Berdych se prvního letošního finále nedočkal, nestačil na Petzschnera

11. 6. 2011, 19:43
Aktuality 47
ATP HALLE - Vítěz zdejšího turnaje z roku 2007 prohrál s domácím Petzschnerem, 71. hráčem světa, po setech 6-7, 6-2 a 3-6. Již v úvodním odpoledním semifinále zvítězil další Němec Kohlschreiber nad Francouzem Monfilsem.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych tak ve své tradiční generálce na Wimbledon nepotvrdil papírové předpoklady, kdy po odhlášení Rogera Federera byl v Halle největším papírovým favoritem na zisk titulu, nicméně počtvrté letos vypadl v semifinále.

V tie-breaku první sady měl pětadvacetiletý Čech setbol, ale zkrácenou hru ztratil 7-9. V druhém setu Berdych jasně dominoval, dostal se nejprve do vedení 4-0 a nakonec ho ovládl 6-2. Rozhodující set byl vyrovnaný až do šestého gamu, v němž Berdych potřetí ztratil svůj servis. 71. hráč světa Petzschner se tak dostal do vedení 4-2, brejk potvrdil a rozhodující sadu získal pro sebe poměrem 6-3.

Sedmadvacetiletý wimbledonský vítěz ve čtyřhře si dnes pomohl 15 esy oproti Berdychovým jedenácti. Vypracoval si sice jen tři brejkboly, ale všechny využil, zatímco český favorit uspěl čtyřikrát z dvanácti pokusů.

Německé finále

O titul si zítra zahraje Petzschner proti svému krajanovi, Philippu Kohlschreiberovi. Ten porazil po setech dvakrát 6-3 Gaela Monfilse z Francie. 27letý tenista cestou do semifinále vyřadil obhájce prvenství Hewitta nebo nasazenou sedmičku Dolgopolova. Dnes proti Monfilsovi využil tři ze čtyř příležitostí k brejku a po prvním servisu získal 89 % výměn. Rodák z Augsburgu tak mohl být se svým výkonem spokojený.

„Odehrál jsem opravdu dobrý zápas. Povedlo se mi brzo dostat do brejku, dobře mi fungovaly sekané míče, a když bylo potřeba, vyhrával jsem důležité výměny. I když je Monfils hodně rychlý, dařilo se mi ho dostat pod tlak. Byl to pro mě skvělý týden a finále bude bez pochyby nejtěžší ze všech,“ řekl po utkání spokojený Kohlschreiber.

I přesto, že tráva není zrovna Monfilsův šálek kávy, sám byl překvapen ze svých kvalitních výkonů v průběhu celého turnaje (postupně porazil Serru, Dodiga, Mayera). V nejdůležitějších momentech však proti Kohlschreiberovi selhal. Druhý set začal takřka stejně, jak ten první -rychlý Kohlschreiberův brejk. Německý tenista Monfilse nepustil k jediné příležitosti na to, aby mu vzal servis.

„Philipp hrál dnes velmi dobře a finále mu přeju. Já jsem prostě udělal příliš mnoho chyb a můj rytmus byl zcela pryč. Za těch několik zápasů na trávě jsem však velmi rád, byla to dobrá příprava,“ dodala po utkání aktuální světová osmička.

Domácí tenista bude v zítřejším finále bojovat o třetí titul z turnaje série ATP. Doposud triumfoval v roce 2007 v Mnichově a o rok později v Aucklandu. V Halle si 49. hráč světa už jednou o titul zahrál - v roce 2008 ale nestačil na Rogera Federera.

Ve vzájemných zápasech prozatím vede Philipp Kohlschreiber 2-1. Poslední vzájemné měření sil však letos v Dubaji vyhrál přemožitel Berdycha, Philipp Petzschner. Naposled hráli dva nenasazení Němci ve finále podniku ATP 18. 7. 2004, když v Los Angeles porazil Tommy Haas Nicolase Kiefera.

Sobotní výsledky - Halle (tráva, dotace 750.000 eur):
Dvouhra - semifinále:
Petzschner (Něm.) - Berdych (2-ČR) 7-6 2-6 6-3
Kohlschreiber (Něm.) - Monfils (3-Fr.) 6-3 6-3.

 

TenisPortal.cz, ČTK, Adam Bárta

Komentáře

47
Přidat komentář
smazaný uživatel
Na tuto mladou belgickou juniorku (26/03/1994) jsem zde už upozorňoval, letos se jí během pár měsíců (od února) povedlo skočit z 803. místa na žebř. WTA na 298. pozici a nedávno si v Bruselu i připsala první vítězství v hlavní soutěže WTA turnaje (porazila Patti Schnyder, v 2. kole pak sehrála vyrovnaný souboj s krajankou Yaninou Wickmayer -- 6:7, 4:6). Dnes jsem se na streamu koukal na její zápas ve finále kvalifikace v Rosmalenu / Hertogenboschi na trávě a porazila po výtečném výkonu Vesnu Dolonts (ex-Manasieva), hráčku z chvostu první stovky, 6:3, 6:1.

Opravdu na mě udělal dojem její pestrý tenis, který je jakoby šitý právě na trávu: velmi dobré podání (po prvním servisu dnes vyhrála 84 % fiftýnů), výborný forhend -- i když to nejsou bůhvíjaké rány, je přesně umístěný a dovede sijím povodit soupeřku z rohu do rohu, slušný bekhend včetně čopovaného bekhendu (který dělal Vesně často problémy), často používá dropshoty, po nichž podobně jako Federer chodí na síť a vykrývá nejpravděpodobnější úhly (několikrát zahrála kombinaci dropshot + následný vítězný lob z voleje či dokonce jednou z half-voleje), výborné voleje (párkrát zahrála i stylem servis - síť) + má velmi slušnou obranu a dovede rychle obrátit obranu v protiútok.

Jsem zvědavý, jak se jí povede na juniorce ve Wimbledonu.
Reagovat
smazaný uživatel
hele ty tupej rádoby-tenisto,už buť zticha,to je hrůza co tady předvádíš...to nejsou argumenty,ale Tvá hloupost...
Reagovat
smazaný uživatel
další fakenick
Reagovat
smazaný uživatel
specifikování slova realita:-)))
Reagovat
a.magerova
zdravím hlavně fandy RF, budete-li mít čas a náladu tak dnes 20.30 ČT4
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Nejen pro fandy RF, já se taky rád podívám.
Reagovat
taffer
Díky za upozornění. I když bych čas neměl, tak si ho rád udělám. ČT4 moc nesleduju, takže by mi to uniklo. Stejně jako mi před časem unikl ten třídílný seriál o RF a od té doby ho nikde nemůžu najít :-(
Reagovat
a.magerova
Tu trilogii jsem viděla na youtube ovšem v originále, já ji mám v PC česky, ale zase nevím, jak bych ji mohla transportovat dál :-(( .
Takže pokud sem nebo mi do vzkazů někdo hodí návod JAK NA TO !!! Tak bych to i poslala.
Reagovat
taffer
Napadá mě jedině upnout to na uloz.to nebo na rapidshare a dát sem (nebo přes PM) odkaz ke ztažení. Na youtube v originále je pro mne na nic, jsem velice pasivní angličtinář a jde mi hlavně o informace, nikoliv o obrázky. Takže ta CZ verze by byla úplně super. Dej, prosím, vědět jestli by to šlo někam upnout. Díky moc.
Reagovat
a.magerova
OK, nastuduji, vyzkouším a pak .... dám vědět :-))
Reagovat
taffer
Klidně můžu jako PM poslat návod, ale je to v podstatě naprosto jednoduché, stačí jít např. na www.rapidshare.com a vpravo nahoře je tlačítko Upload file.
Reagovat
a.magerova
Jsem Ti napsala do vzkazů :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Mohl bych taky poprosit? Nejsem sice Rogerův fanda, ale rád bych se taky podíval.
Reagovat
a.magerova
Já vím :-)) Ty fandíš Nolemu a už dlouho, že?!
Někde TO uložím (až teda nastuduji jak) a pak buď tady nebo do vzkazů hodím odkaz :-)) chce to jen vaši trpělivost, ale budu se snažit, slibuji !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nolemu už ne tak fanaticky, jsem rád, že se mu tak vede, teď ale více přeju asi Murraymu, aby už něco vyhrál.
Reagovat
smazaný uživatel
venus padne hned v prvním kole s Petkovic. Naopak Serena má štěští chytla slačkou sexy pironkovou. Tu sfoukne jako svíčku.
Reagovat
smazaný uživatel
na celoživotní ban
Reagovat
smazaný uživatel
omlouvám se, zapomněl jsem zmáčknout "reagovat"
Reagovat
smazaný uživatel
Omluva se přijímá. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
neumíte si přiznat že vím víc než vy a tak se mě chcete zbavit Banem.
Reagovat
smazaný uživatel
Možná víš víc než já, ale myslím, že Matěj ví o tenise tak 200x víc než ty.
Reagovat
smazaný uživatel
jj hlavně ten tvuj slavny valuebet na Troickiho včera byl super! Hold o tenisu víš víc než my, nedá se nic dělat.:D
Reagovat
smazaný uživatel
nedokazuje to.
Reagovat
smazaný uživatel
Zakopalka bude hrát s flipkens. to zase bude valuebet jako kráva. Sem zvědat jestli bookmakeři budou tak hloupí a budou favorizovat zakopalku xD
Reagovat
smazaný uživatel
tak vy jako nebudete reagovat? vsadim se že je to nápad Matěje. beztak napsal všem vzkaz aby na mě nereagovali. Je to ale jen jeho zbabělost. ví že se mi nemůže v argumentech rovnat. zbabělec
Reagovat
smazaný uživatel
Nemá to cenu reagovat, protože ty jseš pro čechům zaujatý. Fandíš všem jenom čechům ne. A ještě si myslíš bůhvík jakej nejseš odborník. Hadat se s tebou nebudu to jdu radší spat. Nazdar a polib si prd..
Reagovat
smazaný uživatel
co to zase meleš za nesmysly?? Já fandím jednom čechům! proč myslíš že sleduju skoro jenom české hráče a hráčky?? hmm? Já Berdychovi fandím víc než vy všichni tady dohromady!! Sleduju úplně každý jeho zápas! a proto narozdíl od vás vím jak zranitelný je. je snadné ho porazit.
Reagovat
smazaný uživatel
Bože, to je arogance. Neuraz se, ale z tvých příspěvků bohužel nic jiného vidět nejde. Rozhodně ne to, že bys tenisu rozuměl víc než kdokoliv jiný tady. Píšeš jenom zaručené tipy na nadcházející zápasy a i kdyby vycházely, tak to tenhle portál ničím neobohatí. A napsat den po tvojem fiasku další value bet není nic jiného než drzost a bohužel taky hloupost. To, že je opět protičeský svědčí jen o tom, že jsi typickým moderním Čechem, který o sobě říká, že je nadnárodní a podobné kecy. Nejsem žádný Landovec, ale mohli bychom si sami sebe aspoň trochu vážit. Kdyby sis sám ze sebe aspoň uměl udělat srandu, aby ji z tebe všichni neměli, ale ani tohle ti nebylo dáno. Měj se a dělej tak, ať ti ty tipy vychází, protože nemám rád lidi, co se mají potřebu neustále znemožňovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace k tvému prvnímu příspěvku na portále. že by dnešní čerstvé registrace? že by stejná IP jako někdo z místních?
Reagovat
smazaný uživatel
kořenu ty máš dost... ty to v životě nemáš lehký že?
Reagovat
smazaný uživatel
Zaregistrovaný už jsem asi rok, a občas něco přispěju. Tu tvoji zprávu jsem moc nepochopil. To si myslíš, že se zdejší uživatelé bojí napsat ti pod svým nickem a zakládají si kvůli tomu nové účty? Navíc jsem byl slušný, neurážel jsem tě, ani nic podobného. Tady člověk teda narazí na typy :-)
Reagovat
smazaný uživatel
a ke vsemu ty typy davaji takovi tipy ze bych ze z toho picnul:))
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitová chytla sevastovu a Makarovu. s těma se hrát dá. Bohužel Šafářová chytla ve formě hrající Bartoli. Navíc nebude zvyklá na trávu.
Reagovat
smazaný uživatel
Makarova je trávě velmi nepřijemná soupeřka, viz její loňský titul.
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel, Berďa měl vymetenou castičku k vítězství ( odstoupení Rogera, konec Monfilse, Hewwita) Jeho hra, naočkovaná Krupou po loňském US, tj. nekazit, hrát zanďoura, nenese ovoce. Asi jsme všichni doufali, že půjde nahoru, ale .... Co dál ?! Něco! Wimblas se blíží.Přesto nasouhlasím, že řešení není, dispozice má to ohromné
Reagovat
smazaný uživatel
jediný co má je výhoda nasazení do 8. místa. což je na grandlsamech a turnajích masters klíčová věc. Jenže o tuto cenou věc Berdych po Wimbledonu přijde.
Reagovat
smazaný uživatel
Mel nahodou dobre momenty myslela jsem, ze to ustoji.Ale mel lepe vyuzivat breakbaly. Nastval me, jak nezvladl situaci ve tretim setu za stavu 2"4 a Filip mel gemball po ese, porad mu nedochazi, ze nic neuhada a maximalne se rozhodi, bude ukrivdeny a popudi si i domaci publikum, a taky to tak dopadlo. Nakonec cista hra Filipa na zaver. No uvidime. Rozehraval se cely turnaj pomalu.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdychovi se loni povedli 3 turnaje během krátké doby ale uvědomte si že to už je nenávratně pryč. z elitní TOP50 Berdych porazí takových 15-20 s ostatními by prohrál.
Reagovat
smazaný uživatel
*povedly
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám že se ti konečně ulovilo lopatko...pokud si ale zápas viděl (s čímž vzhledem k tvé znalosti tenisu nepředpokládám) tak je jasný že vyhrál ten "štastnější" velká škoda tei-breaku, v druhým setu byl Tomáš jasně lepší a ve třetím mu nevyšla 1 hra, čehož slušně hrající a především dobře podávající Petzsner využil...dokonce jsem byl překvapenej, že se Tomáš poté "dohadované" dokázal zas zkoncentrovat na svoje podání(mimochodem bych byl určitě na straně Tomáše, nechápu jak mohl rozhodčí míček posoudit jako fiftín pro Němce
Reagovat
petrulinka
Plně souhlasím, musím říct, že takové rozhodnutí jsem snad ještě neviděla. To by mě tedy určitě hodně rozhodilo a v tu chvíli jsem obdivovala Tomáše, že další hru uhrál celkem v pohodě. Škoda dvou neproměněných setbolů v prvním setu (tedy vlastně třech, když připočítám tiebreak). Nicméně i nadále budu Tomášovi fandit, snad dojde ve Wimbledonu co nejdál.
Reagovat
smazaný uživatel
tak to je vidět že o tenisu nevíte vůbec nic. Sudí rozhodl správně! němec dal podání to bylo dobrý berdych returnoval do sitě a teprve pak se ozvalo aut. Takže sudí rozhodl jednoznačně správně.
Reagovat
smazaný uživatel
lopato ty si tak hloupý člověk a tvoje demence už nezná hranice.. Najdi si jiné forum, kde si můžeš psát své směšné tipy a poznámky, ale buď od té dobroty a přestaň sem psát ty tvé nesmysly, na které tady není nikdo zvědavej..
Reagovat
smazaný uživatel
a kdo má asi pravdu? mezinárodně uznávaný rozhodčí? nebo snad ty?: anonymní šašek z diskuze, kterej nikdy neviděl tenis na vlastní oči?
Reagovat
smazaný uživatel
Konstatuji, že lopata je zralej na ban. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
nevidím tu nikde žádná sprosta slova, či spamy nebo nějaký rasistický a podobný věci.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist