Berdych se těší na osmifinále s Ferrerem. Na Španěla si věří

29. 5. 2016, 21:46
Aktuality 17
Tomáš Berdych půjde sebevědomě do osmifinálového souboje na grandslamovém Roland Garros proti Davidu Ferrerovi. Se Španělem má sice negativní bilanci, ale letos už ho na antuce porazil. Víru ve vlastní síly českému hráči dodává i dobře zvládnutý duel třetího kola.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

"Na osmifinále se těším a myslím si, že to bude dobré," řekl Berdych po sobotní výhře nad Pablem Cuevasem z Uruguaye 4-6 6-3 6-2 7-5 serverům iSport, iDnes a Radiožurnálu v Paříži. "Tohle mi zvedne sebevědomí,“ pochvaloval si.

V pondělním 4. kole třicetiletého Berdycha čeká ještě lepší antukář. Ferrer má na kontě 26 turnajových vavřínů a dvanáct z nich slavil na klouzavém povrchu.

Od o čtyři roky staršího a o dvacet centimetrů menšího Ferrera musí opět čekat výborný pohyb a silné liftované míče, přesto Španěl hraje jinak než Cuevas. "Bekhend má přece jen víc rovný. Nechci říct, že úplně do údržby, ale pokud ho tam člověk zatlačí, tak moc z bekhendu netvoří," řekl Berdych o Ferrerově tenisu.

Úspěšně si taktiku na Ferrera vyzkoušel letos v Madridu. Na turnaji série Masters vyhrál na antuce 7-6 7-5. "Ač ten zápas nebyl z mojí strany úplně ono, zvládnul jsem ho. Teď se těším," řekl Berdych, který má s Ferrerem bilanci 6-8 a v zápasech na tři vítězné sety nerozhodnou 1-1.

Berdych usiluje o třetí účast ve čtvrtfinále antukového grandslamu. Naposledy se mu to povedlo předloni a nejlépe došel před šesti lety do semifinále. Jedenáctý hráč světa Ferrer je finalistou French Open z roku 2013.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
peggy
Davide musíš makat abyjsi smetl toho namysleneho Berdycha a Ty umis.Náhrad tam Rafu a dej mu to k narozeninám.Snáz se,ses dobrý.
Reagovat
Roger_Federer
Kriste...Goffin chlapce Goffin...furt si to opakuj.
Reagovat
Fandina
Není důvod, má s ním aktivní bilanci.
Reagovat
smazaný uživatel
Berda je favorit, ale vždy když házel rameny před zápasem, špatně to dopadlo, snad to bude ted vyjímka...pamatuji si jak před AO 2014 sršel sebevědomím před zápasem se STANEM a jak to dopadlo, nebo loni na AO před zápasem s Murou, obdobně kdysi s Gasquetem
Reagovat
smazaný uživatel
podívejte se s jakými hráči letos prohál!! ferrer
Reagovat
Grigor_Murray
Na osmifinále se těším a myslím , že to bude dobré (pro Ferrera) :D
Reagovat
smazaný uživatel
nevím co děláte,Ferrer není už žádný top hráč,jako býval
Reagovat
gerd
chlapče kolik ti Berdych platí? dá ti i použitý míček?
Reagovat
smazaný uživatel
co to meleš?
Reagovat
PetaM
A jéje ... Věříme si na Ferrera, dostaneme čočku :D
Reagovat
Lunej..
A co má psát? Bojím se,. bojím:)
Reagovat
PetaM
Neeeee, to neee :D Ale přijde mi, že když tohle řekne, vždycky prohraje :D :D Samozřejmě doufám, že vyhraje a ve třech! I když tak snadné to asi ne bude :D

A může třeba říct, že je zraněný, že se necítí dobře, že si to půjde užít :D :D A tím mystifikovat soupeře! :D
Reagovat
Lunej..
U Davida je to jedno, ten tam klidně nechá duši jakou má výdrž. :)
Reagovat
Krisboy
Taky se toho sebevědomí trošku bojím :) Ale jasně, co jiného má říkat? Snad neprohraju moc, snad nedostanu tři kanáry, doufám, že neudělám ostudu???
Reagovat
George_Renel
Já nevím, četl jsem titulek, četl jsem text, četl jsem rozhovory na iDnes. Větu, že si věří na Ferrera jsem nikde nenašel. Takže ta věta je jen výplodem autora článku. A tak to v médiích chodí. Napíše se titulek, který přiláká pozornost a text je o něčem jiném. Je to nefér a zaměřeno na ty, kteří články nečtou a jen diskutují. - O tom, co v textu vůbec není.
Reagovat
Lunej..
Máš pravdu, já to beru s rezervou. :)
Reagovat
Pedronegro
a naopak mimo záznam řekl, že má sbaleno? ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist