Berdych postoupil. A čeká ho generálka na Davis Cup

9. 11. 2009, 14:54
Aktuality 4
Český tenista Tomáš Berdych zvládl úvod svého posledního letošního turnaje ATP. Dvacátý hráč světa, který v hale Bercy před čtyřmi lety vyhrál, dnes porazil domácího kvalifikanta Vincenta Millota 6-3 a 7-6. V dalším kole ho čeká španělský reprezentant Tommy Robredo, s nímž by se mohl utkat ve finále Davis Cupu.
Tomáš Berdych

V utkání s 247. hráčem žebříčku ATP Vincentem Millotem stačil Tomáši Berdychovi k zisku první sady jediný brejk, při svém podání totiž nechal soupeře uhrát pouhých pět výměn.

Slabé chvíle si český daviscupový reprezentant vybral v úvodu druhé sady. V něm ihned přišel o podání a i když soupeři okamžitě také prolomil servis, po dalším Millotově brejku prohrával už 2-5. Ztracené podání ale dokázal i podruhé získat zpět a o své výhře rozhodl v tie-breaku 7:5, když hned první mečbol proměnil nekompromisně esem.

Berdych se s Millotem utkal poprvé v kariéře. "Ze začátku bývá nepříjemné, když člověk neví, co od něj může čekat. Soupeř prošel poměrně těžkou kvalifikací, kde vyhrál dva zápasy, takže to bylo těžké utkání," řekl po utkání rodák z Valašského Meziříčí. "V závěru rozhodly zkušenosti, které mi pomohly to otočit a zápas vyhrát," dodal.

Příštím soupeřem Berdycha bude Tommy Robredo, jeden z možných hráčů španělského týmu ve finále Davis Cupu, k němuž Češi nastoupí v Barceloně od 4. do 6. prosince. "Těším se. Myslím si, že mám šanci. Hraje se tady na rychlejším povrchu a to by měla být moje výhoda," řekl Berdych, který v případě dalšího vítězství nejspíš změří síly se španělskou jedničkou Rafaelem Nadalem.

Vítězně vykročil do pařížského turnaje Masters také chorvatský tenista Ivo Karlovič. Ten na vítězství čekal od srpnového turnaje v Cincinnati. Ve Francii dnes narazil na Uruguayce Pabla Cuevase, proti kterému výborně uplatnil své obávané podání. Cuevas uhrál na příjmu za celý zápas pouhých šest bodů, Karlovič vyslal na jeho stranu 21 es a za pouhých 76 minut zvítězil 7-6 6-4.

Marat Safin se po turnaji v Paříži rozloučí s kariérou profesionálního tenisty. Zatím se ale ruský tenista ještě v soutěži udržel, když v prvním kole odvrátil tři mečboly a domácího Ascioneho zdolal 6-4 4-6 7-6. Nyní ho čeká pátý hráč světa Del Potro z Argentiny.

"On teď hraje na skvělé úrovni, nemyslím, že mám proti němu šanci. Budu bojovat na sto procent, ale vyhrát? S tím si nejsem jistý," předvídá výsledek trojnásobný vítěz BNP Paribas Masters z let 2000, 2002 a 2004 Safin.

Výsledky - Paříž - Masters (tvrdý povrch, dotace 2,750.000 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Berdych (ČR) - Millot (Fr.) 6:3, 7:6 (7:5), Seppi (It.) - Kohlschreiber (Něm.) 6:3, 6:3, Karlovič (Chorv.) - Cuevas (Urug.) 7:6 (7:3), 6:4, Kubot (Pol.) - Beck (Něm.) 6:4, 3:6, 6:4, Troicki (Srb.) - Mathieu (Fr.) 7:6 (7:4), 3:0 skreč, Montaňés (Šp.) - Hanescu (Rum.) 3:6, 6:3, 7:6 (7:3), Isner (USA) - Falla (Kol.) 4:6, 7:6 (12:10), 7:5, Safin (Rus.) - Ascione (Fr.) 6:4, 4:6, 7:6 (7:3), Ljubičič (Chorv.) - Grosjean (Fr.) 7:6 (7:2), 6:4.

Čtyřhra - 1. kolo:

Clément, Llodra (Fr.) - Levinský, Polášek (ČR/SR) 3:6, 6:1, 10:4.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
hej ty LETITYFANOUSEK,,TY SES VAZNE HOVADO KLUKU,ABSOLUTNI MAGOR,TAKOVYHLE PITOMY KECI SEM NAPSAT,BEZ DOHAJZLU
Reagovat
smazaný uživatel
Doporucuji vypnout CapsLock a doplnit si cestinu z nejake ucebnice pro 1. stupen ZS...
Reagovat
letityfanousek
Napadla mne jedna myšlenka, že bych raději viděl prohru s Robredem a to kvůli DC. Řekli by si, že je z formy, a taky by měl víc času se připravit na antuku. Takhle by asi narazil na Nadala a to by bylo příliš emocí najednou. Kdyby ho ještě porazil tak by to naši fanoušci od Tomáše čekali i ve Španělsku a nevím jak by to ustál. Já bych raději prohrál, ale nevidím do jeho hlavy. Jsem zvědav co vymyslí. Na tvrdým povrchu je mírný fav Tomáš, ale nesázel bych na to.
Reagovat
smazaný uživatel
Dej se dohromady.Nechapu tve myšlení letityfanousku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist