Berdych s Hájkem si zahrají o deblový titul

2. 1. 2014, 17:35
Aktuality 14
V Dauhá sice ve dvouhře vypadl hned v prvním kole, přesto Tomáš Berdych nemusí odjíždět z Kataru bez titulu. Český reprezentant dnes po boku Jana Hájka porazil německý pár Kas/Kohlschreiber 6-2 6-3 a postoupil do finále, v němž si zahraje o svůj druhý deblový triumf v kariéře.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych hraje čtyřhru na okruhu ATP jen zřídka, například v loňské sezoně se do deblové soutěže přihlásil jen na dvou turnajích. Letos se rozhodl bojovat ve čtyřhře hned v úvodním turnaji sezony spolu s krajanem Janem Hájkem, a po dnešku dělí český pár jediné vítězství od titulu.

V semifinále totiž Berdych s Hájkem přehráli německý pár Kas/Kohlschreiber, kterému už v úvodním setu sebrali dvakrát podání a sadu získali poměrem 6-2. Ve druhém set šli do vedení nejdříve Němci, od stavu 2-3 ale čeští tenisté neztratili jediný game a za hodinu zvítězili 6-2 a 6-3.

Pro Jana Hájka znamená účast ve finále na turnaji ATP vyrovnání osobního maxima; stejně daleko se dostal v roce 2007 s Jaroslavem Levinským v Mnichově, kde v boji o titul prohráli s dvojicí Kohlschreiber/Južnyj. Tomáš Berdych už ve své sbírce jeden deblový titul má - v roce 2008 ho v Rotterdamu získal s Rusem Dmitrijem Tursunovem

Finálový soupeř Čechů vzejde v Dauhá z druhého semifinále mezi páry Peya/Soares a Dodig/Melo, jehož začátek se opozdil kvůli dešti.

Výsledky - Dauhá (tvrdý povrch, dotace 1.195.500 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Gojowczyk - Brown (oba Něm.) 6:3, 3:6, 7:6 (7:5)
Čtyřhra - semifinále:
Berdych/Hájek (ČR) - Kas/Kohlschreiber(Něm.) 6:2, 6:3

Komentáře

14
Přidat komentář
tommr
ale šance na jeho získání je dost malá. Ve finále totiž naši narazí na velmi silnej pár. Všichni jejich možní soupeři - Peya, Soares, Melo i Dodig - jsou hráči první deblový desítky a účastníci posledního deblovýho TM ...
Reagovat
smazaný uživatel
Kazdopadne si myslim, ze bez sance nejsou. Nevim jak moc dobre hraje Honza ale Tomas je hodne dobrej deblovej hrac. Viz treba, kdyz s Radkem porazili loni viteze debloveho TM ve finale DC :-) Bude hodne zalezet na tom, jak dobre debla hraje Hajecek a jak kluci budou sehrani :-) Kdyby na ne by byl dobrej kurz, tak bych si i vsadil :-)
Reagovat
Karl
Háječka jsem viděl loni na extralize po boku Pavláska a porazili Čermáka s Dlouhým a hráli opravdu dobře. Sice to vypadalo, že v prvním setu dostanou kanára, pak se ale sebrali, uhráli čtyři gamy, i když už soupeři podávali za stavu 5-0. Druhý set vyhráli 6:2 a v MTB vyhráli prostějovští 11:9.
Reagovat
tommr
já si myslím, že spíš bude záležet jak to finále pojme Tomáš. V DC kde hraje naplno má v deblu vynikající bilanci, na běžnejch turnajích kdy debla bere spíš jen jako trénink před singlem to už tak slavný není. U soupeřů je naopak jistota, že budou hrát ve finále naplno, protože už hrajou jen debl ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak uz je to finale, takze si nemyslim, ze se nejak bude setrit. Navic dalsi turnaj je exhibice, takze se nema ani kam setrit :-) Navic ctyrhra je trochu jina nez singl, takze spis si jen musi davat pozor aby se nejak nezranil ale udery naplno bude hrat si myslim...
Reagovat
smazaný uživatel
Berda by, podle me, pojal pripadne vitezstvi jako satisfakci za zklamani ze singlove porazky a pujde do hry naplno. To je dulezite, protoze je klicovy a tvrdi muziku, s jeho vykonem vyroste Hajek, neni vubec spatny deblista, nevidim to nijak cerne, i kdyz to asi neuvidim... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkný nový rok a pro tommra mám odkaz

http://www.atpworldtour.com/Tennis/Players/Top-Players/Ivan-Dodig.aspx
Reagovat
smazaný uživatel
This year's nominees are (Year-end 2012 Ranking and 14 October 2013 Ranking):
Pablo Carreno Busta (715-66)
Ivan Dodig (73-29)
Fabio Fognini (45-17)
Stanislas Wawrinka (17-9)
Reagovat
tommr
ten druhej příspěvek jsem psal v době kdy už bylo jasný, že B+H budou hrát proti páru Peya+Soares a tihle dva už na tý nejvyšší úrovni hrajou opravdu jen debla. Vím, že Dodig zatím ještě stíhá obojí i když je otázka jak dlouho ten dvojí zápřah ještě vydrží - vstup do letošní singlový sezóny měl ještě horší než Tomáš ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na Ivana mi nešahej :D:D:D
Reagovat
smazaný uživatel
mas stesti
Reagovat
Karl
Hodně štěstí do finále. Zasloužíte si to. :-) Pamatuji si, jak jsem si tady loni stěžoval, že spolu nehrajete debla v Čenaii a skoro do roka a do dne je z toho finále na ještě lépe dotovaném turnaji. :-) Pojď.
Reagovat
smazaný uživatel
No snad to bude k vidění ne? :)
Reagovat
tommr
je škoda, že Tomáš nehraje debla častěji. Jsem přesvědčenej, že kdyby se dal dohromady s Radkem a hráli debla pravidelně tak by ted už měli několik GS titulů ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist