Berdych semifinále neobhájí, skončil ve 4. kole na neoblíbeném Wawrinkovi

4. 9. 2013, 06:56
Aktuality 104
US OPEN - Tomáš Berdych znovu potvrdil, že Stanislase Wawrinku vidí ve své části pavouka nerad. Na US Open český tenista se Švýcarem prohrál v souboji čtvrtého kola a z posledních šesti vzájemných duelů tak padl už popáté. Berdych v New Yorku neobhájí loňské semifinále, o post světové pětky však nepřijde.
Tomáš Berdych

V neděli Tomáš Berdych smetl Juliena Benneteaua, v dalším zápase však narazil na Stanislase Wawrinku, který na rozdíl od Francouze vzdoroval a hrál velmi dobrý tenis. Český tenista navíc na Švýcara neměl dobré vzpomínky: v celkové bilanci prohrával 5-6, z posledních pěti zápasů vyhrál jen jednou a to navíc v Davis Cupu.

A porazit o půl roku staršího Wawrinku na turnaji ATP poprvé od Melbourne 2009 se sedmadvacetiletému rodákovi z Valašského Meziříčí nepodařilo ani na US Open. Zápas, který na kurtu Louise Armstronga začal až ve večerních hodinách a končil hodinu před půlnocí, prohrál 6-3 1-6 6-7 2-6.

Berdych sice v prvním setu nečelil jedinému brejkbolu a díky své jediné proměněné šanci se ujal vedení. Jenže od druhé sady se vývoj otočil. Český hráč ztratil pět he v řadě a Švýcar se dostal 'na koně'. Ve výměnách byl lepší, méně chyboval a česká jednička už jen neúspěšně dotahovala soupeřův náskok. 

V třetím setu ještě Berdych dokázal dvakrát dotáhnout manko brejku a vynutil si tie-break, v něm však neudržel vedení 4-1, dvě výměny, v nichž hrál o setbol prohrál a klíčový set prohrál. "To byl hodně důležitý moment zápasu. On to zvládl o trochu lépe a samozřejmě se mu pak šlo do čtvrté sady mnohem klidněji," řekl po vyřazení Berdych.

Zpět do zápasu se pak již nevrátil. Ve čtvrtém dějství měl ještě šanci za stavu 2-2, ovšem brejkbol nevyužil a poslední čtyři gamy už patřily osmadvacetiletému Wawrinkovi.

"Začal jsem dobře, ale pak musím říci, že Stan začal hrát výborně, velmi solidně a v mé hře moc věcí nefungovalo," řekl český hráč na tiskové konferenci. "A když je soupeř tak dobrý jako Stan, tak to prostě nestačí."

Pátý hráč světa Berdych i vinou pouhých 3 es celkem šestkrát přišel o podání, spáchal vysoký počet nevynucených chyb (45) a zahrál jen 32 wiinnerů. Naopak Wawrinka trefil 14 es, 36 vítězných úderů a udělal 28 chyb.

"Hrát proti Tomášovi je vždycky náročné, protože vás dostane pod tlak, ale mně všechno sedlo. Na tenhle večer nikdy nezapomenu," řekl Wawrinka. 

Berdych tak ve Flushing Meadows neobhájí loňské semifinále a ztratí body, ve světovém žebříčku si ale i nadále udrží post světové pětky. Z New Yorku se vrátí zpět do Čech, už příští týden totiž bude v Praze bojovat proti Argentincům o postup do finále Davis Cupu.

Wawrinkovým dalším soupeřem bude obhájce titulu a třetí nasazený Andy Murray., kterého smetl letos na antuce v Monte Carlu a porazil ho i před třemi lety právě na US Open. V celkové bilanci ale vede Brit 8-5.

Murray v osmifinále musel otáčet vývoj utkání proti Uzbeku Denisi Istominovi, ktrého porazil 6-7 6-1 6-4 6-4. "On (Istomin) dokáže dostat soupeře pod tlak a v prvním setu jsem s tím měl problémy. Pokud tu chci dojít daleko, musím svou hru zlepšit," uvědomuje si Murray.

To Novak Djokovič si své výkony pochvaluje. V osmifinále srbský tenista smetl Španěla Marcela Granollerse za 79 minut 6-3 6-0 6-0.

"Mám za sebou jeden z nejlepších zápasů na US Open, všechno mi teď vychází," řekl Djokovič, který atím v 12 setech ztratil pouhých 22 her.

Ve čtvrtfinále se světová jednička utká s Michajlem Južným, který letos znovu potvrzuje, že US Open je jeho nejoblíbenějším grandslamem. Ve 4. kole ruský tenista zdolal po čtyřhodiné bitvě 6-3 3-6 6-7 6-4 7-5 Australana Lleytona Hewitta, přestože za stavu 1-2 na sety prohrával 1-4 a v rozhodujícím dějství 2-5.

Proti Djokovičovi bude usilovat o své již třetí newyorské semifinále. Tak delako se na žádném jiném ze čtyř grandslamových turnajů nedostal. "Miluju zápasy tady ve Flushing Meadows. New York mám rád jako město a prostě mi to tady sedí. Na zápas s Djokovičem se těším, nemám co ztratit," řekl Južnyj, který Srba v minulosti třikrát porazil, ale pokaždé v hale. Letos mu sebral set na antuce v Monte Carlu.

- GRANDSLAM US OPEN 2013 -
(USA / New York, tv. povrch, 34.300.000 dolarů)
úterní výsledky českých tenistů a mužů (03. 09. 2013)

MUŽI:
Dvouhra - osmifinále:

Wawrinka (9-Švýc.) - Berdych (5-ČR) 3-6 6-1 7-6(6) 6-2
Djokovič (1-Srb.) - Granollers (Šp.) 6-3 6-0 6-0
Murray (3-Brit.) - Istomin (Uzb.) 6-7(5) 6-1 6-4 6-4
Južnyj (21-Rus.) - Hewitt (Austr.) 6-3 3-6 6-7(3) 6-4 7-5

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Štěpánek/Paes (4-ČR/Ind.) - Qureshí/Rojer (5-Indie/Niz.) 6-1 6-7(3) 6-4

MIX:
Smíšená čtyřhra - čtvrtfinále:
Hlaváčková/Mirnyj (7-ČR/Běl.) - Peschkeová/Matkowski (4-ČR/Pol.) 6-1 6-2
Medinaová/Soares (5-Šp./Braz.) - Hradecká/Čermák (ČR) 6-4 6-7(3) 13-11

JUNIORKY:
Dvouhra - 1. kolo:
Siniaková (3-ČR) - Cisnerosová (Mex.) 7-6(1) 6-3
Krejčíková (4-ČR) - Jamamotová (Jap.) 6-3 6-2

Čtyřhra - 1. kolo:
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Alvesová/Tomicová (Braz./Austr.) 6-2 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

104
Přidat komentář
smazaný uživatel
Moje obavy se naplnily. Stana jsem se bal vice nez pripadne Murraye ve ctvrtfinale. Tom zacal dobre ale od 2.setu spatne umistoval servis a Stano se zlepsil na returnu. Standa mel hlavne dobrou taktiku kde vystridal svuj obourucak copovany backhand, ktery mene vyskocil a Tomas musel vice liftovat udery nacoz neni moc zvykli. Standa podal prvotridni vykon hlavne na podani, ktere mu slo vynikajicne po cely zapas a dobre se pohyboval. Naopak Tomovo podani vubec nefungovalo jak melo a na return moc sanci nedostaval a kdyz uz dostal tak bohuzel vyhodil. Prohrat s Wawrosem neni zadna ostuda a ukazalo se, ze Standa si na Toma veri a Tom na nej ne. Hlavne co nejdriv na ten zapas zapomenout a pripravit se na DC. Verim ze Tom poda zase dobry vykon a postoupime. Ve ctvrtfinale si myslim ze Standa, pokud predvede stejny vykon jako proti Tomovi, proti Andymu dobrou sanci postoupit.
Reagovat
smazaný uživatel
"kde vystridal svuj *obourucak copovany backhand"

*samozrejme jednorucak :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych se pokouší na FB o angličtinu, vypadá to stejně špatně, jak jeho včerejší hra :D
https://sphotos-a.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1175562_584473538283099_1391555626_n.jpg

Go homo :D:D:D
Reagovat
Fandina
Hra v prvním setu vypadala dobře a těžko hrát proti někomu, kdo hrál dobře jako včera Stan. Jinak počin na FB chválím!
Reagovat
smazaný uživatel
No měli tam z něj celkem srandu lidi, když ani neumí napsat home. Jinak grandslamovej turnaj je hranej na tři sety a ne jen na jeden. Wawrinka byl hodně dobrej, ale Berdych špatnej. Další důkaz toho, že on nemá na to, aby někdy vyhrál něco velkýho, za tím si prostě stojím.
Reagovat
Fandina
Vysmívat se druhému, když udělá chybu není žádné umění, chyba je raz dva, nejen v tenise a k životu to patří. Vysmívat se je spíš slaboduché. Jinak dokud někdo nepoloží raketu, nikdy nevíš, co může vyhrát prohrát. Myslím to obecně a platí to na každého, nejen na Tomáše.
Reagovat
smazaný uživatel
Slaboduchý je hlavně to při každým zápase kdy prohráváš chodit brečet na umpire.
Reagovat
Fandina
Nebuď labuť Tomáš nikdy nechodí brečet, jsem na něj nějak vysazený ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Tomas sel si stezovat na jednoho fanouska, kterej tam ve vymenach za Tomasem vzkrikoval a ne na nic v zapase. Nejsi ty polach hochu? :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Sem nemyslel tenhle zápas konkrétně, já viděl jeho posledních x prohraných zápasů a pokaždý si na něco stěžoval a vždy to bylo v době, kdy mu nejvíc teklo do bot.
Reagovat
Fandina
Pořd si myslím, že se Tomáš nevymyká jiným. Jsem na něj zaměřený. Chce to nadhled.
Reagovat
Fandina
Oprava ... pořád a jsem na něj zaměřená ... úsměv
Reagovat
Roger_Federer
Klidek, Berdych si za včerejši vykon si rozhodne nezaslouži pochvalu..hodne slaboučka hra na hrače top 5..Kritika je na miste, stejne jako u Federera, nebo Kvitove.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem v klidu. Já Berďu za nic nechválím a že rád zarejpeš a jsi protivnej snad víš ne? :) A že bys nějak kritizoval svého koně jsem si nevšimla, ale u kritiky jiných většinou nechybíš, hlavně u Petry.
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj,

dokáže mi některý z odborníků zde říct, jaký má šance Fedex, aby hrál na turnaji mistrů? Vy to určitě umíte propočítat z hlavy i ve tři ráno :-)

Díky !!!
Reagovat
taffer
Zde je to jasně vidět: http://live-tennis.eu/race
Reagovat
tommr
Federer je na tom úplně stejně jako Tomáš Berdych a Del Potro. Všichni tři mají účast na TM už prakticky téměř jistou a ohrozit je můžou už jen Gasquet a Wawrinka pokud by na USO dál postupovali ... :)
Reagovat
spaniel
Pokud má dojít k finále Rafa - Nole/Andy, tak i když mně Nole neva, chtěl bych, aby to byl Rafa - Andy. Dlouho jsem na jejich zápas zvědavý. Zdá se mně, že Andy má momentálně nejslabší formu z těchto tří. Jsem zvědavý, jak to dopadne.
Reagovat
misa
probíhajícího US Open je pro mě návrat tommra na TP. Ve vedlejší diskusi hned ve svém duchu neopomněl "pochválit Petru Kvitovou a vyzvat Kotyzu k rezignaci.

Vítej zpět a snaž se o trochu méně kritiky - přece jenom Petra už nebude členkou top 10 a chtělo by to trochu povzbudit, aby se tam zase vrátila :-) I když, to už bys nebyl ty.
Reagovat
tommr
Petru bohužel v poslední době není za co chválit a po Kotyzově odstoupení už volám skoro dva roky ...
Jinak jsem ti odpověděl i v tom vedlejším článku ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nuda, nechci, aby to vypadalo jakože jsem zhrzený fanda (ani nejsem, s Rogerovým ústupem jsem smířený), ale bohužel závěrečný program je pro nezaujatého diváka (kterým již jsem) obrovská nuda. Ferrer-Gasquet - nedokážu si představit větší pinkanou moc, Nadal-Robredo nemá cenu ani komentovat, Djokovič- Južnyj - opět žádné vzrušení. Jediným zajímavým duelem možná Murray-Wáwra
Jestli je to v QF nuda tak v SF kolosální nuda Djokomurárna (už se mi ježí chlupy) a Ferer-Nadal (vážně musím sledovat tenis?:D) Tak jen doufat, že ve finále bude Nole-Rafa a spraví nám chuťové buňky pěknou pohlednou bitvou.
Reagovat
Sonja
Kdybych byla nezaujatá, musela bych souhlasit...ale ve hře mám furt Noleho, takže se nudit nemůžu:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Aj Robredo Federer bol na prvý pohlad nudný, nezaujímavý zápas a naloniec z toho vzišiel duel, ktorý si budú mnohí pamatat..Chcem tým povedať, že klúce od domu by som na vitazstvo Rafy nevsádzal, hoci úprimne skor verím, v Rafove vitazstvo bez straty servisu, než v Robredovu výhru..

A k tým ostatným, Feru vs. Gasquet moze byt velmi dobrý match, ja sa na neho celkom teším..Súboj Noleho s Andym je tým najhorsím z najlepsích, no mozno bude aspon dramatický, ak nie už pohladný..
Reagovat
dadaft
teď se dívám na opáčko Hewitta s Južným a je to vážně legrace. ))
a lidi jsou nadšení.

komentátor Vokurka - toho mám rád i když komentuje koníčky...
Reagovat
dadaft
5:2 ve třetím.
jaks to proboha mohl projet Lleytone???
Reagovat
smazaný uživatel
Dnešní zápas sem sledoval celý a musím upřímě konstatovat, že krom prvního setu, kdy fungoval servis i forehand byl TOm tragický, hlavne na returnu. Wavrinka velice dobře returnoval celý zápas a hlavně na druhém berdychově podání čopoval a tenhle úder rozhodnul o vítězi... Všichni ví, že Stan má asi nejlepší backhand na světě a TOmáš mu to pořád tvrdošíně do něj hrál a podle mě tak z 80% dostával naloženo právě přes backhand, kdy Stan kontroloval výměnu a čekal na kratší míč, nebo UE. A to co předvedl Tom na servu za stavu 5:5,kdy mu Wawrinka daroval rebreak tak to bylo něco neuvěřitelného 3UE a DF na závěr. Podle mě nejhorší zápas Berdycha na turnaji
Reagovat
smazaný uživatel
Prehru Berdycha som tak nejak intuitívne cítil..Viac ma prekvapili dalsie dva kanáry v podaní Noleho..Vyzerá to tak, že osud opat zariadil v čase Rafovej formy Noleho superformu..Andy je v SF bohuzial pre neho bez šance..
Reagovat
smazaný uživatel
Andy nemá takú iskru ako vlani. Myslím si však, že Rafa Novaka dá tak či tak.
Reagovat
Mayo
tak Andy je vždy ževraj bez šance a pritom sú to vždy vyrovnané zápasy a dokonca ho už 2 x na GS aj porazil...podľa mňa Andy skôr porazí Djokera ako Rafa bohužiaľ...
Reagovat
smazaný uživatel
Prečo? Rafa ešte nepustil ani servis...
Reagovat
Mayo
pretože Andyho hra na Novaka platí oveľa vaic ako Rafova...a finále chcem jednoznačne Andy vs Rafa už len preto lebo títo dvaja ešte sa nikdy nestretli vo finále a po ďalšie lebo pre Rafu to bude lepší súper si myslím
Reagovat
smazaný uživatel
To je celkom možné, s "ľahším súperom" súhlasím a celkom by ma Andy vyradením Djokera potešil, zdá sa mi v poslednej dobe príliš namyslený.
Reagovat
Mayo
martamt aj na mna tak pôsobí odkedy začal vyhrávať a preto let´s go Andy
Reagovat
smazaný uživatel
Podľa vlastných slov hral proti Granollersovi "bezchybný tenis" - áno, je to pravda, ale pýcha predchádza pád.
Reagovat
Mayo
tak jemu tento turnaj sedí dalo sa čakať že bude hrať dobre a chce jednoznačne titul lebo jeden mu už málo ale na ceste bude mať dve veľmi ťažké prekážky ... ináč ma napajedili s tým Rafom, zase tak neskoro bude hrať :/
Reagovat
smazaný uživatel
To sú tie časové posuny, holt išiel by som na GS turistiku ;)
Reagovat
Sonja
Viděls ten zápas? Granollers po těch třech pětiseťácích sotva pletl nohama, neměl vůbec sílu vzdorovat. Nole hrál dobře, ale to se to hraje, když je na druhé straně takový soupeř... Takže bych rozhodně jeho formu podle tohohle zápasu neposuzovala. Až tohle sebevědomí a nebojácnou hru předvede proti vážnému soupeři, pak teprve bude o čem mluvit...a já budu spokojená.
Reagovat
Sonja
Nole není namyšlený, naopak jeho sebevědomí tuhle sezonu dost trpí...proto se tolik raduje i po naprosto jednoznačnejch výhrách.
Reagovat
dadaft
když ono to dopadne jako vždycky - teď, když máme top3, tak si to konkrétně letos na USO rozdají Murray s Djokerem o to, kdo vyzve Nadala...
Reagovat
smazaný uživatel
Djoker potrebuje zraziť hrebienok:
http://tenis info.eu/?a=art&id=13477
(bez medzery medzi tenis info, vyhodené ako zakázané slovo)

takže prajem Andymu, ale celkovo Rafovi :)

Inak s trochou nostalgie spomínam na Wimbledon. Jeden z najdramatickejších turnajov za posledných pár rokov.
Reagovat
Mayo
výborne Wawroš, poslal si het toho nesympoša :) spokojnosť
Reagovat
smazaný uživatel
jsem ráda, že máš takovou radost, fakt ti to moc přeju.
Reagovat
MarcelPersch
Stan ale podle me nema na Andyho, takze ten muze klidne dokracet az do finale.
Reagovat
smazaný uživatel
Já po vypadnutí Toma přeju vítězství Djokovi. A u žen Sereně. Jinak pro mě dopadlo USO docela šíleně..
Reagovat
Mayo
no tak mám radosť ale šak to je jedno (:
Reagovat
smazaný uživatel
Mně to jedno není, protože jsem opravdu rozladěná a nějak nic nezabírá.. :) |No, radši jdu, nemám ve zvyku ventilovat si svoji blbou náladu na někom jiném. :)
Reagovat
Mayo
aj ja by som bol veru musím uznať a možno ma to tiež postihne ale snáď nie :D tak ahoj (:
Reagovat
smazaný uživatel
Jeden zápas už Andy so Stanom na USO hrali a bolo z toho prekvapenie... Ja by som videl väčšie šance u Andyho, nesmie sa mu však stať to, čo s Istominom v prvom sete. Zdá sa mi, ako keby mu oproti vlaňajšku čosi chýbalo, dúfam, že mu Wimbledon neuškodil...
Reagovat
Mayo
no tá jeho pasivita to je proste katastrofa
Reagovat
Mayo
tady snílek (:
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, holt ti to snění jde mnohem líp než mně.. jsem dneska otrávená, protože je to všechno na pytel.. nějak moc to prožívám poslední dobou.
Reagovat
tommr
průběžnej stav žebříčku ATP k dnešnímu dni tj. po zkompletovaným osmifinále USO. Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Tomáše, hvězdička znamená, že se hráči dostali do čtvrtfinále a ještě tudíž můžou na USO získat další body (k mání je ještě až 1640 bodů za titul):

1.Djokovic 10140 (+5605) *
2. Nadal 9220 (+4685) *
3. Murray 7060 (+2525) *
4. Ferrer 6850 (+2315) *
----------------------------------
5. Berdych 4535
----------------------------------
6. Federer 4515 (-20)
7. Del Potro 4425 (-110)
8. Tsonga 3425 (-1110)
9. Gasquet 2805 (-1730) *
10. Wawrinka 2790 (-1745) *
11. Raonic 2555 (-1980)
...
19. Robredo 1890 (-2645) *
20. Youzhny 1825 (-2710) *
...

Tomáš Berdych sice zůstal pátej, ale propás velkou šanci navýšit si svůj náskok před největšíma soupeřema, který už na USO vypadli - Federer a Del Potro na něj ted ztrácí jen minimálně a můžou před něho jít už během DC víkendu pokud při něm Tomáš neobhájí lonský semifinálový body ...

Navíc se Tomášovi trochu nečekaně objevili další dva soupeři v boji o účast na TM. Gasquet a Wawrinka se můžou v případě zisku titulu na USO Tomášovi přiblížit až na 90 resp. 105 bodů. Tomáš se ted proto bude muset spoléhat na pomoc Ferrera a Murrayho ...
Reagovat
dadaft
hurá.
Reagovat
Sonja
na Hopman cupu...to je dvojka:-DD
Reagovat
tommr
takhle nikdy nic pořádnýho nevyhraje. Hráče jako je Wawrinka by měl porážet. Od druhýho setu to včera vypadalo jako kdyby byla na kurtu Petra Kvitová ...
Jinak je sice pravda jak píšou v článku, že si Tomáš i tak udrží pátý místo, ale jeho náskok na Federera a Del Potra se scvrkne na minimum. A ještě horší je, že umožnil postup Wawrinkovi, kterej ho ted díky tomu ještě může ohrozit v boji o účast na TM ...
Reagovat
smazaný uživatel
ahoj
Reagovat
smazaný uživatel
To by mohl mít Stan dobré zářezy - 5,3,2,1
Reagovat
Sonja
Myslíš 5,3,1,2...
Stačilo by 5,3 podle mě:-))
Reagovat
Fandina
Na 2 bych mu moc nevěřila, ale jinak, proč ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli Rafa turnaj vyhraje tak to bude v live rankingu 5,3,2,1 :D
Reagovat
Fandina
Jestli ho vyhraje Rafa, tak ho Stan neporazil ...
Reagovat
tommr
Wawrinka je labil, kterej se do čtvrtfinále dostal jen díky tomu, že narazil na Tomáše, kterej se ho strašně bojí. Hodně bych se divil kdyby s ním měl Murray nějaký větší problémy. O Djokovicovi a Nadalovi ani nemluvě ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Proč musíš zkazit vtípek?
Reagovat
Sonja
Faul:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Stan se letos hodně změnil. Už není takový labil jako dřív. Myslím, že mu pomohla ta porážka od Novaka na AO.
Reagovat
Fandina
to se toho stalo, myslet znamená vědět, nemělo to logiku ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Mě teda Tomáš zklamal hodně.. sázela jsem na jeho velkou chuť bojovat, ale úplně odešel ve 2. setu a Stan si na něj začal dost věřit, to na něm bylo vidět.. hodně mě to štve, protože je sice hezký, že je na 5. místě, ale nemít zatím ani jeden titul je pro mě jako jeho velkou fanynku docela frustrující.
Reagovat
Mayo
na GS proste nemá
Reagovat
smazaný uživatel
Hráčov ako Wawrinka?..

Sorry, ale Wawrinka a Berdych sú plus mínus totálne porovnatelní hráči..Stan stráca akurát na tráve..
Reagovat
UnrealTom
nečekaně škoda že jsem si nevsadil byla to tutovka že vypadne:)
Reagovat
PetaM
Prosím Vás, lidi, chci se zeptat, jak se vybírají týmy do Hopman Cupu? Musí ti hráči splnit nějaké kritérium nebo dosáhnout nějakého počtu bodů nebo je to jen čistě náhodné? Pokud to někdo víte, byl bych rád, jestli byste mi to objasnili :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemusí. O účastnících Hopman Cupu rozhodujou pořadatelé, kteří hráče pozvou. :)
Reagovat
PetaM
Aha. Takže je to náhodné a záleží na pořadatelích. Dobře, děkuju :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě jo, protože v roce 2011 hrála za Dánsko Caro s Frederikem Nielsenem, který byl v té době na 236. místě v žebříčku... Takže je to prostě o tom, koho pořadatelé pozvou a kdo tam chce hrát. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Oprava, v roce 2012. :) Byl to ten rok, kdy vyhráli Tomáš a Petra...
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsem zápas od konce 1.setu po začátek 4.

Berďa si moc nepomáhal servisem. Hodně toho musel ubojovat ve výměnách. Naopak Stanovi servis psal, navíc úspěšně přiriskovával druhý servis.
Škoda že v TB za stavu 4:1 2x podával Stan a svoje obě podání vyhrál přes výměnu, myslím že i díky UE Tomáše.

V půlce třetího setu si Tom vyzouval botu a něco si dělal s nohou. Pak se mi zdálo, že mimo hru trošku kulhal. Ale ke konci setu už vypadal ok.

Stan nepoužíval svůj bekend podél, ale slajzoval crossem. Možná dobrá taktika na Toma.
Reagovat
smazaný uživatel
+ souhlas s darkem. I když už dal Stan slabší servis, Tom return dostkrát dal autu, sítě.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám,že Stan to Andymu trochu osolí. Jinak se včerejškem sem spokojené- Vicka, Stan, Nole, IDEMO dál :-)
Reagovat
darek.vrana
Tak jsem vydržel až do konce do pěti do rána... Velká škoda, Murray by byl určitě hratelnej. Ale Tomáš hrál dost špatně, hlavně v klíčových momentech dělal zbytečné chyby. Byl to celkově nervózní zápas. Myslel jsem si, že Wawrinka ukáže, že je trochu labil, což se potvrdilo ve třetím setu, kdy Tomášovi daroval x šancí, on je ale nevyužil. Od absolutní špičky ho odlišuje podle mě hlavně return, ten je opravdu dost slabý. Hlavně na Wawrinkovo druhé podání vyházel neskutečných míčů do autu, to byl rozhodující moment.
Reagovat
tommr
včera Tomášovi nešlo nic - měl slabej nejen return ale i podání a dělal spoustu chyb. Myslím si, že to je způsobený hlavně tím, že si na Wawrinku vůbec nevěří, což se projevilo už v tom jejich posledním zápase v Madridu kde se Tomáš v závěru úplně sesypal ...
Reagovat
Marduch
Souhlas, chybovost ve zlomových momentech a return jsou možná hlavní rozdílové faktory mezi Tomem a hráčů nad ním. Takový Murray se ze svého superkvalitního returnu naučil hodně těžit. Protože logicky return to je v době současných dělových servisů klíč k zápasu. Když Murray prohraje game na podání, je schopen si podání brzy vzít zpátky, resp. když protivník špičkově podává, tak to jedno podání v setu je schopen mu vzít a díky tomu vyhrává hodně zápasů, kdy je opticky jakoby o něco horší(nebo nevýraznější) než soupeř.
Reagovat
Sonja
Škoda no...ale Wawrinka je do osmifinále nepříjemnej soupeř pro každýho (Nole by mohl vyprávět) + teď hraje skvěle. Kéž by to potvrdil i ve čtvrtfinále.
Reagovat
steve79
Velká škoda, že tomáš vypadl už v osmifinále. Doposud procházel turnajem v pohodě bez ztráty setu pokud se nemýlím. Ztratí docela dost bodů, skoro 600 a pokud počítám dobře, tak ho přeskočí Federer a Del Potro.
Reagovat
smazaný uživatel
nikto ho nepreskoči
Reagovat
steve79
Jak to? Roger ztratil 180 bodů a Tomáš 540.
Reagovat
smazaný uživatel
jak ja počítam mne sa zda že ostava 5 neviem možno sa mýlim
Reagovat
steve79
Máš pravdu. Berdych zůstane před Federerem o 20 bodů. Promin
Reagovat
Sonja
http://live-tennis.eu/

Tomáš
Roger
Delpo
Reagovat
smazaný uživatel
Možno toto je ta Wawrova šanca isť a dosiahnuť aspoň finale
myslim že kľudne môže

To by bolo pre Nadala keby vyhral turnaj bez porazenia Djoka, Andyho či Federera
Reagovat
letityfanousek
prohrát se současnou švýcarskou jedničkou není ostuda. Aspoň má víc času na Argentinu!
Reagovat
smazaný uživatel
noo oficialne je Roger jednotka
Reagovat
spaniel
Jsem rad ze to tak beres...ze svycarska jednicka ma vzdycky porazit ceskou, ze to neni ostuda. I kdyz prohral paty hrac sveta s desatym :D Seres si do huby jak vzdycky.
Reagovat
smazaný uživatel
keby prehral so slovenskou jednotkou to by bola odstuda na 100 roky:DDD
Reagovat
letityfanousek
tohle je diskuze o hráčích ne o diskutujících, takže se laskavě odser
Reagovat
letityfanousek
to platilo na toho trola spaniela
Reagovat
spaniel
Tohle je diskuse o všem, blbečku. Tvůj přípěvek byl rýpavý, jiný cíl neměl. Ale jako obvykle byl napsán stupidním způsobem méně inteligentního burana a tak také bylo reagováno. Aby blbeček rozuměl.
Reagovat
smazaný uživatel
By som aj veril ze Wawro môže dať Andyho čo vy nato???

ale Andy vie zahrať ťažke zápasy
Reagovat
smazaný uživatel
Sa zobudim rano v sobotu
1. šok
Del potro

nedeľa - Caro
ponelok - Aga
Utorok - Roger
streda - Tomáš

už to môžem osrať
radšej sa ani nebudem zobúdzať:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
pondelok
Reagovat
Torresek
Staňo děkuju (: díky bohu že jsi ho vyřadil!!
Reagovat
Roger_Federer
Super Wawrika!..Berdych jako vždy na granslemu, nevyrovnany..prvni težši soupeř a odjiždi domu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako obvykle, Wawrošovi přeju. Už by si zasloužil nějakej větší úspěch.
Reagovat
smazaný uživatel
Super Robredo, že vyřadil Féďu... jako poslední dobou, Federer dost nevyrovnanej.. nemám ve zvyku kritizovat hráče nebo mu přát prohru, ale ty už jsi tak protivnej, že mi to fakt nedá...
Reagovat
smazaný uživatel
Zbytečný koment...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist