Berdych porazil Simona. S Murraym si zahraje o semifinále a možná i Londýn

4. 11. 2016, 06:49
Aktuality 49
ATP PAŘÍŽ - Naděje Tomáše Berdycha kvalifikovat se na Turnaj mistrů stále žije. Poté, co včera večer na Masters v Paříži porazil Gillese Simona, mu k tomu teoreticky stačí vyhrát už jen jeden zápas. Jenže jeho příštím soupeřem ve čtvrtfinále bude britský tenista usilující o post světové jedničky Andy Murray, s nímž prohrál už dvanáct setů v řadě.
Tomáš Berdych

Když Tomáš Berdych v srpnu ležel v nemocnici se zánětem slepého střeva a přišel o US Open, myšlenky startu na Turnaji mistrů se už pomalu vzdával. Po měsíci se na kurt vrátil a hned v Shenzhenu získal titul, ale pak ze tří turnajů po sobě vypadl hned v prvním kole a Londýn se mu vzdaloval.

Z postupových pozic ho sesadil ve formě hrající Chorvat Marin Čilič, český tenista se ale stále drží ve hře o poslední vstupenku na vyvrcholení sezony. Tento týden na Masters 1000 v Paříži nejprve přerušil vydřenou výhrou nad Portugalcem Sousou sérii tří porážek a včera zvládl i souboj s nepříliš oblíbeným sokem Gillesem Simonem.

Statistiky zápasu
Berdych - Simon
12 esa 0
0 dvojchyby 2
60 % 1. podání 'in' 58 %
86 % úsp. 1. podání 63 %
63 % úsp. 2. podání 43 %
28 winnery 8
16 nevyn. chyby 25
5/5 hra na síti 4/5
3/3 brejkboly 4/5
čas: 1:08

Jednatřicetiletý Berdych vstoupil do zápasu proti domácímu sokovi lépe a díky brejku z pátého gamu podával za stavu 5-3 na zisk setu. Pak sice přišlo jeho jediné zaváhání na servisu, ale mrzet ho to nemuselo, neboť zareagoval čistou hrou při podání Simona. Druhé dějství rozhodl jediný brejkbol, který Berdych opět v páté hře využil a tak už po 68 minutách zvítězil 6-4 6-3.

Berdych proměnil mečbol devět minut po půlnoci. Simona přestřílel na vítězné údery 28-8, když trefil dvanáct es, a udělal o devět nevynucených chyb méně (16-25). Bilanci vzájemných zápasů snížil na 6-7



Vítěz turnaje z roku 2005 Berdych, který v pondělí poprvé po více než šesti letech vypadl z Top 10, v Paříži postoupil do čtvrtfinále už šestou sezonu po sobě a obhájil svůj výsledek z loňska.

A pokud by tak tento týden v pařížské hale Bercy netriumfoval Jo-Wilfried Tsonga, bude Berdychovi stačit jediná výhra k postupu na Turnaj mistrů. V pátečním čtvrtfinále však narazí na sedmnáct zápasů neporaženého Andyho Murrayho, který se v pondělí může stát světovou jedničkou (v případě triumfu a Djokovičova zaváhání před finále) a s českým tenistou vyhrál už dvanáct setů v řadě. V celkové bilanci o dva roky mladší Brit vede 9-6.

• ATP MASTERS PAŘÍŽ •
Paříž, tv. povrch / hala, 4,300.755 eur
čtvrteční výsledky (03. 11. 2016)
• Dvouhra - osmifinále •
Berdych (7-ČR) - Simon (Fr.) 6-4 6-3
Čilič (9-Chorv.) - Goffin (8-Belg.) 6-3 7-6(9)
Djokovič (1-Srb.) - Dimitrov (14-Bul.) 4-6 6-2 6-3
Murray (2-Brit.) - Pouille (13-Fr.) 6-3 6-0
Raonic (4-Kan.) - Cuevas (16-Urug.) 4-6 6-1 6-2
Tsonga (11-Fr.) - Nišikori (5-Jap.) 0-6 6-3 7-6(3)
Sock (USA) - Gasquet (12-Fr.) 6-2 3-6 7-5
Isner (USA) - Struff (Něm.) 6-4 6-7(4) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

49
Přidat komentář
mahycek
Nejsem fanoušek Djoka, ale jak jsem níže dnes odpo psal, tak se vyvrbí spousty hyen, kteří teď budou přát Tomovi, aby Andyho porazil. A to jsou ti, kteří nemají rádi Djoka, ale ani Berdycha. Budu přát Tomovi, aby se dostal na turnaj mistrů a basta. Nic víc v tom nemám, zrovna střídání Djoka za Můru nemusím, rád bych tam viděl, vždyť víte koho, ale kopat teď do Djoka nebudu.
Reagovat
Bloody13
Tak, a je vymalováno. Novak může balit kufry a už jen čekat na pondělí, kdy se zrodí nová světová jednička a Novak bude už "jen" ten druhej.
Reagovat
kada.tom
Novak pracně vybojoval break a místo doservírování setu ten break zase Marinovi daroval zpátky :-D
Reagovat
Mayo
Noje s prehľadom otočí zapas.
Reagovat
FulnekUltras
ke konci už bude fackať ;)
Reagovat
Kozoroh
Čiličovi dobře píše podání, má ho na 81%, zatímco Djoker jen 65%. Na returnu si Čilič vytváří lepší šance. No1e musí dřít ve výměnách a čekat na soupeřovo zaváhání na servisu, aby se chytl a vynutil si třetí set.
Reagovat
kada.tom
Marin vyhrál 1. set nad Novakem. Nejsem si ale úplně jist, že Marin se upokojí jako včera Grigor a nechá Novaka otočit zápas. Každopádně Marin hraje dobře, i 2. set bude začínat na servisu.
Reagovat
Tuttovka
No Cilic zatím Marinuje. Ještě trošku přidat a mohl by i grilovat.
Reagovat
Fandina
:-)
Reagovat
Mayo
Berdovi dávam 1% šancu, ze dnes vyhra nad trojnásobným GS šampiónom.
Reagovat
Krisboy
Tak jsem až teď zkouknul ty highlighty. Je evidentní, že Gilles hrál velice špatně. Chyb jak maku, těžkopádnej pohyb a celkově takovej nedůraznej, na půl plynu. Asi skutečně nebyl zcela fit. Takže bych Tomovo vítězství nijak nepřeceňoval. Proti Djokovi nebo Můře by takhle hrající Simon uhrál tak tři gemy. To všechno ale neznamená, že Tomáš Můru neporazí, no ne? :D
Reagovat
mahycek
Zdravím vás. Pátek i sobotu mám volno, tak jsem rád, že můžu sledovat dnešní čtvrtfinále. A zvlášt to druhé, Djoko- Čilič a především to třetí Tom a Andy !!!
Protože mnoho z vás z portálu, dnes bude rozpolcených.
Když vyhraje Djoko, tak při vší úctě k Isnerovi , v semif. udrží č. 1. Pokud prohraje s Marinem, tak tu nastane souboj fandů Toma a Andyho, ale i Djokoviče!!! A to je ta pikantnost. Kdo bude chtít, sesadit Djoka z pozice č. 1, tak bude fandit Andymu, ač je fanoušek Toma. Ale, zase na druhou stranu, Tom potřebuje vyhrát, aby se dostal do Londýna. Takže, kdo nemá rád Toma a má rád Djoka, bude muset fandit i Tomášovi. A kdo nemusí, jak Srba, tak Skota, tak to má nejjednoduší. Zkrátka Tomáš. Ale, všichni víme, že mnozí z nás fandí hráčům ze země, aniž by se tam narodili. Tak, jdeme na to, jsem zvědav, po zápase Djoka s Marinem, kdyby náhodou Srb prohrál, komu budete přát.
Reagovat
Krisboy
Já pokoj všem lidem dobré vůle.
Reagovat
Pe3k
Kdo ma vetsi sanci uspet?Myslim tim ciste porazit velke soupere nikoliv vzajemny souboj o wtf. Imho je to Berdych. Imho2 prohraji oba dva. Mura je vlaufu Tom opacne. Nole ma osobni problemy dvojty rozvod a mizernou formu presto ho Cadic nemuze porazit.
Reagovat
vrabejka
Cilic. Tam to vidím 50 na 50
Reagovat
Lina
Včera jsem Tomovi věřila i přes negativní bilanci se Simonem a přes jeho neformu. Ale dnes když budu odvážná, tak 1% bych mu, dala. Bylo by fajn, kdyby podával tak jako včera, jenže když je Tom pod tlakem, tak mu často nefunguje 1. podání. Nebylo by špatné, kdyby měl Murray den blbec. Otázka je, jestli by toho, Tom dokázal, využít? Přesto budu, v to 1% doufat. Tome pojď.
Reagovat
Lunej..
Dobře, já budu odvážnější a dám mu důvěru, že sebere Můrovi set :D:D Tak pátek je bláznů svátek, tak budu slavit :D
Reagovat
d@ve
Doufám, že tam dnes zase nebude Mrs Murray. :) Jinak Andy bude zase nucen nadělit kanára. :/
Reagovat
Lunej..
Připadá mi, že Berďova noční můra není Djok, ale Můra :)
Reagovat
Kytka
Tak to mně také. S Djokovičem poslední dobou hraje vyrovnanější zápasy.
Reagovat
d@ve
Není můra jako můra, ale noční murray je pro Berďu asi abnormální. Ale třeba se dnes nezalekne a pěkně tu Můru vyplaší. :D
Reagovat
Mayo
No Berdovi musí intergalakticky písať podanie a triafať z FH co najviac k ciaram.
Reagovat
Holahej
Not Before 19,30 , těším se, atmosféra..., záleží i jak bude hrát předtím Djoko..., Tom má šanci, asi zvolí taktiku, body pálit na servisu, vysoké procento 1. podání, žádná mezihra, na příjmu velký risk a stačí přece jen jeden break, šetřit síly na podání a držet ho, Andyho největší slabina je podání, nízký nadhoz, moc kroucení, málo času trefit optimálně míček, nízké procento 1.servisu, málo free bodů, moc se hraje, příliš na top hráče ztrácí servis, pak to sice dohání dobře hrou, ale nemusí se k tomu /hře/ dostat, pokud se soupeři daří střílet čáry a nehraje se..., nic není dopředu dáno...Tsonga x Nishi včera.., Jo..horší ranking, horší H2H, první set jasně prohrál, na body celkově 84/85, podání psalo + trocha štěstí, odvrácené MB... a nakonec těsná výhra.
Reagovat
gigin
Basa ti včera řádil v Růžovce. Totálně Zdenu rozhodil:

https://www.youtube.com/watch?v=dTOaLJWXR6g&feature=youtu.be&t=3365
Reagovat
Fandina
To je v poho. U nás takhle taky často řádí :-)).
Jinak to není můj Basa, jo mám ho ráda, ale jako stará bába, mám dojem, že moje děti jsou starší než on.
Reagovat
gigin
Však já jsem to myslel v dobrém Fandi ;)
Reagovat
Fandina
Jo, jenže co když se Basa urazí, nebo naštve. Mně je to fuk, jsem už stará bába ... úsměv
Reagovat
gigin
Já si myslím, že neurazí. Je v klidu :)
Reagovat
Fandina
Jak jsem psala, mně je to fuk, ale někdy takové narážky mohou udělat zle, tak jsem ti to proto napsala. Ale jinak ... úsměv.
Reagovat
Lina
Tak můj je a vždycky byl nejlepší komentátor. Škoda že to blbě dopadlo s NS a a o jeho komentování přijdu. Asi totiž zvolím digi kvůli ATP, které sleduji víc.
Reagovat
smazaný uživatel
Sparta - Košice? :D Ordinačka je retro seriál? :D
Reagovat
Lunej..
:D:D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas začíná od nuly a může dopadnout jakkoliv.takze nevytirejte zadky apod.s tímto servisem může Tomáš porazit kohokoliv ...tak proč by to nemohlo vyjít dnes?navíc Tomáš bude uvolněný už nic neočekává a můra má v sázce c.1.takze uvidime
Reagovat
spaniel
lol
Si pleteš tenis s loterií, ne?
Reagovat
fujtajblick
jsem mimo TV, jen s kompem
Reagovat
Fandina
http://live.shwidget.com/static/freeplayer/4168922111394400.html
Reagovat
Krisboy
Tak Tome - zápas roku! Ukaž, že to pořád ještě umíš. Můra bude pod tlakem, s Verdascem měl namále, tak ho klepni ty!!!
Reagovat
Ravik
pod tlakem :)) neblázni si sním vytře zadek a za hodinu konec
Reagovat
Krisboy
No já tomu taky moc nevěřím. To ze mě psal víc fanoušek, než racionálně uvažující tipér. Ale na druhou stranu - Můra v týhle situaci ještě fakt nikdy nebyl, tak kdo ví...?
Reagovat
Ravik
když jsem ho viděl včera proti Lucasovi neskutečný ...co vždycky zahrál, když potřeboval. V tuhle chvíli je to uplně jinej level nadevšema a to i nad panem Djokovicem, takže nákej Bedřich ho nemůže absolutně ohrozit
Reagovat
darek.vrana
Asi jsi ale neviděl zápas s Verdascem..
Reagovat
Ravik
viděl a co jako. Nando hrál super a i přes si to Květoš pohlídal. Nikde není daný, že musí mít každý den 100% fokus. Každopádně druhý den už to bylo zase o něčem jiným a Lucase převálcoval a to je právě to co dělá z Top hráčů ty nejvíc TOP říkalo se tomu BIG4.
Reagovat
darek.vrana
Jako že každý zápas je jiný a ten úžasný Murray měl hodně namále s Verdascem, který je dlouhodobě mimo a dostal nedávno nakládačku od mladšího Ymera. Takže bych to neviděl jako hotovou věc, všechno je možné, i když taky Tomášovi moc nevěřím.
Reagovat
Mayo
Verdasco mu vždy robí problémy, je to veľký tenista. Berdych ani zďaleka neni pre neho taký super náročný.
Reagovat
darek.vrana
No ještě nedávno s ním měl aktivní bilanci. Poslední zápasy dostal na frak, ale zase může zahrát dobře.
Reagovat
Fandina
Andy bude chtít vyhrát, on chce vyhrát vždycky a když nevyhraje tady, tak má na jedničku ještě šanci na TM. Berďa bude pod tlakem víc, protože když prohraje tak TM je konec, pokud někdo další neodstoupí. Takže oba budou chtít vyhrát. Jsem moc zvědavá, jak to bude a ráda bych zase viděla dobu před pár lety, kdy se Berďovi proti Andymu dost dařilo. Vallverdu už Berďu netrénuje, tak by v hře dvou bývalých jeho svěřenců nemělo být nic, co se mi zdálo, že ovlivňuje jejich hru v posledních letech. A když bude Berďa podávat tak jako se Simonem, tak by to mohlo být pro Berďu mnohem lepší. Zdá se mi, že pod Danem zbytečně vyměňoval. Takže držím palce Berďo pojď!!!
Reagovat
Marduch
Jedině, že by se Ivan nad Tomem slitoval, když se na něj "vykašlal" s koučinkem a naordinal Andymu nějakou pitomou taktiku. Třeba UE každou třetí výměnu :D
Ne vážně, pokud by se Tomovi hodně dařilo na servisu, tak může podle mě reálně uhrát jeden tie-break.
Reagovat
Fandina
Pod Ivanem Berďa Andyho párkrát porazil, ale samozřejmě je to dávno a Andy nehrál tak jako teď.
Reagovat
Marduch
Můra je v laufu, pod tlakem bude Tom, který navíc do zápasů s těmi nejlepšími na kurt přichází s mankem jednoho breaku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist