Berdych si o finále s Roddickem nezahraje, nestačil na Isnera

8. 8. 2009, 08:55
Aktuality 9
ATP WASHINGTON - Tomáš Berdych vypadl na turnaji ve Washingtonu ve čtvrtfinále. S nenasazeným Američanem Johnem Isnerem v pátek prohrál po setech 3-6 7-6 2-6. Osmdesátý hráč světového žebříčku Isner se o postup do finále utká s nejvýše nasazeným krajanem Andym Roddickem, který vyřadil chorvatského daviscupového reprezentanta Iva Karloviče.
Tomáš Berdych

Čtyřiadvacetiletý John Isner, jenž v druhém kole porazil turnajovou trojku Jo-Wilfrieda Tsongu z Francie, se s 18. mužem světového žebříčku Berdychem utkal poprvé v kariéře. Zápas mohl ukončit už v druhé sadě, ale za stavu 5-4 ztratil podání a v dramatickém tie-breaku promarnil tři mečboly. Třetí set se pak ale přesto nesl poměrně jednoznačně v jeho režii. Zdolat osmého nasazeného českého tenistu mu pomohlo i 17 es.

Dvoumetrový Isner se předloni na washingtonském turnaji probojoval z kvalifikace až do finále, v němž podlehl Roddickovi. Na toho nyní narazí o kolo dříve.

Mimo Isnera jsou v semifinále už pouze favorité. Nejvýše nasazený Andy Roddick hraje na prvním turnaji od wimbledonského finále a zatím neztratil ani set. V duelu s chorvatským obrem Ivem Karlovičem sice dvakrát prohrál vlastní podání, soupeři ale stejnou mincí oplatil a v oblíbených tie-breacích vyhrál.

Trojnásobný vítěz turnaje Roddick z posledních 28 zkrácených her prohrál jen dvě. S Karlovičem vyhrál popáté a počtvrté výsledkem 7-6 7-6.

"Jednoduše měl štěstí, dvakrát jsem trefil. Zrovna na jeho výhodu," litoval Karlovič nešťastného vyřazení. "Hrál jsem agresivně a dokázal jsem číst jeho servis. Jenže mě zklamal můj vlastní, úspěšnost prvního podání jsem měl strašně malou." Karlovič sice zahrál 13 es - o šest více než Roddick - ale úspěšnost prvního podání měl jen 59%, Američan 74%.

V druhém semifinále se dnes utkají argentinský obhájce titulu a druhý nasazený Juan Martín del Potro a turnajová čtyřka Chilan Fernando Gonzalez.

Del Potro v pátek ušetřil síly, když do zápasu s Robinem Söderlingem vůbec nemusel nastoupit. Švédský finalista Roland Garros totiž kvůli zranění loktu ze soutěže odstoupil.

Tuhý boj se očekával od duelu Fernanda Gonzaleze s wimbledonským semifinalistou Tommym Haasem. Čtvrtý nasazený Chilan však udělal minimum chyb, zahrál 18 vítězných úderů z forhendu a po prvním podání ztratil jen 6 výměn.

Gonzalez hraje na prvním turnaji od Wimbledonu, v červenci léčil drobné zranění kolena. "Měl jsem dost času na odpočinek i na přípravu. Je vždy těžké si zvyknout na jiný povrch," řekl Gonzelez.

Jihoameričané Del Potro s Gonzalezem se dosud střetli třikrát a pokaždé se z výhry radoval chilský tenista. Od jejich posledního setkání však uplynuly již více než dva roky, kdy na Australian Open Argentinec Del Potro v pátém setu vzdal. Za poslední rok zaznamenal raketový vzestup.

- ATP 500 WASHINGTON (USA, tv. povrch, 1.402.000 dolarů) -
páteční výsledky (08. 08. 2009)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Isner (USA) - Berdych (8-ČR) 6-3 6-7(10) 6-2
Roddick (1-USA) - Karlovič (11-Chorv.) 7-6(4) 7-6(5)
Del Potro (2-Arg.) - Söderling (5-Švéd.) bez boje
Gonzalez (4-Chile) - Haas (10-Něm.) 7-5 6-4

Semifinálové dvojice: Roddick - Isner, Del Potro - F. Gonzalez.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
To je totalne na zabiti se divat na tu tragedii do 6 do rana. Berdych mel ve druhym setu, kterej vyhral na tie break, jen 44% prvnich podani v kurtu. To je neskutecne tristni statistika. Jinak Isner me docela prekvapil, nebyl to klasicky servis, forhand, nic vic, ale obcas zahral i dobry volej. Jen vubec nezvladal reagovat na vyvoj a premyslet u hry, ten druhy set ztratil proto, ze Berdychovi neustale nahraval na backhand jako na slabsi stranu, pri tom z nej daval Berdych nejvetsi pocet winneru.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak těmhle dlouhánům někdy opravdu zbývá hrát servis+volej a voleje jim jdou, protože na všechno u sítě dosáhnou.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tak, specialne teda zrovna Isner si asi uvedomuje, ze tenis poradne hrat neumi a bez podani je v pr*eli. Tak pro jistotu hraje jen v te Americe:)
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych teda zklamal, nevěděl jsem, že tihle servismani umí ještě něco jiného kromě servisu nebo to možná bylo dané tím, že hrál Berďa mizerně, to také není vyloučeno.
Stále se ale podivuji nad tím, jaktože se Karlovič dostal tak daleko. Ze záznam jsem viděl přibližně 3 míčky proti Roddickovi a ani jeden se mu nepovedl (př. backhand do půlky sítě z útočné pozice). Jestli takhle hraje hráč Top 20, tak tedy běda.
Reagovat
smazaný uživatel
Ono je snadný říct..Isner (a třeba ještě Querrey) jsou kopyta, co vyrostla na hardu a umí jen servis :-). Často to tu čtu. Přitom pokud někdo sledoval Isnerovy mače třeba v Indian wells, tak to nemůže napsat. Jasně, opírá se o serv, ale není to jediné, co umí. Hrál tam velmi dobrý forhend a velmi efektivní hru na síti (oboje podle mě na lepší úrovni, než třeba Karlovič). I od základní čáry dokázal uhrát dobrý výměny jak s Monfilsem, tak třeba s Del Potrem. Těžko od toho 210cm habána :-) čekat lítání a dobíhání alá antukový rychlonožky, bekhend taky pořádně neumí (jako většina amíckejch hardařů), ale na jeho vejšku klobouk dolů, jak tenis umí.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, já si ho pamatuji z US Open 2007 a tam docela dělal problémy i Fedoušovy, rozhodně toho umí asi víc, než Karlovič, ten je zvyklý, že po servisu již nemusí nic dělat a když ten jeho servis někdo zázračně odreturnuje, Ivo je línej ten míček dohrávat, protože spoléhá na to, že další bod dá eso.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
prosim vas na jaky strance je bodovani vsech turnaju, díky:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ve finále Wimbledonu Roddick prohrál hned 2 tie-breaky
Reagovat
smazaný uživatel
ja jsem vam to rikal
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist