Berdych selhal, s bratrancem Kurnikovové neuhrál ani set

20. 1. 2010, 05:57
Aktuality 13
AUSTRALIAN OPEN - Tomáš Berdych letos v Melbourne zklamal. Už ve druhém kole prohrál s Koroljovem ve třech setech a neobhájí předchozí tři účasti v osmifinále. Vstup do turnaje zvládla Iveta Benešová, naopak končí Hradecká, Záhlavová i Zahlavová-Strýcová.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych se s Jevgenijem Koroljovem utkal jednou a předloni na trávě ve Wimbledonu vyhrál český tenista 1. kolo v pěti setech. "Měl mě už na lopatě, ale já mu z ní ještě utekl. Kdyby to bylo stejně, nezlobil bych se, protože důležité je vítězství, ale raději bych skončil vítězně dříve," přál si před dnešním utkání Berdych, který včera smetl Haase a před dalšími zápasy si věřil.

Jenže dnes se čtyřiadvacetiletý Čech nemohl opřít o svoji základní zbraň, o podání, které v utkání ztratil celkem sedmkrát. 

Vstup do utkání měl přitom Berdych lepší. Vedl 4-2, ale pak přišlo trápení na servisu a prohrál 4-6. Zaskočený pak nezachytil úvod dalšího dějství a riskantně, ale bez zbytečných chyb hrající soupeř vedl už 2-0 na sety.

Úspěšnost Berdychova prvního podání dosáhla jen 51 procent. Naděje na zvrat mohla svitnou ve třetí sadě, kdy vedl 5-4 a podával, ale nedokázal sadu ukončit. O tři gamy později ještě odvrátil tři mečboly a vyrovnal z 0-40 na shodu, jenomže podání nakonec neudržel a za dvě hodiny a jednadvacet minut padl 4-6 4-6 5-7.

Berdych tak nenavázal v Melbourne na předchozí tři ročníky, v kterých vždy postoupil na turnaji až do osmifinále.

Koroljov, bratranec bývalé ruské tenistky Kurnikovové, si ve 3. kole zahraje s Chilanem Gonzalezem.

Benešová start zvládla
Do druhého kola postoupila Iveta Benešová, která si poradila s Chang Kai-chen z Tchaj-wanu 7-5 6-2 a připsala si tak první výhru v sezoně. Příští soupeřkou Benešové bude devátá nasazená Vera Zvonarovová z Ruska. 

"Známe se dobře, takže vím, co od ní očekávat, ale je to výborná hráčka, vždyť tu byla loni v semifinále," řekla Češka.

S turnajem se v prvním kole rozloučila Lucie Hradecká, která sice vyhrála v souboji s Shahar Peerovou první set 7-6, ale další dva ztratila 2-6 1-6. Ve formě hrající Izraelku teď čeká Bulharka Pironkovová.

"Na začátku druhého setu soupeřka nehrála dobře, já jsem jí však svými chybami vrátila zpátky do hry," řekla Hradecká, kterou stejně jako Benešovou trénuje Jiří Fencl.

V boji o postup už do třetího kola prohrála Sandra Záhlavová s Francouzkou Marion Bartoliovou dvakrát 4-6. "Bylo to především o servisu, kterým si ona vždy nějak pomohla. Se svým vstoupením na Australian Open jsem ale spokojena," řekla Záhlavová. Z Austrálie teď míří trénovat do Los Angeles a pak na turnaj do Kolumbie.

Turnaj skončil také pro Barboru Zahlavovou-Strýcovou, nad jejíž síly dnes byla světová dvojka Dinara Safinová z Ruska. Česká hráčka, která v prvním kole sehrála dvoudenní rekordně dlouhý duel s jinou Ruskou Reginou Kulikovovou, loňské finalistce Australian Open ve 2. kole podlehla za hodinu a půl 3-6 4-6.

Zahlavová-Strýcová si v utkání vypracovala devět brejkbolů, žádný však nevyužila. Většinu zahodila po vlastních chybách.

- AUSTRALIAN OPEN  (Austrálie / Melbourne, tv. povrch) -
středeční výsledky českých tenistů (20. 01. 2010)

Muži - dvouhra - 2. kolo:
Koroljov (Kaz.) - Berdych (21-ČR) 6-4 6-4 7-5

Ženy - dvouhra - 1. kolo:
Benešová (ČR) - Chang Kai-Chen (Tchaj-wan) 7-5 6-2
Peerová (29-Izr.) - Hradecká (ČR) 6-7(5) 6-2 6-1

Ženy - dvouhra - 2. kolo:
Bartoliová (11-Fr.) - Záhlavová (ČR) 6-4 6-4
Safinová (2-Rus.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ale 3:0 je dost zle. Proste hrac ako Berdych by mal Koroleva porazit na hocijakom povrchu ale neuhrat set je fakt sila
Reagovat
smazaný uživatel
Henin - Dementieva: krasny tenis. Prvni tri gamy slibuji uzasny zapas!
Reagovat
smazaný uživatel
kde se na to divas?
Reagovat
smazaný uživatel
Na Eurosportu.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.channelsurfing.net/watch-austrailian-open-3.html
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo treba tu:
http://www.atdhe.net/
http://www.channelsurfing.net/
Tam můžeš sledovat celé AO... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
diky
Reagovat
smazaný uživatel
at si kdo chce rika co chce, ale podle me je ceskej tenis fakt bida. To ze se nam podarilo projit do finale DC povazuji za malej zazrak. Podle me Radek ani Tomas na top 20 nemaji. Na nejakem malem turnaji mozna, ale GS nebo masters1000 bez sance.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že oba dva na 20 mají, ale Berdych má trošku špatnou hlavu jeden zápas vyhraje bez problému s krásným tenisem a potom druhej katastrofa úroveň 100. hráče. Jinak Štěpánek měl smůlu na los, protože s těch nenasazenených byl Karlovič snad nejlepší.
Reagovat
smazaný uživatel
To si muze dovolit v zenskem tenise tam je spousta labilnich lidi v top 10. Me se jejich vykony neliby, beru ze obcas maji smulu nebo se nedari, jenze temhle dvoum se to stava az podezrele casto.
Reagovat
smazaný uživatel
Kluci jak Radek tak Tomaš mě zklamali.. Radek měl silne řeči a formu,ale bohužel ani to mu nestačilo porazit Iva. Tomaš měl fajn prvni zápas, v tomto opravdu 1.serv nebyl jeho největši zbran a nebyl lepšim hračem, oba dva nedoakazali využit sve šanse. Je to škoda, nikdo to asi nečekal. Jediny kdo mě potěšil je Hajek,ale obavam se,že i on za chvilku poleti zpět. Žensky jedno kolo a konec, česka učast tentokrat moc parady nenaděla..
Reagovat
smazaný uživatel
To je typická česká vlastnost. Štěpánek měl sice silné řeči o svý formě, ale nic dokázal. Je vidět, že Iva Karloviče nepřerostl v ničem jiném než v řečích.
Reagovat
smazaný uživatel
Trumfy nezabraly, zůstanou jen velkohubá prohlášení... Snad se jednou dočkáme i něčeho jiného.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist