Berdych s Hájkem zůstávají v Mnichově suverénní

5. 5. 2010, 14:28
Aktuality 17
Letos se mu zatím nedařilo, ale tento týden se to může změnit. Český tenista Jan Hájek vyřadil v Mnichově i svého druhého soupeře ve velkém stylu a letos se poprvé popere o semifinále turnaje ATP. Mezi nejlepšími osmi je i jeho krajan Tomáš Berdych, který dnes udělal další krok k obhajobě titulu.
Tomáš Berdych

Šestadvacetiletého Jana Hájka čekal po hladkém vítězství nad francouzským kvalifikantem Sidorenkem těžší soupeř v podobě osmého nasazeného Benjamina Beckera.

Ani on ale nebyl pro českého tenistu velkou překážkou. Domácí hráč kladl Hájkovi odpor jen v prvním setu, ani v něm ale nenasazeného soupeře při jeho podání neohrozil. Ve druhé sadě potom Hájek sebral Beckerovi všechna podání a po hodině a třinácti minutách zvítězil 6-4 6-0.

Český hráč, který mezi nejlepších osm prošel letos jen jednou na challengeru v americkém Sunrise, tak jako první postoupil do čtvrtfinále. V něm se utká s vítězem duelu mezi dalším Němcem Andreasem Beckem a druhým nasazeným Michailem Južným z Ruska, který dnes v Bavorsku přerušil déšť.

Ještě předtím, než počasí znovu zkomplikovalo život pořadatelům i hráčům, se stihl mezi nejlepší osmičku dostat i druhý český zástupce v Mnichově Tomáš Berdych. Obhájce loňského titulu čekal ve druhém kole Španěl Pere Riba a i proti němu třetí nasazený Berdych splnil roli favorita bez ztráty setu. Český hráč zdolal 98. hráče světa 7-5 a 6-1 a o postup do semifinále se utká s domácím Philippem Petzschnerem, který dnes porazil Rakušana Köllerera.

Teprve 1. kolo má za sebou nejvýše nasazený Chorvat Marin Čilič. S Němcem Berrerem si hráč druhé světové desítky poradil 6-4 6-2 a vstup do turnaje si pochvaloval. "Se svou hrou jsem spokojený. Hlavně v prvním setu jsem skvěle podával. Ve druhém jsem sice o servis jednou přišel, ale naštěstí to výsledek neovlivnilo."

 

Výsledky - Mnichov (antuka, dotace 398.250 eur):

Dvouhra - 1. kolo:
Čilič (1-Chorv.) - Berrer (Něm.) 6:4, 6:2, Kohlschreiber (4-Něm.) - Brands (Něm.) 6:4, 6:4, Almagro (6-Šp.) - Vliegen (Belg.) 6:3, 6:1, Anderson (JAR) - Zverev (Něm.) 5:6 skreč, Ventura (Šp.) - Dolgopolov (Ukr.) 6:7 (5:7), 6:3, 6:3.

Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (3-ČR) - Riba (Šp.) 7:5, 6:1, Hájek (ČR) - Becker (8-Něm.) 6:4, 6:0, Petzschner (Něm.) - Köllerer (Rak.) 6:1, 6:4.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
steve79
Fedex vyhrál první set 6:3,
Reagovat
smazaný uživatel
hmm, tak to je kruťák, vidím to jednoznačně na kalendářní GS s takovou formou :DDD
Reagovat
steve79
Tak Roger vyhrál 6:3,6:4. Řekl bych že hrál o dost lépe než v Římě, ale pořád to nebyl 100% výkon. Zlepšil se o dost servis a forhand,ale dělal dost chyb z backhandu. Každopádně se na jeho tenis dalo dívat, nedělal tolik chyb. No snad to bude čím dál tím lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
já nejsem Federerovo fanoušek, ale nechápu, proč tu furt někomu leží v žaludku a musí tu furt o něm kecat v každý diskuze, když to vůbec není k tématu...
Reagovat
smazaný uživatel
to je velmi jednoduche...je tu jeden zakomplexovany a dementni petr ktery ma potrebu se pod kazdy clanek vyblit jemu nema cenu nic vysvetlovat ponevadz to nepochopi je na to jeste moc malo vyspely
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluju, Hájku. Věřím, že se jednoho dne vzchopíš a začneš porážet elegána, což nebude zas tak těžké, neboť ten egoista nedokáže porazit ani Gulbise.
Reagovat
smazaný uživatel
:-) fedex nedokaze porazit ani gulbise:-D ale to ze nadal ho skoro neporazí uz nezminis
Reagovat
smazaný uživatel
Egoista sice nedokáže porazit Gulbise, ale ty bys neporazil egoistu,ani kdyby měl zlomený obě ruce i obě nohy.
Reagovat
smazaný uživatel
to je nějaké nové slovní spojení "skoro neporazit" ??? Já myslel, že buď je výhra nebo porážka :DDDD

Gulbis elegouna porazil a s Rafou prohrál, co je na tom nepochopitelného, pane elegoš? :DDDDDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
:-) tak pokud to uz chvilema vypada ze gulbis nad nadalem zvitezi tak uz to asi neco znamena ale to vy asi nepochopite
Reagovat
smazaný uživatel
on Rafu v 3. setu brejknul, nebo snad měl i mečbol???

Jinak nevím, jak jinak by to mělo chvílema vypadat, že Gulbis nad Nadalem zvítězí :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
ja vim ze nevis:-) ...uz se radsi nebudu s tebou dohadovat nema to smysl
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas Nadala s Gulbisem jsem viděl celej a kromě prvních dvou gamů a samozřejmě posledního, kdy Gulbis po dobrých servisech začal nesmyslně zkracovat hru a absolutně ten konec nezvládl, tak to byl zápas o jednom hráči a tím byl Gulbis.Hrál agresivně, přesně a nebýt těsných autů a spousty úderů do pásek v důležitých momentech, tak by Nadal prostě prohrál.(chybělo i trochu štěstí)
Reagovat
smazaný uživatel
:D tak teď ještě tu o pejskovi a kočičce .)))
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že všechno co sem napsal je pravda.Fakt by mě, ale zajímalo o co ty se tady snažíš s tím jak nadáváš na Rogera.Kdyby tě to zajímalo tak já jsem velký fanoušek Federera.A začal si mě poslední dobou už dost vadit s těma kecama.Vždycky než začneš psát ty svý píčoviny tak si uvědom o kom vůbec píšeš.Víš pro Rogera jsou tyhle turnaje jako Masters atd. prostě pouze přípravou na GS.Jenomže ty,Petr a ještě nějaký další blbci prostě nic jinýho nemáte.Jenom si vem kdyby si ho měl tady kritizovat za grandslamy.Od roku 2004 vždy nejméně semifinále a hlavně 16 titulů. Jo a kdyby si nevěděl tak od roku 2004 to už je 6 let, to bys tady moc nepsal vid?
Reagovat
smazaný uživatel
No to jsem přesně věděl, že tady někdo začne vytahovat, že Masters jso pro něj jen příprava a tituly z nich mu nejsou dost cenné.Tak mi, ale někdo řekněte proč se sere do Estorilu?
Reagovat
smazaný uživatel
Neříkám že ho ty turnaje vůbec nezajímaj, ale prostě je mu 28 a už 6 let naprosto dominuje.Na masters turnaje jezdí nejlepší hráči a i on se musí na tyto turnaje připravovat pokud chce uspět a to podle mě nedělá.Další věcí je motivace, si vem kdybys toho vyhrál tolik co on.Co ho má motivovat na nějakým Římě atd.I když nemám rád když Roger prohraje s Nadalem tak sem docela rád že někdo jako Nadal existuje protože to by potom vyhrál v tý kariéře úplně všechno pětkrát, šestkrát a už by ted nehrál.A k tomu Estorilu má prostě asi nějaký vztah no(jako Basilej)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist