Berdych postoupil a vyzve Federera. Švýcar se trápil

30. 3. 2010, 07:32
Aktuality 13
ATP MIAMI - Tomáš Berdych v Miami minimálně zopakuje svůj loňský výsledek, v osmifinále ho však čeká světová jednička Roger Federer. Český tenista si poradil s Argentincem Zeballosem, Švýcar po nevýrazném výkonu udolal Francouze Serru.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych postoupil na turnaji Masters 1000 v Miami do osmifinále, když po setech 6-4 7-5 porazil Argentince Horacia Zeballose.

Nasazená šestnáctka Berdych využil v prvním setu jeden brejkbol, což stačilo k vedení 1-0. Ve druhém dějství však čtyřiadvacetiletý daviscupový reprezentant brzy své podání prohrál a neustále dotahoval náskok stejně starého Argentince. V osmé hře se mu povedlo vyrovnat a po dalším brejku ve dvanácté hře se může těšit na jubilejní desátý souboj s Federerem.

Roger Federer měl ve 3. kole překvapivě problémy s Florentem Serrou. Osmadvacetiletý Švýcar v utkání třikrát ztratil podání a o osudu utkání rozhodl až ve dvou tie-breacích.

Světová jednička si na duel, stejně jako ostatní tenisté, musel kvůli dešti počkat. Čekání Federera jakoby uspalo a první hráč světa se v úvodním setu nemohl dostat do tempa. Ve druhém si sice vypracoval nadějný náskok dvou brejků, nakonec však v 12. gamu bojoval o vynucení zkrácené hry. Tie-breaky však dvojnásobný šampion ovládl a podle očekávání postoupil.  

"Bylo to celkem napínavé. Ale konečný výsledek je to, co se počítá," nechtěl rodák z Basileje komentovat svůj výkon. Duel sledoval i Federerův potencionální finálový soupeř Nadal. "Zápasy s ním jsou vždy zábavné. Doufám, že ten den zase brzy nastane."

Český tenista dosud s fenomenálním Federerem osmkrát prohrál a porazil ho jen na olympiádě v Aténách v roce 2004. Jejich poslední vzájemný duel loni na Australian Open musel rozhodnout až pátý set, přičemž český tenista vedl již 2-0 na sety.

Berdychovi se v Key Biscayne daří. Předloni prohrál až v semifinále s Nadalem, loni ve čtvrtém kole s Djokovičem. Federer od triumfů v letech 2005 a 2006 byl maximálně v semifinále.

Do osmifinále postoupil také přemožitel loňského šampiona Murrayho Mardy Fish. Američan vyhrál 7-5 6-3 nad nasazeným Španělem Felicianem Lopezem a při devátém startu v Miami poprvé postoupil do 4. kola. 

V něm se utká s Michailem Južným, který otočil špatně rozehraný souboj se Stanislasem Wawrinkou.

Další osmifinálové dvojice vytvořili Verdasco s Čiličem a Söderling s Gonzalezem.

- ATP MASTERS 1000 MIAMI (USA - Florida, tv. povrch, 4.500.000 dolarů) -
pondělní výsledky (29. 03. 2010)

Dvouhra - 3. kolo:
Berdych (16-ČR) - Zeballos (Arg.) 6-4 7-5
Federer (1-Švýc.) - Serra (Fr.) 7-6(2) 7-6(3)
Fish (USA) - F. Lopez (29-Šp.) 7-5 6-3
Söderling (5-Švéd.) - Petzschner (Něm.) 6-1 6-2
Čilič (7-Chorv.) - Baghdatis (25-Kypr) 6-3 6-4
Gonzalez (9-Chile) - Monaco (22-Arg.) 6-7(4) 6-4 6-2
Verdasco (10-Šp.) - Melzer (23-Rak.) 3-6 7-6(4) 6-1
Južnyj (13-Rus.) - Wawrinka (19-Švýc.) 1-6 7-6(5) 7-5

Čtyřhra - 2. kolo:
Dlouhý/Paes (ČR/Indie) - Bellucci/M. Lopez (Braz./Šp.) 4-6 6-3 10-8
Clément/Tsonga (Fr.) - Čermák/Mertiňák (7-ČR/SR) 6-3 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Neviem ci proste nehra na sto percent kasle na to alebo nechava superov hrat nech ich nedrti ale vcera s tym serom dva tie-breaky ved kludne mohol vyhrat ovela skorej oba sety bez tie-breakov. Berdych ma sancu rozhodne Federer nehra nic svetove. Kazdopadne Federer s tymto pristupom nevyhra Miami.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím si že bude Federer hrát tak jak poslední dvě kola, připadal mi znuděný a všechno jak kdyby flákal. Ale asi ví, že teď to bude jiný zápas. Každopádně může se stát že bude hrát tak jak včera a Tomáš postoupí, nezlobil bych se. Pak by Tomáše čekal Verdasco nebo Čilič, a ty oba v posledních vzájemných zápasech porazil, takže vyhlídka není špatná, ale předbíhám.
Reagovat
smazaný uživatel
no neni motivace a oproti tomu na druhé straně určitě nechyběla... simply
Reagovat
smazaný uživatel
No dneska se moc nevyspím. Je to tam dneska jeden supermatch za druhým, Soderlin - Gonzales, Ferrer - Nadal, Federer - Berdych. A poslední zápas Berdycha je až ve 3:00 ráno, ale byla by chyba jít spát. Nevím komu mám fandit, oba jsou moji oblíbení, ale asi budu přát Berdychovi.
Reagovat
smazaný uživatel
A ještě Verdasco-Čilič. Jinač Gonzalez má konci jména z, naučte se to už psát.
Reagovat
smazaný uživatel
kde to budou vysílat ?? nova sport ??? díky za info :-)
Reagovat
steve79
Takže Federer s Berdychem hrají dneska ve tři ráno? Já jsem si pořád myslel že hraje zejtra večer. Ještě že jsem si přečetl příspěvky pod článkem. No už se těším. Přeju si, aby vyhrál Federer i když jsem Čech, protože si myslím že Fedex má mnohem větší šanci vyhrát celý turnaj než Berdych.
Reagovat
steve79
Jinak si myslím že bohužel tento zápas neuvidíme. Teď jsem se koukal na program a tam je napsáno večerní program vysílají od 23:10 do 01:00. Takže bohužel. Je to velká škoda. Škoda že turnaje masterst nevysílá Eurosport. Eurosport vysílá s porovnáním Nova sport mnohem více hodin tenisu než Nova sport!
Reagovat
Mercury
To by bylo od Nova sport opravdu idiotské. Když už se holedbají tím, jak vysílají každý Masters turnaj (což je samozřejmě fajn), tak zápas jednoho ze dvou nejlepších českých tenistů proti světové jedničce by prostě meli vysílat v jakémkoliv čase - navíc když se to nekryje s NHL či NBA.
Reagovat
smazaný uživatel
NA NOVA SPORT TENTO ZÁPAS PŮJDE!
Reagovat
smazaný uživatel
Martin: Opravdu? půjde? říkal to komentátor? nebo odkud to máš?
Reagovat
smazaný uživatel
Vamos Berdych!!!
Reagovat
smazaný uživatel
to je španělsky Come on!?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist