Berdych se odhlásil z Vídně i Paříže. Sezona pro něj skončila

19. 10. 2017, 12:30
Aktuality 55
Tomáš Berdych se letos na kurtech již neobjeví. Dlouhodobě nejlepšího českého tenistu stále trápí zranění zad, kvůli kterému se dnes odhlásil z halového podniku ATP 500 ve Vídni i Masters v Paříži.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Letošní sezonu si Tomáš Berdych určitě představoval úplně jinak. Dvaatřicetiletý rodák z Valašského Meziříčí, který je dlouhodobě nejlepším českým tenistou, letos jen pětkrát postoupil do semifinále. Na grandslamech došel nejdále ve Wimbledonu, kde v souboji o finále nestačil na Federera. Jediné finále si zahrál na antuce v Lyonu.

Od poslední semifinálové účasti v mexickém Los Cabos se však trápil. V Cincinnati skončil hned v prvním kole, na US Open i vinou bolestí zad prohrál ve druhém kole s Dolgopolovem a ve druhém kole v Pekingu byl nad jeho síly Rubljov.

Berdycha problémy se zády pronásledují i aktuálně. Světová osmnáctka se totiž odhlásila z Masters v Šanghaji a také z posledních dvou halových podniků, a sezona tak pro něj skončila.

Bývalý čtvrtý hráč světa se dnes omluvil pořadatelům halové akce ATP 500 ve Vídni a startovat nebude ani na posledním turnaji Masters v pařížské hale Bercy, kde v roce 2005 získal svůj nejcennější titul.

"Mrzí mě to, ale letošní sezonu musím ukončit," napsal Berdych na sociální sítě. "Od Wimbledonu jsem hrál s bolestmi zad a po posledním zápase v Pekingu se můj stav nezlepšoval, takže mi můj lékařský tým doporučil pár týdnů klidu," pokračoval ve svém vyjádření.

"Podstoupím také léčbu, abych se mohl v příštím roce vrátit v plné síle a naplno se na novou sezonu připravil. Je mi líto, že se nezúčastním turnajů ve Vídni a Paříži. Ale určitě je to správné rozhodnutí, abych byl připravený a zdravý na lednové turnaje a Australian Open, které je jedním z mých nejoblíbenějších turnajů," dodal.

Berdych se stal dalším hráčem, celkově už sedmým z vrchních pater žebříčku, který byl nucen letošní rok ukončit předčasně. Přidal se tak k Andymu Murraymu (kyčel), Novakovi Djokovičovi (loket), Stanovi Wawrinkovi (koleno), Keiovi Nišikorimu (zápěstí), Milosovi Raonicovi (lýtko) a Gillesovi Müllerovi (loket).

Předčasný konec sezony ohlásili také jeho krajané Adam Pavlásek (zápěstí) a Radek Štěpánek (záda).

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

55
Přidat komentář
George_Renel
fakt jim to sluší: https://revue.idnes.cz/tomas-berdych-ester-berdychova-deti-tenis-modeling-f85-/lidicky.aspx?c=A171016_073455_lidicky_jfk
Reagovat
panzer.dragon
delpo by se mohl potkat s Kevem! potenciální us open finále :)
Reagovat
peggy
Pane Berdych je to pro Vas lepsi.
Reagovat
smazaný uživatel
I pro peggy, i pro peggy.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobre rozhodnutie.

V januari sa vráti Berďulka supersilná.
Reagovat
Nola
Tom mudre rozhodnutie, telo neoklames, vlani pauza Fedex a Rafa, tento rok snad cely zbytok TOP10 :D
Reagovat
Fandina
Co se dá dělat. Tak doufám, že si odpočine a záda nebudou zlobit a těším se na příští rok. Berďulko pojď!!!
Reagovat
Mayo
Berďa je slabý.
Reagovat
Fandina
Ani ne. Od roku 2010 byl sedm let v desítce a šest let z toho v osmě a na TM. To kde kdo nemá.
Reagovat
Kytka
A uhrál minimálně 1x všechna semifinále GS. Kromě tzv. silné 4 další takový dosud aktivní hráč není. Jo jen kdybychom měli dalšího takhle "slabého" kluka.
Reagovat
Nola
"Kromě tzv. silné 4 další takový dosud aktivní hráč není"
Stan sice neuhral semi vsetkych GS, chyba mu Wimbledon, ale ma 3 GS, z 3 roznych povrchov, aspon si over udaje, kym nieco napises....
Reagovat
Nola
oprava z 3 roznych GS samozrejme
Reagovat
Fandina
A je pátý v počtu vyhraných zápasů z aktivních hráčů spolu s Ferrerem, před nimi je Roger, Nadal, Nole, Andy. A šestý v účasti ve finále na podnicích ATP, před ním je těch pět výše jmenovaných.
A také je na čtvrtém místě v počtu účastí na GS u aktivních a šestý celkově.
Reagovat
Kytka
Ano, ten kluk hraje v ATP už od sedmnácti. Poprvé hrál na GS na USO - tak týden předtím, než mu bylo 18 a došel až do druhého kola. A kde je nějaký jiný mladý Čech - tak ve věku aspoň 18 - 20 let? Jsou líní, mají tak tak na turnaje ITF. A když kouknu do světové stovky, je tam hodně takhle mladých a šikovných hráčů Takže, važme si Tomáše, dokud ještě hraje.
Reagovat
Torn
Dneska mluvíš jako správná rostlina. :D
Reagovat
Kytka
Aspoň, že to někdo uzná. Ale dnes mně nikdo nenaštval. Čili jak by řekla naše Bára nas.al.
Reagovat
blixa
Básník Kytka ? To ty si křičel "ať vám ty stříkačky pěkně stříkají" ? ;-)
Reagovat
Kytka
???????????
Reagovat
Kytka
A nejsem kluk.
Reagovat
blixa
To tě ovšem neomlouvá za základních neznalostí ;-)
Reagovat
blixa
Ale koukám, že jsem to necitoval úplně přesně. Ta paměť, ta paměť ...

http://www.usedlosti.ctrnactka.net/pos33-chcete-videt-zlatou-prahu-hrabal.pdf
Reagovat
Kytka
Tak vidíš. Ale já nic o stříkačkách nikdy nepsala. Takže tedy ta paměť, ta paměť? Navíc dvojsmysly nesnáším. Pokud se mi ovšem podaří jim porozumět.
Reagovat
Kytka
Jo takhle. To bude asi tím, že jsem Hrabala nečetla, moc mi neseděl.
Reagovat
blixa
To nebyl žádný dvojsmysl. Prostě vidím nick kytka, tak mě napadl básník Kytka. A jak víš že ti Hrabal neseděl, když jsi ho nečetla ? :D
Reagovat
Krisboy
Básnick Kytka :)
Reagovat
Krisboy
Škoda, letos by TM na tuty vyhrál.
Reagovat
Mayo
Vsetcia pauzuju okrem legendárnych starcov.
Reagovat
Fandina
joooooooo :-))
Reagovat
George_Renel
Ti si to vybrali dříve....
Reagovat
sprchon
https://twitter.com/novoreq/status/919976950910930945
Reagovat
Kytka
Ta záda ho už trápí dlouho. Je lepší to vyřešit takhle a dát se do kupy, než jet na další turnaj, uhrát kolo a v druhém, aby ho zase chytla záda. Tím by stejně žádné body neuhrál. Jen doufám, že nepojede na tu asijskou exhibici. Pokud tedy už nechcípla na skrčeninu.
Reagovat
Kytka
Tak nějak jsem to i čekala.
Reagovat
Lina
Proč by nemohl jet, když bude v pořádku? Zatrénuje si.
Reagovat
Kytka
Pokud by byl v pořádku nic proti tomu. Je to švanda a zatrénují si.
Reagovat
turista
Tak už i Berďa. Ach jo.
Reagovat
raron
chytráci, víte o tom h..... a jen tady blekotáte nesmysly
Reagovat
smazaný uživatel
at ukonci karieru tenhle smatlak
Reagovat
Pe3k
Dej si ban za blbost.
Reagovat
Lina
Tobě by zase mohli ukončit zdejší účet.
Reagovat
smazaný uživatel
proc by to dělali?
Reagovat
Kytka
Proč by to dělal? Jen ať se dá do pořádku a ještě 2 - 3 roky vydrží. A věřím, že v tom případě bude pořád z našich nejlepší. Skoro se chce říci - bohužel, protože není nikdo další.
Reagovat
Torn
Velká pravda, Kytko, ani Veselka se z daleko nepřibližuje kvalitám Tomáše, svým způsobem je to smutný.
Reagovat
Pe3k
Končit sezónu dřív je módní trend, za pár let budou končit už po US open.
Reagovat
panzer.dragon
http://archiv.ihned.cz/c1-65918430-roger-federer-slava-je-legracni-vec
Reagovat
Padme
Krásný článek... jen mu nevěřím, že by mu tenis nechyběl...
Reagovat
Lina
Já taky ne. :) Taky mě překvapilo, že nemá za barákem kurt.
Reagovat
Fandina
A ten redaktor na to pěkně reagoval, že by se tam muselo hrát nahoru a dolů. A to zas musím potvrdit, že jsme byli ve Švýcarsku a šli hrát golf a to jsem nikdy neviděla, co tam. Na drivingu, to je cvičná louka, kde se trénují údery do dálky, tak tam rovnou plochu a louku neměli, tak draiving udělali na kopci směrem dolů pod sebe do dolíku. :-))
Reagovat
Fandina
Pěkný článek, je toho tam opravdu hodně a co se týká otázky o nejvýraznějším tenistovi a Roger mluví o Borgovi, tak přesně tak si to pamatuji. Tak to před čtyřiceti lety ve společnosti bylo. Byla to celospolečenská osobnost.

Otázka: Kdo je podle vás nejvýraznější tenista v dějinách?

Odpověď: Nejvýznamnější je bezesporu Rod Laver. Ale nejvýraznější je určitě Björn Borg. Byl to snad vůbec první hráč, jehož popularita přesáhla hranice tenisu. Každý ho znal. Tehdy se říkalo, že je tím nejslavnějším člověkem hned po papežovi. To on dostal náš sport do mainstreamu. Kvůli němu lidé přepínali svůj běžný televizní program na tenis.
Reagovat
panzer.dragon
mě tam zaujalo tohle "Jsem díky němu rychlejší, silnější, vytrvalejší, flexibilnější ? protože on je ten, na koho myslím, když trénuji." o rafovi, celkem dost poklona
Reagovat
annah
Je to nejlepší rozhovor, jaký jsem kdy s Federerem četla, klobouk dolů před redaktorem, co z Rogera za tak krátkou dobu dostal. I když deset minut to určitě nebylo. To by ten text snad ani neodříkali. :-)
Hezká je (vedle už citovaných) i pasáž o slávě (zmiňované v titulku):

Sláva je bezesporu legrační věc. Člověk si na ni musí nejprve trochu zvyknout a naučit se s ní zacházet. Naučit se v tom lesklém novém světě chodit. Naštěstí mně sláva byla podávána po malých dávkách, a proto si troufnu říct, že mě vlastně nezměnila. Nejprve jsem byl známý u nás v Basileji, pak ve Švýcarsku, následně ve zbytku Evropy a dnes úplně všude. Sláva má svá pro a proti, ale nikdy mě neuslyšíte si na ni stěžovat.
Reagovat
annah
Nebo pasáž, kde se redaktor ptá, jaké má Roger koníčky mimo tenis:
Dnes se v podstatě veškerý můj volný čas točí kolem našich dětí. Snažím se být dobrým otcem a asi si dokážete představit, že je to se čtyřmi dětmi práce na plný úvazek. Jakmile přijdu domů, vrhne se na mě nejprve Leo, pak Lenny a Myla a nakonec Charlene. Když musíte šéfovat takovému gangu, jdou koníčky stranou.
Reagovat
rib
Teda letos ti hráči i hráčky padají jako mouchy...
Reagovat
stopan
cim to asi je?? zeby vekom?! treba si uvedomit, ze ti hraci su dlhodobo na vrchole a uz nemaju po 20-25 rokov, vacsina hracov top ten alebo top 20 ma tesne pred alebo uz po 30ke a to je uz vek hracov, kedy sa zacina prejavovat fyzicka unava a opotrebovanost, cest vynimkam, mlada krv a huzevnatost na okruhu zjavne chyba, preto ta starsia garnitura je stale na vrchole, doteraz ju nemal kto vytlacit prec.
Reagovat
Kytka
No Nishikori a Raonic jsou kolem 25 let a jsou to takoví sklenění muži. Třicátníci drželi pohromadě déle.
Reagovat
stopan
nishikorimu bude v decembri 28, raonicovi 27, stredna generacia hracov, ktori by mali byt na vrchole vykonnosti.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist