Berdych porazil Dimitrova a bude hrát v Madridu čtvrtfinále proti Nadalovi

8. 5. 2014, 16:10
Aktuality 369
ATP MADRID - Tomáš Berdych se stal prvním čtvrtfinalistou letošního turnaje v Madridu. Česká jednička ve třetím kole porazila Grigora Dimitrova 3-6 6-3 6-2 a ve čtvrtfinále narazí na antukového krále Rafaela Nadala.
Tomáš Berdych

Úvodní set rozhodl čtvrtý gam, ve kterém se ke dvěma brejkbolům dostal Grigor Dimitrov a na druhý pokus byl úspěšný. Žádné další brejkboly v první sadě k vidění nebyly, a tak 6-3 vyhrál Bulhar.

Hrál se velmi pohledný tenis, ve kterém oba hráči těžili ze svého servisu. Dimitrov byl suverénní až do poloviny druhé sady, kdy se Tomáš Berdych na returnu za stavu 3-2 dostal ke dvěma brejkbolům. Ty sice rodák z Valašského Meziříčí nevyužil, ale Dimitrov mu dvojchybou nabídnul třetí šanci a tou už česká jednička nepohrdla. Dimitrov měl sice v klíčové výměně po skvělém servisu nahráno na vítězný úder, Berdych ale přečetl soupeřův úmysl a smeč vrátil zpátky do výměny, ve které nakonec uspěl. Žádné další brejkboly už ve zbytku setu nikdo z hráčů neměl, a tak tentokrát 6-3 vyhrál Berdych.

Do rozhodujícího setu vstoupil velmi zle tenista z Bulharska. Po třech nevynucených chybách soupeře se na returnu do vedení 40-0 dostal Berdych a Dimitrov už stačil pouze snížit. Vrátit do hry se mohl Bulhar okamžitě, když se propracoval ke dvěma brejkbolům v následující hře. Při druhém pokusu ale po slabém druhém servisu Berdycha Dimitrov poslal míč školácky do sítě a už se nezmohl na nic. Berdych ovládl zbytek duelu a zaslouženě postoupil do čtvrtfinále.

"Grigor začal zápas výborně, především skvěle podával, hrál agresivně a já dlouho nemohl najít způsob, jak se při jeho podání chytit," komentoval Berdycha pro web ATP Tour. "Když přišla první šance, hned jsem svůj první brejkbol ve druhém setu využil a vývoj se dramaticky obrátil. Nakonec jsem spokojen, jak jsem zápas zvládl a jak jsem hrál."

Rafael NadalO semifinále bude česká jednička usilovat v duelu proti španělskému antukovému králi Rafaelu Nadalovi. "Budu muset hodně běhat, on hraje opravdu dobře a zase ukazuje, jak je na antuce dobrý," řekl Berdych, který Nadala naposledy porazil právě v Madridu v roce 2006, ale tenkrát se turnaj hrál ještě v hale na tvrdém povrchu.

"Tomáš je velmi nebezpečný hráč na každém povrchu. Tady se navíc hraje ve vyšší nadmořské výšce a míček tak létá rychleji. Je servis bude velmi těžko prolomit. Musím hrát agresivně, vím, že mu nesmím nechat na žádné místo na kurtu volné. Pokud má šanci hrát míčky z dobré pozice, tak jsem ze hry, protože dává úderům opravdu velkou razanci," řekl Nadal, který na předchozích dvou antukových turnajích čtvrtfinále nezvládl. "Doufám, že tady se do semifinále dostanu. Doufám, že na to mám dostatek energie a že mi pomůže domácí prostředí."

Nadal ve třetím kole předvedl velmi dobrý výkon a Jarkka Nieminena porazil za hodinu a dvacet minut 6-1 6-4. Ve druhé sadě sice domácí tenista prohrával 1-3 a za stavu 4-4 čelil brejkbolu, dostat Nadala do třetího setu se ale Finovi nepodařilo.

"Během první hodiny jsem hrál lépe než včera, dynamičtěji a s větší intenzitou. Dobře jsem se bránil a měl jsem to pořád pod kontrolou. Negativní věcí zápasu bylo to, že jsem udělal několik chyb po sobě a že jsem si zápas zkomplikoval. Dal jsem Jarkkovi šanci hrát více agresivně a s větším odhodláním," komentoval trojnásobný vítěz turnaje Nadal.

Santiago GiraldoSvou skvělou formu i nadále potvrzuje Santiago Giraldo. Šestadvacetiletý Kolumbijec, který si před 14 dny po výhře nad Almagrem zahrál své první finále na 'pětistovce' v Barceloně, v Madridu vyhrál už pět zápasů v řadě. Po kvalifikaci a skalpech Hewitta a Tsongy si připsal i premiérový skalp hráče Top 10, když si vyšlápl na světovou osmičku Andyho Murrayho, jehož přehrál 6-3 6-2.

Giraldo, kterému bude od Roland Garros pomáhat Chilan Fernando González, hrál se soupeřem z elitní desítky už podvacáté v kariéře, ale až v Madridu dokázal favorita porazit. Využil nejen své formy, ale i faktu, že antuka je Murrayho nejméně oblíbený povrch, dosud na ní nezískal žádný titul a letos na ní hrál svůj první turnaj.

"On (Giraldo) hrál od začátku do konce velmi dobře, nedělal skoro žádné chyby," komentoval Murray. "Ke konci se mi ho nepodařilo dostat pod tlak, aby začal více chybovat. Diktoval většinu výměn, vyhrát si zasloužil," uznal britský tenista.

Giraldo si ve svém prvním čtvrtfinále na turnaji Masters 1000 zahraje proti domácímu Robertu Bautistu-Agutovi, který se na takto prestižním podniku dostal mez osmičku nejlepších rovněž poprvé v kariéře. Španěl na domácí půdě vyřadil krajany Robreda a Verdaska a v osmifinále si poradil 6-4 6-2 s Polákem Lukaszem Kubotem, jenž se do soutěže dostal až po odhlášení Rogera Federera.


"Své sebevědomí jsem získal asi už na začátku sezony, kdy jsem vyhrál několik dobrých zápasů," řekl Bautista-Agut, který už letos porazil Del Potra či Berdycha. "Bylo by hezké se tady dostat do semifinále. Ale bude to těžké, Giraldo tu ve své hře využívá vyšší nadmořské výšky."

Výsledky - Madrid - muži (antuka, dotace 3.671.405 eur):
Dvouhra - 3. kolo:
Berdych (6-ČR) - Dimitrov (12-Bulh.) 3-6 6-3 6-2
Nadal (1-Šp.) - Nieminen 6-1 6-4
Ferrer (5-Šp.) - Isner (9-USA) 6-4 6-4
Giraldo (Kol.) - Murray (7-Brit.) 6-3 6-2
Nišikori (10-Jap.) - Raonic (8-Kan.) 7-6 (7-5) 7-6 (7-5)
Bautista (Šp.) - Kubot (Pol.) 6-4 6-2
F. López (Šp.) - Thiem (Rak.) bez boje
Gulbis (Lot.) - Čilič (Chorv.) 6-3 6-4
TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

369
Přidat komentář
Berny
Pred dnesnim zapasem hrozily dve veci: 1) nadal bude hrat skvele jako vzdy proti berdovi nebo 2) v MC padla 10 let snura na antuce proti Ferrerovi, v Barcelone 10 let proti almagrovi a v Madridu 10 let snuru na antuce proti Berdychovi. Docela jsem se te druhe moznosti bal, zatim rafa ale plni prvni moznost.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal agresivnější než Berdych ... Takhle se mi to líbí !
Reagovat
smazaný uživatel
Berdychu, jestli chceš hrát s Nadalem obraně a když už jdeš do útoku, tak mu nahraješ na krásnej prohoz, tak to rovnou skrečni a netrap mě..
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně začíná hrát agresivně, ale zase mohl mít BB a z dobrý pozice vyhodil :-XX
Reagovat
smazaný uživatel
Slušně Nadal.. :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal hraje proti Berdychovi skvěle. Brutální tenis
Reagovat
smazaný uživatel
V expres zprávě je chyba, je tam místo Bryanovi vyhráli 23. zápas v řadě Bryanovi vyhrál 23. zápas v řadě.
Reagovat
smazaný uživatel
moc si přeji aby Tomáš porazil Nadala a pak vyhrál celý Madrid ale to se nestane....
Reagovat
Roger_Federer
Cetl jsem ten clanek a o slabe konkurenci let 2004-2007 tam Aggasi nic nerekl..?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem trochu zapátral a rekord je 17 proher vřadě, který drží Lendel proti Connorsovi. Rafa by tento rekord v případě dnešní výhry vyrovnal ...
Reagovat
Stan_Borowitz
Lendl má proti Connorsovi 17 vítězství v řadě, ne proher.
Reagovat
Nancy_z
Tak takový vítězství mě nebaví... Tolik jsem se na ten zápas těšila...
Reagovat
smazaný uživatel
neví někdo jaký je "světový rekord" v prohrách vřadě s jedním hráčem ? Mám pocit, že jsem něco nedávno slyšel ohledně vyrovnání tohoto "rekordu" Berdychem, proti Nadalovi.
Reagovat
Stan_Borowitz
To je možná pravda... nejdelší jiná šňůra, o které vím mezi hráči širší špičky, je Federer vs. Južnyj 15:0.

Přitom na začátku kariéry měl Berdych s Nadalem aktivní bilanci 3:1. Vůbec působil Berdych kdysi slibnějším dojmem než dnes, vždyť i s Federerem začal před deseti lety vítězně. Ale nějak se zasekl a lepší už to asi nebude. Možná udělal nesprávné rozhodnutí tím, že v minulosti neangažoval některého špičkového světového trenéra, který by jeho hru trochu oživil, aby nebyla tak stereotypní a pro top hráče, jako jsou Nadal, Djokovič, Federer, tak snadno předvídatelná.

Ale kdoví, třeba to dnes vyjde. Ve druhem setu s Nieminemem mi Nadal neporazitelný nepřipadal.
Reagovat
Roger_Federer
ta bilance byla zpusobena slabou erou a vekem Rafi :)

Kazdopadne jsem dnes zvedavy, protoze v Madridu Berych Rafu uz porazil, tehdy si tady znepratelil divaky tim, kdy po zapase jim ukazoval psttt...Pak na neho ve finale cely zapas piskali..Rafa o nem pak prohlasil tou svou tehdy slabouckou anglictinou, ze je to "zly clovek".
Reagovat
smazaný uživatel
Rekl, ze to je barbarstvi to, co udelal;)

...Ono nakonec, je to Rebel ;D)... takze nevim co by Nadal chtel:)
Reagovat
smazaný uživatel
slabá? To je slabé slovo na to, že ho vlastně živí showbiz;-)
Reagovat
Roger_Federer
Ok, ja si pamatoval "zly clovek"..ano je to rebel..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Rafa a antuka, to je uz samo o sobe legenda... na to se proste nic jineho neda ani rict, dodat (nemusime ho mit radi, ale je to proste tak)...jednou ho budou asi na antuce porazet, ale to bude uz pred jeho duchodem... do te doby se to bude asi stavat minimalne.

Rebel na antuce ho nema cim prehrat (teoreticky), pokud by to bylo na trave, v poho bych i veril, ze se to Rebelovi muze podarit i prakticky.
Je tu ovsem jedna vec, ktera by mohla pomoci Rebelovi prekvapit...na tomhle turnaji je ta antuka fakt rychla...
No jeste potrebuje, aby Rafa nemel svuj den;) Ale drzim se zpatky;)
Reagovat
Stan_Borowitz
Slabou érou byla způsobena celková a hlavně mimoantuková bilance RF a RN vůči Davyděnkovi přece.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jasně, na antuce je to král králů a Pánes. Mám pocit, že kdysi měli hráči jakýsi neoficiální klub těch, kdo porazili na antuce Borga, a dnes by si podobný elitní klub mohli založit hráči taky. Moc početný by nebyl, i když v poslední době se trochu rozrůstá. Tak snad si dnes podá přihlášku i Tomáš...
Reagovat
smazaný uživatel
... Tomáš má s Nadalem v Madridu aktivní bilanci 1:0.
Reagovat
gigin
Tom, Giraldo, Gulba, Nishi.
Kvítí, Líná, Anička, Aga.

Jinak - tak jde čas... :)))

http://imgup.cz/images/2014/05/09/snY7v.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych, Giraldo, Ferrer, Nishikori
Williams, Sharapova, Halep, Radwanska

... jsou samozřejmě možné i jiné výsledky. Případně může být celý turnaj nečekaně zrušen.
Reagovat
gigin
tak to su v péčku. Giovanni Paolo, i když to řídíte už jen z vrchu, zkuste ještě zvážit toho Ferrera a vyměnit ho za syna Gulbu. In nomine Patris et Filii et Spiritus sancti. Amen.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa, Giraldo, Gulbis, Kei
Serena?, Lina, Simona, Aga

Ale preji si to jinak;D)))) to je jas... ale tak nejak tipuji, jak to muze dopadnout...Serena je s otaznikem, nebot hraje s mensim zranenim...a tezko rict jak to bude probihat...
Reagovat
smazaný uživatel
Za to toho Gulbu se přimluvím, jsem přeci jen už týden mezi Svatými, tak bych nějaké slovo mohl mít.
Reagovat
smazaný uživatel
Jen co jsem to dopsal, za par minut si prectu, ze Serena odstoupila...
No to pro Kvitovou asi dobre neni... tyhle zapasy podle mne potrebuje...takze asi skoda...
Reagovat
gigin
J.P. II - děkuji, Svatý Otče!!
Vuk - těšil jsem se na ten mač a fakt jsem si myslel, že Petra vyhraje. O vážnosti zranění Sereny jsem neměl tucha...
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že pro Petru je to dobře, může si říkat, že by ji porazila. Jen na okraj, všímáte si těch Petřiných váhových výkyvů? Něco takového, ikdyž pravda v koncentrovanější podobě, jsem viděl naposledy u Ivety Bartošové.
Reagovat
Stan_Borowitz
něco jako dr. Jekyll a pan Hyde? Toť otázka, na kterou znají odpověď asi jen tři nebo čtyři osoby, přičemž to, jestli tři, nebo čtyři, závisí na odpovědi. Hezký rébus, ne?

Každopádně díky za kompliment, Berny, a abych odpověděl na tvou otázku - svůj intelekt realizuji užitečněji většinu svého času, na TP si chodím od té intelektuálně náročnější činnosti odpočinout.

Navíc, co má člověk pořád dělat, když se dennodenně koupe v penězích a má vše, na co si vzpomene? I nekonečný sex s krásnými ženami časem omrzí, přestože je můžeš střídat jako na běžícím páse, kdežto nekonečné dohadování o tom, jestli je lepší Losna nebo Mažňák neomrzí asi nikdy...
Reagovat
Berny
Rebus hezky, ale moc ti za nej nedekuji. Srovnávání s Barneym je dosti urážlivé.

To byla jen technická, protože někdy nevím co si o zdejších uživatelých myslet. Vcelku by mě zajímal věk, vzdělání, zaměstnání.. :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak to se omlouvám, mně právě srovnání "dr. Jekyll a pan Hyde" urážlivé nepřipadalo, kdo může být víc jiný než ti dva, byť jsou jeden člověk :-). Barney je v mém rébusu pan Hyde, to se rozumí samo sebou.

Tvůj zájem nemám problém uspokojit. Věk - zatím je to dobrý, množina žen, z nichž si mohu s rozumnou nadějí na úspěch vybírat, pořád uspokojivě roste a i mladé slečny zatím "možu mít rád aj bez peňazí"...
Vzdělání - v rámci možností uspokojivé a hlavně celoživotní...
Zaměstnání - časově náročné, ale jak kdysi pravil kolega uhlobaron Ptáček, "mě to baví". I když vlastně kecám, moc mě to v poslední době nebaví. To víš, ta zpropadená břidlicová revoluce...
Reagovat
Stan_Borowitz
A ještě jedna indicie ke všem třem otázkám. Krátce po listopadu 1989 jsem díky kupónové privatizaci mohutně investoval do ropy a zbraní. Byly to dvě nejlépe investované tisícikoruny v mém životě. Po čase jsem své podíly podíly v MND a S&B prodal na kapitálovém trhu, samozřejmě po malých částech, jako to dělá Bill Gates s akciemi Microsoftu, abych nerozkolísal celý trh. Na výnosu z této transakce jsem pak založil celé své dnešní impérium. A stejnou šanci dostal každý, kdo měl tehdy alespoň ty dvě tisícovky a nevsadil na jistoty desetinásobku.
Reagovat
slacker
Trosku mam neduvery jaky se dal zistat pocatecni kapital v KP pri schode dobrych okolnosti. Dejme tomu 400 tisic za obe kola. To mi furt prijde malo na alepson koupeni maleho kramku se zeleninou na sidlisti v male privatizaci
Reagovat
Stan_Borowitz
Neber doslova a vážně vše, co napíšu... Navíc po KP už bylo na malou privatizaci pozdě, tam už bylo v té době dávno vše cenné rozebrané těmi, co stáli v první linii. I když někdy v prosinci 1989 moudře pravil Karel Gott (a to jméno znamená Bůh, tedy mimo jiné i Vševědoucí), že je rád, že se všichni můžeme postavit na stejnou startovací čáru, takže jsme v první linii stáli vlastně všichni, že... :-)

Nicméně třeba když kolega miliardář Ivo Lukačovič zakládal Seznam, neměl ani těch 400 tisíc. Takže aj bez peňazí a kontaktů to šlo...
Reagovat
Roger_Federer
Karel Gott?..stal opravdu na stejne care jako my vsichni ostatni, mozna bileho prasku;), i ten by si sehnal kvalitnejsi...;)
Reagovat
Stan_Borowitz
Ty bys hned z legendy a držitele nesčetného počtu prestižních titulů dělal feťáka jen proto, že si dovolil vyslovit svůj názor. Styď se!!
Reagovat
slacker
Tak zrovna Lukacovic je spise prikladem dotcomoveho boomu v nasich luzich a hajich. Uspesny Internetovy startup s minimem prostredku je fenomen celosvetovy.
Reagovat
Roger_Federer
Luxusni dvojsmysl..
Reagovat
Fandina
Mám pocit, že jsi do mě zamilovaný, jinak si nedovedu vysvětlit to co mi píšeš do vzkazníku. Není to tak?
Reagovat
Roger_Federer
Nechci te urazit nebo vyprovokovat k diskuzi.Chci ti jen rict, ze nemas pravdu..
Prizpevky uzivatele JM jsou lehce pochopitene, dobre napsane a vzdy se znich clovek dozvi zajimavy nazor k danemu tematu..
Naopak,casto hledam smysl a myskenku ( prazdnotu), v tvych prizpevcich.
; )
Reagovat
Fandina
RF ... neuraž se, ale na fandění na internetu není nic co bys nemohl pochopit. A nic jiného já ve svých příspěvkách nepíši.
Reagovat
Roger_Federer
Nezlob se, ale ted normalne lzes.
Reagovat
Fandina
Omlouvám se, ale diskuse s tebou v tomhle směru nemá smysl. Je to neustále dokola a obtěžuje to tady ty, kteří si chtějí zafandit přečíst něco na internetu. Neuraž se, ale psát někomu že lže to je to poslední, na co je internetová diskuse. Pokud máš zájem, napiš mi do vzkazníku. To je to nejjednodušší co lze v tomto smyslu udělat.
Reagovat
ptpc
Aký je rozdiel medzi tým keď niekomu povieš že klame a keď niekomu povieš že nemá pravdu(to je zasa tvoje časté vyjadrenie)?
Reagovat
slacker
Jooo von ti bude psat do vzkazniku a ty to budes verejne podvratacky licit co ti pise udajne za hruzy. Nastesti tomu malokdo veri a je to jen dalsi aspekt tve mrzke existence
Reagovat
Fandina
Napsat někomu, nemáš pravdu je konstatování, že ten dotyčný něco neví jak je to ve skutečnosti. Napsat někomu že lže je nařčení, že dotyčný úmyslně zkresluje fakta.
Reagovat
Fandina
slacker ... pokud mě někdo uráží ve vzkazníku, tak nemohu napsat nic jiného, než pravdu, že mě ve vzkazníku urazil. Kdyby to nedělal, nemohla bych tuhle pravdu sdělit světu.
Reagovat
Roger_Federer
Je to tady na diskutovani, pokud chces jen fandit..delej to doma, nebo si zajet si na nejaky turnaj..
Reagovat
Fandina
Mám dotaz, proč mi to píšeš veřejně, proč ne ve vzkazníku, je tu na to.
Reagovat
slacker
Tobe na svetu nezalezi zalezi ti na tom aby svetu zalezelo na tobe. Jenze to delas za cenu delani velkeho zla. Za to prijdes do pekla.
Reagovat
Roger_Federer
Prvne veta "A nic jiného já ve svých příspěvkách nepíši" je nepravda, nevidim duvod proc komunikovat soukrome pres vzkaznik.
Reagovat
Fandina
RF ... tady neustále probíhají diskuse o Fandině, druhé to obtěžuje, není divu, netýká se to nikoho, kromě mě. Proto jsem ti napsala, abys psal do vzkazníku. Předpokládám, že si tohle pochopil. Není důvod pořád rozebírat slovo od slova, co tu napíši. Nebo ano? Máš pocit, že je tohle můj web, že neustále pitaváš, co tu píši já? Nevšimla jsem si, že bys to dělal jiným nickům. Neustále píšeš mně a pořád se to opakuje. Jestli si chceš psát se mnou, máš tu vzkazník a neobtěžuj s tím ostatní.
Reagovat
Fandina
slacker ... máš bujnou fantazii, kup si pohádky a čti si tam o dobru a zlu. Je to hezká zábava.
Reagovat
Fandina
slacker ... a navíc je to hodně poučné a hezké, příjemné, číst pohádky.
Reagovat
Roger_Federer
Ze 85% tvych nic nerikajicich komentaru, obtezuje ostatni daleko vic.
Reagovat
Fandina
Pokud ti jde o moje komentáře, nikdo tě nenutí je číst. Jinak pokud je to v tvé moci, nic ti nebrání zrušit mi účet. To je všechno, co k tomu lze říci.
Reagovat
slacker
Prosimte na kolenou udelej kompromis a pis lidem co chces neco sdelit jen do jeiich vzkazniku.
Tim prokazes svou dobrou vuli.
Reagovat
Fandina
slacker ... klečení na kolenou si nech pro nějakou tvou vyvolenou, bude to efektní a romantické, určitě to ocení ... úsměv
Reagovat
tommr
k dnešnímu dni tj. po kompletně odehraným třetím kole v Madridu.
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Tomáše Berdycha.
Hvězdička znamená, že hráč postoupil do čtvrtfinále a může v Madridu ještě získat další body:

1. Nadal 12080 (+7480) *
2. Djokovic 11030 (+6430)
3. Wawrinka 5785 (+1185)
4. Federer 5715 (+1115)
5. Ferrer 4850 (+250) *
----------------------------------
6. Berdych 4600 *
----------------------------------
7. Del Potro 4215 (-385)
8. Murray 3950 (-650)
9. Raonic 2625 (-1975)
10. Isner 2600 (-2000)
11. Gasquet 2535 (-2065)
12. Nishikori 2440 (-2160) *
13. Tsonga 2235 (-2365)
14. Dimitrov 2200 (-2400)
15. Fognini 2190 (-2410)
16. Youzhny 2020 (-2580)
17. Gulbis 1915 (-2685) *
18. Robredo 1855 (-2745)
19. Haas 1835 (-2765)
20. Anderson 1755 (-2845)
...
27. Lopez,F. 1395 (-3205) *
...
32. Bautista Agut 1160 (-3440) *
...
36. Giraldo 1118 (-3482) *
...

Tomáš Berdych postupem do čtvrtfinále splnil povinnost jako nasazená šestka a po vypadnutí Murrayho už má jistotu, že bude i po Madridu nejhůř šestej.
Na Ferrera stále ztrácí jen 250 bodů a moh by ho předstihnout pokud dojde v Madridu aspon do finále a Ferrer zároven vypadne už ve čtvrtfinále. Pokud by Ferrer ve čtvrtfinále vyhrál tak by musel Tomáš k tomu aby ho předstih v Madridu získat titul ...

K první desítce se zase o kousek přiblížili Nishikori a Gulbis.
Zejména Nishikori je žhavým adeptem - k postupu do desítky mu stačí když ve čtvrtfinále porazí Lopeze ...
Gulbis se do první desítky může dostat jen v případě zisku titulu ...

Do první dvacítky by se mohli dostat F.Lopez, Bautista Agut a Giraldo. Lopezovi by k tomu stačilo postoupit do finále, zbývající dva by museli získat titul ...
Reagovat
smazaný uživatel
konecne neco konstruktivniho - chystala jsem se uz ptat, kdo vystrnadi z elity Janka... vidim, ze je realnejsi Nishi.. a tak, byli jsme pred desitkou, budeme i po ni.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To teda budeme;) Nechal jsem ti orechy pod vetvi;) dobrou...
Reagovat
gigin
Díky!! :-)
Reagovat
Fandina
moc si přeji, abys konečně Rafu porazil a pak vyhrál Madrid. Přeji úspěch. Máš na to. Tak pojď pojď pojď!!!
Reagovat
spaniel
Perfektní zapas v podani Davida. Neskutečný return, nechapu jak to ten pidimuzik dela, musi mit reflexy jak panter. Navic nedělal chyby zezadu, nevim kolik jich nakonec mel, ale tesne pred koncem jich nemel ani 5.
Reagovat
smazaný uživatel
moc jsi chtel, to se ceni.. :-) Davide, byl jsi rychlejsi a presnejsi - to vyhrava.. :-( vlastne.. :-) Co uz!
Reagovat
smazaný uživatel
"taky na antuce tenis vznikl" :-DD
autor delpotrinho 20:15
Reagovat
Fandina
Tenis je spojován s trávou, že?
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD)))
Tak to je primo na hezky vtip tydne, mozna i mesice;)
Jako travofil bych mel asi protestovat, ale staci mi, ze jsem se zasmal:)

I kdyz se trosku obavam, aby se za nejakych 20 let nerikalo, ze tenis vznikl na betonu...;D)
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť to byla ironie ne? Soudím podle toho, že před tím napsal:

"podle mne má Monte Carlo hodnotu 6 Wimbledonů"

To jinak než ironicky myslet nejde, ale možná se pletu.
Reagovat
Fandina
Nevím, proč ses zasmál, ale možná, že opravdu tenis vznikl na trávě. Já nevím.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Travnat%C3%BD_dvorec
Reagovat
smazaný uživatel
Ironie, neironie, je to vtipne;)

...jinak by mne fakt zajimalo, na cem vsem se bude pinkat za takovych treba 50 nebo 100 let....;) jestli se ovsem jeste bude pinkat...;)
Reagovat
Fandina
Proč by neměl být za 50 let tenis? Byl před padesáti lety, tak proč ne za padesát let? Proč jsi pořád tak katastrofický?
Reagovat
smazaný uživatel
Jo to mě taky, ale obávám se, že už toho nebudu svědkem. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Možná, ale tohle neměl psát ani jako ironii. Záznamy z dávné historie nejsou dostupné. V jednom z tenisových dokumentů jsem slyšel, že až do vzniku areálu současného Roland Garros někdy kolem roku 1920 se předtím 30 let hrály všechny čtyři grandslamy na trávě, tedy i v Paříži. Teprve až v té době antuku jako vhodný povrch frantíci objevili. Může to někdo potvrdit?
Reagovat
spaniel
Je to tak, antuku vymysleli pozdeji, dokonce antuka znamena neco jako za každých okolnosti, teda ze se na ni da hrat i za deště. Původní tenis samozrejme vznikl na trave jako skoro vsechny sporty, jelikoz jde o přírodní material.
Reagovat
smazaný uživatel
;) No to ja urcite take ne;)
Treba budou nejaky specialni elektronicky rakety se spec. vypletama, nejake neskutecne masiny;)... a mozna uz ani povrch nebude podstatny;)))
Jo a micek bude jen jeden virtualni, ktery se bude vzdy na pokyn empairoveho materializovat;D)
Reagovat
J.M.
V Paříži se nikdy nehrálo na trávě.
Reagovat
Fandina
Ale historie tenisu a trávy je s Francií spojena.
Historie tenisu sahá až do roku 1592, kdy byly v Paříži sepsány pravidla hry paume, známým obecně jako předchůdce tenisové hry. V roce 1858 major Henry Gem a major Clopton Wingfield při státní příležitosti na dvoře královny Victorie označili trávník a dali mu název tenisový dvorec a 1872 byl pak vytvořen první tenisový klub v Leamingtonu. Již zmiňovaný paume Francouzi nazývali jeu de paume v překladu hra dlaní, protože se do té doby hrálo opravdu dlaněmi.? V roce 1875 si Clopton Wingfield nechal patentovat hru zvanou tenis. V roce 1877 se konalo první mistrovství ve Wimbledonu. Další velké turnaje se konají v New Yorku ? Flushing Meadows od roku 1881, v Melbourne od roku 1905 a v Paříži ? Roland Garros od roku 1925.
http://www.ntenis.cz/aktuality-tipy-a-rady/11-aktuality/43-tenisovy-kurt-i-co-je-vlastne-tenis-a-jake-je-jeho-historie
Reagovat
smazaný uživatel
Do roku 1912 se hralo v Parizi na TRAVE!!! Vic nez 20 let...

Potom jeste v letech nekde kolem r. 1925-27...se na chvili k trave vratili, nebot pokud si to pamatuji dobre nekde v tech letech mohli poprve hrat v Parizi i jini hraci nez z Francie, a na napad s drcenou cihlou nebyli asi uplne pripraveni...:)))
Potom se k napadu s drcenou cihlou vratili, a uz jim to zustalo;)
Reagovat
smazaný uživatel
patent na rozum nemam, ale francouzske paume se hralo v prirozenem prostredi, micovna byla na trave..
Reagovat
J.M.
Vlk-v-Zime: Nehrálo. Mezinárodní mistrovství Francie se hrálo vždy na antuce, a pokud se bavíme o jeho předchůdcích, tak jeden (nazývaný mistrovství na tvrdých kurtech, které bylo otevřené pro mezinárodní hráče, a dnes je považováno za předchůedce French Open) se hrál na antuce, a druhý, prvních pár let, na přelomu století, kdy to bylo otevřené jen pro hráče francouzských klubů, se hrálo na písku.

Fandina: Opět geniální schopnost pomotat z načteného textu všechno dohromady, Francouze s královnou Viktorií atd.
Reagovat
smazaný uživatel
jj, Sojecko, vsechno jsme kdysi delali na trave;)))

Ale jinak jsem nekde cetl, ze to paume uz hrali francouzsti mnisi v klasterach nekde kolem 12. a 13. stoleti...dokud jim to pochopitelne papez nezakazal;D))))
....protoze si myslel, ze tim zanedbavaji sve duchovni povinnosti...;)))) Jenze se ale zabava uz rozsirila i mimo klastery;)

Ted je jen otazka, kde to ti mnisi hrali... jooo mozna tedy vznikl tenis na nejake mramorove desce;))) ale predpokladam, ze to machri valeli v zahrade;)
Reagovat
J.M.
A mimochodem, i na tom původním, na přelomu století, se hrálo i na antuce - tam se během let střídala místa, a ten písek nebo hlína, to bylo jen na jednom z nich, kde se hrálo v některých letech.
Reagovat
Fandina
Nechci, aby ses urazil, ale máš tendenci se prezentovat jako všeho znalý, jenže v důsledku člově cítí prázno. Nemachruj.
Reagovat
J.M.
Na to, abych viděl, že píšeš blbosti, opravdu machrovat nemusím. To není žádný velký výkon hodný chlubení.
Reagovat
Fandina
Zase si to nepochopil. Nejde o mně, ale o tebe. Ty jsi ten, co působí prázndě a na oko. Viz například tvoje čty případy psaní tady. Zajímalo by mě, kam by ses vešel ty. Určitě by nenapsal, že do jednoho z těch čtyř negativních, co si prezentoval směrem ven. O sobě bys určitě uvedel něco kladného. Jsi povrchní člověk a dovedeš jen kritizovat a rýt do druhých. Napiš také něco pozitivního, aby člověk pochopil, že také něco pozitivního existuje. Zatím z tebe nic takového nevypadlo. Sorry. Jsi negativista.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano myslel jsem "tzv." predchudce RG...
Championnat de France... take to tam v tom prispevku pisi...opravdu jsem cetl, ze hrali na trave, a kdyz dokonce mistrovstvi FRA otevreli pro jine hrace nez z FRA, tak se k ni na nejaky cas vratili...

To, ze se nehralo na trave, slysim opravdu prvne...
a rad poprosim o zdroj;) Diky.
---

I kdyz...., ze se hraje i ve Wimblasu od 4.kola na hline, je celkem take obecne znama vec;) ale porad se to nazyva trava;))). Nemohlo to byt podobne?
Reagovat
smazaný uživatel
prece by si, kluci, nepokaceli svicny a cely byly male, jsem pro travu i v klastere.. ;-)

J.M. - o pisku jsem take cetla... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Takze zahrada;) No, ale mozna kluci uz zkouseli experimentovat s povrchy;) kdo vi;) Ale jsem take pro tu travu;)

O pisku jsem slysel, ale teda opravdu ne v souvislosti s FO nebo FRA mistrovstvim...
No, ale nakonec vime jak to je, i z toho pisku nejaka ta travicka vyleze;)
Reagovat
J.M.
Vlk-v-Zime: Uf, tyhle věci jsou na internetu téměř nedohledatelné, ale zadej do vyhledávače "Île de Puteaux", což je jedno z míst, kde se hrály ty původní francouzské turnaje, a najdeš tam informace, že se tam hrálo na "sand laid out on a bed of rubble", což píše Heiner Gillmeister v knize "Tennis: Cultural History":

http://books.google.cz/books?hl=cs&id=AACDAAAAMAAJ&focus=searchwithinvolume&q=rubble

Ale to bylo jenom jedno z míst - v těch prvních letech se místa konání střídala, a na ostatních byla antuka.

Fandina: Já jsem to pochopil velmi dobře. Ty jsi jako obvykle nepochopila mě, a tím bych to asi uzavřel, protože zbytek tvého příspěvku je ještě větší blábol než obvykle.
Reagovat
J.M.
Jinak tedy pokud nepohrdneš Wikipedií, tak i tam to zmiňují:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_French_Open_men%27s_singles_champions

Povrch: střídavě mezi pískem a antukou (1891?1907)
antuka (červená) (1908?přítomnost)

To o tom původním písku na sutinách je i v hlavním článku o French Open.
Reagovat
Fandina
Vážně si můj příspěvek pochopil?
Reagovat
J.M.
Tady je o tom jedna předlouhá diskuse:

http://tt.tennis-warehouse.com/archive/index.php/t-280425.html

Nemám sílu to číst, to je na mnoho dlouhých zimních večerů, ale z letmého přečtení se zdá, že záznamy o tom, na čem se hrálo na konci 19. století, už dnes prostě nejsou. Je možné, že v pařížském klubu měli nějaké travnaté dvorce, ale jestli se na nich hrál ještě první ročník toho francouzského turnaje, na konci 19. století (toho původního pro hráče místních klubů), to už se neví. Dobové fotografie ukazují spíš něco jako asfalt nebo bílý písek.
Reagovat
smazaný uživatel
Hele diky. Zajimave. Wiki beru s rezervou;)
Tam je psano plno divnych veci...ktere mne potom v realu casto nesedi...obecne ok, ale obcas bez problemu neco od nekud skopiruji...a fakt se to obcas lisi...

Ta diskuse muze byt zajimava, rychle jsem jen proletel...a nekde nize tam nekdo pise, ze se ten pisek s drcenou nejak stridal...

No ja jsem zase cetl v Bilskem (v polstine, Bilski, pokud si to pamatuji dobre) to s tou travou, ale mozna si to pamatuji zle...
O pisku jsem cetl, ale obecne ve Francii, nespojoval jsem to s RG (ci FRA Mistr.)...

Jo, clovek se porad uci;)

Koukl jsem se i schvalne na polskou Wiki, abych se jeste ujistil, jestli neco nepletu... a pochopitelne tam pisi trava, podle mne to zkopcili bud z te knihy nebo podobne knihy, ktera to zkopcila z jine, a to potom jede tak dal s chybama...klasika;)
Reagovat
J.M.
Já si myslím, že tohle už dnes zjistí asi jen archeologové. :-) Ony se liší i "spolehlivé" prameny, které udávají různá místa konání v různých ročnících a tak... Ale podle toho, co tam píšou, tak prostě v těch prvních letech, na konci 19. století, se na to tak nehledělo a hrálo se prostě na tom, co bylo. V tom klubu byla i a atletika a jiné sporty, mohli tam mít asfalt, písek nebo něco jiného, vevnitř měli dřevěné kurty, venku možná původně travnaté, které ale rychle vyměnili za antuku kvůli počasí... Ale každopádně to, co se pokládá za French Open, případně ještě jeho přímý předchůdce (to francouzské mistrovství otevřené mezinárodním hráčům), z doby, kdy ještě ani neexistoval Grand Slam, se vždycky hrálo na antuce. Takže tvrzení, že se všechny čtyři GS turnaje hrály na trávě, spolehlivě není pravdivé.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jiste..., ale to bychom take potom mohli i rozdelovat striktne eru na Open a na neOpen...atd... tak nejak obecne vsechny ty GS vclenuji i ty predchazejici formy do sve historie, vcetne vitezu ...jako jejich prirozeneho vyvoje...nakonec nikdy se nic nerodi hned tak z placu...

Ale zajimave to s tou Parizi je, to teda zase jo...;)
Reagovat
smazaný uživatel
Nic, jdu do perin;)
Dik, a hezkou noc..;)
Reagovat
spaniel
Isner jaky bekhend po lajne do rozku, teeeda
Reagovat
spaniel
A ted dva kratasy jak pan. Překvapuje.
Reagovat
smazaný uživatel
neni vubec spatny, ale ocekavany prubeh, v pohybu konkurovat Davidovi proste nemuze, ale ze mu pri BB bude zatapet vyssi odskok micu, zrovna jemu.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že ten druhý bb nepremenil..Na to, že hrá proti ortodoxnému antukárovi sa slušne v dlhých výmenách drží..Zatiaľ aj kondične Davidovi slušne sekunduje..

A mám pocit, že na returne je odvážnejší a chodí si pre body na sieť, to by mohlo priniest úspech.
Reagovat
smazaný uživatel
to snad neni pravda, jak tlaci, vede to k chybam... je to vyslovene o par micich, zatracene..
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, začínam mať pocit, že morálka ide dolu vodou..

Ale zápas ukázal, že víťazstvo Isnera nad Ferrerom na antuke nie je "sáj fikšn", David je však v tomto zápase neomylný, zvykne kaziť aj viac, dnes sa dobre vyspal..
Reagovat
smazaný uživatel
mne snad naskacou pupinky uz jen z vedomi, ze s tebou tak souznim.. :-)))
Jinak stesti, ze Davida jeste dokazu prekousnout, pripadne.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes je sviatok, to bude tým..;)
Reagovat
smazaný uživatel
David je fajn... ale mne to asi nejak nepomuze...;(
Reagovat
smazaný uživatel
ja vim, ted dva gemy pravdy.. :-(
Reagovat
ptpc
Ale to uvažovanie má svoje "výstupy", či už slovné, písané alebo sú to konkrétne činy... No a tie písané už posúdiť dokážem. Takže ešte raz - tvoja argumentácia mi príde stupídna. A ak tak argumentuješ tak z toho vyplýva že aj tvoje uvažovanie je stupídne...
Reagovat
ptpc
To malo byť v inom vlákne...
Reagovat
spaniel
To by nebyl clanek, aby se pod nim neskryvalo vlakno Fandina...
Reagovat
Fandina
spaniel ... tady je mraky vláken, kde nefiguruje Fandina ... nejsi do mě zamilovaný????????????????
Reagovat
spaniel
Nej servis vs nej return. Kdo vyhraje?
Reagovat
smazaný uživatel
David
Reagovat
smazaný uživatel
Izzy, bořič mýtu..:)
Reagovat
spaniel
Hm, ja tipuju Davida. Jeho servis je min spatny nez Johnuv return, celkove by mel mit o chlup navic. I kdyz v prvních gemech Isner zezadu skvele.
Reagovat
smazaný uživatel
tsss, presto je John druhym nejvetsim tenistou historie.. ;-)
Reagovat
Fandina
a ten první je kdo? nemohu to vygooglovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Ivos.. :-)
Reagovat
Fandina
boha ... také současný, další důkaz toho, že se lidstvo zvětšuje ... úsměv
Reagovat
spaniel
Tak David zatim bezchybný. Na svou výšku a dosah ma neskutečný return.
Reagovat
gigin
http://www.atpworldtour.com/News/Tennis/2014/05/19/Madrid-Thursday-Gulbis-Cilic-Language.aspx
Reagovat
spaniel
To jsem propásl.
Reagovat
J.M.
Tak Mohamed je taky showman. To není poprvé, co jsem s ním viděl takhle příjemně zpestřený ten povinný úvodní stereotyp při losu.
Reagovat
gigin
I am extremely sorry I was not able to play today. We guess maybe I ate something wrong, but we do not exactly know right now. I felt sick all day and it became worse and worse instead of better. I saw the doctor and we tried everything. But it is simply impossible. I would have loved to play against Feliciano Lopez today, I was so much looking forward to that match and show you a good fight. I am in the hotel now and hope I will be fit enough tomorrow to fly home. I will get in touch with you as soon as I can say more what really happened and when I will be able to play again. Sorry again!!
Reagovat
J.M.
Tak hlavně ať to není nic vážného a rychle se z toho dostane. Pokud je tak dobrý jak se zdá, pak jeden promarněný turnaj v jeho kariéře nic zásadního nebude znamenat.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha zase kto je najlepší
matematika nepusti Roger Federer je King kingov, osobnosť najväčšieho kalibru:DDDD
Reagovat
gigin
Už je čas:-D aktuální žebříček, kdo ohrožuje Toma, Gulbise a tak...
Reagovat
Nola
si v siedmom nebi? zajtra je deň zúčtovania... Gulba vs ..../David/, Tom vs Rafa, prekročia svoj tieň? peklo ešte nezamrzlo....
Reagovat
gigin
No jsem rád, moc. Rouhal bych se, kdybych tvrdil, že ne :-) Tom zítra vyhraje. Pokud postoupí Isner, tak Gulbis v suchým. S Davidem když tak ve třech ;-)
Reagovat
TheRoyalBlue
Fakt je taký, že v športe neexistujú čisté fakty. Tie sú nanajvýš v chémii a fyzike. Bohužiaľ (či našťastie?) v športe a spoločenských vedách sú tie naše fakty zašpinavené od celého radu premenných, ktoré nesúvisia s tým, čo sledujeme. A vlastne, čo je kritériom toho, že kto je najlepší? Fajn, povedzme úspech, ale koniec-koncov, prečo práve úspech? Jeden kamoš mi raz povedal, že najlepší hráč v histórii je pre neho Fabrice Santoro - necítil som potrebu mu oponovať.

No a keď už máme ten úspech, tak podľa akých kritérií si kvantifikujeme ten úspech? Môžme povedať, že Federer je lepší ako Nadal podľa väčšiny štatistických ukazovateľov, ale majú jednotlivé ukazovatele rovnakú rozhodovaciu silu? Asi sa zhodneme, že nie. Tak podľa čoho určíme, ktoré ukazovatele majú akú silu? A keď by sme aj vedel určiť, ktoré kritéria sú tie správne, tak naše dáta pochádzajú z odlišných kontextov. Môžu Federerovci hovoriť, že tvrdenie o nevyrovnanosti konkurencii v prospech Nadala je len domnienkou, ale tak či onak ide o významný faktor. Na druhej strane sú tu tvrdenia o rýchlosti povrchov, k čomu zase patria domnienky o tom, ako by Safin dával Djokoviča na AO, lebo oni sledujú tenis od plienok a ich odborné oko má na takéto veci presný odhad (viď royal master-expert excellence spaniel). Faktom ale je, že tieto vedľajšie fakty nemáme ako posúdiť. Ak by sme chceli empiricky čisté výsledky, museli by sme mať stroj času a spraviť mega-epic turnaj, kde by sa účastnil aj Lendl ako 21, 23, 25, 27, 29, 31, 33, 35-ročný, musel by hrať v každom veku s každým v každom veku a ku každému zápasu by musel nastúpiť X-krát a vždy s inou raketou a na inom povrchu, pričom by nielen on, ale aj každý ďalší veľký hráč histórie musel absolvovať všetky kombinácie. A vlastne mať jeden zápas z každej kombinácie by boli nereprezentatívne dáta, takže aspoň 10 by sa patrilo.
Reagovat
TheRoyalBlue
Je prirodzené, že prívrženci rôznych táborov budú mať sklon pripisovať väčšiu váhu tým ukazovateľom, ktoré sa prikláňajú k ich stanovisku a tvrdiť o vedľajších faktorov, čo ovplyvňujú všetky tie čísla, čo im vyhovuje. A presne o tom to je - o emóciách, sympatiách, stádovitosti, estetickom vkuse a všetkých tých pomerne jednoduchých, ale dôležitých veciach. Šport nie je veda! Môžme si myslieť, že náš šport je inteligentnejší než futbal či hokej, ale pravdou je, že v podstate je o tom istom. Inak osobne sa prikláňam k tomu, že Federer je úspešnejší. Dal by som ho 1-2. priečku s Laverom a Rafu s Borgom na 3-4. Ale to nič nemení na tom, že najlepší je pre mňa Nadal a nepociťujem to ako protirečenie :). Nie som vedec, netestujem hypotézu o tom, kto je najlepším či najúspešnejším športovcom histórie a to čo ma baví na tenise nie je štatistika. Som tenisovým fanúšikom.

Ale ak vás tieto nekonečné debaty bavia, tak kľudne. Aj mňa bavilo písať tento príspevok, ktorý vlastne aj tak najskôr nikoho neovplyvní.
Reagovat
smazaný uživatel
Hezky napsáno. Je to tak.
Reagovat
spaniel
Me ovlivnil :) a myslim ze byl dobry. Par postřehů:

- ty jsi napsal, ze Federer je úspěšnější, i kdyz podle tebe je nej Nadal. V životě jsem tomuto názoru neoponoval. Jine je, kdyz nekdo tvrdi ze je Nadal úspěšnější. Je v tom rozdil, ktery se marně snažíme vysvětlit.

- nelibi se mne zes mne zmínil u toho Safina, jelikoz ja jednou vseobecne napisu, ze Safin (plus dalsi 3) byli dobří na hardu a ze se mne nelibi jejich shazování (o tom, ze by Safin ničil Novaka jsem nikde nepsal, takze to trochu nechapu). A psal jsem to prave kvuli tomu, abych dokazal to, o cem pises, ze je to subjektivni a je to jen spekulace. To ze tady x lidi pise jak byli vsichni tito hraci slabi ti ale nevadi. Proc asi?
Reagovat
Berny
Kolega dekuji za velmi inteligentni prispevek. Libi se mi kdyz na to jde nekdo vedecky :). Souhlasim s kazdym slovem. Kdybych studoval psychologii nebo sociologie urcite bych o uzivatelych tenisportalu.cz napsal minimalne diplomovou práci, myslim ale ze je tady tolik materiálu a předmětů zkoumání, že by to pokrylo i disertačku. Netuším, kolik let a inteligence mají jednotlivý uživatelé, ale napriklad Stan_Borovička vypadá na vysoce inteligentní homo sapiens a nechápu proč tráví toliko času na tomto portále a nerealizuje svůj itelekt užitečněji :).

K nekonečnému hodnocení. Hážu do éteru velký úkol (pro inteligentnější část a ty kteří mají rádi opravdovou matematiku), jak kolega výše popsal ve sportě je X na sobě závislých proměnných a je velice těžké něco hodnotit (pokud se nebavíme o 100 m sprint, ikdyz i tam zavisi na větru, vybaveni atd). Pojďme společnými silami vytvořit vzorec, který bude obsahovat třeba 10 řádků proměnných a koeficientů, abychom dosáhli nějaké finální hodnoty. Indexu spravedlivosti, tak bych to nazval. Zahrňme vše co nás napadne od konkurence, přes povrch, přes kvalitu soupeřů atd. Vím, že každý jak si to přečte si ťuká na čelo, že je to nemožné, že i při určování proměnných bude vysoká míra subjektivity, ale i tak si myslím, že to bude možné, klidně hlasujme o výši jednotlivých proměnných.
Reagovat
TheRoyalBlue
Prepáč, takto si to s tým Safinom nenapísal. Ospravedlňujem sa, toto bol môj bias, lebo to vencape napísal, že Rafa by si neškrtol na starom povrchu na AO proti Federerovi alebo Safinovi (sa mi to poplietlo). Inak to finále z 2005 je jeden z tých zápasov, ktorý si rád z čas na čas pripomeniem, ale to uvedené tvrdenie mi príde prehnané. A napríklad je dobrá šanca, že Safin z toho roku by zvládol Djokoviča z 2009, ale nezvládol by podľa mňa toho z 2011. K tvrdeniu o slabej konkurencii v ére Federerovej dominancie som sa aj ja zvykol prikláňať, ale dnes skôr pripúšťam, že súčasná generácia je málinko lepšia, hlavne stabilnejšia, fyzicky a psychicky odolnejšia. Ale to tiež nemáme ako dokázať. Ako Nadalovec mam prirodzene sklon spochybňovať argumenty Federerovcov, ale samozrejme aj tvrdenia typu, že Rafa je lepší kvôli H2H, považujem za blbosť a čo som napísal platí obojstranne.
Reagovat
spaniel
TRB: ok beru.

Berny: ja si te spletl s uživatelem Barney předpokládám. Uz minule jsem by v šoku. Jinak ono by slo vytvořit takovy vzorec, problem je ze bychom se nikdy neshodli na tom, ktere kritérium ma jakou váhu. A i pokud by se hlasovalo, byla by prehlasovana strana proti vysledku.
Reagovat
smazaný uživatel
Pekne napísané, naozaj..

Nikdy sa nedopátrame k jednoznačnému záveru, najma nie, ak sú predmetom skúmania dvaja jedinci, ktori neštartovali za rovnakých podmienok..

Pri Nadalovi s Djokovičom by to šlo, sú rovesníci..Pri Nadalovi s Laverom to nejde, nestretli sa..Tam je to jednoduché..Ale pri Nadalovi s Federerom?..Tam je to rébus..porovnávajú sa z princípu, pretože svojho času vyhrávali len oni..No je medzi nimi 5rokov, to nie je málo..Je to presne ten istý rozdiel ako medzi Dimitrovom a Nadalom..Takže porovnávať týchto hráčov 1:1 nejde, je jasné, že obaja hrali s úplne inými kartami..
Reagovat
spaniel
Zjevně se musi najit treti, abychom se shodli.
Reagovat
Amputace
On ale většinou nikdo nezpochybňuje, že je Federer úspěšnější - vždyť to dokazují čísla. Co už ovšem nedokazují, zda je rovněž lepším, kvalitnějším tenistou (to se naopak snažíme vysvětlit my). Titanic, který získal 11 Oscarů, přece taky není kvalitnějším filmem než Vykoupení z věznice Shawshank, který nezískal žádného.
Reagovat
spaniel
Jenže o tom nepřesvědčíte nikdy nikoho, na to nejsou zadne měřítka a každá strana muze davat argumenty do nekonečna. Jedine o cem se da bavit konkretne je výčet úspěchů. Mimochodem, Shawshank je muj nejoblíbenější film. A zjevne si to mysli vetsina (csfd). Vetsina si taky mysli ze Fed je nejlepsi vsech dob. Zeby dvakrát shoda většinového názoru? :)
Reagovat
Amputace
Ano, také ten film zbožňuji. Napadl mě jako nejzářnější příklad toho, jak absurdní je Oscar ocenění.
Reagovat
spaniel
V ten rok byl zrovna Forrest Gump, ktery je na imdb pred Shawshankem. Byl to výjimečný rok.
Reagovat
Amputace
Jj, já vím, absurdní mi ovšem připadá to, že Shawshank neproměnil ani jedinou nominaci. Minimálně za hudbu to vyhrát mohl. Jakého blázna to napadlo dát Zimmerovi, skutečně nechápu.
Reagovat
spaniel
Souhlas, je to velky omyl akademie...nebo spis trapas.
Reagovat
gigin
COME ON!! Zítra jdeme opět proti sobě. Vlastně, kdy jsme nešli, že jo :)))
Tlačíš Jendu nebo Davida?
Reagovat
Roger_Federer
Me by zajimalo, proc tu neni uz 2 mesice Sonja?
Reagovat
smazaný uživatel
;-))) Jenika, Davida mam jen rada.. :-)
Reagovat
gigin
Ok, těšíme se na vás ;))
Reagovat
smazaný uživatel
Ono to vypada spis na Davida...
Repete s Jankem asi nebude...;)
Coz je mozna i dobre, jinak by jsme se zase asi pozrali ;DDD)))
Reagovat
r.Fever
Nikto nie je dokonalý, ani Federerova dominancia v tenise. Jeho jedinou fakticou škvrnou na resumé je bilancia H2H proti Rafovi. Prihliadnuc k faktu, že vyše 50% zápasov sa odohralo na antuke, kde je Rafa najlepší v histórii tohto športu, je táto bilancia kvázi v norme, pretože na ostatných povrchoch je vzácne vyrovnaná.

Škvrnou na Rafovej kariére a tvrdeniu, že je najlepší v histórii je napríklad počet týždňov na poste jednotky a aj počet získaných GS. To sú najdôležitejšie tvrdenia, potom sú sekundárne ako to, že nikdy neobhájil neantukový titul a že nikdy neobhájil ani post svetovej jednotky v nasledujúcom roku.
Vyrojili sa však aj tvrdenia o konkurencii. Lenže to potom môžu použiť aj fanúšikovia Borga alebo Lendla a vznikne z toho hotový guláš.

Faktom je, že Federer sa dokázal dlhodobo odpútať od davu a dominovať tenisu, Nadal nie. Môžete na to vyťahovať plky o konkurencii, ale faktickosť tohto javu nepopriete. Ak by aj konkurencia totižto bola nižšia ako mnohí tvrdia, ako sa znázorní konkurencia dneška s odstupom povedzme 5-10 rokov ?

Djokovič, čo mal jednu super sezónu a okrem toho žiari prevažne len na Australian Open a už skoro rok a pol nezískal GS.
Murray, čo je na antuke babrák a mimo nej získal 2 GS, keď v oboch finále porazil slabo hrajúceho Djokoviča ? Alebo momentálne takmer 33-ročný Federer, ktorý aj v 31 rokoch dokázal byť svetovou jednotkou (len na porovnanie, bude rafa v roku 2017 ešte hrať, keď bude mať 31 ? :)

Je krásne, že o tom môžeme diskutovať, keby to bolo len čiernobiele, aj záujem o tenis by bol menší. No zatiaľ sú väčšinou na strane Federera väčší počet faktov (počet GS, týždňov na poste jednotky, atď.) a na strane Nadala menší počet faktov (H2H) a domnienky (konkurencia). A je na každého uvážení, čo sa mu pozdáva viac.
Reagovat
Matti
Jen je tady otazká, jak to s těmi statistikami bude třeba za pár let. Nicméně s tím, jak je to teď, souhlasím, s tvým komentářem.
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, s tým sa dá súhlasiť..Čísla sú zatial na strane Rogera, ale to je logické, keďže je o 5rokov starší..Faktor konkurencia je vždy skor tézou, no pri hlbšom zamyslení sa stáva indíciou..

Áno, Rafa nedominoval viac ako rok, ale to od nástupu Noleho a Andyho nikto, ani Roger..(Áno, ten je starší..Preto je v trofejach od roku 2010 výrazne za nimi..Ak by bol mladší, zrejme by si to delili zhruba rovnakým dielom)..A o to ide, v tejto dobe už nie je lahké dominovať, dokonca je to skoro nemožné..
Reagovat
r.Fever
Forehand, na "ak" a "keby" a podobné veci sa v tenise nehrá. Dokonca sa nehrá ani na to, ako je dominantný hráč X proti hráčovi Y, hrá sa o dominanciu voči celému hráčskemu poľu.

Nadalovi sa vyčíta, že neobhájil post svetovej jednotky na konci roku ani raz. To je celkom veľký škrt cez rozpočet, vzhľadom na to, že sa to podarilo aj takému Djokovičovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som nikdy netvrdil, že Rafa je najlepší hráč histórie.

No od roku 2010 je tažké súčasnému polu dominovat, urcite tazsie ako v predoslych rokoch..A dokazuje to fakt, ze hegemón minulej doby je v uvodzovkách len v závetrí..
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme, príde argument s vekom..Všeobecne celkom relevantný..A zas sa mozeme bavit do akej miery za to moze vek a do akej Nadal s Djokovicom..Snad nám dá na to odpoveď až Nadal s Djokovicom, ked budú po 30ke..
Reagovat
spaniel
To je prave to. Ty vzdy argumentuješ ze Nadal na rozdil od Rogera sbíral uspechy v mladším veku. Co kdyz je nebude sbírat ve veku pozdějším? Toto zjistíme, jen kdyz si počkáme.
Reagovat
spaniel
Velká skoda. Ma virozu, stejne jako minuly rok, kdy skončil dokonce v nemocnici. Je pry docela mozne, ze vynechá kvaldu v Rime. Velká skoda, Lopez byl hratelny...naštěstí ho samuraj z Madridu odhlasi v dalším kole.
Reagovat
J.M.
Já bych přímo řekl, že byl proti Lopezovi favoritem (stejného názoru byl i komentátor Flemming). Tady měl opravdu velkou příležitost udělat velký výsledek a přinejmenším se přiblížit top 50. Aby už konečně nemusel hrát ty kvalifikace. Které už jej prostě nejsou hodny. Vždyť on už letos vyhrál víc kvalifikací než nejúspěšnější loňský kvalifikant za celý rok.

A s těmi virózami a nemocemi... Aby z něj nebyla druhá Kvitová. Možná by ho Sepp měl víc koupat pod tím vodopádem.
Reagovat
J.M.
(Pardon, Fleming, nerad komolím jména.)
Reagovat
spaniel
Byl favoritem i podle sazkovek. Vzhledem k tomu jak hraje Lopez příšerně pasivne v posledni dobe, kdy slajzuje uplne vsechno, jsem mu věřil na postup. Jinak Lopeze drzi v rankingu uz snad jen servis, ten ma skvely.
Reagovat
smazaný uživatel
odstoupil. Velká škoda..
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavé, že jste nepřišli s tímhle, je to daleko zajímavější než věčné bitky: http://www.tennisworldusa.org/Rafael-Nadal-against-the-25-seconds-rule-They-dont-want-what-the-public-likes-articolo17859.html

Nadal je úplně mimo, prý diváci netleskají esu nebo podání, ale jen dlouhým výměnám. Třeba u Rosolova podání na Wimbledonu ten potlesk celkem slyšet byl. Neříkám, že by mne dlouhé výměny nebavily, ale on to vnímá jen jako černou a bílou, šedá mu vypadla.
Mimochodem 25 vteřin je 25 vteřin, 29 vteřin v průměru pro Nadala je na 100 time violation. Jenže nikdo nic nenamítá, nic se neděje, karavana jede dál. Snad zase s Novakem překonají rekord, ať se má o čem psát...
Reagovat
Fandina
Kdo je nejlepší tenista všech dob? Anketa z roku 2011 v lidovkách.
http://sport.lidovky.cz/kdo-je-nejlepsim-tenistou-vsech-dob-podivejte-se-fut-/ostatni-sporty.aspx?c=A110606_143749_ln-sport-ostatni_ant
Reagovat
smazaný uživatel
:D to snad nemyslíš vážně. Vzhledem k tomu, že tuto stránku nenavštěvuji a nejsem určitě sám, tak hlasoval jen zúžený okruh fanoušků tenisu, jako celku. tudíž, pokud tam nejsou všechny hlasy, není relevantní anketa. A ani potom by nebyla. Jelikož Fedex má více fanoušků, kteří by pro něj hlasovali i kdyby to tak nebylo.
Nemá absolutně význam. Promiň.
Reagovat
Fandina
Nebo 100 nejlepších tenistů všech dob z roku 2012 podle americké televizní stanice Tennis Channel.
http://www.tenisportal.cz/zpravy/-100-nejlepsich-vsech-dob-nejlepsim-hracem-historie-je-federer-9836/
Reagovat
smazaný uživatel
A všichni se shodují, tento výsledek je nesmysl. A tak to taky bude :)
Reagovat
Stan_Borowitz
anketa, kde se míchají dohromady hrušky s jabkama (mužský a ženský tenis), je dost podezřelá.
Reagovat
Fandina
Ale zase není problém z toho udělat jen pořadí pánů a dam ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Nezbývá než uspořádat tento rok turnaj ať se o tento post poperou 31 letý Federer, 75 letý Laver, Murray po operaci, Djokovic hojící si zánět šlacha a Nadal ( turnaj bude na tvrdém povrchu ) a další. A rozhodne se. Souhlas všichni?
Reagovat
spaniel
Jedine ze by se to hrálo pred rokem a vic, pac Feda ma za chvili 33.
Reagovat
smazaný uživatel
To Laver-ovi opravdu pomůže :)
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě, před rokem a víc, kdyby to bylo v roce 2011, nebyl bych proti :))
Reagovat
spaniel
Hm, jenže v 2011 byl sice Nole skvělý, ale zapominas, ze Laver by mel zase o rok méně, takze by je zfoukl jak nic :D
Reagovat
VlS
Jo, a mohli by ai o to zahrát jednu třetinu hokeje, jednu čtvrtku basketu, 3 jamky golfu a 2x 3 minuty boxu. Vyhrál by Jarda Jágr a konečně by fana fans měli pokoj.
Reagovat
smazaný uživatel
Kruci..
Takže pro už nehrající hráče je vstup od 90 a víc :))
Reagovat
smazaný uživatel
To je nápad :D
Je to k neuvěření ale pro některé to určitě pořád bude regulérní důkaz toho, že onen nebo onen hráč je nejlepší tenistou všech dob :))
Reagovat
spaniel
Par faktu proc neni Nadal nej v historii. A tento příspěvek neni o Federerovi.

Antuka-8GS = nej
Trava-2GS=neni nej
Hard-3GS=neni nej

Celkove z toho nevychází jako nej ani náhodou.

8/13GS antuka=61,5%
19/26M1000 z antuky=73%

Na to, ze antuka je 25% sezóny jsou to docela nevyvážené čísla. Je zjevne ze mimo antuky docela zaostává za mnoha velikány tenisu.

Nulové resumé v hale (WTF zádný titul).
Malý počet tydnu a ukončení roku na c.1
Reagovat
Rafaeoli25
Ale to můžeme otočit, to není dobrá vizitka, že nikdo není schopný mu na antuce dlouhodobě rovnocenným soupeřem, zatímco on zkvalitnil hru na ostatních površích velmi, oni se na antuce hrát nenaučili a to hodně zpochybňuje samotnou jejich kvalitu a komplexnost talentu, faktem je, že antuka je nejnáročnějším povrchem ze všech a tituly z ní jsou tak nejcennější..
Reagovat
Roger_Federer
Nebo se tx povrchy zkvalitnili k jeho nudne hre?
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, podle mne má Monte Carlo hodnotu 6 Wimbledonů, taky na antuce tenis vznikl. :-)
Ostatní jsou kecy, který nemají žádnou faktickou souvislost, fakta jsou fakta, zkus s nimi argumentovat, pak ti i spaniel možná dá za pravdu.
Reagovat
spaniel
Co to zas meleš? Toto jsou FAKTA, dokážeš to vubec pochopit nebo si bracha Fandiny? Mne nezajímají spekulace a tvoje fantazie. Nikdo nepochybuje ze je Kral antuky, jde o to, ze mimo nic zaostává a proto celkove neni nejlepsi. Je to proste.
Reagovat
r.Fever
"faktem je, že antuka je nejnáročnějším povrchem ze všech a tituly z ní jsou tak nejcennější.."

ďalšia z dogiem, ale vám to dnes ide. logicky, keď to Nadalovi ide tak dobre na "náročných" povrchoch, na tých menej náročných by mal dominovať ešte viac, nie ?

keď už, za najcennejší grandslam kariéry tenistov sa považuje Wimbledon. ehm, 7 ku 2.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak Rog zaostává na antuce nesrovnatelně víc než Rafa na trávě a hardu, takže to zase můžeme otočit, každopádně bude jedno jestli získá 20 gs a 11 jich bude z RG, prostě bude mít 20 gs a každý bude mít tu samou hodnotu, i když podle tebe ne, jinak r.Fevre, RG je považován za nejtěžší gs ze všech, takže z pohledu náročnosti je nejcennější, no a co se týče historickýho hlediska, tak za Wimblem zas o tolik nezaostává, jestli zaostávají tak AO a USO, ne FO, to je s Wimblem tradice, ne hard..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak teď si se totálně znemožnil, věta: "Antuka je nejnáročnějším povrchem ze všech a tituly z ní jsou tak nejcennější." se zapíše do dějin tenis portálu jako jedna z nejstupidnějších, co tu kdy zazněla. Když už se chceš hádat, který titul je nejcennější, tak 95% tenistů ti řekne, že nejvíc je Wimbledon. ;) A tenis opravdu nevznikl na antuce, ale na trávě...
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby se hrálo stejně týdnů na trávě jako na antuce,tak má Roger úplně jiný počet titulů a úplně jinou bilanci H2H s Nadalem.
Reagovat
Rafaeoli25
Umíš číst? Napsal jsem, že je nejcennější, protože je nejnáročnější, jak říká většina odborníků, jedině na antuce se tenista nejvíc obnaží, jeho technika i houževnatost, takže z tohoto pohledu nejcennější je, Wimbl je nejpopulárnější a chce získat víc hráčů, to nijak nezpochybňuju a že tenis vznikl na trávě mi opravdu říkat nemusíš, antuka ale celkem brzy následovala, takže si dej pohov posměváčku..
Reagovat
r.Fever
Achjo Rafeoli, tá veta je fakt pamätná :)

Každopádne, že je RG najnáročnejšie...nuž, dalo by sa aj o tom polemizovať. Keď to odborníci tvrdili, antuka bola vzdialene najpomalším povrchom zo všetkých, teraz je povrch v Austrálií spomalený takmer na úroveň antuky, zvýšený odskok a prirátajme si k tomu teploty často prekračujúce 40 stupňov. Plus žiadny poriadny prípravný turnaj predtým.

Tí tvoji "odborníci" vychádzali z faktu, že na antuke sa hrajú najdlhšie výmeny a preto je najnáročnejší GS Roland Garros. No je tomu tak aj dnes ? Ledva, ledva..
Reagovat
spaniel
Kdo to proboha rika? Antuka je mozna nejnáročnější fyzicky, jelikoz je nejpomalejsi a jsou na ni nejdelší vymeny (i kdyz AO ji úspěšně imituje). Takze hraci s dobrou fyzickou na ni maji výhodu. Antuka je povrch kde obrana vítězi nad útokem. Nejnáročnější technicky je urcite trava. Bývala tak rychla, ze antukari roky na Wimbledon ani nejezdili, protoze koncili s kanarama a absolutne nestíhali. Nebyli schopni hrat servis-volej, na antuce volej pomalu ani nepotřebovali. Navic nízké odskoky a nepravidelne odskoky a tvrdé servisy.

Je to je dalsi z tvych názoru, ktery vydáváš za fakt. Ty proste nechápeš co je fakt.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale to, že ty si myslíš, že antuka je nejcennější neznamená, že je to pravda. Tenisté tvrdí, že Wimbledon a oni ten sport dělají, takže kdo má asi pravdu? Ale tobě je škoda něco vysvětlovat. Kdyby Rafa vládl na hardu, tak je nejcennější US Open, že jo?
Reagovat
Rafaeoli25
Tak znovu to lze otočit, Sampras na antuku taky prakticky nemusel jezdit nechytal, takže to bylo v minulosti, ale i dnes oboustranný, většina antukář nemá ráda trávu, většina travařů nemá ráda antuku, takže když budeme kompromisní, tak antuka a tráva jsou stejně obtížný. Jinak i kdyby Rafa získal na v New Yorku deset gs, nezačnu tvrdit, že je to nejtěžší tam, ale obviňujte mě z účelovosti jak je libo, stejně vás nepřesvědčim tak co..
Reagovat
smazaný uživatel
smesnosti, kdo je nej tenistou vsech dob se nema cenu zabyvat - to kazdy vi.. :-))) ale potvrzuji, ze kdyby tenista dostal od zlate rybky moznost vyhrat jen jeden GS v zivote, vybere si Wimbledon, chram tenisu.. :-)
Reagovat
spaniel
Tezko ti verit kdyz ted řeknes neco rozumne, kdyz uz si vypustil takovy nesmysl. Jde o to, ze to vydáváš za fakt, stejne jako x dalsich veci, i kdyz to fakta nejsou. Jsou to vymysly, na kterych stavis sve teze. To pak neni diskuse, ale fantazirovani nad kdyby.

Rafa ma 13GS, optimální rozložení je treba 4-3-3-3 a ne 8-2-2-1. Proste mimo antuku zaostava a i kdyz si ty myslis ze je antuka nejhodnotnější (coz neni), nic to na tomto faktu nemeni. Prave naopak, jen by to znamenalo, ze je neschopný vyhravat vic tech lehkých GS :)
Reagovat
Mayo
ale ved sa nehádajme...mne stačí, že je Rafa medzi top 5 naj všetkých čias, už to je mega úspech :) ... a dokonca by som ho zaradil na číslo 3
Reagovat
Matti
Tak do toho jen malou vsuvku - Rafa Rogera v jeho domovině - Wimbledonu porazil, Roger Rafu v jeho domovině taky? Asi ne.
Reagovat
spaniel
To je fakt, ale je to jen jeden z tisíců a je otazka jak je důležitý. V podstate se jedna o jeden zapas, a jeden zapas nemuze byt měřítko. Takovych se da vytáhnout spousta. Treba Rafa Rogera nikdy neporazil na koberci a nezískal ani set.
Reagovat
Rafaeoli25
Tady ale vidíš, že ani ty se nebudeš řídit čísly a i kdyby Rafa získal těch 20 gs, tak řekneš, žd to není vypovídající, protože jich má polovinu (nebo víc) z RG, nebude tě zajímat to číslo 20 a neuznáš, že na jeho základě je lepší Rafa, pletu se snad? Jinak na tý antuce se ndshodneme, chceš říct, že skoro nikdo netouží být na ní dobrý? Ne, prostě se na ní dotyční nejsou schopní adaptovat, nedokážou to a to opakuji není dobrá vizitka, ukazují, jak závažnou slabinu mají, slabinu, kterou nelze přejít, antuka je zkrátka zatraceně těžkým povrchem pro drtivou většinu hráčů, tak je to vážený, takže nesnižuj antuku jen proto, že je na ní většina neschopná..
Reagovat
spaniel
Za a) přečti si co napsal TRB nahoře. Tech kritérii je tolik, maji různou váhu a je tam tolik proměnných, ze neni mozne udelat definitivní závěr. Roger drzi pres 70 rekordu ATP, 2x vice nez Rafa. Je tam proste spousta met, co se daji dosáhnout. A ano, i nevyvážené resumé, jake ma Nadal ma svou váhu a je mezi těmi kritérii. Divím se ze to nechápeš, kdyz nejvetsi argument Nadalovcu proti Samorasovi je nevyvazenost-nedostatek úspěchu na antuce.

B) ja antuku nesnizuju, pri hraní je to muj nejoblíbenější povrch. Ja jen nesouhlasím s zim cos napsal, ze je nejdulezitejsi. Kde je logika? Napises nepravdu, lidi nesouhlasí, ustoupis a pak napises ze tvrdim tu samou nepravdu jen naopak?

Tim to asi uzavřu, protoze se tezko da bavit, kdyz nepouzivas fakta a jeste i chybné argumentuješ, kdyz vsouvas lidem to co neřekli.
Reagovat
Amputace
Podle mě nejlepším tenistou všech dob je Borg - dominoval dvěma zcela protichůdným povrchům: antuce a trávě. Kdyby neskončil v tak brzkém věku, dle mého by byl dnes v číslech před Federerem.

Jinak, spanieli, ten pseudoargument s "nejdelší dobou strávenou na postu č. 2" myslíš skutečně vážně?
Reagovat
spaniel
Nazdar, dlouho si tady nebyl. Jak to myslis pseudoargument? Pokud vim, drzi rekord v poctu tydnu na postu c. 2. I ty musis uznat, ze nemel dva dobre roky po sobe (o důvodech se da bavit, o tomto faktu tezko). A jak pise rFever výše, i Nole dokazal obhájit c. 1 dva roky po sobe.
Reagovat
Amputace
Zdravím, není teď moc času, dokonce ani na sledování tenisu, ale zřejmě o nic moc nepřicházím..

Ten fakt je samozřejmě faktem, za pseudoargument jej však považuji v souvislosti, ve které jsi jej použil. Vysvětlil ti to již Forehand. Sám dobře víš, že na tuto statistiku měla nejvýraznější vliv doba, kdy byl Nadal prakticky ještě teenager. Tehdy byl druhý, ano, v době, kdy Federer prožíval nejzářivější období své kariéry, kdy bylo Nadalovi dvacet a Roger byl proti tomu ve svých nejlepších letech. Přece toto nechceš brát jako nějaký relevantní důkaz, který by měl dokazovat, že Nadal není (nemůže být) lepším tenistou nežli Roger?..
Reagovat
spaniel
Jenže on neni stabilní jednickou ani po Rogerove ústupu. Budete argumentovat Novakem, z čehož ale plyne, ze je Novak lepsi nez Rafa. A tak porad dokola.
Reagovat
Amputace
A co se týče obhajoby prvenství na postu světové jedničky. V roce 2009 mu v tom zabránila vynucená pauza po RG a vynechání Wimbledonu, na kterém by obhajoval triumf. V roce 2011 mu v tom zabránil fenomenální Novak - Roger se ve "zlatých letech" s žádným hráčem, který by obdobnou formu konstantně vykazoval celý rok, potýkat nemusel. No a letošní sezóně ještě není konec. Ano, nevypadá to sice ideálně, ale kdyby Rafa náhodou obhájil zbytek antuky a dosáhl solidního výsledku ve Wimbledonu, nebylo by to nemožné.
Reagovat
spaniel
Duvodu je mnoho, ale vysledek zůstává.
Reagovat
Amputace
"Budete argumentovat Novakem, z čehož ale plyne, ze je Novak lepsi nez Rafa." - To přece není pravda. Plyne z toho to, že si ty tituly (a tudíž posty jedniček) vzájemně ukrádají. Vlastně je zcela nemožné, aby vznikla konstantní dominance jednoho z těch dvou (dokud tam budou oba). S nikým takovým se "tehdy" Federer potýkat nemusel - nepočítáme-li mladičkého Rafu, který byl nějaké dva tři roky hrozbou převážně na antuce. A samozřejmě tam byl také důležitý faktor, že Roger se na něj nikdy nenaučil hrát, stejně jako to Rafovi příliš nejde proti Novakovi.
Reagovat
spaniel
Novak c. 1 obhájil, Rafa ne. Pokud je Rafa takovy velikán a je lepsi nez Novak, mel by si s nim poradit, ne? Rafa hraje na nejvyšší urovni 9 let a za tu dobu to nedokazal. Nevypada to, ze by se to melo menit ted.
Reagovat
Amputace
Výsledek sice zůstává, ale jistě se bude dále měnit. Rafovi nepochybně takové dva tři roky na vrcholu zbývají. Kdoví, co se může stát. Samozřejmě - tři roky v řadě jedničkou nebude, to je ovšem vzhledem k přítomnosti Novaka zcela jasné a nikdo to přece nemůže považovat za argumentaci, která by vylučovala eventuelní možnosti toho, že je nejlepším tenistou. S tím, že není schopen zopakovat dva dobré roky za sebou (a teď nezávisle na tom, zda je či není sv. 1) máš ovšem pravdu. Letošní vývoj událostí mě velice zneklidňuje. Jak jsem zaznamenal, tak docela špatný Novak, Murray pořád marný a Rafa přesto prohrává s kdekým. Letos by měl dokázat, že loňská sezóna nebyla náhoda, ovšem jak se ukazuje, znovu půjde dolů..
Reagovat
spaniel
Taky me to zarazí, ze ma takovou sinusoidu, rok špička, rok pokles. Zvlastni.
Reagovat
Amputace
Rafa vyhrál všechny GS, Novak ne, a přesto je některými již teď nazýván vůbec nejkomplexnějším tenistou... Nechápu, proč na základě jednoho kritéria posuzovat celou problematiku.
Reagovat
spaniel
Ja mezi ne nepatřím, ale vzdy jsem to chápal tak, ze ma stejne silný forehand i bekhend, vyborny servis i return, kdezto Rafa ma slabší bekhend a servis. Na druhou stranu vidim velkou slabinu ve volejich a smecich, tam je Rafa lepsi (smece ma podle me nej Roger, hraje je casto a strasne malo kazi. Rafa taky malo smeci skazi, ale dostává se k nim mnohem mene). Takze podle me to nebylo myšleno co se tyka GS.
Reagovat
Amputace
Teď jsem narazil na tvůj příspěvek. "Kdyby se hrálo stejně týdnů na trávě jako na antuce,tak má Roger úplně jiný počet titulů a úplně jinou bilanci H2H s Nadalem." Naprosto absurdní hypotéza, jelikož se dá jednoduše napadnout: kdyby byly na antuce dva GS stejně jako na hardu, má Rafa alespoň 20GS.
Reagovat
Amputace
Novak má FH, BH a nadto skvělý pohyb. Jeho tenisový projev je rozhodně komplexnější než Rafův. Přesto se mi zdá, že krůček k naprostému maximu mu stále schází, zatímco Rafa jej dosahuje zcela pravidelně a za takových okolností se mi zdá neporazitelný. Nevím, jestli je to v hlavě, ale několikrát se mi již v důležitých zápasech u Novaka zdálo, jako by ani nechtěl vyhrál (viz prohraná GS finále s Murrayem - ten Wimbledon mu snad daroval ze soucitu nebo co). Celkově je tedy pro mě lepším tenistou Rafa, naplno využívá svého potenciálu, zatímco Novak mi dlouhodobě připadá jako umělec-génius, který si dá radši sklenku nežli by tvořil, jestli mi rozumíš..
Reagovat
spaniel
Takze v podstate přiznávás ze nejen ze ma Rafa nedostatky na trave, ale i na hardu a ze v podstate jediny zpusob jak dosáhnout takovy stav je násobit antuku... Navic vencape mel pravdu, trava je upozadovana na úkor antuky a hardu. A trava je Rogeruv nejlepsi povrch, je to vsechno fakt, vubec nechapu proc zrovna toto napadas. Jejich h2h je hodne ovlivněno tim, ze Roger se na antuce mnohem častěji dostával do finale (kde prohral s Rafou) nez se dostával Rafa do finale jinde (hlavne na hardu).
Reagovat
spaniel
S Novakem souhlas, ta tam je jeho mentalita z 2011. V posledni dobe naprosto pravidelne selhává kdyz ma dopodavat zapas treba. Nevim co se s nim děje, ale neni to, co to bývalo.
Reagovat
Amputace
Pokud se "nedostatky" rovnají tomu, že to není jeho nejlepší povrch, tak ano. A je samozřejmé, že Rafa doplácel na to, že 2GS jsou na hardu, stejně jako by Roger doplácel na 2GS na antuce, případně profitoval z více turnajů na trávě. Ten argument mi připadá mimo z toho důvodu, že Roger ve svých nejlepších letech dominoval kromě trávy také na hardu, přičemž dva GS jsou na hardu, takže aby bylo více trávy, muselo by být pro změnu méně hardu. Jistá opomíjenost trávy mi také vadí a rozhodně ji neobhajuji. Wimbledon je můj nejoblíbenější GS, takže nějaké travnaté masters bych rozhodně uvítal.
Reagovat
smazaný uživatel
V roce 2008 uspořádal web ESPN.com anketu o nejlepšího tenistu open éry. Tázáni byli analytici, spisovatelé a bývalí hráči. A kdo zvítězil: Björn Borg! Jako jediný splňoval tyto kritéria: obrana, práce nohou, dlouhodobá a mentální houževnatost, přičemž v oblasti "práce nohou" a "psychika " byl ohodnocen jako vůbec nejlepší!
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavé :)
podle některých zde, by to vyhrál Fedex.
Reagovat
smazaný uživatel
mne pripada nejvice zajimave oklesteni moznych posuzovacich kriterii prave na tato tri.. :-)
Reagovat
Fandina
Zajímaví jsou ovšem i tazatelé.
Co se týká Borga, tak ve své době to byla vyhlášená tenisová osobnost, jak herně tak veřejností hodně dobře přijímaná.
Reagovat
smazaný uživatel
tak napriklad za spisovatele ja dam ruku do ohne.. :-)) Ale uz tomu rozumim, byla stanovena kriteria (moc by me zajimala!) a Bjorn se jako jediny umistil nejvicekrat na prvem miste, v tech trech jmenovanych. Jinak Bjornovi by meli obourucaci doslova libat nohy... spolu s jejich fanousky.. ;-).. :-))
Reagovat
VlS
Anketa je vlastně statistika odpovědí. Churchil prohlásil v pruběhu války, že věří jen té statistice, kterou si zfalšuje sám. Byl to moudrej pán, kloním se k tomu taky.
Reagovat
Fandina
Což samozřejmě nevylučuje, že anketa nebo statistika má sama o sobě vypovídací hodnotu, před sfalšováním, případně třeba žádné falšování být nemusí, když ten, kdo jí vyhodnocuje se tak rozhodne.
Reagovat
smazaný uživatel
... pokud umíš počítat, tak byly v anketě ESPN.com čtyři kategorie, nikoliv tři.
Reagovat
smazaný uživatel
pokud jsou toto vsechna hodnotici kriteria, ztraci pro me anketa vyznam a stava se jednou z mnoha drobnych zajimavustek, mozna.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
S tím Churchillem je to jinak. To o něm v rámci propagandy rozšiřoval Goebbels, že tohle řekl.
Reagovat
J.M.
To neřekl Churchill, ale nacistický ministr propagandy Goebbels, který se tím snažil Churchilla zdiskreditovat.
Reagovat
J.M.
Dobře mi tak, mám číst vlákna do konce, než reaguji. :-)
Reagovat
J.M.
No přesně toho jsem se bál. Že toho bude na Dominica moc. Ty zničující kvalifikace už snad brzy přestane hrát. Ale nečekal jsem, že odstoupí už dnes. To je strašná škoda, tady měl velkou šanci. Hlavně ale aby ho problémy netrápily i dlouhodobě během kariéry, to by byla víc než škoda.
Reagovat
EllNino
Dom odstoupil ? :'(
Reagovat
jackiec
nadal a nejlepší? to je k smíchu...jediný tenista ze všech tenisových legend za posledních 40 let co nevyhrál mistrovství světa(turnaj mistrů)to je ostuda!to není jak french open kde hraje každý druhý den a za turnaj narazí třeba jen na dva hráče z top 10, ale vyhrát během 8 dnů pětkrát nad hráči z top 8, kdy jsou všichni unaveni po sezoně to je umění a to rafánek nedá dokud si nevybečí TM na antuce
Reagovat
smazaný uživatel
Ale za fanoušky ostatních hráčů, to není měřítko.

On ten tenis miluje. A hraje ho tak, aby jeho uspechy a rekordy byly metou pro tenisty jeste za 100 let. A to ho dělá nekorunovaným králem.
http://youtu.be/21sxw2kMtUM?t=10s
Reagovat
l00bor
Byl by dnes Gretzky tak fenomenální,nebo by Nadal vyhrál nad Bjorgem.Agassi má svuj názor tak jako každej jinej.Když už není Roger nejlepší,tak je určitě nejoblíbenější a s tím nic neuděláte,ale takový universální žebříček kdo je nejlepší v historii přece neexistuje pouze ten aktuální co je dnes tak nechápu takové diskuze.
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak všimni si, že nejsou vyvolávány tím, že by snad přicházeli fanoušci Federera s nějakými stále novými těžce odněkud vydolovanými "argumenty" a neustále někoho přesvědčovali, že Roger je nejlepší. Jsou to naopak ti, kdo se - alespoň zatím - nemohou opřít o statistiky a z nedočkavosti a nejistoty stále hrají stejnou písničku o třech tónech.
Reagovat
spaniel
Roger ma 2xdvojcata, můžeme diskutovat o nej tenistovi, ale kdo je nej kanec, o tom neni pochyb :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já nechci kazit radost, ale o jednoho nejmenovaného zdroje, ty geny, které rozhodují o tom, zda to budou dvojčata a zda to budou dvojčata i podruhé má v sobě žena. Tudíž kančice je Mirka :))
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já jsem z těch, kteří chtějí obhájit svůj názor v diskusi, klidně bych mohl říct ne, prostě je lepší Rafa a tečka, jiný opačný názor mě nezajímá, mezi takový ale nepatřim..
Reagovat
Stan_Borowitz
No jo, ale musíš brát v potaz slabou konkurenci, ve které ty dva páry dvojčat přivedl na svět...
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale jo, já tvůj názor respektuji, ale nesouhlasím se snahou o jeho objektivizaci na základě nekorektních nebo minimálně neověřitelných argumentů. Ale s tím začal už kdysi Forehand.
Reagovat
dappe
Ty hlavně nejsi úplně normální...
Reagovat
Rafaeoli25
Ale tak to ber jako názor, se kterým nesouhlasíš, to je v pořádku a jak je vidět, Forehand nebo já nejsme jediní, kteří s tím přišli, Andre asi těžko čte tenisportal a opisuje od nás :). Tahle diskuse je prostě na stole a každý ať se přikloní k té straně s níž souhlasí víc, příp.k žádný, tak to má být ve všem, v politice, ve sportu i v běžných osobních záležitostech :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Pokud to nebudete prezentovat jako objektivní fakt, ale jen jako svůj subjektivní názor, tak s tím nemám problém.
Reagovat
Rafaeoli25
Tenhle argument je nejlepší, ten používali komunisti, když s nimi někdo nesouhlasil a taky zavírali do Bohnic, ono je snadný nazvat někoho cvokem, je to lepší než mu oponovat, tím se nechlub..
Reagovat
Rafaeoli25
Subjektivní, objektivní, subjektivněobjektivní, prostě je to názor, za kterým si stojím, dávám na stůl argumenty, i ty spekulativní a diskutujme, i když ze svých pozic zřejmě ani jedna strana neustoupí, tak to chodí, každopádně argumentů je dost jak ve prospěch Roga tak Rafy, každý ať si posoudí sám jestli jsou pro něj objektivní nebo subjektivní..
Reagovat
spaniel
:D v podstatě si rekl, mate fakta, ale hrajte se mnou hru na spekulace, mne tam vychází jak nej Rafa. Kašlat na fakta, stejne neustopim. Dobra prace, ale koneckoncu jsme to všichni věděli. V tom je matematika krásná, čísla nepustí.
Reagovat
Rafaeoli25
Hm, zajímavý je, že v případě Lavera nebo Borga spekulace připouštíte, v případě Rafy ne, každopádně čísla vždy nejsou všechno a třeba h2h se já moc neoháním, ač je tak pozitivní ve prospěch Rafy. Pro mě prostě konkurence let 03-07 silná nebyla a za tím si budu stát, ať Rafa nakonec získá 15 nebo 20 gs a i číselně Roga překoná, já to neříkám jako účelový argument, jak se domníváš..
Reagovat
spaniel
Jake spekulace v případe Borga nebo Lavera? Nevidel jsem je naživo a v zivote jsem o nich nepsal. Lavera nehrál v Open éře, tak porovnávat ho s ostatními je nemožné. Borg byl skvělý, ale podle čísel neni nejlepsi. Cele o cem dokola píšu je, ze Nadal neni nej hráč historie, ne ze Federer je. To jsem nikde nenapsal. Těžko srovnat hráče kteří hráli v rozmezí pomalu 100 let za uplne jiných podmínek.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak u Lavera to nejsou žádné spekulace, on má tuším 23 titulů z grandslamových turnajů a jejich ekvivalentů na profesionálním okruhu (obdoba dnešního okruhu ATP). Navíc dva kalendářní Grand slamy. Tady není moc o čem spekulovat. Jediná smůla Lavera je, že většinu úspěchů zaznamenal před open érou...
Reagovat
Rafaeoli25
Tal ale já se v první řadě nepřu o to, jestli je Rafa nejlepší v historii, taky nerad srovnávám jednotlivý éry, srovnávám především Rafu s Rogem..
Reagovat
spaniel
Ok. Tam prave Roger vede, coz fakta dokládají ale jelikoz jsou pro tebe spekulace vic nez fakta a na spekulacich stavis svoje závěry, tak tim asi debata konci.
Reagovat
smazaný uživatel
Oprav ma, ak sa mýlim, ale ja som nikdy netvrdil, že Rafa je najlepší hráč histórie..

Táto anketa je nezmysel, ja len tvrdím, že Nadal je lepším hráčom ako Roger..A vsetky argumenty, ktoré predostieram sú predložené za týmto účelom..
Reagovat
spaniel
Neshodnem se ani na tom. Ale po tom co napsal TheRoyalBlue se mne uz nechce začínat znovu. Staci mne ze je jsou i Nadalovci, kteri neignorují fakta a cisla. Nehlede na to, ze my dva se o tom dohadujeme uz roky.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak, dejme k tomu, že bychom tento spor dali k soudu a chtěli po soudci odpověď na otázku ´kdo je nejlepší tenista všech dob?´
Soudce by začal slovy: ´podle statistik..´ a začal by jimi vždycky.
Ale na otázku, kdo je podle vás nejlepší tenista všech dob nehledě na statistiky, kdo je ten nejlepší, hrou, pohybem, technikou, kdo by uspěl kdyby se měřili v jejich nejlepších formách..
Odpověděl by pravděpodobně nějak takhle: ´na to vám relevantně nemohu odpovědět.´.. ´Ale podle statistik...´
Reagovat
spaniel
To mas pravdu. Proto ani nikdo nikdy nedostane oficialni plaketu od ATP s tímto oceněním. Ale debaty budou vzdy.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Toto ocenění v žádném sportu nikdo nedostane. Ani Federerovi všechny tituly mu toto ocenění nedá. To znamená, že to není on ani nikdo jiný.
Reagovat
Stan_Borowitz
Moje řeč.
Reagovat
Fandina
Pokud ale někdo vypíše anketu, tak nějaký výsledek bude. To samé platí podle statistik. Když se sečtou prvenství podle nich, případně další místa atd., tak také někdo vyjde. V těch má nejvíc prvenství Roger.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Rekordy_ATP_Tour
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, relevantní statistiky, které nám ale neříkají nic o tom, kdo je nejlepší, ale kdo za určité období získal tolik a tolik titulů. Nic víc se z toho nevyčte.
Reagovat
smazaný uživatel
*irelevantní.
Reagovat
Fandina
Statistiky jsou ukazatelem kdo toho nejvíc vyhrál, ale jak jsem psala, když se vypíše anketa s otázkou kdo je nejlepší, tak se k tomu může každý vyjádřit podle svého a vyjde z toho nějaký výsledek.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale zas to budou subjektivní názory. A vyhraje Fedex, protože pro něj bude hlasovat více lidí. Ale jak můžeme rozhodovat mezi hráči, kteří ze startu vyběhli v rozdílném období a s jinými lidmi?
Reagovat
smazaný uživatel
Ve sportech, kde se hraje na časy, tam není pochyb o tom nejlepším. Ale ve sportech, kde se hraje na počty vítězství. Nikdy nebude korunován ten nejlepší.
Reagovat
Fandina
Pokud se vypíše anketa, tak její výsledek bude ukazatelem, toho jak dopadne a případně se ještě mohou zkoumat ti respondenti. Jestli jsou to hráči, tenisoví trenéři, amatéři, profesionálové, trenéři, jiní tenisoví experti, odborníci, novináři, fanoušci nebo jenom náhodní respondenti. To co ale vyjde jako výsledek ankety, bude výsledek s určitým datem a v určitém okamžiku. A bude mít vypovídací hodnotu a výsledek.
Reagovat
smazaný uživatel
Dokud se neutkají spolu, v jejich největší formě, nebude to žádný výsledek.
Ale jak psal spaniel. Ocenění za nejlepšího hráče všech dob neexistuje.
Reagovat
Fandina
Neexistuje je příliš jednoduché vysvětlení. Jak jsem psala, když se vypíše anketa, nějaký výsledek bude.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud se fanoušci spokojí jen s nějakým výsledek nějaké ankety.
Reagovat
Vojtiik
ano a tady jeste kraluje frndina, to zase bude koncert :D
Reagovat
VlS
Nejlepší byl, je a bude Jára Cimrman. Není doloženo, že by kdy prohrál jedinej zápas. Logicky twdy musel všechny vyhrát. S malichernostmi, že Jára vůbec tenis nehrál neotravujte.
Reagovat
Fandina
Otázkou je, jestli existují důkazy na to, že Jára nikdy žádný tenisový zápas neprohrál ... úsměv
Reagovat
spaniel
Ze ti unika podstata debat tady je úsměvné, ale ze nechápeš ani cimmrmanovsky humor je smutné.
Reagovat
Fandina
nemáš ani ponětí co mi uniká a neuníká, jen hlupák si myslí, že vidí do hlav druhých
Reagovat
spaniel
Ja si to nemyslim, čtu to o dva příspěvky výše. A do tvoji hlavy bych ani videt nechtel, to se radeji ozeru a budu na retizkaci pozirat červy. Bylo by to min hnusné.
Reagovat
Fandina
spaniel tvůj problém je, že nevíš proč a kdo tu co piše, každý normální člověk ví, že psát se dá jen to, co člověk uzná za vzhodné a chce napsat, nic jiného to není. Takže neopruzuje a dej pokoj.
Reagovat
spaniel
Prosim, neotevirej vratka do toho chaosu co mas v hlave. Nam normálním se z toho točí hlava.
Reagovat
Fandina
spaniel ... to je mi tě líto, že se ti motá hlava z někoho o kom nic nevíš, nejsi hloupý, asi ano, jinak bys takhle nepsal.
Reagovat
spaniel
Bohuzel o tobě vim mnohem vic nez bych chtel.
Reagovat
Fandina
Tak povídej, ráda se o sobě něco dozvím.
Reagovat
ptpc
Táto debata je krásny príklad toho akým spôsobom Fandina uvažuje. A tiež je to dôvod ohľadne mojej argumentácie o Fandine v diskusii pod iným článkom...
Reagovat
Fandina
pánové machrovat na internetu dovede každý teď mě zajímá něco konkrétního co o mě víte. Jméno, přijmení, povolání, jaká jsem, kde bydlím. Urážet tady Fandinu umí každý, ale teď konkrétně. Povídejte.
Reagovat
Fandina
o mně ... šestý pád oprava
Reagovat
ptpc
Ja som nikdy nepovedal, že viem o tebe nejaké faktografické údaje. Ja len viem ako uvažuješ a podľa mňa uvažuješ stupidne. To je celé...
Reagovat
spaniel
Nezajímá me ktere město ma tu smůlu ze mu snizujes průměrné IQ.
Reagovat
Fandina
Ty víš jak druhý uvažuje? Tak to si asi jediný na světě. Neexistuje ještě nikdo, kdo vidí do hlavy druhého. Takže ani ty to nemůžeš vědět. Takže tvůj příspěvek hloupý.
Reagovat
Fandina
spaniel ... nemáš ani ponětí, jaké mám IQ, proto jsi hloupý a hodně.
Reagovat
spaniel
Ty nemas taky ponětí o mem IQ, ale proto nejsi hloupá. Hloupá si proto co tady pises. A nevyčítam ti, ze jsi hloupá, ale to, ze to tady bez ostychu prezentujes.
Reagovat
ptpc
Ale to uvažovanie má svoje "výstupy", či už slovné, písané alebo sú to konkrétne činy... No a tie písané už posúdiť dokážem. Takže ešte raz - tvoja argumentácia mi príde stupídna. A ak tak argumentuješ tak z toho vyplýva že aj tvoje uvažovanie je stupídne...
Reagovat
Fandina
spaniel ... pochybuji o tvém vysokém IQ, jedině, že bys byl mentálně utlumen, ale jinak si nedovedu vysvětlit, proč mi píšeš do vzkazníku to co si psal.
Reagovat
Fandina
ptpc ... podívej, já nikdy nediskutuji, špatně si to vysvětluješ. Pokud ses účastnil nějaké disuse se mnou, tak jsem nikoho nechtěla o ničem přesvědčovat. Já jsem volnomyšlenkář. Nikomu nic nevnucuji. Buď mě ber nebo neber. Ale nemám ambice o čemkoli argumentovat.
Reagovat
ptpc
Ok, to beriem že nechceš nikoho o ničom presvedčovať(aj keď áno, diskutoval som s tebou 2x). Ale nikdy si si nepovedala, že aj ten druhý može mať pravdu aj keď ty máš iný názor? Celkom by zaujímala odpoveď na túto otázku...
Reagovat
Fandina
Tak o tom bych musela přemýšlet. Podívej. Pokud bych přiznala, že má někdo jiný pravdu, tak to by muselo jít o nějakou závažnou věc a já se obávám, že to není případ TP, takže to tady asi nenastalo. Hlavně, já když s někým diskutuji, tak většinou se nemám zájem přít a také diskutuji o věci, kterou mám ověřenou. Takže buď nediskutuji, nebo mám něco za čím si stojím. Ale samozřejmě, když se mýlím, tak to přeiznám, ale musí mi to ten druhý dokázat. Pak to není problém. Ale zásadně platí. Moc nediskutuji a když už, tak vstupuji do diskusew jen, když jsem si jistá o tom, o česm jsem přesvědčená.
Reagovat
ptpc
Ďakujem za odpoveď.
Reagovat
smazaný uživatel
Giraldovi ta spolupráce s Gonzalesem pomáhá, wow. U Andyho si nejsem jistý, jestli ta operace vůbec pomohla, ale ještě bych s rozsudky počkal.
Reagovat
Fandina
Operace asi je spíš o zdraví, zřejmě měl Andy problémy, jinak by ji určitě nepodstupoval.
Jinak co se týká Giralda, tak se tu psalo, že s Gonzalesem bude spolupracovat od Roland Garros, ale třeba už něco probíhá i nyní.
Reagovat
J.M.
Tak Giraldo si celkem v pohodě zatrénoval. :-) Vždycky potěší, když zvítězí atraktivní, aktivní tenis nad destruktivou.
Reagovat
Rafaeoli25
Andre Agassi označil za nejlepšího hráče všech dob Rafu a světe div se, argument má stejný jako já a Forehand, tedy že konkurence Roddicka a Hewitta byla slabší než ta, se kterou se musel a musí pasovat Rafa..bravo Andre a díky! :)
Reagovat
spaniel
Nejspíš zase zacal kouřit crack, jine vysvětlení neni :D Ale jinak proc ne? Magoru je dost mezi fanouskama, bylo by naivní se domnívat, ze mezi hraci nebudou.
Reagovat
smazaný uživatel
jj :D to mě taky napadlo. :D Andre chce být zajímavý v každé době a pořád, viz jeho kniha, kde podle mě místy dost přehání. A jak jinak na sebe strhnout pozornost než říct, že Rafa je nej?
Reagovat
Stan_Borowitz
Podle této logiky je nejlepším hráčem všech dob Rod Laver, případně Bjorn Borg nebo Ivan Lendl, všichni totiž měli daleko silnější konkurenci než dnes Nadal nebo Federer. A navíc museli hrát s dřevěnými raketami (Lendl později tuším s kovovou). A Rafa je potom až za Djokovičem, který má celou kariéru za konkurenty Nadala i Federera.
Reagovat
Rafaeoli25
Jasně, každý kdo nesouhlasí s názorem, že lepší je Rog, tak je magor, dement nebo šňupe, fakt ubohý. Smiř se s tím, že je nemalá část lidí, kteří to vidí jinak a neurážej nás, já taky nikoho za jeho názor neurážim, to ale asi nedokážeš viď..
Reagovat
smazaný uživatel
Upřímně, Roger hrál fenomenálně. Fantasticky a mohl bych pokračovat. Ale, upřímně a objektivně, konkurencí, kterou se musí prokousávat Nadal, Djokovic a Murray, se nedá srovnávat s tou Federera.
Vraťte Nadala zpět v čase místo Fedexe, vraťte tam Noleho. Myslím, že by byli noví králové tenisu. Ale to je jen kdyby.
Bylo mu přáno, a přejme mu to. Je to king. Ale ted jsou jiné hvězdy, nezískají tolik GS, protože se o ně pere spoustu dalších vyrovnaných zvířat na kurtu, ale za mě, je trofej vybojovaná proti Nadalovi, Nolemu, Stanovi, Murraymu, Delpovi mnohem cennější. A určitě i pro hráče.
Reagovat
Rafaeoli25
mělo být napsáno, že je lepší Rafa než Rog samozřejmě.
Reagovat
smazaný uživatel
Víte, co by mě zajímalo? Koho za nejlepšího mezi muži považuje Steffi Grafová :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Podívej se na záběry Australian open z finále Federer:Safin, na tom ultrarychlém povrchu by si Rafa ani neškrtl, Nole možná jo. A to je jeden příklad,který mě zrovna napadl. Prostě doba se hrozně proměnila a co platí dnes, neplatilo tehdy.
Reagovat
Rafaeoli25
Přesně tak..
Reagovat
spaniel
Jenže mame čísla a fakta, takze to nejí diskuse k tom, zda je lepsi modra nebo zelena. Chápeš? Pochybuju. Ja nikomu neberu, komu fandí, ale kdyz navzdory číslům plácáte kraviny, tak me to hlava nebere.
Reagovat
J.M.
Tady ani nejde o to, že si někdo myslí něco jiného - ať si kdo chce myslí co chce. Ale ta až hysterická radost, se kterou jsi ta Andreho slova oslavně vyvěsil, je poněkud komická a vypovídá spíš o někom jiném než o Rafovi nebo Andrem. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Podívám, rád se dívám na zápasy mladšího Fedexe.
Na kdyby se samozřejmě nehraje. Jen říkám, že dnes je těch hvězd prostě víc. A nikdy se neví, kdo trofej vyhraje. Ale čím větší boj, tím je ten sport hezčí a zajímavější.
Reagovat
Stan_Borowitz
nikdo přece nebránil Rafovi, aby se narodil o pět let dříve a všem těm Roddickům a Safinům to natřel...
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ale čísla nejsou vždy jediným kritériem, o tom už jsme se bavili, na té konkurenci se prostě očividně neshodneme, každopádně jsem rád, že i mezi legendami tohoto sportu jsou tací, pro které je lepší Rafa, chápu, že vás to žere, ale je to tak..
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že není třeba Aggasi-mu nadávat. (berte toto s rezervou)---> Když vám někdo řekne např.,že mu chutná játrová omáčka víc, než svíčková. A vy jste do něj házeli kameny a předhazovali mu čísla z restaurací, že se svíčkové prodává víc, většině chutná spíš svíčková atd.. Je to jen jeho subjektivní názor. Jenže, když se podívám do diskuze na seznam.cz, kde je tento článek, někteří fanoušci federera (ta konkretní (sprosté slovo) část, by ho snad za to i ukamenovala). Hold každý má jiný názor.
Reagovat
slacker
Hadate se zbytecne, nejlepsi je Rios
Reagovat
smazaný uživatel
Zaujímavé, ako sa všeobecne obľúbený a rešpektovaný tenista ako tenista Agassi zmení v sekunde na feťáka, populistu, či tenisového diletanta len preto, že má iný názor..

Toto už trochu hraničí s fanatizmom a bezhraničnou láskou stáda k svojej modle, ktorá nielenže absolútne nerešpekuje názor človeka, ale vzápätí musí byť terčom posmeškov, či urážok..Ale vlastne, čo sa čudujem, to isté sa deje aj bežným uživatelom s inym názorom, jeden Agassi hore-dole..

A čo tak sa tak zamyslieť nad tým, že váš dogmatický svetonázor má trhliny a v skutočnosti moze byt vsetko inak?..
Reagovat
spaniel
Ja nemam rad toto snižování kvalit bývalých hráčů, ktere je čisté subjektivní. Kdo videl na hardu Safina, Davydenka, Gonazelese, Blakea nemůže takovou kravinu ani rict. Jaka je dnes konkurence? Novák ma druhy rok zdravotní potíže a stará forma v nedohlednu, Murray zraněny, ted po operaci a na antuce slabý, Federer 4 roky za zenitem, loni nejhorší forma od 2002. To ma byt jako mega úspěch pro Nadala, ze loni uspěl? Rekl bych ze 2013 a 2014 jsou zatim co se týká konkurence daleko nejslabší.
Reagovat
Stan_Borowitz
Čísla jsou vždy jediným OBJEKTIVNÍM kritériem. Jinak, pokud by se měl vyhlásit nejlepší hráč všech dob (což já osobně považuji za nesmysL) jednoznačně by jím podle výsledků byl Rod Laver, pak s odstupem Federer a za ním Nadal.
Reagovat
spaniel
To je prave to, o čem mluvím a v čem jsi mimo. Kdyby rekl, ze Rafa je jeho nejoblíbenější hráč, ze se mu libi jeho obrana a bojovnost atd, tak se těžko muze neco namítat. Ale na posouzení úspěšnosti jsou tady lehce dohledatelné čísla.
Kdyz je otázka, jestli je oblíbenější jatrova omáčka nebo svíčková, tak ty muzes mit radeji jatrovou, ale těžko to zmeni fakt, ze se svíčkové prodá 10x vic.
Reagovat
smazaný uživatel
A upřímně, sice tenis hraji jen jako amatér a rekreačně, ale taky nejsem uplně špatnej. Dokud si nezahrají se mnou, žádným statistikám neuvěřím.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak můj extra oblíbený a respektovaný tenista nikdy nebyl, jako každý, kdo si k úspěchu pomáhal zakázanými látkami.

Já navíc nenapadám jeho jako osobu, ale použitou logiku. Uvádím příklady, proč neplatí. Právo na názor samozřejmě má, jen by ho neměl snažit pochybnými"argumenty", podobně jako někteří na tomto serveru.
Reagovat
smazaný uživatel
byl to špatný příklad. U omáček nemůže hrát role konkurence v jiné éře, a o tom se tohle téma přece vždycky točí. Jen říkám, že každý má svůj názor a když si Aggasi myslí, že je lepší Nadal. Tak pro něj lepší je. Pro mě je zase lepší Djokovic.
Přece mu nemůžeme nadávat za názor, který akorát vystupuje z většiny. Taky mě nasralo, že neřekl Novaka, ale to je zas můj názor.
Reagovat
spaniel
Forehand: nemyslím ze prave ty jsi clovek, co by mel poučovat o těchto věcech. Moc krat si napsal provokativní příspěvek k článku o Fedexovi jen aby sis rypnul. Nebo treba přirovnal Mirku k tlusté krávě apod. Nekaz vodu, kdyz jsi prave zvracel z vina...

4street: muzem si zahrat a zjistit kdo je GOAT na TP :D
Reagovat
MarcelPersch
Jsem čekal, kdy to tady Rafaeoli zveřejní, jinak Andre se určitě se Steffi shodli, že Rafa je GOAT, zatímco Roger je nejúspěšnější hráč všech dob, to už mu asi nikdo nevezme, ale Rafa když je na vrcholu, dokáže porazit kohokoliv, na jakémkoliv povrchu, Roger bohužel ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Když v hodnocení o nejlepšího tenisty historie zvítězí Federer, tak většina s tím sice souhlasí, ale mnozí oponují, že má zápornou zápasovou bilanci s Rafanem a že v dobách největší slávy 2004-07 neměl konkurenta. Když v jiných anketách zvítězí Laver nebo Connors, tak se zas takovému výběru vyčítá, že nebere v potaz rozdílné éry apod. Když ale u někoo zvítězí Rafan a získá "titul" GOAT, tak máme Rafaeoli padnout na hubu?
Rafan má ostatně taky "kostlivce ve skříni":
1. Tak jako byl Sampras mizerný na antuce, tak je Nadal slabý v hale. Nemá kariérní Super Slam jak Agassi, chybí mu TM. A to je 5. největší turnaj po GS.
2. Na antuce je fenomenální, ale mimo ni je to slabší: nikdy nedokázal obhájit neantukový titul. To je nejlepší hráč všech dob? To Rog dokázal vyhrát 2x za sebou všude: na trávě, betonu i antuce!
3. Nadal sice kraluje antuce, ale jiní velcí hráči dokázali ještě víc: Borg panoval antuce a trávě, Sampras betonu a trávě, Lendl antuce a betonu, McEnroe koberci a trávě ... Laver byl skvělý všude. A mohl bych pokračovat dál.
4. Nadal 7 zápasů v řadě prohrál s Djokovičem (z toho 3 GS finále).
Ne ne, Nadal ještě není nejlepším hráčem historie. Na to si bude muset počkat!
Reagovat
Pesek12
Odprostit se od osobních urážek by bylo docela dobré v této diskusi a vrátit se k nějaké argumentaci. Roger je o 5 let starší než Rafa, stal se jedničkou v roce 2004, další pořadí hráčů na konci roku 2004 2.Roddick 3.Hewitt 4.Safin 5.Moya 6.Henman 7.Coria 8.Agassi 9.Nalbandian 10.Gaudio
Rafa se stal poprvé jedničkou v 18.8.2008, na konci roku 2009 (o 5 let později na porovnání s Rogerem) bylo toto pořadí ATP:
1.Federer 2.Nadal 3.Djokovic 4.Murray 5.Del Potro 6.Davydenko 7.Roddick 8.Soderling 9.Verdasco 10.Tsonga
Nějaké porovnání těchto žebřčků nechám na každém, ale nenapadal bych Aga ssiho, že si něco vzl nebo chce být zajímavý.
Reagovat
spaniel
Cece, ani nevim co na takovou kravinu napsat. Snad jen ze je to totální kravina, ktera se neda dokazat ani vyvrátit. Toto si muze v klidu rict kazdy fanoušek tech nejlepších hráčů. Objektivni je to co se stalo a ne to, co si vy představujete, ze by se stát mohlo.
Reagovat
Stan_Borowitz
Roger snad neporazil kohokoli na jakémkoli povrchu? To snad nemyslíš vážně. Třeba zrovna na právě hraném turnaji v Madridu porazil Rafu ve finále. Navíc porazil všechny své soupeře i na modré antuce, to se Rafovi nepovedlo...
Reagovat
smazaný uživatel
Ja sa v tom naozaj nejdem špárať, argumentov som tu už
predostrel milión..uznávam, že je to do velkej miery relatívne, každá strana si hudie svoje, no ak by existoval nejaký rozhodujúci súd, domnievam sa, že by dal za pravdu Nadalovcom.

Apropos, k tej krave..Onehdy som napísal, že Švajčiarsko je povestné výrobou čokolády, ich najznámejšou kravou je MIL(R)KA..Ja tam určitú humornú spojitosť vidím..Bol to vtip, čudujem sa, že si na to niektorí pamatajú..
Reagovat
Rafaeoli25
Je to fakt k smíchu, jak je okamžitě dehonestována legenda tohohle sportu jen proto, že vyjádří názor, který se fandům Roga nelíbí, teď je to Agassi, předtim Wilander a jistě i McEnroe, jenž je taky na Rafově straně, vsadím se, že kdyby to řekl Laver, tak o něm bude řečeno no jo, to už je senilní starej pán, kterej neví co mluví..to je prostě hnus, mě by ani nenapadlo takhle urážet legendy (a nejen ty) jen proto, že mají jinej názor než já, jojo, co na to říct :(. Jo a i Sampras se už zdráhá říct, že lepší je Rog, takže taky feťák?
Reagovat
spaniel
Zacal si rozumne a pak to uplne zabijes tím soudem :D Ach jaj, Peter. Nadal drží rekord v čase stráveném na druhem miste. Logicky jak muze nekdo kdo je věčná dvojka ve svoji době, byt jednička celkove? To nedává smysl.
Reagovat
Rafaeoli25
Jak píšeš, ale o tom tu některý nepřesvědčíš, i kdyby ses zbláznil..
Reagovat
Mayo
Podľa mňa je najlepší všetkých čias RF, ale ak niekto povie ešte RN, tak dajme tomu ale ako niekto môže povedať, že Djokovič ? :D to som šokovaný teda
Reagovat
spaniel
Proste s tím nesouhlasím a ze bral crack přiznal on sam kvuli par dolarům za knížku. Je to známy fakt a ja to napsal jako vtip. Jinak Federer je nejlepsi podle Lavera i Samprase, videls tady nekoho psat o tom litanie? Jenže chápu, jste v menšině a proto je každá taková vec jako politi živou vodou. Podle me byš ses spis mel modlit, aby se dal Rafa dokopy a trochu ubral z náskoku Rogera, hlavne ted, v čase nejslabší konkurence.
Reagovat
jackiec
cigoš je nejlepší ve zdržování hrabání v prdeli a hryzání do pohárů, jinak nepatří ani do top 3, ale na první místo bych ho dal v anketě nejnudnější, uspávací, nejhnusnější odpinkávaná v historii tenisu
Reagovat
Stan_Borowitz
O čem nepřesvědčíš? O názoru? Přesvědčit někoho můžeš validními argumenty, nikoli názory. Ty jste nepřinesli ani ty, ani Forehand, ani Agassi.

Podle Agassiho logiky není nejlepší ani Federer, ani Nadal, nýbrž někdo ze 70. - 80. let, kdy byla konkurence daleko vyšší než dnes.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale za fanoušky ostatních hráčů, to není měřítko.

On ten tenis miluje. A hraje ho tak, aby jeho uspechy a rekordy byly metou pro tenisty jeste za 100 let. A to ho dělá nekorunovaným králem.
http://youtu.be/21sxw2kMtUM?t=10s
Reagovat
Rafaeoli25
Sampras když byl letos v Austrálii řekl, že je pro něj těžký říct kdo z nich dvou je lepší, tos nezaregistroval? Asi si nechtěl, jinak k t tomu žebříčku, jsme opět u tý konkurence, Rog se mohl v letech 04-07 v klidu vyhřívat, protože Rafa dozrál stejně jako on až ve dvaadvaceti, kdyby byli stejně staří, bylo by vše jinak, za tím si stojím, nicméně věřím, že alespoň v grandslamech Rafa zabere a diskuse tak bude podepřená i tvrdými čísly, každopádně každý má právo na názor a mně se hrubě nelíbí, pokud je za něj napadán hůře dehonestován..
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal večná dvojka?

Ukážkový argument krátkozrakosti..Nadal bol dvojka v čase, kedy Roger ešte ani nepoznal centr kurt..Na prvom RG, na ktorom štartoval a vyhral mal 17, RG a Wimby mal zhruba v čase, kedy Roger vyhral prvý GS..To sú fakty..Počas tohto obdobia bol druhý, Roger počas tohto niekolkoročného obdobia uhral dohromady 2xQF GS a nejaké drobné k tomu..

Ďalej, konkurencia..Roger získal prvých 10-11GS a vo finále mal skoro vždy iného súpera, typicky prvok slabej konkurencie, nikto sa nedokázal vyčleniť z davu, Roger postrádal svojho rovesníka, fenoména..Jeho najvážnejším súperom, bol už vtedy tínedžer Nadal, ktorý vtedy logicky mimi antuky ešte nedosahoval špičkovú úroveň..Roddick, ktorý mal byť údajne jeho najvašou hrozbou na wimby nedosahoval na tráve výkonnosť, ako tínedžer Nadal..

V roku 2008 prišlo k výmene stráži, preskupeniu generácii..Na čelo sa dostal Nadal, v závese však mal dvoch nebezpečných rovesníkov..So všetkými troma Federer začal viac, či menej prehrávať, zrazu boli schopní vyhrávat GS štyria hráči, avšak pozor, v roku sa udelovali stále len štyri GS..Takže vyhrávať GS bolo zrazu o poznanie ťažšie..Celé sa to znásobilo Djokovicovou este zlepšenou výkonnostou od roku 2011, hlavne jeho hardovým nevídaným potenciálom..Hlavne z tohto dovodu Rafa postráda vacsi pocet titulov na tomto povrchu..Inými slovami, zas za tým stojí konkurencia, ktorú Roger svojho času postrádal..
Reagovat
smazaný uživatel
Ukážkový argument krátkozrakosti..Nadal bol dvojka v čase, kedy Roger ešte ani nepoznal centr kurt..Na prvom RG, na ktorom štartoval a vyhral mal 18.
Reagovat
Vojtiik
adn here we go again! :D
Reagovat
Roger_Federer
Tak ja zajdu klidne jeste dal..a reknu na plno, ze hrac ktery se prizna po ukonceni kariery k uzivani podpurnych prostredku..Tezko muze byt brat vazne.

Navic at se to nekomu liby nebo ne, objevili se spekulace i o samotnem Rafovi ve spojitosti z podpurnymi prostredky a nucene pauze v roce 2012.
A nez zacnete zase blafkat, ano jsou to nepodlozene spekulace prozatim.Otazka je proc se tyto veci neobjevili i ve spojitosti z jinymi hraci jako Federer, Murray, Djokovic.
Reagovat
Stan_Borowitz
nedosahoval na trávě výkonnosti Nadala? Ale nepovídej. Kdyby neexistoval RF, tak má Roddick z WB minimálně stejný počet titulů jako Rafa.
Reagovat
spaniel
Ty si vyberes nejakou irelevantní vec a na tom jdeš stavět obhajobu, ktera nema hlavu ani patu. To je problem s Nadalovcema, vy nechápete co je fakt a co je jen spekulace.

Fakta:
Nadal drží rekord na postu c.2
Nadal nedokáže mit 2 dobre roky po sobě
Nadal ma slabé druhe poloviny roku
Nadal nikdy ne dominoval kromě antuky
Nikdy neobhájil titul kromě antuky
Ti slabi, se kterými Federer vyhralaval GS, byli ti, kteří cestou do finále vyřadili Nadala

Je zajímavé jak se jednou chvástáte jak Nadal uz jako mladík úřadoval a ničil Rogera, a pak ho vubec nezapocitavate do Rogerovy konkurence a najednou začnete psat, ze nebyl plne vyvinuty, přitom uz mel GS z antuky a finale na jiných. Zajímavé taky je, ze podle vás se plne vyvinul prave v době, kdy byl Federer za zenitem (to je ale nahodicka:))

Pravda je, ze Nadal byl vzdy mnohem náchylnější na vypadnuti s outsiderem nez Federer a proto je Federer úspěšnější, protoze se hraje proti poli hráčů a ne jen proti sobě navzájem. Tak se získávají tituly.
Reagovat
Roger_Federer
;)Peter...na trave byl rozhodne lepsim hracem nez Nadal..Minimalne vedel co je to hra servis- volej.;)
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ale Roddick neměl zbraně na Roga a nedokázal ho porážet ani v r.04, ani o pět nebo sedm let později, takže opravdu velkou konkurencí nebyl, kdyby byl na místě Roga tehdy Rafa, dopadl by Roddick stejně, on prostě nebyl top high quality jako Rafa, Rog a Nole..
Reagovat
Roger_Federer
Ze Rafa dokazal vyhrat v 18 letech RG, ukazuje jeho vyjimecnost na tomto povrchu, ale i slabouckou konkurenci na antuce od roku 2002 do roku 2011.
Reagovat
smazaný uživatel
Ak by nebol RF, Roddick by mal viac titulov ako Rafa?..A to, ze ak by nebol RF, Rafa by mal viac titulov ako Roddick, na to sme už nemysleli..

Práve naopak, to Federerovci vnímate fakty len velmi prvoplánovo..Rafa vypadával s ostatnými pred finále vtedy, kedy sa Roger nedostával ani do SF GS..Rafa bol druhý v rannom veku, vtedy, kedy Roger o prvej trojke ani nechyroval..Rogerovi najvážnejší súperi boli hráči ako Roddick, Safin, či Nalbandian..Každý z nich bol prehrat s kýmkolvek, Roddick mal tak 2xSf GS ročne..Safin vyhral 2xGS, ale okrem toho kolísavé výkony, Nalbandian hral tak 2x F, 2x SF to je vsetko..Djokovic hral na porovnanie 16x SF za sebou..Alebo 14?..To je jedno..Vy si proste neuvedomujete, ze vacsia konkurencia je mat jedného superhráča oproti sebe, ako 8 velmi dobrých..
Reagovat
spaniel
Ty jsi směšný. Prave ses uz zas diskvalifikoval. GS kde se Rafa nedostal do finale byli ty, kde se Roger nedostávál do semi GS? Vždyť drží rekord v počtu semi v radě od 2004 do 2010. Zase si ukázal ze nechápeš rozdíl mezi fakty a názory.
Reagovat
Stan_Borowitz
Roddick by měl 4 tituly z WB (4x prohrál ve finále s RF), Rafa taky (2x prográl ve finále s Federerem).

Ale opět zdůrazňuji, nikdo Nadalovi nebránil narodit se o pět let dříve a hrát v slabé konkurenci. Taky se ale mohl narodit tak, že by hrál v osmdesátých letech s Borgem, McEnroem, Lendlem, Wilanderem, Edbergem a dalšími a vůbec bychom o něm dnes nevěděli, protože by se třeba nedostal ani do Top 10...
Reagovat
smazaný uživatel
Forehand to myslí věkově, Rafa se stal dvojkou v 19, Roger nebyl v 19 dvojkou, tak to myslí. Ale je to blbost, Roger vyzrál později, zase ale o to intenzivněji, plus se držel 9 let v Top 4, Rafa to bude mít letos, uvidíme, jak to bude pokračovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Ako hovorí Delpotrinho..

Opat sa ukázalo, že Federerovci nechápu širšie súvislosti..+ Samozrejme, že Nadal nedominoval tak ako Federer, keďže bola iná doba..Rafa vyzrel skor, lebo je lepším tenistom..Keď však prisiel Djokovic a Murray, hegemónia už nebola možná..
Reagovat
spaniel
Vyzral driv, proto je lepším tenistou? A to je co za fakt? :D Potom je jeste lepsi Chang nebo Becker. Kecy o konkurenci nejsou fakt, jsou to jen vase zbožná prani. Fakta jsem napsal výše a samozrejme si na ne nereagoval, misto toho si zacal o konkurenci a o tom jak mel Rafa uspechy v mladším veku. Coz nema zadny vliv na to, jak na tom momentalne jsou. A porad nechapu jak jednou vytahujes ze je Rafa lepsi, protoze se prosadil v nižším veku a pak to zas vydáváš za nevýhodu, kvuli ktere nemel uspechy mimo antuky.
Reagovat
spaniel
Tak co? :) Slusne zatim na nekoho kdo je tisíckrát horší než Almagro a je to jen nejaky haluzacek co zazaril v Jizni Americe.
Reagovat
smazaný uživatel
Tá prognóza ti vyšla do bodky, dokonca aj so skóre..Myslel som na to práve..
Reagovat
spaniel
Jj, je skoda, ze lidi vynášejí soudy bez toho, aby vubec věděli o cem je řeč. Nekdy mam pocit, ze tady půlka lidi tenis ani nesleduje (mimo své oblíbence) natož aby hráli.
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD Jasně, teď dělej machra no. To je tady hodně typické. Včera aspoň Murray bojoval a pořád nemyslím, že by zahrál Giraldo lépe jak včera Almagro. Murray to odchodil, má to víc v paži, než jsem myslel no. Nic to nemění na tom, že po Giraldovi za dva týdny ani pes něštěkne.
Reagovat
spaniel
Sel jsem s kůži na trh a tvrdil ze vyhraje ve dvou. Toz si mozu trochu zamachrovat, ne? Stejne mne slo jen o to, ze si Giralda strasne shazoval. Mimochodem hraje skvěle uz delší dobu a kdoví, treba mu to vydrží. A jinak co je s Andym? Ted myslim to jak se po chybě furt směje...divné. Predtim nadával jak dlazdic, chytal se v bolestivé grimase za zada a nohy a ted se směje.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafan toho vyhrál dost, zítřejší zápas může pustit Berdychovi :-)
Reagovat
tommr
po jeho prohrách po slabejch výkonech proti Garcia-Lopezovi a Berlocqovi jsem měl ze zápasu s Dimitrovem velký obavy a začátek zápasu ty moje obavy ještě utvrdil. Tomáš se ale po nevydařeným prvním setu nevzdal, začal se postupně zlepšovat a zápas ještě dokázal urvat. Za dnešek zaslouží velký uznání ... :)
Postupem do čtvrtfinále Tomáš splnil povinnost nasazený šestky a cokoli navíc by už bylo velkým úspěchem. Nadal ale bude nejspíš nad jeho síly ...
Jinak je taky zajímavý, že Dimitrov byl až do dneška jedinej hráč z top-20 se kterým Tomáš ještě nikdy nedokázal vyhrát (HC nepočítám). Po dnešku už tedy v top-20 není nikdo koho by už Tomáš nedokázal aspon jednou porazit ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal už ve ČF? :(
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska moc pěknej zápas od Berdycha, směrem k Rafovi toho sem neviděl...prej hrál výborně takže zejtra asi moc šance nebude jak to vidíte ?
Reagovat
tommr
Tomáš dostane výprask jako obvykle. Je velká smůla, že musí hrát zrovna proti Nadalovi, protože proti kterýmukoli ze zbývajících čtvrtfinálistů by měl velice solidní šanci na postup ... :(
Reagovat
PetaM
Ach jo ... :( Obě naše jedničky se zítra utkají se světovými jedničkami. Sice prestižní zápasy, ale ani Petra, ani Tomáš nemají moc velkou šanci ... Bylo by ale super, kdyby Tomáš porazil Rafu a Petra Serenu :D :D
Reagovat
tommr
je to velká smůla. Jak Petra tak Tomáš dostali ve čtvrtfinále nejhorší možný soupeře - proti komukoli jinýmu by měli docela slušný šance na postup ... :(
Reagovat
tmora
Tak jestli Petra bude hrát jako dnes tak neni nemozny Serenu Porazit. Urcite ma více saní Petra než Tomáš.
Reagovat
Jan
Proti Djokovičovi by Tomáš také velkou šanci neměl. Ale ten naštěstí nehraje. Což vzhledem k tomu, že Toma čeká Nadal, je stejně k ničemu :)
Reagovat
tommr
myslel jsem samozřejmě jen proti hráčům, kteří v turnaji zbyli - a tam už po odstoupení/vypadnutí Djokovice, Federera a Wawrinky není nikdo koho by Tomáš nemoh porazit. Jen ten Nadal je asi nad jeho síly ... :(
Reagovat
Jan
V Oeiras také byli hráči, které měl porazit a jak to dopadlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa dnes v mojich očiach ešte lepšie ako včera..Pridáva na razancii, je to dravšie, celkovo sa to viac podobalo jeho antukovému štandardu, kedy súpera štve z jednej strany na druhú, u mňa spokojnosť..Smerom k zajtrajšiemu zápasu som optimistom..

Apropos, odkial má kometátor tých 1080b. na čele rebríčka od Djokovica, aj v prípade výhry na turnaji?..Viacerí tento údaj používajú aj na diskusii TP..Veď ak vyhrá bude mať nezmenených 1860b..
Reagovat
Fandina
Podle těhle přehledů by měl mít Rafa v případě vítězství 1280 nebo 1290 bodů a Nole 1130. Nicméně, moc si přeji, aby zítra konečně také vyhrál Berďa, takže tan rozdíl Rafy od Noleho může být jiný :-)

http://live-tennis.eu/
http://en.tennistemple.com/atp-live-rankings/
Reagovat
Fandina
Opravuji se, u obou výpočtů viz odkazy, by měl mít v případě vítězství Rafa 12900 a Nole zůstává na 1130.
Reagovat
Fandina
Nole 11030 ... konečně snad dobře ... úsměv
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist