Berdych postoupil, čeká ho Söderling

1. 10. 2009, 12:10
Aktuality 8
Tomáš Berdych se znovu přiblížil k tomu, aby se stal prvním vítězem nového turnaje v Kuala Lumpuru. Český tenista si v dnešním čtvrtfinále poradil s Němcem Simonem Greulem po setech 6-3 4-6 a 6-3. O finále si zahraje se třetím nasazeným Robinem Söderlingem.
Tomáš Berdych

Vítězství nad Simonem Greulem, kvůli kterému strávil Tomáš Berdych na kurtu přes dvě hodiny, bylo jeho letošní jubilejní třicáté.

"Hrál jsem lépe než v prvním kole a doufám, že dokážu svoji hru ještě pro další kolo vylepšit. V prvních zápasech je důležité hrát vyrovnaně," řekl čtyřiadvacetiletý Berdych pro web ATP.

Čtyřiadvacetiletý Berdych se s o čtyři roky starším Greulem utkal podruhé a stejně jako před třemi lety v Bombaji odešel z kurtu jako vítěz. S překvapivým finalistou letošního French Open Söderlingem má však pasivní bilanci.

"Musím hrát skvěle a hodně dobře podávat," plánoval Berdych před duelem se Švédem. "Musím čekat na šanci při jeho servisu, protože on je v hale výborný," doplnil český tenista a šestnáctý hráč světa. Letos si zahraje čtvrtfinále počtvrté v sezoně, přičemž dál prošel jen v létě Mnichově, kde nakonec získal titul.

S velkými problémy se do čtvrtfinále probojoval také Francouz Richard Gasquet. Hráč, který se po trestu za kokainový nález vrátil na okruh ATP až koncem srpna, prohrál s Joachimem Johanssonem ze Švédska první set a ten druhý se rozhodoval v tie-breaku. Uzdravený Johansson, jenž se na turnaji ATP objevil po roce, si po vítězství nad Lleytonem Hewittem ale další úspěch nepřipsal. Ve zkrácené hře uhrál jediný míč a po téměř dvou hodinách Gasquetovi podlehl 6-4 6-7 2-6.

Výsledky - Kuala Lumpur (tvrdý povrch, dotace 947.750 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (6-ČR) - Greul (Něm.) 6:3, 4:6, 6:3, Gonzalez (4-Chile) - Bopanna (Ind.) 6:4, 3:6, 6:4, Monfils (5-Fr.) - Vassallo-Arguello (Arg.) 6:4, 6:2, Gasquet - J. Johansson (Šv.) 4:6, 7:6(), 6:2.

Čtyřhra - 2. kolo:
Damm/Lindstedt (3-ČR/Švéd.) - Melo/Sa (Braz.) 6:4, 6:2.

pva, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jsem zvědav, jak to bude s Joachimem J. dál. Hráč, co byl v desítce, hrál semi USO, ale zabíjí ho zranění. Jeho mače v Malajsii jsem neviděl, ale určo by bylo fajn, kdyby mu to zatracený rameno dalo už pokoj. Už v roce 2005 mu ho operovali a vod tý doby se nikdy pořádně nevrátil..moc toho nenahrál a už jednou ohlásil konec kariéry. Vzpomínám na jeho nekonečnou esovačku na AO 05 s Felicijánem :-). Tenhle švédskej dlouhán hraje až kur.vsky silný údery :-D (Amíci by řekli bighitter) servis, spíš flat forhend..bekhend jednoruč.. jsou to neuvěřitelný bomby, rád míčky zabijí, rád riskuje..i druhej serv nebo return. Myslím, že Vliegen se ještě teď diví, co mu to tehdá od Joachima přilítlo za druhej serv 220km/h, kterým odvrátil mečbol :-D. No kéž by vydrželo zdraví..aspoň jednu zraněním nepřerušenou sezónu a dost potrápených favoritů :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Ma velke sance aj vyhrat tento turnaj si myslim
Reagovat
smazaný uživatel
Jj.
Reagovat
smazaný uživatel
kdybys napsal spíš čeká ho konečná tak je to reálné
Reagovat
weak
"vapet" znamena v tatarštině "exot"?
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ale, úžasný pan weak se naváží do ostatních.:-)

Já v tom příspěvku vapeta nevidím nic exotického, Tomáš nepodává tento rok kromě Davis Cupu kvalitní výsledky, tak nevím, proč by to měl v zápase se Soderlingem zlomit. Každopádně hodně štěstí.
Reagovat
smazaný uživatel
a proč ne?Podle mě AO 09 byl úžasný tenis od Tomáše a o Wimbledonu se dá říct totéž hodně se mi líbil i v Cincinatti a samozřejmě Davis Cupu.Jasně asi to není uplně to co se od něj čeká a na co určitě má ale nepodceňoval bych ho.Berďa muže hrát celou sezonu nic moc a najednou vyhraje docela velký turnaj.viz loni Tokyo:-)
Reagovat
weak
greate, vy dva to dejte dohromady, presne se k sobe hodite.... :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist