Berdych si na trávě v Queen's Clubu poradil s Darcisem

19. 6. 2017, 16:58
Aktuality 35
ATP QUEEN'S CLUB - Tomáš Berdych i na třináctém turnaji v sezoně zvládl svůj úvodní zápas. Na trávě v londýnském Queen's Clubu, kde hraje poprvé po třech letech, si poradil ve dvou setech s Belgičanem Stevem Darcisem. O čtvrtfinále si česká jednička zahraje s domácím Edmundem, nebo talentovaným Kanaďanem Shapovalovem.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych se poprvé od roku 2014 představil na trávě v Queen's Clubu a své úvodní vystoupení stejně jako na předchozích dvanácti letošních akcích zvládl.

Jednatřicetiletý Čech porazil 7-5 6-3 Belgičana Steva Darcise a vzájemnou bilanci vyrovnal na 2-2. Bez ztráty setu vyhrál poprvé. 

Berdych to však s o rok a půl starším sokem neměl znovu jednoduché, neboť v obou sadách musel dotahovat manko brejku. V prvním setu za stavu 4-5, ve druhém pak bez problémů otočil vývoj z 0-2.

O postup do čtvrtfinále, které je v Queensu jeho maximem, si čtrnátý hráč světa Berdych zahraje s Britem Kylem Edmundem, nebo s osmnáctiletým Kanaďanem Denisem Shapovalovem.

• ATP 500 QUEEN'S CLUB•
Velká Británie / Londýn, tráva, 1.966.095 eur
pondělní výsledky (19. 06. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Berdych (7-ČR) - Darcis (Belg.) 7-5 6-3
Tsonga (5-Fr.) - Mannarino (Fr.) 6-2 6-2
Dimitrov (6-Bulh.) - Harrison (USA) 6-3 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

35
Přidat komentář
Meceon
já mám prostě pocit,že letos Berdych ten wimbledon vyhraje...já vím,že to nemá žádnou logiku,ale sportovní zázraky se dějí..třeba mu šest soupeřů skrečuje a jednoho snad porazí
Reagovat
Krisboy
Kterého?
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím Vás...

Kedy skončia tieto medzinárodné majstrovstvá v prášení kobercov?...A začne sa hrať tenis...

Booring
Reagovat
EllNino
Opovrhuješ Queens Clubem ?
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, vždycky je třeba přetrpět ty vintage části sezóny na historicky překonaných površích, antuce a trávě, než se konečně začne hrát opravdový tenis na hardech...
Reagovat
Pe3k
Samozřejmě jsi neviděl ani 1 zápas, just troll...
Reagovat
PetaM
Bylo by super, kdyby se přidal nový povrch. Když jsme se naučili hrát na drcené cihle, mohli bychom zkusit hrát na rozdrcených kostech. Mrtvol je dost. To by teprve byl pravý TENIS! :D
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Mayo
Berda do finále?
Reagovat
Kytka
Kéž by. Doufám, že nerupne s Shapovalovem.
Reagovat
Kytka
A když projde taky asi Wawras, případně zase López
Reagovat
Stan_Borowitz
si jde pro titul, Ester už se těší na klíčky od Aston Martina...
Reagovat
a.magerova
Mohli mít todle, hadry na TO měl... ;-)

http://i.eurosport.com/2017/06/18/2110957-44176350-2560-1440.jpg?w=1050
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si dobrý snilek:-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Žízeň je veliká, život mi utíká,
nechte mě příjemně snít.
Ve stínu pod fíky
poslouchat slavíky
zpívat si s nima a pít...
Reagovat
a.magerova
Pane profesore zazpíváme si.... :-)))

https://www.youtube.com/watch?v=Ifimsaport8
Reagovat
Stan_Borowitz
Pořád myslím na tu fotku. Něco jako když jsem před mnoha lety byl na návštěvě u sousedů a uvítala mne jen jejich čtrnáctiletá dcera v tatínkově košili, která jí nesahala ani do půli stehen, a silně se mnou koketovala. Vzhledem k jejímu věku jsem si nic nedovolil, ale dodnes mne trápí nezodpovězená otázka, jestli pod tou košilí něco měla. Břímě nemožnosti to zjistit mne bude trápit, dokud nevydechnu naposledy. Otázka, na kterou se nikdy nedozvím odpověď. Něco jako "kdo jsme, odkud kráčíme a kam jdeme". Jen ještě o něco palčivější, trýznivější...
Reagovat
Krisboy
Válec!
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
Kytka
Jo, zvládl to.
Reagovat
Krisboy
Wimbledon je jeho. Sorry, Rogere...
Reagovat
a.magerova
Teď nevím, mám-li se smát nebo plakat... :-P
Reagovat
Krisboy
Reagovat
smazaný uživatel
A přesvědčivě to už nikdy nebude.kdyby byl v nějaké top formě neměl by na rychlé trávě podání ztrácet a bohužel se tak děje jde to z Tomášem z kopečka a pomalu to zrychluje škoda no.a hlava v Pejru....
Reagovat
Kytka
Ale na druhou stranu sice podání ztratil 2x, ale dovedl si ho vzít zase zpátky. Stoprocentní využití breakballů potěší. No musíme asi slevit. Teď už budeme rádi za každou jeho výhru. Myslím, že byl hodně nesoustředěný, zejména zkraje prvního setu a pak na začátku druhého. Tam se dokonce dohadoval s rozhodčí, že támhle někdo chodí a támhle taky něco.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jo ztratil a zase vzal ale to je darcis žádný servisman ani žádný borec... Lopez byl jiné kafe tam mu nevzal nic
Reagovat
Torn
Tak se podívej, jak si vedl vždycky na těhlech přípravných trávách před W. Tomáš byl jen jednou v SF od roku 2010 a kolikrát ty přípravné turnaje ani neabsolvoval, takže i kdyby to projel v příštím kole, nemá to nic společného s jeho formou. Děláte, jako kdyby každej turnaj zářil, obzvlášť na trávě.
Reagovat
Kytka
Ale ve Wimbledonu nebývá až tak marný. Určitě umí na trávě víc než na antuce. A taky je asi radši. Už ve Stutgartu říkal, že je rád, že je zpět na trávě. Sám také říkal, že pro něj je nejtěžší přechod z betonů na antuku, z antuky na trávu, že to je vždycky lepší. To vycházím z toho, co říkal sám Tom.
Reagovat
Torn
Kytko, já právě v příspěku jasně píšu o těch turnajích před W. :)
Reagovat
turista
No v roce 2010 hrál Berďa finále Wimbledonu. Po výhře nad Elegošem a Djokerem stačilo porazit tenisového Ramba a Tomáš mohl mít GS. Škoda.
Reagovat
a.magerova
Škoda je, že TO za následujících 7 let nezopakoval popř. nevylepšil....
Reagovat
Kytka
Následujících 6 let. Ten sedmý rok bude letos.
Reagovat
a.magerova
OK počkám měsíc... mám dilema: Tom letos vyhrál max 3 zápasy a Wimbl je na 7.... ale pak je tu ta věštba magické koule.... to je situace... ;-)
Reagovat
Marduch
Velkým uspechem pro nej letos bude CF.
Reagovat
George_Renel
Úplně moc přesvědčivé, zvláště v 1. setu, to nebylo. Ještě, že soupeř 1. set nedopodával. Vyhrál zkušenější Tomáš.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist