Berdych prohrál potřetí v řadě, nestačil ani na Basilašviliho

24. 10. 2016, 21:50
Aktuality 91
ATP VÍDEŇ - Tomáš Berdych prohrál už třetí zápas v řadě. Dnes v prvním kole halového turnaje ATP 500 ve Vídni nestačil ani na 107. hráče světa Nikolože Basilašviliho, který si připsal teprve třetí výhru nad soupeřem z Top 50 a premiérový skalp hráče Top 10. Z té český tenista může za týden po více než šesti letech vypadnout.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych v srpnu prodělal zánět slepého střeva, kvůli němuž přišel o US Open. Už po měsíci se na kurty vrátil, ale příliš se mu nedaří. Začátkem října sice vyhrál turnaj v Shenzhenu, ale jeho nejtěžším soupeřem tam byl ve finále Francouz Richard Gasquet. 

Od té doby jednatřicetiletý Čech prohrál už tři zápasy v řadě. V Tokiu nestačil na Lucemburčana Gillese Müllera, v Šanghaji podlehl Španělovi Marceli Granollersovi a dnes ve Vídni nenašel recept ani na 107. hráče světa Nikolože Basilašviliho. Čtyřiadvacetiletému Gruzínci rozehranému z dvoukolové kvalifikace podlehl i vinou 50 nevynucených chyb po více než dvou a půlhodinách boje 4-6 7-6 5-7.

Statistiky zápasu
Basilašvili - Berdych
5 esa 12
6 dvojchyby 7
53 % 1. podání 'in' 52 %
74 % úsp. 1. podání 73 %
55 % úsp. 2. podání 46 %
22 winnery 28
48 nevyn. chyby 50
5/10 hra na síti 7/11
4/10 brejkboly 2/4
čas: 2:34

Berdych se tak nedočkal své premiérové výhry ve Vídni, kde se představil poprvé od roku 2005. V prvním kole vypadl i při svém debutu před jedenácti lety, kdy nestačil na Chilana Fernanda Gonzáleze.

Ztráta formy může Berdycha stát místo v Top 10, ve které nechybí od června 2010. Sesadit ho můžou David Goffin nebo Marin Čilič, oba by ale museli vyhrát souběžně hraný turnaj ve švýcarské Basileji. 

Mnohem menší náskok má však Berdych na Goffina a Čiliče v boji o Turnaj mistrů. Zatím stále drží poslední postupovou příčku, ale Belgičan i Chorvat už mu dýchají na záda. Šanci získat poslední body v boji o Londýn bude mít český tenista už jen příští týden na Masters 1000 v pařížské hale Bercy.

107. tenista světového žebříčku Basilašvili, který byl v kariéře nejvýše na 86. místě, si dnes zahrál teprve podruhé v kariéře s hráčem Top 10 a připsal si premiérovou výhru. Se soupeři z Top 50 má nyní bilanci 3-11. Před Berdychem porazil také Rusa Michajla Južného a Španěla Felicana Lópeze.

"Byl to fyzicky strašně náročný zápas. Ale hrál jsem moc dobře a tahle výhra mi dodá hrozně moc sebevědomí," radoval se outsider z Tbilisi, který si v Rakousku připisuje zatím své největší úspěchy. Letos v červenci si totiž na antuce v Kitzbühelu zahrál své první finále na okruhu ATP.

Ve druhém kole se gruzínský tenista utká s dvacetiletým Rusem Karenem Chačanovem. Člen tzv. NextGen (nastupující generace), jenž začátkem října v čínském Chengdu získal premiérový titul na okruhu ATP, si dnes poradil dvakrát 6-4 s Italem Andreasem Seppim.

Berdych byl tento týden jediným českým zástupcem na turnajích ATP. Ve Vídni mohli startovat také Adam Pavlásek a Lukáš Rosol, ale oba neprošli kvalifikací.

Nasazenou jedničkou ve Vídni je šampion z roku 2014 Andy Murray, který se opět bude snažit snížit ztrátu na světovou jedničku Novaka Djokoviče. Britský tenista se v prvním kole utká se Slovákem Martinem Kližanem.

• ATP 500 VÍDEŇ •
Rakousko, tv. povrch / hala, 1.884.645 dolarů
pondělní výsledky (24. 10. 2016)
• Dvouhra - 1. kolo •
Basilašvili (Gruz.) - Berdych (2-ČR) 6-4 6-7(5) 7-5
Karlovič (8-Chorv.) - Johnson (USA) 7-6(5) 6-3
Chačanov (Rus.) - Seppi (It.) 6-4 6-4
Isner (USA) - Struff (Něm.) 6-7(1) 6-3 6-4
Džumhur (Bosna) - Almagro (Šp.) 6-3 5-7 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

91
Přidat komentář
Lunej..
Tvůj oblíbenec drtí Raoniče, doufám, že se koukáš :)
Reagovat
Lunej..
Teda pěkný zápas, Rica hraje skvěle, ten lob co teď předvedl.. jestli Raonic vypadne, tak to je další překvapení po Gríšovi. Ale Berankisovi to přeju.. :)
Reagovat
Lunej..
Wow, teda Berankis dneska zahrál životní tenis, skvělá hra. Tak světovou 4 porazila 91. a Tomáš se taky peskuje jak dítě, že po nemoci ještě nechytil dech.
Reagovat
Kozoroh
Berdych v současném rozpoložení na TM nepatří, to už raději Čilič, vítěz Cincinnati Open.
Reagovat
Krisboy
Nemá cenu si něco nalhávat, bohužel je to tak.
Reagovat
Lunej..
O Berdychovi to tu čtu už 3 roky.
Reagovat
Nola
to si nedovolim tvrdit, dnes vypadol aj Milos, od Wibledonu to tiez nie je ziadna slava, hraci su proste unaveni, Tomas prekonal zapal slepaku, to sa potom forma tazko hlada....
Reagovat
Lunej..
To je skoda skov, kdo chce chape, kdo nechce pochopit, nepochopi.
Reagovat
Krisboy
Tak Milos není ve stejné situaci jako Tomáš. TM má už delší dobu jistý a možná se už trochu šetří, zranit se nebo nějak moc unavit pár dní před Masters by určitě nechtěl. Tomáš to jisté nemá, pokud tam chce hrát, musí ještě zabrat.
Reagovat
Lunej..
Omyl, světová 4 si nemůže dovolit prohrát s nějakou 91, bez ohledu na to, jestli má zajištěné TM nebo ne. A navíc je to už podruhé. Takže je to horší prohra než Tomáše. Howgh. :)
Reagovat
Krisboy
Když je někdo světová 4, může si dovolovat, co chce :D
Reagovat
smazaný uživatel
a dlouho ctyrkou nebude.. :-)
Reagovat
Lunej..
koukám, že Muller taky chytá dech a velmi dobře..
Reagovat
pockerface
Bohužel slepák udeřil v nepravou chvíli. Nadal se z něj taky do dneška neoklepal :-)
Reagovat
janek_da
turisto, co říkáš na Berdycha?
Připadá mi nějak z formy. Nebo se mi to jen zdá?
Reagovat
Mayo
A Buh vi, co rika na Novaka Djokoviča.
Reagovat
turista
Slepák a to i chronická forma se dá definitivně vyléčit jedině operací a na té Berďa bohužel nebyl, Rafa nakonec na ni musel a nyní bohužel zápasí s celkovým opotřebením tělesné schránky. No a Novak ten snad ještě v Paříži a v Londýně zabere. Místo světové jedničky lacino nepustí.
Reagovat
janek_da
dík. takže letos Berďa out, a asi nejen letos
Reagovat
Marduch
Excentrik Novak pojede v posledních turnajích na krev. Pokud mu nehrozí utržená šlacha v zápěstí apod., tak se šetřit nebude. Murray si může nechat zajít chuť. ;-)
Reagovat
Mayo
Berda je slaby ako čaj.
Reagovat
smazaný uživatel
nóó, zázvorový je ostrý ako fras
Reagovat
Davor1
Inak čo sa turnaja majstrov týka, tak sa už bojuje prakticky len o posledné postupové miesto. Thiem má vyše 500-bodový náskok na deviateho Goffina a 600 bodov na Čiliča, to si za 2 posledné turnaje proste musí postrážiť.

Čo sa týka posledného miesta, tak zatiaľ je tam Berdych, ale pred Parížom sa pred neho ešte môže dostať Čilič aj Goffin. Čilič by k tomu potreboval finále v Bazileji, Goffin by sa dostal tesne za neho aj v prípade semifinále. Čiličovi by som na to finále aj celkom veril, čo sa týka losu, tak ho v ďalšom kole čaká jeden z dvojice Verdasco/Carreno Busta a vo štvrťfinále v najhoršom prípade Sock, ktorý už ale po turnaji v Stockholme podľa mňa ďaleko nedôjde. V semifinále potom prinajhoršom Wawrinka, tomu sa ale v Bazileji dlhodobo absolútne nedarí a bol by som prekvapený, keby to tento rok zrazu zlomil. Takže šance Čiliča na finále, možno aj titul sú celkom vysoké.
Goffin má zase los ohromne ťažký. Baghdatis-Del Potro- Nishi. To určite nedá.

Podľa mňa sa bude v Paríži rozhodovať medzi Berdychom a Čiličom. Ja by som tam najradšej videl Del Potra na nejakú divokú kartu, ale v ATP myslím toto možné nie je. Čo sa ale momentálnej výkonnosti týka, tak by tam patril určite a spravil by ten turnaj omnoho zaujímavejším, ako Berdych či Čilič.
Reagovat
EllNino
Ty děláš, jako by se Berdych dostal na to 8. místo náhodou ... to, že se mu teď nepovedly 3 turnaje, z něj najednou nedělá nějakého vyvrhele ... prostě je (zatím) 8., body potřebné si nahrál, tak jaké nezasloužil, a už samotná účast na TM je velká prestiž, výsledek nevýsledek, Tomáš už se tam příští rok nemusí ani dostat ...

Ostatně na Grandslamech letos velmi dobré výsledky, kdyby startoval na US Open, tak už má místo podle mě zajištěné dávno, a být i s vynecháním jednoho GS na 8.(9.) místě je podle mě velmi dobré ... herně už je to věc jiná, ale stále má čas na přípravu
Reagovat
Davor1
Veď sa tam aj dostal náhodou, v podstate len vďaka tomu, že to Nadal už zapichol pred TM. Ináč by na postupovom mieste nebol a v porovnaní s ostatnými je tam ako chudobný príbuzný, čo sa výkonov aj výsledkov v tejto sezóne týka.

A tie GS, no čo také prevratné tam uhral? Na Wimbledone akurát využil neskutočne jednoduchý los a to už takmer letel s Veselým v osemfinále, v Austrálii zase horko ťažko prešiel cez Bautistu a len čo prišiel prvý silnejší súper, tak neuhral ani set. 3-0 dostal na AO, RG aj Wimbledone...
Ako nehovorím, že to nie sú žiadne výsledky, ale na hráča top8 a účastníka TM je to žalostne málo...
Reagovat
Tornes
A co jako? Nalbandian se na TM 2005 dostal až jako 12. hráč na světě (tj. pořád o 3 horší než možné umístění Berdycha). Znamená to, že tam neměl co dělat? A ten mu vlastně ani nepatří, protože tam vůbec neměl hrát?

Btw, Nalby tehdy vyhrál jednu 250, byl v SF jednoho Masters a ve třech čtvrtfinále GS. Ještě o kus horší bilance než má Berdych.
Reagovat
smazaný uživatel
Tyhle dva bych úplně nesrovnával. Nalba byl jiný typ hráče. Mohl kdykoliv vyletět. Bylo veřejným tajemstvím, že vždy po Australian Open se sbalil, jel na ryby a trénink úplně odrbával. Mimochodem na tom AO v roce 2005 sehrál ve čtvrtfinále epický pětiseťák s tehdy vynikajícím Hewittem, který prohrál 8:10.

Berdych je ryzí profík, který má konstantně dobré výsledky, ale nedokáže takhle vyletět. Teď má tedy konstantně blbé a za dva týdny se na tom nic nezmění. Navíc Berdych neumí hrát s těmi nejlepšími, kdežto Nalba měl s nimi v podstatě vyrovnanou bilanci. (namátkou 3:3 s Hewittem, 3:4 s Roddickem, 8:11 s Fedexem, jenom se Safinem to byla bída - 3:7).
Reagovat
Davor1
Veď ja nikde netvrdím, že tam nemá čo robiť. Musí tam hrať 8 hráčov a keď mu body na to posledné miesto vystačia, tak je tam úplne legitímne a nikto nemôže povedať ani popel. Ja len hovorím, že v súčasnej situácii mu nemá ten turnaj čo dať, on nemá čo dať tomu turnaju a z hľadiska atraktivity by bolo lepšie, keby sa tam dostal niekto iný. Del Potro je samozrejme utópia, aj keď kvalitatívne by si tam zaslúžil byť a za tých pár turnajov, čo tento rok odohral, urobil väčší dojem, ako Berdych s Čiličom a Goffinom dokopy. A ešte si myslím, že všetci siedmi, ktorí sú v kvalifikácii pred Berdychom, mali v tejto sezóne nejaké momenty, turnaje, výkony, vďaka ktorým si ten TM proste zaslúžia aj bez ohľadu na body. Berdych nič také za celú sezónu nemal.

Nalbandian bol špecifický hráč. Hlavný rozdiel by som videl v tom, že on bol vtedy na vrchole a aj keď mal slabú sezónu, tak to bol stále hráč, ktorý keď mal deň, hral najlepší tenis na svete. Berdych je za zenitom a aj keby hral svoj najlepší tenis, tak ťažko vôbec uhrá s Djokovičom či Murrayom set, nie to zápas. Roky dozadu to bol ešte hráč, ktorý vedel prekvapiť najlepších, to je ale dávno preč a dnes je z neho, pri všetkej úcte, regulérny fackovací panák Noleho, Andyho či Stana.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, letošní podzim je celý divný a to neříkám kvůli tomu, že nehraje Fed. Od US Open jsem viděl tak jeden, dva zápasy, částečně je to i nedostatkem času, ale člověk by si ho udělal, kdyby tam bylo něco zajímavého. Ale Rog, Rafa skončili, Nole bez šťavy, Stan na to drbe (za dva měsíce hrál jediný turnaj, teď druhý teda), Niši detto. A ostatní jsou bez šance, takže je to Murrayho exhibice v zoufalé konkurenci (nic proti Andymu jinak). Ostatně nepamatuju, že by dřív tolik hráčů odpískalo sezonu předem. Asi je to olympiádou a náročným programem, holt. Ale už se těším na novou tenisovou sezonu, v této už nic moc zajímavého nebude, možná Davis Cup.
Reagovat
smazaný uživatel
A challenger v Bratislavě. :DD
Reagovat
Davor1
Som zvedavý na obsadenie v Bratislave, tento rok by tam mohla byť solídna kvalita :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky. Akorát škoda, že tam nebude na rozdíl od loňského roku Štěpánek (loni to byl jeden z jeho prvních turnajů po zranění) a taky Veselý už je mimo hru. Přitom, kdyby byl zdravý, podle mě by se tam ukázal. Mohl by se tam ukázat Klížo, hraje bídně na ATP, tak trochu zvednout sebevědomí. Z našich se tam ukáže Rosol a Pavlásek tipuju, z vašich jsem zvědavý na Gombose, zdá se, že nabral dost solidní formu a taky na Andreje Martina.
Reagovat
janek_da
a Kovalík
Reagovat
janek_da
A koukám, že nejvýš tam je Florian Mayer a Marčenko.
Reagovat
smazaný uživatel
Už to vidím, zatím jsou tam nahlášená zajímavá jména. Hlavně mě zaujal Vasek Pospisil, Ivan Dodig a Melzer, že ještě hraje. :D Ale to se ještě bude asi hodně měnit plus čtyři divošky, takže Klížo nebo třeba někdo z TOP 50.
Reagovat
janek_da
Dodig je už bohužel mimo, poklesl asi jako Berďa, jenomže z nižšího základu
Reagovat
Davor1
Na Jurgena som bol 2 roky dozadu proti Lackovi, bol to výborný zápas... Momentálne už na nejaký lepší výsledok nemá, ale stále sa na neho dobre pozerá, je to pán tenista :-))
Pospíšil musí začať hrávať challengere, na ATP je úplne jalový a potrebuje sa rozohrať, tak snáď sa v BA predvedie...
Najviac sa teším na Floriana Mayera, je to môj obľúbenec a naživo som ho ešte nevidel. Takisto by mal prísť Istomin, čo je zaujímavé meno a teším sa na Medvedeva, ktorý neskutočne vystrelil hore v poslednom období...
Reagovat
turista
Mohla se na tom podepsat ta pitomá olympiáda.
Reagovat
smazaný uživatel
A přesně jak píšeš, s DelPem by rázem atraktivita Turnaje mistrů stoupla o sto procent. Škoda, že to nejde udělat. Takto si to můžou rozdat Nole s Andym rovnou. Beztak tam budou Berdych, Harry Potter i Čilič do počtu.
Reagovat
Kytka
Mně je jen z toho všeho nějak smutno. Čas nezastavíš, stará garda pomalu končí. Ferrer je někde až kolem 17. místa, Už i na Federera a Djokoviče dolehly zdravotní problémy, o Nadalovi ani nemluvě a do toho ještě ta Berďova mizérie. Z těch starších je v předu akorát Wawrinka, který se ovšem do špice dostal později a Můra jede jako utržený vagón. Přichází nová generace. To se stává. Akorát mně mrzí, že nikdo z Čechů u toho nebude. A to na hodně dlopuho. To dlouho nepamatuji, pokud vůbec, že b Berďa třikrát za sebou na turnaji vyhučel hned v prvním kole, které hrál. Tak když se vrátil na tour, říkala jsem si jak se s tím popral - semifinále v Petrohradu, vítězství v Šen Ženu. Asi ty koňské dávky antibiotik nechaly stopy. Nezbývá, než držet palce a doufat.
Reagovat
Kozoroh
Divokou kartu lze udělit jen GS vítězi, který je alespoň do 20. místa. Jiná možnost pro DelPa nebyla.
Reagovat
svetova.dvojka
Berďa má kliku, že už je konec sezóny, jinak by stále jen klesal řebříčkem a to bylo řečí, když vyhrál ten turnaj v Číně...
Berdycha si bude každý přát do skupiny pro turnaj mistrů, hlavně případnýzápas vyhořelých zoufalců Djokovič-Berdych, to by byla reklama na tenis :-))) to by každý tenisový fanda, prožíval muka u obrazovky, to byl bylo asi jen pro otrlé.
Reagovat
d@ve
Chtěl bych být "vyhořelým zoufalcem" Djokovičem a stoupat dál "řebříčkem". :D
Reagovat
smazaný uživatel
:-D :-D
Reagovat
Mayo
:D
Reagovat
turista
Turnaj v Číně se počítá.
Reagovat
Larsson
To, ze Berdychovi posledni turnaje sezony nevychazeji me dost mrzi. Myslim, ze by si na Turnaji mistru rozhodne zaslouzil byt. Dostat se do dvou ctvrtfinale a jednoho semifinale grandslamu behem jedne sezony proste uspesne je. Take si priznejme, ze se uz hraje o to, aby se na Turnaj mistru vubec v budoucnu jeste podival. Proste bych si pral, aby v jeho sportovnim zivotopise ta veta o 7 za sebou jdoucich ucastech ve vrcholu sezony mohla byt. :) A pristi rok dej se, co dej...
Reagovat
Kytka
Tak tohle bych si taky přála. Přesně tak. Možná je to jeho poslední šance se tam dostat. A sedmička je hezčí číslo než šestka.
Reagovat
Roger_Federer
Ted jsem dojel z Vidne.Z Berdycha se me chtelo brecet.:(
Reagovat
fera
Mě se z něj chtělo brečet i u streamu :(((
Reagovat
smazaný uživatel
Berďa by potřeboval, aby tahle sezona už co nejrychleji skončila. Po odhlášení Nadala z TM jsem sice jásala, že tam nebude Tom ani letos chybět, ale možná že by bylo lepší, aby chyběl a radši si pořádně odpočinul. Myslím si, že je pořád skvělý hráč, ale teď to prostě nejde.
Reagovat
Lina
Taky jsem byla ráda, když se Nadal odhlásil, že má Tom šanci. Nyní jsem stejného názoru jako Ty. Kéž by ale v Paříži něco uhrál a nevypadl v 1. nebo 2. kole.
Reagovat
janek_da
jeste, ze jsem uz nemel silu sledovat 1111ho bo to už bych dostal infarkt. Tak, ted už by si měl ten turnaj pohlídat.
Reagovat
janek_da
a radost mi dela Dzumhur. Asi mi zacina nahrazovat Pantera, toho už moc nevídám :(
Reagovat
Roger_Federer
Dzumhur ti ted pekne jede a sype.;)
Reagovat
Davor1
Turnaj majstrov by mal mať tento rok len 7 účastníkov. Berdych by sa tam nebyť Nadalovho ukončenia sezóny ani nedostal a aj keď ho už Čilič nepredbehne, tak pri jeho momentálnej hre tam zase bude akurát za fackovacieho panáka. Čilič mimo Cincinati takisto nemal dobrú sezónu, ak by sa mu ale podarilo ešte nejako na to posledné miesto poskočiť, tak by som ho na turnaji videl radšej ako Berdycha. Goffin bez akéhokoľvek turnajového titulu či väčšieho finále by tam bol ešte väčší prúser a úprimne, ten nemá hlavu ani na top10, aj keď herne sa na neho veľmi dobre pozerá.

Berdych dnes hral naozaj tragicky a nefungovalo mu absolútne nič. Tak biedny return nemá v desiatke nikto, posledné zápasy je neskoro u loptičiek a chýb robí ďaleko viac ako obvykle. A servis pod Ivaniševičom je snáď ešte slabší ako predtým. Samozrejme, zatiaľ má alibi, že bol zranený a skúša s novým trénerom nové veci a potrebuje čas, kým si to sadne, ale ja si myslím, že už je proste za zenitom a podobne ako tento rok Ferrer, aj jeho čaká pomerne rýchly zošup a desiatka už je mimo jeho možností...
Reagovat
Roger_Federer
Souhlasim, Tomase dosly roky.
Reagovat
Marduch
Taky si myslím. Občas jeste zahraje pekny mač, ale v globale Toma odted ceka prinejlepsim těžký, velmi tezky boj o top 10.
Reagovat
EllNino
klid, už pod ním vyhrál titul ... a teď se prostě hledá, není první, ani poslední ...
Reagovat
Marduch
Na kterém místě žebříčku cca tedy vidíš Toma řekněme na jaře před RG?
Reagovat
kada.tom
Uff. Teď jsem se vrátil k počítači. No, tak Tomáš OUT, takže jednoho z těch, které jsem chtěl ve čtvrtek a v pátek vidět, si "mohu" odškrtnout, neuvidíme je.

Tomáš je v těžkým útlumu, Goran mu, zatím, vůbec nepomáhá. Sice vyhrál titul, ale na Turnaji mistrů si nezaslouží být, dostal bych třikrát 2-0 a jel by domů.
Reagovat
EllNino
máš pravdu, dostal bys 3x 2:0 ;)
Reagovat
Lunej..
Proste je mimo :D
Reagovat
Fandina
:-))
Reagovat
Lunej..
mi přijde, jako by se hledá. Goran mu sice může radit ze své pozice, ale Tom ve svém věku těžko předělá styl své hry, bohužel (pro mě) je baselinovy hráč a dneska se dost vyhazoval. Přijde mi, že první start pod Danim byl mnohem lepší, více nabitý. Nicméně věřím, že v příštím roce mi radost ještě udělá.
Reagovat
smazaný uživatel
Dani ho zcela urcite nabil neuveritelnou enegii a Berda vletl do sezony jako das. Jenze ta lehce vyprcha(la) a samotna hra zustala vice mene stejna, naopak s Goranem des bes, ale citelny rukopis mu nikdo teda nevezme.. :-) (Zavazny faktor je taky skluz kvuli onemocneni.)
Reagovat
Lunej..
Ja Toma neodepisuju a nemoc beru v potaz. Ziju nadeji na pristi sezonu. A sakra, jsme tak maly stat a mame uspechy v mnoha sportech, tak proc zbytecne truchlit.
Reagovat
turista
No Berďa bohužel ztratil svoji obvyklou konzistenci kvůli zdravotním problémům. S kvalifikanty dříve prakticky neprohrával a finále v Číně s Gasquetem zvládl výborně. Ríša si teď titulem v Antverpách určitě spravil chuť.
Reagovat
tommr
vypadá v singlu na odpis podobně jako Lucka Šafářová. Je to jen náhoda, že bývalí životní partneři zažívají i podobný sportovní trable?
Reagovat
VlS
Proboha nezmatkuj, měl zdravotní problém a teď se z toho ještě neprobral , počkejme na příští rok.
Reagovat
smazaný uživatel
presne, verim, ze Berdulka jeste chyti nove sily a druhy dech.. :-)
Reagovat
tommr
to já věřím i u Lucky, ale přesto mě to trochu děsí ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
o Lucy jsem to tu uz psala, tak psssst, at to nezakriknem.. :-)
Reagovat
tommr
no hlavně aby Lucka neposlechla "dobrý" rady místních odborníků a kariéru předčasně neodpískala. O Tomáše se v tomhle ohledu nebojím - ten to bude zkoušet dál ...
Reagovat
smazaný uživatel
popravde, ja se nejvice lekla te specialistky na debla..
Reagovat
tommr
i ta specialistka na debla by ale byla lepší než ve třiceti ukončit kariéru ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Chlapec je za zenitem no, teď už to bude jen pozvolně rychlej pád žebříčkem..
Reagovat
George_Renel
Základní údery v háji. Tomáš měl v sezóně poprvé v kariéře delší zdravotní pauzu a není zvyklý se vracet. Do toho změna trenéra. V jeho sportovním věku je dělání změn jako v mém věku dělat změny životní. Prostě to nemá logiku.
Reagovat
tommr
ta kombinace zdravotních potíží a změny trenéra (a z toho plynoucí změny stylu) může bejt pro Tomáše smrtící ... :(
Reagovat
slacker
na to se neumira
Reagovat
smazaný uživatel
spocivaji ve zkracovani - naprahu, reakcni doby, nadhozu, vlasu.. :-) Berda z toho musi byt uplne stajf. Ma i pretocenou raketu. Je to nejen na me, ale i na nej evidentne prilis hrr, stare se nikdy takhle totalne nebori, podle me se jen pozvolna vymenuji herni prvky a chce to cas nez si vsechno sedne. Navic ten Basili(sek) do toho tloukl uplne bez zabran a jako naprosty silenec. Mimochodem, prvni kluk, ktery si nedava micek do kapsy a nechava si na druhy servis hodit novy, zajimave. Nebo tesne trenky.. :-)
Reagovat
misa
Z tenisového hlediska nepřekonatelné komentáře :)
Reagovat
EllNino
:) mně se zdá, že to drží jako prase cvičku ...nepřirozeně ...a ten krátkej švih taky moc nechápu, on těžil z pěrádního švihu na forehandu a teď mi to tam dost chybí ... a celkově fyzicky dobrej, ale obratnost je někde v tramtárii ...ale věk nezastavíme ... škoda, že ho nebrejknul na 6:5 pak by to už dal ...milimetry :) .... ale dobrý to nebylo, potrénovat ... a na novou sezonu ustálit mozek, ať si nové sedne, ale nutno říct, že toho starého moc nezbylo ... jen hádky u sítě ;) ty má dokonalé
Reagovat
smazaný uživatel
mne toho tam chybi.. :-) A tak uvidime, sako by slo, servis muze chodit.. blby je ten vek a Berdova natura..
Reagovat
EllNino
no ...jiskra tam chybí :) ....ale snad ji na sluníčku u klokanů objeví, tam vždycky chytne mízu
Reagovat
taffer
Myslím, že Basil není jediný, mám pocit že i Kohlschreiber, Južnyj, a možná že i jiní si nechávají hodit od podavačů míček na druhý servis.
Reagovat
mkubis17
já mám takovej pocit že i Kyrgios
Reagovat
gigin
Nick jak kdy, někdy má aj jeden v kapse. Brown má někdy jeden v kapse i na returnu.
Reagovat
smazaný uživatel
je to mozny, na ty tak fascinovane neziram.. :-)))
Reagovat
letityfanousek
Takhle sportovně uznat, že na TM nemá, toho si na něm cením, nemá tam co dělat
Reagovat
smazaný uživatel
ale on sa tam aj tak dostane,hoci posledne turnaje neprelezie uvodne kolo a v novinach budu titulky ako tu skusene ukociroval
Reagovat
Chrenda
pana Berdycha. Měl by ukončit sezónu a dál se neztrapňovat. Je mi trapně za něho. Hrůza.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist