Berdych se kvůli zádům odhlásil z Wimbledonu

24. 6. 2018, 12:20
Aktuality 26
Tomáš Berdych se stále trápí se zraněním zad. Dlouhodobě nejlepší český tenista kvůli přetrvávajícím zdravotním potížím dokonce vynechá nejslavnější turnaj světa. Ve Wimbledonu tak nebude obhajovat loňskou semifinálovou účast.
Profily hráčů

Ještě na konci ledna si Tomáš Berdych pochvaloval formu i to, že se mu úspěšně vyhýbají zranění. Na letošní čtvrtfinálovou účast na Australian Open navázal postupem mezi nejlepší osmičku v hale v Rotterdamu a poté si zahrál dosud jediné letošní semifinále v hale v Marseille.

Od té doby? Kompletní obrat o 180 stupňů. Dvaatřicetiletý rodák z Valašského Meziříčí vyhrál jen 3 z 11 zápasů. Na antuce si na čtyřech turnajích včetně grandslamového French Open nepřipsal jediné vítězství.

Podobně si vedl i na trávě. Ve Stuttgartu sice přerušil sérii pěti porážek, nicméně ve čtvrtfinále nestačil na Raonice a na další akci v londýnském Queen's Clubu přišla další nečekaná porážka. Berdych se poté odhlásil kvůli problémům se zády ze čtyřhry.

Bolesti zad jsou zřejmě vážnější, než příznivci české jedničky očekávali. Berdych totiž dnes oznámil, že se nezúčastní ani letošního ročníku Wimbledonu, kde si v roce 2010 zahrál své jediné grandslamové finále a loni i předloni došel do semifinále.

Berdych nejslavnější turnaj světa od své premiéry v roce 2004 nikdy předtím nevynechal. O grandslamový podnik přijde ve své kariéře teprve podruhé. V minulosti se nezúčastnil pouze US Open 2016 kvůli zánětu slepého střeva.

Za loňskou semifinálovou účast ztratí v žebříčku ATP 720 bodů, což ho katapultuje až někam k 60. místu. Mimo první padesátku figuroval naposledy v říjnu 2005.

V All England Clubu má jistotu startu v hlavní soutěži pouze Jiří Veselý, k němuž se pokusí z kvalifikace připojit Adam Pavlásek.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

26
Přidat komentář
Fandina
to oznámil dost smutně, rradost z toho nemám. A doufám, že záda vyléčí. Body za loňské Wimbl SF budou chybět. Tak budu držet palce, aby se uzdravil a mohl startovat třeba na USO.
Reagovat
bIbec
Zdeněk Kolář si zahraje kvalifikaci Wimbledonu po odhlášení Tomáše.
Reagovat
Fandina
Super, Berďulka myslel na krajana a následovníka. Palec nahoru.
Reagovat
Aussie
Co kdybychom adoptovali Vavřinku? Nějaké ty české předky snad má, ta dvojitá "v" se zjednoduší a zní to jméno potom krásně česky. Takhle to dál nejde, někoho přece mít musíme!
Sice už Standa nejmladší není, ale rok dva by nám mohl vydržet a potom se třeba někdo najde...
Reagovat
Kozoroh
Tak toho vůbec ne :-P
Reagovat
Aussie
No dobře. Co takhle někoho s českou manželkou? Nebo aspoň slovenskou? Takovej Federer...
Reagovat
annah
Hezkej nápad... Ale Švýcaři by ho asi k adopci nedali. I když dnes prohrál... :-)
Reagovat
Kytka
Wawrinku já taky moc nemusím. Ale budu fandit Rogerovi. Na první Laver Cup vybral Prahu a asi i hodně díky tomu si zahrál taky Tomáš, s Tomem jsou poslední dobou docela kamarádi a jeho hra se mi navíc líbí.
Reagovat
Kytka
Tak to mně moc mrzí. A zrovna Wimbledon , kde se mu tolik dařilo. Měl vynechat antukovou sezónu. Škoda. No ale nemocný by stejně nemohl pořádně hrát, tak se nedá nic dělat. jen doufám, že to není úplný konec. Přeji mu uzdravení a snad si tam třeba příští rok ještě zahraje. Nebudu mít komu fandit, nebudeme tam mít asi žádné zastoupení v mužské části - leda, že by se z kvaldy do prvního kola prodral Adam Pavlásek. Ale je to lepší ještě za tohoto stavu žebříčku. Po návratu z marodky by mohl mít na pár turnajů chráněné pořadí a nemusel do kvald. Asi budu fandit tedy Rogerovi jsou to kámoši a hra Rogera se mi moc líbí. No a holky, Petra má formu.
Reagovat
APELA
strašná škoda, to už v chlapech nebudeme mít komu fandit. Tome brzy se uzdrav, a když ne tak stejně dík za krásné chvíle s tvým tenisem.
Reagovat
misa
Zdravotní problémy nakonec semelou skoro každého sportovce.
Reagovat
Ondra979
tak to je spatne, spadne nekam na 62. misto. Ted je otazka, jestli se da do kupy a jestli najde vuli pripadne hrat i kvaldy. Ale osobne si myslim, ze Berda neni moc ten typ..do AO se bude drzet kolem te 60ky ale pak mu bude hrozit dalsi pad a to uz mozna neustoji
Reagovat
Marduch
Doc. Kolář snad něco vymyslí, podobně jako se Št?pcem.
Reagovat
misa
Prof. Kolář
Reagovat
Marduch
Roku 1987 získal titul PeaDr. a roku 1997 se stal docentem Karlovy univerzity. Jeho habilitační práce měla téma ?Senzomotorická diagnostika u bolestí zad a kořenových syndromů L5 a S1?. V roce 2012 byl jmenován profesorem Karlovy univerzity.
Zdroj: https://www.fyzioklinika.cz/clanky-o-zdravi/prof-paeddr-pavel-kolar-ph-d
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že se nemůže rozloučit úspěšněji.
Ale za to desetiletí, kdy byl ve špičce (7x za sebou končil rok v top 10), zaslouží obrovský respekt.
Díky!
Reagovat
Nola
smutny pribeh, dalsi byvaly skvely hrac musi pauzovat, hlavne nech sa da dohromady a vysledky sa snad dostavia
Reagovat
smazaný uživatel
Pauzu si měl dát na antuce! :/
Reagovat
smazaný uživatel
tak toto je smutne
Reagovat
honza333
Ztráta 780 bodů.... A propad minimálně až na pozici 68 !!!!!!!! Šílené
Reagovat
com
to bude žůůůůůžo, uz aby to bylo
Reagovat
smazaný uživatel
To si představuju tak, že by na TP přestali přispívat hateři a ultrafanatici.
Nick com patří k tomu největšímu odpadu na TP.
Reagovat
com
me naladu nezkazis :D propad Berdulky me bude tesit hooooodne dlouho :D
Reagovat
Kytka
Z toho může mít radost jen záškodník, nepřítel českého tenisu. Nebo absolutní kretén.
Reagovat
Fandina
mně nebo mne, když už, jinak je trapné, když někdo se těší z neúspěchu druhého, je to ubohé
Reagovat
milik254
mne ne
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist