Berdych prohrál s Djokovičem i 19. duel na hardu. Nadal si v Dauhá zahraje 99. finále

8. 1. 2016, 17:39
Aktuality 140
ATP DAUHÁ - Tomáš Berdych nedokázal vyhrát ani 19. vzájemný zápas s Novakem Djokovičem na tvrdém povrchu. Dnes v Dauhá prohrál ve dvou setech a neobhájil tak loňské finále, zatímco srbský suverén si o titul zahraje na 16. turnaji v řadě. V sobotu se střetne ve 47. vzájemném utkání s Rafaelem Nadalem, jenž postoupil do 99. finále kariéry.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych tento týden v Dauhá potvrdil roli favorita proti Stachovskému, Džumhurovi a Edmundovi, ale obhájit loňské finále nakonec nedokázal. V semifinále narazil na nejtěžšího možného soupeře a překvapit se mu proti světové jedničce Novaku Djokovičovi nepodařilo.

Třicetiletý rodák z Valašského Meziříčí prohrál se sokem z Bělehradu navzdory slušnému úvodu 3-6 6-7 a ve vzájemné bilanci ztrácí čím dál více, po dnešku prohrává 2-22. Na tvrdém povrchu, ať už v hale či venku, podlehl o dva roky mladšímu Srbovi i v devatenáctém vzájemném střetnutí. Zvítězit dokázal jen v roce 2013 na antuce v Římě a v sezoně 2010 na trávě ve Wimbledonu.

Novak DjokovičDnešní zápas začal Berdych soustředěně, hned v prvním gamu vzal favoritovi servis a za stavu 3-1 a 40-15 měl další dvě šance na brejk. Do té chvíle Djokovič marně hledal úderovou jistotu, na kontě měl osm nevynucených chyb a jediný winner, ale najednou se vývoj hry zcela otočil. Zatímco český tenista posílal míčky těsně do autu a přestával mít výměny pod kontrolou, osmadvacetiletý Srb se dostal do rytmu, údery umisťoval blízko k lajnám a ziskem pěti gamů v řadě rozhodl o osudu prvního dějství.

V úvodu druhého setu zápas pokračoval podle not Djokoviče, který dle svého zvyku získával body především v delších výměnách. Berdych se držel ve hře díky úspěšnému odvracení brejkbolů a za stavu 3-2 si po sérii přesných agresivních úderů dokonce 'přičuchl' k brejku, ale příležitost nevyužil, neboť nedokázal zreturnovat soupeřův druhý servis. Sice pak dostal Djokoviče celkově podesáté do tie-breaku, ale poosmé v něm padl a překvapení se nekonalo.



"Tomáš je stabilní hráč Top 10 a skvělý tenista po všech stránkách. Už jsme spolu odehráli spoustu zápasů a vždy to bylo velmi těžké. I dnes to byl dobrý a vyrovnaný zápas a jsem šťastný, že jsem to zvládl a postoupil dál," řekl Djokovič.

Svěřenec Mariána Vajdy a Borise Beckera postoupil do finále již na 16. turnaji v řadě. Naposledy se do něj nedostal před rokem právě v Dauhá.

Rafael NadalNa Djokoviče zítra čeká v již 47. vzájemném duelu Rafael Nadal. Žádná jiná dvojice se v open éře tolikrát nestřetla. Bilanci spolu mají vyrovnanou 23-23, přičemž Djokovič vyhrál osm z posledních devíti soubojů. Loni ve čtyřech duelech neztratil ani set a zítra má šanci jít poprvé ve vzájemné bilanci do vedení.

"Známe se opravdu dobře, je mezi námi velká rivalita. Zítra to bude vzrušující zápas a moc se na něj těším. Pro diváky by to mohla být velmi zajímavá podívaná," očekává Djokovič, jenž bude v 86. finále usilovat o jubilejní 60. titul.

Devětadvacetiletý Nadal v prvním semifinále porazil bez ztráty podání 6-3 6-4 Ukrajince Ilju Marčenka a postoupil do svého 99. finále na okruhu ATP.

V Dauhá si vítěz 67 turnajů ve dvouhře zahraje finále potřetí; v roce 2010 podlehl Davyděnkovi, předloni v Kataru triumfoval.

"Jsem moc rád, že jsem tu znovu po dvou letech ve finále. Je to pro mě velmi důležité. Hraju teď sebevědomě a soustředím se na své výkony. Soupeř dnes nehrál špatně a nebylo to vůbec snadné," řekl Nadal.

Marc López a Feliciano LópezČtyřhřu ovládli Španělé López a López
Čtyřhru v Dauhá vyhrála španělská dvojice Marc López a Feliciano López, kteří ve finále prvního společného turnaje po téměř čtyřech letech porazili 6-4 6-3 německo-rakouský tandem Philipp Petzschner a Alexander Peya.

Třiatřicetiletý Marc López v Kataru zvítězil potřetí, v letech 2009 a 2011 triumfoval po boku Nadala. Celkově si připsal 11. deblovou trofej, když všechny slavil se svými krajany: po čtyřech vybojoval s Nadalem a Marcelem Granollersem, dvě s Davidem Marrerem a dnes poprvé uspěl s o rok starším Felicianem Lópezem. Ten vyhrál turnaj ATP ve čtyřhře teprve podruhé, první trofej získal v roce 2004 ve Stockholmu s Fernandem Verdaskem.

• ATP 250 DAUHÁ •
Katar, tv. povrch, 1.283.855 dolarů
páteční výsledky (08. 01. 2016)
• Dvouhra - semifinále •
Djokovič (1-Srb.) - Berdych (3-ČR) 6-3 7-6(3)
Nadal (2-Šp.) - Marčenko (Ukr.) 6-3 6-4
• Čtyřhra - finále •
F. López/M. López (3-Šp.) - Petzschner/Peya (4-Něm./Rak.) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

140
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nole pekne prejel toho ritoskraba
Reagovat
Roger_Federer
Zajimavý vysledek v kvalifikaci (Sydney)
60 hrac sveta (Sergiy) vypadl po vyhranem prvni setu z
z hracem 800 na zebricku, ktery vztoupil kartou do kvaldy.
(Vukic) v 19 letech prvni start na ATP a porazka top hrace.
Reagovat
Davor1
Klasika od Sergeja. Zarobil.
Reagovat
Cico93
presne tak, ten by aj mater predal:-)))
Reagovat
panzer.dragon
je to rok (nevim jestli přesně na den) co djokovic nezažil horší výsledek než finále, hustý :-)
Reagovat
Pedronegro
chviličku to vypadalo, že by snad mohl, sice ho nemusím, tentokrát jsem mu ale fandil, ale pak se opět objevil ten výraz "smrt z vyděšení" naší samozvané "známé osobnosti" a bylo hotovo, přemýšlím, čím to je, jestli ne tím, že se začal považovat za osobnost, a chovat se podle toho, před tím, něž se jí skutečně stal, vše okolo si k tomu splnil, jen ne GS, a teď už na víc nemá a mít nebude, s tím Valverdu těžko něco udělá, tak alespoň v tom Adidasu nevypadá jako HM co.cot :)
Reagovat
smazaný uživatel
Že není osobnost? Být šestý hráč světa, a držet se v top desítce několik let, to pro tebe není osobnost? Jinak s Nolem poslední dobou prohrávají jak Nadal, tak Roger, to taky nejsou osobnosti? :)
Reagovat
Pedronegro
ne, osobnost to teda není, to by se musel mezi osobnosti prosadit, vyhrávat někdy nad nimi, vyhrát pár GS, netvářit se furt jako že jde o život a nedělat ze sebe něco, co asi nikdy nebude ...
Reagovat
PetaM
Ale on nad němi někdy vyhrál. Vyhrál minimálně jednou nad každým hráčem top 10.
Reagovat
Kytka
To víckrát než jen jednou. A pokud jde o Murraye, ještě vloni s ním měl pozitivní bilance. A mezi roky 2010 - 2013 vyrovnanou s Federerem.
Reagovat
PetaM
Já jsem dal radši jen jednou :D :D Vím, že i vícekrát, ale radši jsem ubral, než abych přidal :D :D
Reagovat
Pedronegro
pokud jsou osobnosti všichni, co vyhráli někdy nad někým z TOP 10, tak to jich je na okruhu jak na.ráno, ale výmluvná je jeho bilance s Novakem i jeho poslední výsledky s ostatními z TOP 10, pokud se k zápasům s nimi vůbec nějak propracoval, bylo by fajn mít špičkového hráče, bohužel jím o kousek není :(
Reagovat
smazaný uživatel
A jjakým zázrakem se teda udržuje x let v top 10? A šestkrát se dostal za sebou na Turnaj mistrů? Kolikrát jsi tam byl ty?
Reagovat
Pedronegro
přece nepopírám,že tu nudu hraje konstantně, a jinak byl jsem většinou jinde a dělal možná důležitější věci než pinkání přes síť :), kde jsi byla ty?
Reagovat
smazaný uživatel
Hodně daleko, na konci tisícovky, a protože vím, jaká je to nepředstavitelná dřina, si vážím lidí jako je Berdych
Reagovat
smazaný uživatel
Takže pro tebe je osobnost třeba Cilic, kterej vyhrál GS, ale jinak o něm skoro nevíš?
Reagovat
Pedronegro
to tedy není, ale plus v tom GS teda má :)
Reagovat
Pedronegro
ještě snad, že kdo o sobě mluví do novin, že je známou osobností, tak je velmi pravděpodobně sebestředný magor, ale třeba to tak nebylo ...
Reagovat
smazaný uživatel
šestej hráč světa je známou osobností.. A jen hoooodně málo tenistů se na ten kurt s Djokovičem vůbec dostane. Tobě se to určitě nikdy nestane, ty můžeš jen přihlížet a psát svoje zakomplexovaný komenty, ale to je tak vše
Reagovat
Pedronegro
kecáš, je jen známou osobou, osobnost je něco jiného, pokud dokážeš rozlišit nuance češtiny, tak nešil :)
Reagovat
smazaný uživatel
Komplexy jsou hrozná věc, zkus se léčit, možná ti nějakej psychiatr pomůže, ale dost o tom pochybuju, to bys musel taky něco dokázat :)
Reagovat
Pedronegro
proboha, další psychiatrička :)
Reagovat
George_Renel
Tak sis kopnul a šel jsi spokojeně spát. Samozvaná osobnost - ty máš slovník jak kovaný komunista z předsametu.
Reagovat
Pedronegro
snahu kopnout si vidím spíš u tebe, napsal jsem jen stručně, jak se mi jeví, a co je na slově samozvaná předsametové tedy nevím, nějaká obsese?
Reagovat
George_Renel
Stručně? To ti stačilo napsat: Nemám rád Berdycha.
Protože ať chceš nebo nechceš osobností je a zařadí se mezi největší postavy naší tenisové historie.
A slovo samozvaný bylo opravdu v té době nadužíváno v podobném smyslu jak jsi ho použil ty.
Reagovat
smazaný uživatel
myslis samozvance a zaprodance? :-)) Mne spis vadi ta nezasadovost u osobnosti Pedronegro. Nema sice rad, odsuzuje, ale mozna se docka, tedy fandi, nedockal se, poplive... ;-)
Reagovat
Pedronegro
čí a jakou zásadu jsem porušil, že jsem přál Berdychovi uspět, a čím jsem ho poplival nějak nechápu ....
Reagovat
smazaný uživatel
a ja ti to verim.. :-)
Reagovat
Pedronegro
zas jeden, co ví vše nejlíp, i co si jiní myslí a co by měli psát, nebylo to také předsametově nadužíváno podobně, jak to předvádíš ty?
Reagovat
smazaný uživatel
ale ty se zase tady v otazce osoby a osobnosti chybne ohanis cestinou, pritom jde o zaber pohledu. Osoba ma nejake vnejsi znaky, ale jakmile se zacnes zabyvat jejimi vlastnostmi, hovoris uz o osobnosti a tou je uplne kazdy clovek.. ;-)
Reagovat
Pedronegro
myslím, že jsi vedle, protože jde také o kontext a s ním je v češtině řada významových možností, konkrétně k tomu, co jsem zmínil, je určitě běžné o někom významném říci, že je to osobnost s nějakým adjektivem, třeba slavná, naopak je velmi neobvyklé, aby někdo sám o sobě říkal jsem slavná osobnost, normálně o sobě lidé mluví jako o osobě, a to je to, na co jsem asi neprozřetelně narážel ...
Reagovat
smazaný uživatel
nerada bych ti krivdila, tohle tvoje vyjadreni se mi libi vic a urcite take sama o sobe budu mluvit jako o osobe (s pravy, povinnostmi apod.) ale ze jsem znama osoba bych proste nepouzila ani kdybych byla 6. na svete.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
slavna vlastne..
Reagovat
Pedronegro
natož osobnost, předpokládám :)
Reagovat
smazaný uživatel
to predpokladas samozrejme spravne, ale moc se jeste neusmivej, seriozne hloubam nad tou osobou, spojeni slavna osoba je divny, slavna osobnost dejme tomu.. a vuuubec, ja bych rekla VIP.. :-))
Reagovat
Pedronegro
no nevím, jednou jsem slyšel někoho o sobě říci, že je rozpolcená osobnost, ale to zřejmě líčil svou psychickou poruchu, kdežto to, že jsem např. veselá osoba říkají o sobě lidé častěji ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
neneee, kopa rikaji.. :-)))
Reagovat
Pedronegro
jojo, to asi častěji :)
Reagovat
George_Renel
Ono je to snadné. Ty jsi totiž jednoduchý jak pětileté dítě.
Reagovat
Pedronegro
obdivuji tvůj rozhled a empatii :)
Reagovat
peggy
Novakovi k vitezstvi blahopreji,ale Rafovi zitra vyhru preji i Lopezum blahopreji k vihre.Vse by mnelo skoncit ve Spanelske rezii.Hlavne,ze vypadl ten namysleny Beda.
Reagovat
mahycek
Kozorohu podívej se na to, tím si to ale Tom neprohrál, ale jen co Bernandez mohl napáchat, kdyby to rozhodovalo. Mimochodem koupils dnešní Sport s magazínem ?? Včera večer jsem ti to připomínal. Doufám že si vykoupil trafiku a vytapetoval garáž? Né, já to mám taky, ale nemám vytapetováno ani s Federerem.
Reagovat
mahycek
No, nedopadlo to ostudně, Tom se držel ve 2 setu, bylo to lepší, než v prvním, to jsem se bál, aby nedostal třeba 1-6. A zkrácená hra, to už jsem nevěřil, když začíná servisem a strátí a rázem je to 0-3, to už je proti Djokovi těžké moc.
Ale co mě zajímá, poslouchejte dobře. Za stavu 4-4 a 30-15 při Berdychově podání ve 2 setu, neuznal Bernandez Tomášovi regulerní bod !!! V těch úsměvných debatách, Berdych i Bernandez zapoměli, jaký je stav ! Berdych za stavu 30-15 dal bod, jestřáb to potvrdil a rozhodčí na empiru řekl 30-15 i grafika zůstala na 30-15. Mělo to být už 40-15. Pak dal Tom další bod a stav byl 40-15, ale to už měl být gam ukončený. Naštěstí Tom to dalším fiftýnem dopodával na 5-4, takže to výsledek neovlivnilo, hrozné co se může stát!! Viděli jsme to doma pětkrát, vraceli si to, ale Toma okradli i když by stejně prohrál. Podívejte se prosím na to. Devátá hra 2 setu . A něco podobného se stalo Nadalovi na T. M. zrovna v utkání s Berdychem a u toho zase Bernandez. Okradl Nadala, ten se tak rozzuřil, že si sedl na lavičku a odmítal nastoupit a pokračovat v zápase. Dokonce si nechal zavolat supervisora, co se to děje za křivdu. Od té doby Bernandez zápasy Nadala nerozhoduje. Vše mám v archívu nahrané. Jsou to věci, a chci aby jste to věděli. I když někteří jste obraze.. Ale doporučuji pustit si ten 9 gam.
Reagovat
Kytka
Toho jsem si taky všimla. Říkala jsem si, kolikrát ten bod bude muset uhrát. Pak nelze Tomovi vyčítat, že se ozve a dohaduje se. Stát se tohle kdysi bouřliváku Johnovi MC Enroemu, tak Bernardese snad setřese z empiru jako hrušku.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas.. Jen jedna věc - včerejší zápas Nadala s Kuznetsovem pískal Bernandes...
Reagovat
Fandina
Tady je záznam 9 game cca od 27 minuty. Je tam dost zmatek, několikrát jestřáb, opakování výměny, síť atd..
https://www.youtube.com/watch?v=hSdLm5i4jJQ
Reagovat
PH94
Dnes jsem souběžně sledoval zápasy těchto dvou borců a musím říct, že podobnost jejich herního projevu je skutečně velká. Tenhle robotický styl hry, který je ještě navíc okořeněn obrovskou bojovností dovedl Djokovic prakticky k dokonalosti a Corič má podobné ambice. Coričovi je čerstvě 19, ale ta jeho fyzická nabušenost je parádní. Navíc mu to vůbec neubírá na obratnosti, citu pro míč a ani v jiných věcech. Bautista by měl být na vrcholu svých fyzických sil, ale ke konci zápasů prostě odpadl. Docela by mě zajímalo jestli je tohle budoucností tenisu a budou vládnout borci s nevyčerpatelným fyzickým fondem, kteří zkrátka vrátí vše, a nebo jakým směrem se tenis vlastně bude vyvíjet...zda-li dojde k zrychlování míčů, kurtů atd.
Reagovat
Mayo
behači budú dominovať asi
Reagovat
sprchon
Asi jo. Nezbyva nez doufat, ze Roger bude hrat do sedmdesati. :)
Reagovat
Nola
Angelika Kerber nevadi :D
Reagovat
sprchon
Komu by vadila? Vždyť je skvělá. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pre Rafu je finále velmi solídny výsledok, výkonnost sa uz zacina zhruba priblizovat sezóne 2014 a od 2014 sme na 2013 iba na skok :)

Zajtra finále neuvidím, drzat palce budem na dialku..;)
Reagovat
Mayo
E2 Matador 99. finále na okruhu ATP, neskutočné číslo, vamos Býčok!
Reagovat
svetova.dvojka
Djokovic-Nadal zápas číslo 47... a tak "nízké" číslo je ještě způsobeno tím, že Nadal byl věčně zraněný, jinak nevim jak častokrát by spolu už hráli...
Reagovat
Kozoroh
Výborně Djokere!!! 16. turnajové finále za sebou, to je skvělá šňůra, která pokračuje :-)
I 19. střetnutí No1eho a Birdmana na tvrdém povrchu dopadlo ve prospěch Djokera!
Reagovat
smazaný uživatel
Podobný scénář jsem čekala, že se Djoko v jednom setu nadře trochu víc, ale jinak ho Tomáš nemá čím překvapit, klasické finále Nole-Rafa :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tady se ukázalo proč nemá Nole tolik fandů jako Roger nebo Rafa. Vyhrál, ale byla to nuda, nuda a nuda
Reagovat
D@nny
souhlas
Reagovat
Nola
jednoducha formulka rozbil ich dominanciu, preto, preto, preto..... nuda, nuda, nuda je tenis celkom niekoho ineho.....
Reagovat
D@nny
Ani bych neřekl... Toto prostě Není to neskutečné nasazení Nadala, doprovázeno bouřlivým a spontnánním výbuchem emocí, když se něco skvělého povede... Toto není ten elegantní a místy technicky dokonalý styl Federera... Toto je prostě až příliš upocená snaha být tím nejlepším a když se mi to nevede tak třísknu raketou nebo seřvu nejbližšího chudáka, proč mi včas nedonesl ručník... To je, ale jen čistě můj pohled na to proč nemá Djok tolik fanoušku...
Reagovat
Mayo
R+R diktovali skôr až potom došiel ND...nikdy nebude mať toľko fandov ako tí dvaja ale má ich dosť aj tak
Reagovat
Kytka
Je to nuda, těžký obranářský tenis, když jde na síť, musí to dát z první, jinak tam pak většinou čučí jako trubka. Ale přesto vyhrává. Počká na chybu soupeře a většinou to vyjde.
Reagovat
Nola
iste :D je to trubka... samotna obrana je klucom k vyhre? iste, iste, klucom k vyhre je vyvazena obrana s kvalitnymi utocnymi loptami, ktore super, dnes Tom dobehne, ale vrati mimo kurt, alebo do siete...
Reagovat
Fandina
Ach jo, já se vítězství Berdi nad Nolem snad nedočkám.
Reagovat
Kytka
To jsme dvě. Zase jako vždycky poslední dobou. Famózní začátek Tomáše, pak ho rozhodilo ztracené podání a první set byl v háji. Ve druhém se držel, ale tase ten tiebreak. Ať komentátor pan Petr nevykládá, že Tom zlepšil podání.Trefení prvního do dvorce je pořád stejně mizerné, kolem 50%, a to nejen dnes, ale celý turnaj. Ale myslím, že Nole zítra Rafu zase dostane.
Reagovat
Kytka
A ať mi nikdo netvrdí, že to u Toma není o hlavě. Ustoupit po ztraceném podání v prvním setu z toho totálně nátlakového tenisu, přestal si věřit přestalo tam padat i to, co normálně dává. Ta zkažená smeč např.
Reagovat
kada.tom
Neskutečnej zápas, viděl jsem jej od začátku do konce. V prvním setu RBA lepší, ale byl to pěkný tenis z obou stran. Stejně tak velkou část setu druhého. Pak ale přišla desátá hra, která trvala snad 10 minut a Borna v ní nakonec set urval poměrem 6-4. Začátek 3. setu už už vypadal, že Borna si nenechá výhru utéct, protože utekl soupeři už na stav 4-1. Jenže poté si vybral slabší chvilku, RBa otočil až na 5-4 a šel servírovat do zápasu, a to i po docela smolných chvílích Chorvata. To to už vypadalo na konec, ale Bautista se proměnil v autistu, protože Borna sice zabral, ale prostě doservírovat to RBA měl. Nicméně nestalo se a bylo to 5-5, Borna následně potvrdil servis a ve dvanácté hře sahal po výhře, ale jeden nabídnutý matchball neproměnil. Šlo se tedy do TB, kde Borna ztratil hned svoje první podání a RBA vedl 1-0. Od té chvíle, ale získal Coric 7 míčů v řadě a utkání tak po více jak 210 minutách ukončil.

Celkově parádní výměny, nádherný prohozy, Borna poměrně jistý na servisu (až na tu výjimku ve 3. setu za vedené 4-1) a co musím vyzdvihnout jsou smeče - při své malé výšce Borna snad ani jednu nezkazil, navíc je výborně umísťoval (jaký rozdíl vůči vysokému Tomášovi, který má se smečemi obvykle problémy). Fakt vynikající zápas od obou, v závěru byl silnější Borna - k mé velké radosti si tak Borna vůbec poprvé na ATP zahraje turnajové finále :-)
Reagovat
kada.tom
samozřejmě si zahraje semifinále o své první finále, jsem se do toho zamotal :-D
Reagovat
Fandina
Občas jsem tam koukla ve třetím setu a Coric zrovna vždycky zahrál buďto úhel nebo dobře na síti. Pěkný mač.
Reagovat
PH94
Borna je borec, taky jsem koukal
Reagovat
Fandina
5:5 tak doufám, že teď Berďa podání udrží a pak se uvidí v TB, mohl by ho dát.
Reagovat
smazaný uživatel
A tom už se hádá s rozhodčím :) O co tam jde, nevíte někdo? .)
Reagovat
smazaný uživatel
to je v poho.. odpočívá
Reagovat
Fandina
jj kdyby se Berďa někdy nedohadoval s rozhodčím, už by mi to chybělo ... úsměv
Reagovat
Kytka
To k němu patří. A často mu to prospěje. Zdravě se naštve a pak míč dá.
Reagovat
aligo
Bude asi těhotná, na seznamu píšou že propichla gumu....
Reagovat
blixa
Možná se ti to zdá divné, ale jsou i jiné gumy :D
Reagovat
smazaný uživatel
přesně, to ti řekne i každý prvňáček :)
Reagovat
aligo
:D
Reagovat
smazaný uživatel
ale střílela v pohodě,nevypadalo,že by pod ní byl nějaký samec
Reagovat
smazaný uživatel
ale střílela v pohodě,nevypadalo,že by pod ní byl nějaký samec
Reagovat
smazaný uživatel
Mám takovej blbej dojem, že vzhledem k tomu, čím si Koukal prošel, ji ani nepotřebujou. :-/
Reagovat
sprchon
Jo, koukal jsem. Dobrej titulek. :D
A hlavne skvelej vykon od Gabci, skoda tech 0,3 s.
Reagovat
mahycek
Jsem teď velice zvědav, jestli to nedopadne, jako v 1 setu. Jestli Tomáš si vezme ponaučení a neodejte. Jaká bude jeho hlava.
Reagovat
smazaný uživatel
Novak si to pohlídá, zatlačí až bude potřeba a jde se domů.
Reagovat
D@nny
:DD no jistěěě
Reagovat
mahycek
Přesně tak, po zkažené smeči. Djokovič skutečně nic moc nehraje . Kdyby přišel inteligentnější hráč s útočnou variabilní hrou, tak musí dnes Djoka porazit, za tí si stojím, žádná genialita.
Reagovat
D@nny
Pokud Djok zítra předvede to co dnes nebo včera, tak věřím, že ho Nadal porazí. Ten se z něho totiž určitě psychicky nesesype... Samozřejmě Djok umí mnohem víc, proto je taky po právu nejlepší hráč současnosti.
Reagovat
Kozoroh
A taky je nejlepším hráčem hardu v současnosti, na to nezapomínej, finále obou tenisových titánů se bude hrát na Djokerově nejsilnějším povrchu. Krom toho Rafanovi se na cestě do finále nevyhly problémy, ztratil dva sety.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadala jsem hrát neviděl, ale Novak zatím docela nepřesvědčivý, snad na finále výkon zase zvedne, ale jasnou výhru určitě nečekám. Zvlášť jestli zase pustí soupeře do náskoku o brejk, s Nadalem by se to otáčelo hůř.
Reagovat
D@nny
tvl, z toho Beckera nemůžu, pokaždé když je na něj záběr, tak čumí, jak Babica na cibuli:D
Reagovat
smazaný uživatel
Před par dny jsem hodil dotaz zda někdo neví co ma Rafa za nový výplet. Nikdo se neozval, zkousím se tedy zeptat znovu ...:-)
Reagovat
Lina
UF :)
Reagovat
aligo
To se dalo čekat :DDD
Reagovat
tommr
z 3:1 na 3:6 a to ještě Djokovic nehraje nic moc. Tomáš je z něj prostě podělanej už předem a na tom se už asi nikdy nic nezmění ... :(
Reagovat
Kozoroh
Tak se mi to líbí, Djoko!!! Od stavu 1:3 nemá ptakoman šanci! Jen toho Berdycha po kurtu proháněj!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych spíš řekl, že Nole ani neví jak ten set vyhrál. Berda se po zkažené smeči sesypal a bylo vymalováno...příjde ve 2. setu bageta???
Reagovat
kada.tom
nedivil bych se, tohle si už Novak pohlídá a je dost možný, že drtivým způsobem :-)
Reagovat
kada.tom
Klasika Tomášových zápasů s těmi nejlepšími.
Novak jen o trochu přidal a Tomáš už se veze.
Reagovat
Davor1
Djoko za stavu 1-3, 15-4O preradil do trojky a je po zápase.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Berdovi opravdu stačí málo, aby se rozsypal ...škoda, myslím, že je hotovo
Reagovat
smazaný uživatel
mám pocit, že když Novak zařadí na vyšší stupeň, tak Tomáš jde automaticky psychicky a následně herně dolů...
Reagovat
D@nny
tady nejde vůbec o to, že zařadí na vyšší stupeň, ale o to, že to soupeř sám psychicky nezvládne...
Reagovat
Davor1
To je pravda, ale neplatí to len u Berdycha, ono takto reaguje prevažná väčšina ATP poľa. Minulý rok napríklad Dolgo či Goffin hrali skvele a dlho viedli, dokým hral Nole tužku a keď len trochu zabral, tak sa totálne rozsypali a šli do kytek :/
Reagovat
peggy
Vamos Rafa,VAMOS!!! a zitra znovu.
Reagovat
D@nny
To snad není možný, oni jsou všichni z toho Djoka pokakani nebo co:DD
Reagovat
smazaný uživatel
škoda toho smeče Berdi, snad ten set ještě dá...jinak hral dobře a Noleho zaskočil přímkami po lajně
Reagovat
D@nny
Berdych hraje dobře to je pravda, ale to včera Mayer taky, když však měl dopodávat set tak se pokakal, stajně jako se teď začíná pokakávat Berdych a to přitom nemusí Djok hrát nijak zázračně, kromě jeho absolutně skvělé obrany o tom žádná...
Reagovat
smazaný uživatel
jo, naprostý souhlas ..po zkaženém smeči úplně odešel z role...nechápu jak ho může 1 míček takto rozhodit...jinak bída 1. servisů z minulého roku pokračuje, je pod 50% in
Reagovat
MarcelPersch
Klasickej Berdych, zitra kdyby Novak nechal Rafovi 8 gamu alespon, to by bylo prekvapeni.
Reagovat
smazaný uživatel
Vy jste mi chybeli...
Reagovat
Fandina
To je škody, to je škody, takhle přijít o brejk.

Jinak kdo je ten mladík, který sedí vedle Ester.
Sedí tam Dani Vallverdu, Per Bastholt a asi Azuz Simčič, ale nevím, kdo je ten vedle Ester, mám dojem, že jsem ho s nimi vídala dříve a teď je tam znovu.
Reagovat
tommr
tak to vedení Tomášovi moc dlouho nevydrželo. Dvakrát trocha smůly a nakonec dvojchyba na brejkbol a je po brejku ... :(
Reagovat
MarcelPersch
Nevim, co od nej ocekavas vzdy....
Reagovat
kada.tom
Borna po nervydrásající desáté hře 2. setu nakonec uzmul druhý set, hraje se tam opravdu pěkný tenis :-)
Reagovat
Kozoroh
Borna je v 3. setu na koni, vede 4:1 a Bautistu válcuje:-)
Reagovat
mahycek
Zatím Tom dobře, doufám, nebo tuším, že by to mohl být třísetový zápas. Nebo na 2 sety, ale pro Berdycha. Ty 3 jsem si vsadil.
Reagovat
tommr
nečekaně dobrej začátek od Tomáše - uvidíme jak dlouho mu to vydrží ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tom začal překvapivě skvěle, obvykle je to on, kdo w musí zdlouhave probouzet.
Reagovat
Lunej..
No tak on Djok se probere dost rychle a bude si s Tomem vesele pinkat az ho upinka. Hlavne aby Berdovi slapalo podani.
Reagovat
smazaný uživatel
Aspoň tu chvilku si to užít :D vali
Reagovat
Lunej..
Jj koukam, ze i pinkacka mu vychazi, zatim Tom vypada neroztresene:)
Reagovat
Lunej..
Skoda toho outu, jinak pekna vymena.
Reagovat
smazaný uživatel
Zrovna jsem si u té výměny říkal, ty jo, že i takový výměny mu vychází, ale pak to bohužel zazdil a stalo ho to break.
Reagovat
smazaný uživatel
No ale už přišla, berdychovina :)
Reagovat
Lunej..
Hm, jsem zvedava, jestli Tomas bude hrat utocneji nebo ne. Ani nehraje kratasy jako vloni. :)
Reagovat
EllNino
kraťasy na Djokovice, to je teda nápad :D :D
Reagovat
Lunej..
Nedavad dostanes :) Tomas by mel hrat co se da, stejne neni favoritem. Potreboval by mit povahu Barci Strycove, tedy obcas :D
Reagovat
Lunej..
Nedavas melo byt.
Reagovat
EllNino
o ale dávat kratasy na Djokovice je nesmysl ...:)
Reagovat
Lunej..
Mas pravdu, stejne je to jedno, Tomas uz asi zase pada dolu. Kez by se nejak nakopl ve 2. setu.
Reagovat
smazaný uživatel
myslím, že to bude spíš jako obvykle, energický začátek sezóny a pak bude agresivita postupně upadat :) analogicky s dnešním zápasem
Reagovat
D@nny
Dnes jsem bohužel zase neviděl celý zápas. Za stavu 4:1 v prvním setu jsem musel jít pryč, ale do té doby hrál Marčenko stejně úplný ho.no, takže to měl Nadal dost jednoduché a pak už hodnotit nemůžu. Zítra ale na všechno a všechny seru a na finále se podívám, samozřejmě, že Nadal vyhraje o tom žádná:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj,
muze mi nekdo vysvetil jak je mozne ze se Rafovi nepridaju body ( http://live-tennis.eu/ ) a bude i v pondeli s stejnim poctem bodu (5230) i kdyz je minule vypadnul z Dohy uz v prvnim kole ???
dekuji za informaci
Reagovat
tommr
Nadal má nejhorší započítávanej výsledek 250 bodů a tudíž si nemůže v Doha bodově polepšit ani kdyby tam získal titul ...
Reagovat
smazaný uživatel
dekuji
Reagovat
smazaný uživatel
asi jsem laik v tom ale myslela jsem ze se odecitaji a pridavaji body za kazdy samostatny turnaj
Reagovat
tommr
to platí jen u povinných turnajů (GS a Masters). Z menších turnajů se top-hráčům započítává jen 5 nejlepších výsledků ...
Reagovat
Fandina
Do klasického rankingu se počítá 18 turnajů odehraných během roku a z toho 12 je povinných. Tenhle turnaj do nich nepatří a jestli má celkem šest lepších výsledků než dosahne na tomhle turnaji, tak ho nezapočte.
Reagovat
Hypertac
Vamos Rafa!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist