlížím ze 17. místa ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Musis vzdycky pockat:)
Jsi 13. A tommr 9-10:) Takze gratulace predcasne:)

Ovsem magerova... to snad ma znamenat, ze Roger klesne az na 13 misto??? :-O...snad ne...
Reagovat
tito
Roger se mimo veškerou pozornost sune do semi :-)
Reagovat
J.M.
No, je dobře, že to Stan dotáhl ve třech, ale byl to o dost horší výkon než minule a to jeho zraněné koleno nevěští do zápasu s Novakem nic dobrého. Tam ho bude potřebovat. Dnes často ve výměnách spěchal, ten pohyb nebyl takový jako v předchozích zápasech, hrál tak na 70 procent, a to by na Novaka nestačilo. Doufám, že se dá do pořádku nebo že ho to aspoň nebude tak limitovat.
Reagovat
Tominoo
https://www.youtube.com/watch?v=5ayO9_0QXQ4&feature=youtube_gdata_player

este aj pri treningu mat plne tribuny :D mne by sa mozno aj zle trenovalo pri takom rozruchu..
Reagovat
Hypertac
Béďa bude ve finale s Rafou....
Reagovat
smazaný uživatel
Stan the man! 36 winneru, 18 UE! Po druhem setu.
Reagovat
smazaný uživatel
Wawros hraje celou dobu nadherne a vyhazi se kdyz ma doservirovat druhy set... uff, takhle to na Djoka nepujde
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, vzdy ztrati soustredenost, i proti Fallovi si protahl vitezny zapas o hodinu, taky proto si ted klepal na hlavu, ze tam to je.
Reagovat
tito
starouši, zkus to ještě otočit! :-)
Reagovat
petrulinka
Na sportovních zprávách na Centrumu už píšou, že Tomovým dalším soupeřem je Ferrer. To jsou ale jasnovidci, co? Já chápu, že je to pravděpodobné, ale psát to dopředu? Serena taky byla pravděpodobnou vítězkou dnešního zápasu, a jak to dopadlo.
Reagovat
petrulinka
Omlouvám se, jsem ale pitomá fakt. Nevím, na co myslím a napíšu takový nesmysl. Pardóón!!! :-)
Reagovat
petrulinka
Jeětě abych to vysvětlila, abyste si tady nemysleli, že jsem úplný trotl. Mám možnost si v televizi pustit až 30 hodin zpětně jakýkoliv pořad, i třeba když už pořad běží, takže jsem si pustila Ferrerův zápas od začátku a zrovna ho sleduju, takže jsem si v tu chvíli říkala, jak někdo může vědět, jak dopadl. Přitom už je dávno dohráno. To jsou ty technické vymoženosti, a pak to tak dopadá =D
Reagovat
Fandina
Tomovi. Super výkon!
Reagovat
Nola
Reagovat
smazaný uživatel
Musim vyzdvihnout dnesni Berduv uzasny pohyb, vybehal spoustu micu, co by kdysi nemel. I proto byla dnesni vyhra naprosto jasna. Verim, ze stejne zahraje proti Ferrerovi a dostane se do semi.
Reagovat
tommr
oproti předchozím několika zápasům s Andersonem, který byly poměrně vyrovnaný nebylo dneska o vítězi od začátku nejmenších pochyb. Tomáš nemusel za celej zápas čelit ani jednomu brejkbolu a sám vzal soupeři podání v každým setu dvakrát. Vedle podání se dneska Tomáš moh opřít i o překvapivě dobrej pohyb. Soupeř vypadal v závěru dost rezignovaně ... :)
S podobným výkonem jakej Tomáš předved dneska by moh uspět i proti Ferrerovi ve čtvrtfinále ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Snad Tomas letos to semi da... Ted ctu na webu atp, ze Ferrer byl dnes v 1. setu break dole, v 2. setu dokonce dva breaky dole, coz o sebejistem vykonu nesvedci...
Reagovat
smazaný uživatel
V druhem setu byl naopak dva breaky nahore a Mayer to jeste malem otocil. Ve 3. a 4. uz ho Ferrer ubehal.
Reagovat
smazaný uživatel
ok dik, se mi tomu moc nechtelo verit...
Reagovat
smazaný uživatel
Dnešní zápas Tomáše s Kevinem byl jeden z nejjednoznačnějších které oba odehráli. Abych pravdu řekl poslední dobou už se trochu bojim aby Kevin Tomáše konečně neporazil ale zdá se mi že už si Kevin moc nevěří(něco podobného jako Tomáš na Rafu). Jinak Tomáš zatim předvádí užasné výkony a mohl by Davida porazit.
Reagovat
Lina
prostě fantazie a s touhle hrou by mohl vyzvat Djokoviče.
Reagovat
smazaný uživatel
Viděla jsem jen 1. set, pak jsem zvadla. Tak to je fajn, že hrál dobře, co jsem zatím viděla, má výborný pohyb, takže gratulka a jsem moc zvědavá jaký repept má na Davida, když jsem viděla, co předváděl s Florianem, tak motorová myš je slabé přirovnání :)
Reagovat
Jiri
... jen divaci se mi moc nelibili. Az po zapase ocenili Tomuv vykon, jinak ale u hracu, kteri predvadi takovy tenis fanousci povzbuzuji jak o zivot, tady to bylo od zacatku 50:50, pricemz Kevin zase tak sirokou fun zakladnu nema.
Reagovat
VlS
Na AO a ve Wimbledonu normálně diváci fandí slabšímu, mě se to naopak líbí.
Reagovat
Jiri
me se prave zda, ze Rafa, Roger, Djok a dalsi maji vzdy v hledisti jasnou prevahu a fanousci povzbuzuji soupere jen, kdyz je utkani opravdu jednoznacne a chteli by videt vic.
Reagovat
VlS
A tobě to dnešní nepřipadalo jednoznačné?
Reagovat
Jiri
Nikoli v prvnich gamech. Proste ostatni top hraci, zda se maji vetsi podporu a ja nerozumim proc?
Reagovat
smazaný uživatel
Videl nekdo jak dnes hral Ferrer? Krom jednoho komentu, ze byl opet jak motorova mys, jsem nic necetl... V posledni dobe se mu uplne nedarilo, ale podle vysledku to vypada, za na AO uz je opet ve forme a s Tomasem to bude bitva.
Reagovat
smazaný uživatel
Videl jsem jen cast toho posledniho setu a tam uz se Florian moc nesoustredil a byl smirenej z prohrou. Takze tezko usuzovat o forme. Uvidime ve ctvrtfinale jak se stim kluci popasujou a ja doufam v prvni Semifinale. :-)
Reagovat
Jan
Ferrerovo ? :-)
Reagovat
tommr
Ferrer hrál svojí typickou hru. Mayerovi nestačil ani na jeho poměry velmi dobrej výkon, protože Ferrer tam lítal jako blázen a skoro všechno mu vrátil. Tomáše nečeká nic lehkýho ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Tezko, ten tu byl minuly rok v Semi :-P
Reagovat
smazaný uživatel
To je jasny, ze lehke to nebude ale furt lepsi nez minule tri roky, kdy mel hned v CF dvakrat Djokovice a jednou Nadala.
Reagovat
Jan
Teď už to má Tomáš proklestěné samými špičkovými hráči, to už se nedá nic dělat :)
Reagovat
tommr
tak je jasný, že Ferrer je lepší než Djokovic nebo Nadal. S nima by neměl žádnou šanci, s Ferrerem má aspon nějakou i když velmi malou ... :)
Reagovat
Jan
Tak neříkej velmi malou. Kdyby hrál Tomáš jak dnes, tak snad větší ne ? :) Je pravda, že s Djokovičem a Nadalem je jeho šance malá. Proti bohům se hrát nedá :)
Reagovat
nitrotaj
Já viděl první tři sety, a můžu říct, že lepší úroveň tenisu než v prvních dvou setech jsem zatim tady v austrálii neviděl. Mayer nejvíc agresivní co jsem ho v životě viděl, nonstop variaoval hru, až jsem nevěřil, co mu tam padalo, na druhé straně ferrer, kterej dobíhal naprosto neskutečný věci, skvělej zápas.
Reagovat
petrulinka
Tomovi gratulace!!!! Super výkon!!!
Reagovat
Pe3k
S takovým výkonem by mohl Davida porazit, uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tomas dneska uzasnej vykon :-) Muzska cast ma furt dva velke favority, takze tady to moc otevrene neni ale zenska cast po fenomenalnim vykonu Any je nyni otevrena dokoran :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist